Bebe per dy femije te sekseve te ndryshme. Karakteristikat e projektimit të një çerdhe për tre fëmijë

Bebe per dy femije te sekseve te ndryshme. Karakteristikat e projektimit të një çerdhe për tre fëmijë

Është shumë e vështirë të projektosh një çerdhe duke marrë parasysh të gjitha kërkesat e një banori të ri të dhomës. Dhe nëse keni nevojë të organizoni hapësirë ​​për tre fëmijë menjëherë, atëherë detyra bëhet shumë më e ndërlikuar, sepse të gjithë duhet të ofrojnë një kënd personal. Dhe për t'i bërë të gjithë të rehatshëm dhe të përshtatshëm, do të duhet të përpiqeni dhe të merrni parasysh shumë pika të rëndësishme.

Kur hartoni një dhomë për fëmijë për tre fëmijë, duhet t'i vendosni vetes disa detyra të rëndësishme:

 • Hapësirë ​​maksimale e lirë. Po, është shumë, shumë e vështirë, veçanërisht nëse dhoma është e vogël. Por nëse blini elementët e brendshëm kompakt më të nevojshëm, gjithçka do të funksionojë.
 • Ndarja e hapësirës personale për çdo fëmijë. Edhe kjo mund të duket pothuajse e pamundur, por i riu banor i çerdhes duhet të ketë këndin e tij për të bërë gjërat e tij të preferuara, për të bërë detyrat e shtëpisë ose thjesht për të dalë në pension kur është e nevojshme.
 • Prakticiteti. Hapësira duhet të organizohet në atë mënyrë që çdo artikull të ketë vendin e vet dhe një qëllim të caktuar.
 • Rehati. Çerdhja duhet të jetë sa më komode dhe secili nga tre fëmijët. Kjo nuk është e lehtë për t'u arritur, prandaj kujdesuni për zonimin e duhur.

Zonimi

Faza e parë dhe më e rëndësishme, të cilës duhet t'i kushtohet vëmendje e veçantë gjatë projektimit të një çerdheje, është zonimi i saj. Dhe shumë prindër bëjnë këtë pyetje: a ia vlen të bësh një zonë për secilin nga tre fëmijët? Nëse ata janë të gjinive të ndryshme, dhe diferenca në moshë është më shumë se 4-5 vjet, atëherë kjo është e nevojshme, sepse shijet, nevojat dhe interesat në këtë rast do të jenë krejtësisht të ndryshme, dhe është thjesht e pamundur të gjesh një kompromis dhe të takosh pritshmëritë e çdo të riu banor.

Detyra e dytë e rëndësishme e zonimit është ndarja e zonave të veçanta me qëllime të ndryshme. Në total, mund të dallohen disa zona:

 • Dhoma e gjumit. Ai do të përmbajë shtretër. Është e dëshirueshme që ta vendosni në një vend të largët nga dyert dhe dritaret, në mënyrë që drita ose zhurma të mos ndërhyjnë në gjumin e qetë dhe të shëndoshë.
 • Një zonë lojërash është e nevojshme nëse ka fëmijë të vegjël midis tre fëmijëve. Dhe në mënyrë që ato të zhvillohen plotësisht, ju duhet të ndani sa më shumë hapësirë ​​​​të lirë për lojëra aktive. Përveç kësaj, është e dëshirueshme që të pajiset siti për aktivitete të qeta, për shembull, për modelim, vizatim, lexim, etj.
 • Zona e studimit. Nëse ka nxënës në mesin e tre fëmijëve, ata do të kenë nevojë për një vend për të bërë detyrat e tyre të shtëpisë. Është më e përshtatshme për ta bërë këtë në tryezë. Dhe nëse ka dy ose edhe tre studentë, atëherë do të jetë shumë problematike të vendosni disa tavolina në një çerdhe të vogël, megjithëse ky opsion është akoma optimal, sepse secili fëmijë duhet të krijojë kushte për përqendrim në detyra dhe përqendrim maksimal të vëmendjes.
 • Zona e pushimit. Këtu mund të vendosni një divan kompakt dhe një televizor në mënyrë që fëmijët të mund të shikojnë filma vizatimorë, si dhe programe edukative dhe edukative. Përveç kësaj, në këtë zonë, fëmijët do të mund të presin mysafirë, por për këtë ju duhet të blini një divan më të madh. Dhe në rast se dikush vendos të qëndrojë natën, zgjidhni një model të palosshëm që shndërrohet në një shtrat.

Por si ta ndani hapësirën në disa zona? Mos e bëni zonimin shumë të qartë, në këtë rast, në vend të një çerdheje, do të merrni disa dhoma shumë të ngushta. Përveç kësaj, dizajni do të duket i mbingarkuar, dhe hapësira do të duket e rrëmujshme. Mund të përdorni ndarje të lehta celulare, të tilla si ekrane, perde ose ekrane. Me ndihmën e pajisjeve të tilla, ju mund të ndani një faqe për secilin fëmijë. Dhe zonat e përbashkëta mund të kufizohen duke përdorur materiale të ndryshme përfundimi, mobilje, si dhe nivele.


Përfundimi i punës dhe vështirësitë që lidhen me to

Dizajni i një çerdhe është, para së gjithash, dekorim. Por si ta dizajnoni hapësirën për ta bërë atë elegant dhe tërheqës, ndërkohë që plotësoni kërkesat e të tre fëmijëve? Sigurisht, ju mund të ndani një zonë të veçantë për secilën dhe ta rregulloni atë në përputhje me dëshirat e pronarit. Por ky opsion do të ishte i përshtatshëm nëse një zonë e veçantë zë plotësisht një mur. Nëse zona është e vogël, dhe disa zona do të duhet të përshtaten në njërën anë të dhomës, atëherë përdorimi i materialeve të ndryshme përfundimi për të dekoruar një sipërfaqe mund ta bëjë dizajnin tepër kompleks, gjë që do të prishë brendësinë dhe do të zvogëlojë sasinë e hapësirës së lirë.

Pra, si të jesh? Është mirë të zgjidhni materialet më të qeta dhe të thjeshta për dekorimin e një çerdhe për tre fëmijë. Për shembull, dyshemeja mund të mbulohet me linoleum, parket ose laminat. Lyejini muret, mbulojeni me suva ose letër-muri. Tavani mund të bëhet i pezulluar ose i shtrirë, i zbardhur ose i lyer. Dhe në mënyrë që dizajni të mos duket i mërzitshëm dhe monoton, le ta dekorojë çdo pronar të dhomës. Për ta bërë këtë, mund të përdorni piktura, panele, ngjitëse vinyl, si dhe vizatime dhe modele të krijuara duke përdorur klishe ose me duart tuaja.


Zgjedhja dhe rregullimi i mobiljeve

Mbushja e çerdhes, domethënë mobiljet e përdorura për rregullimin e saj, jo vetëm që thekson, dhe ndonjëherë vendos dizajnin e përgjithshëm të brendshëm, por gjithashtu siguron prakticitetin, komoditetin dhe funksionalitetin e dhomës.

Pra, çfarë mobilje ju nevojitet?

 • Shtretërit. Sasia e hapësirës së lirë, dizajni i dhomës, si dhe komoditeti i të gjithë banorëve të saj do të varen drejtpërdrejt nga cilat modele zgjidhen dhe si vendosen. Nëse zona lejon, atëherë është mirë të vendosni tre shtretër të zakonshëm, atëherë secili fëmijë do të ndihet rehat. Nëse nuk ka shumë hapësirë ​​të lirë, atëherë mund të vendosni një kompleks prej tre shtretërish tërheqës (të tillë gjenden në kopshte). Gjithashtu, ky model mund të ketë dy nivele: një në formën e një vendi të plotë të gjumit dhe dy, të kombinuara në nivelin e poshtëm dhe që përfaqësojnë hapat (d.m.th., ndarja më e ulët do të zgjerohet). Por opsione të tilla janë të përshtatshme për fëmijët me një ndryshim të vogël në moshë. Nëse ndryshimi është i rëndësishëm, atëherë mund të blini një krevat marinari dhe një krevat të rregullt njëkatësh. Për më tepër, një vend i veçantë gjumi duhet t'i ndahet fëmijës më të madh, kjo është e nevojshme për zhvillimin e tij normal. Nga rruga, këshillohet të blini shtretër me ndarje magazinimi.
 • Tabelat. Nëse fëmijët ndjekin shkollën dhe studiojnë në shtëpi, atëherë ata patjetër do të kërkohen. Siç u përmend më lart, mund të blini një tavolinë për çdo fëmijë dhe të përpiqeni t'i hiqni sa më shumë që të jetë e mundur nga njëra-tjetra, në mënyrë që studentët të mos shpërqendrohen gjatë orës së mësimit dhe të mund të përqendrohen. Një opsion i shkëlqyeshëm është blerja për secilin banor të dhomës së fëmijëve të një kompleksi të përbërë nga një shtrat, një tavolinë dhe ndarje magazinimi.
 • Dollap. Në të, fëmijët mund të ruajnë gjërat. Do të jetë problematike të ndani një dollap për çdo fëmijë, kështu që mund të blini një, por një të madh. Dhe këshillohet të zgjidhni një model coupe të integruar, është shumë i gjerë, por nuk merr shumë hapësirë.


Ndriçimi

Në një dhomë, e krijuar posaçërisht për tre fëmijë, duhet të ketë shumë dritë. Dhe një burim i vetëm qendror nuk do të sigurojë mjaftueshëm, kështu që ose plotësoni atë me dritat e vëmendjes ose organizoni ndriçim më të përshtatshëm të shpërndarë. Ky opsion, nga rruga, nuk është vetëm praktik, por gjithashtu plotëson dhe freskon në mënyrë të përkryer brendësinë, dhe gjithashtu mund të sigurojë zonimin e kushtëzuar nëse dëshironi.

Nëse ka një tavan shtrirjeje në dhomën e fëmijëve, atëherë mund të vendosen disa ndriçues në të: përgjatë perimetrit, përgjatë gjatësisë së dhomës, në një zigzag ose në grupe në zona të veçanta. Por mos harroni për nivelet e tjera të dhomës, ato gjithashtu duhet të ndriçohen mjaftueshëm. Përdorni llamba tavoline, llamba, llamba dyshemeje, llamba të ndryshme.

Aksesorë

Megjithëse aksesorët freskojnë një dizajn dhe e bëjnë dhomën të ndjehet më komode, definitivisht nuk ia vlen ta teproni me sasinë e tyre. Lëreni secilin pronar të dhomës të zgjedhë diçka për veten e tij. Një fëmijë i vogël mund të dekorojë zonën e tij me lodra, le një adoleshent të dekorojë murin me postera dhe një student-atlet mund të përdorë çmime sportive për dekorim.

Bëni gjithçka për ta bërë çerdhen komode dhe komode!


Ndani dhomën në 3 zona funksionale

 1. Zona rekreative, ku ndodhen vendet e fjetjes.
 2. Hapësirë ​​pune ku ka tavolina, kavaleta, rrasa dhe një shesh lojrash.
 3. Zona e garderobës ku janë të përqendruara mobiljet për ruajtje.
Ka disa mënyra për zonimin e brendshëm, duke ju lejuar të ndani çerdhen për tre fëmijë në pjesë funksionale.

 1. Byroja arkitekturore rekomandon përdorimin e strukturave arkitekturore: podiume, harqe, ndarje. Kjo është mënyra më intensive e punës.
 2. Me ndriçim: llampa dyshemeje, llamba tavoline, llambadarë, llamba. Krahasuar me zonën e pushimit, hapësira e punës duhet të jetë më e ndriçuar. Për të kontrolluar intensitetin e dritës, përdorni pajisje elektrike moderne me një dimmer.
 3. Me ngjyra: bojëra, letër-muri, ngjitëse dekorative. Në brendësi të dhomës së fëmijëve të projektuar për tre fëmijë, mos përdorni ngjyra verbuese neoni. Në hapësirën e punës, zëvendësojini ato me ngjyrat e frutave të pjekura që stimulojnë aktivitetin e trurit: mollë, karotë, limon, portokall, manaferrë. Në zonën e relaksimit, përdorni ngjyra të heshtura për t'ju ndihmuar të relaksoheni: krem, kashtë, nuanca të zbehta gri, blu, rozë, livando dhe jeshile.
 4. Me tekstile: perde panelesh, perde të lehta prej pambuku dhe kanavacë me peshë përgjatë skajit të poshtëm.
Si të zgjeroni vizualisht hapësirën e dhomës së fëmijëve për tre fëmijë?

Tre fëmijë të vendosur në një dhomë kanë nevojë për hapësirë ​​të lirë. Si të krijoni një mjedis komod për tre fëmijë dhe të mos e ndotni çerdhen?

 • Mos përdorni ngjyra bazë tepër të ndritshme dhe modele të larmishme. Në dysheme, tavan dhe mure, hijet e lehta duken më mirë, të cilat zgjerojnë vizualisht kufijtë e dhomës.
 • Lëreni dritën! Refuzoni perdet e rënda, por zgjeroni hapjet e dritareve. Përdorni ndriçim shtesë në formën e llambave të dyshemesë, llambave, llambave tavoline dhe LED-ve.
 • Në vend të shtretërve të rëndë, tavolinave dhe komoditeteve prej druri të ngurtë, zgjidhni mobilje kompakte të bëra nga druri i lirë por me cilësi të lartë: pishë, ahu ose verr. Fëmijët ndihen më rehat të rrethuar nga objekte të ulëta, nga ku mund t'i marrin gjërat vetë.
 • Nëse madhësia e dritares ju lejon, zëvendësoni pragun e dritares me një banak më të gjerë dhe kthejeni atë në një hapësirë ​​pune shtesë.
 • Kur dekoroni brendësinë e një çerdheje të krijuar për tre fëmijë, hiqni dorë nga dekori i bollshëm dhe suveniret e padobishme. Çdo gjë duhet të kryejë një funksion specifik. Shfrytëzojeni sa më shumë hapësirën e disponueshme: zgjidhni harqe dhe ndarje me rafte për libra, shtretër me kuti magazinimi, shtretër të tërheqshëm, ngritës, marinari dhe trefishtë.
Si të rregulloni shtretërit në brendësi të një çerdhe për tre fëmijë?

 • Rregulloni shtretërit paralel me njëri-tjetrin dhe kufizoni ato me dollapë ose rafte. Rregullimi linear ju lejon të krijoni kushte të barabarta, por kërkon një zonë të madhe.
 • Vendosni një krevat marinari për dy, dhe pajisni një krevat të veçantë për fëmijën e tretë.
 • A ka tavane të larta në dhomën e fëmijëve? Luaj me këtë veçori duke rregulluar dhoma gjumi për tre fëmijë në nivelin e sipërm. Përdorni hapësirën e poshtme për një zonë pune ose veshjeje.
 • Përdorni "papafingo", nën të cilën vendosni 2 shtretër paralel me njëri-tjetrin.
 • Pajisni 2 krevate në nivelin e sipërm dhe një në nivelin e poshtëm, së bashku me një vend pune.
 • Kurseni hapësirë ​​duke përdorur dy nivele dhe një shtrat të tretë tërheqës të fshehur në podium.


Fëmijët është e ardhmja jonë! Dhe sigurisht, ne përpiqemi t'u japim atyre më të mirën. Kjo vlen edhe për rregullimin e dhomës së fëmijëve. Nëse ka vetëm një fëmijë në familje, çerdhja hartohet duke marrë parasysh moshën dhe interesat e tij. Po sikur të ketë tre fëmijë në familje? Po sikur të jenë të moshave të ndryshme? Po sikur të jenë të ndryshëm? Ne do të japim përgjigje për këto pyetje në këtë artikull.

Karakteristikat e projektimit të një çerdhe për tre fëmijë

Mos harroni se fëmijët janë krijesa mjaft konfliktuale, të pambrojtura dhe xhelozë. Nëse ka tre fëmijë në një familje, atëherë shumë shpesh ata nuk shkojnë mirë me njëri-tjetrin. Për shembull, të moshuarit nuk e marrin të voglin në lojërat e tyre dhe si hakmarrje, ai u bën truke të vogla të pista. Prandaj, kur dekoron një dhomë për tre banorë të vegjël, projektuesi duhet të marrë parasysh të gjitha nuancat. Në veçanti, ai ka detyrat e mëposhtme:

 • organizimi i një maksimumi të hapësirës së lirë, e cila është shumë e vështirë për t'u arritur në një dhomë të vogël, por kjo mund të arrihet përmes përdorimit të mobiljeve kompakte;
 • ndarjen për secilin fëmijë të një hapësire të veçantë për relaksim të izoluar, lojëra, për të bërë gjëra të preferuara ose për të bërë detyrat e shtëpisë;
 • organizimi i një hapësire praktike dhe ergonomike në të cilën çdo send ka qëllimin e vet dhe zë një vend të caktuar;
 • organizimi i një hapësire komode për çdo foshnjë apo adoleshent, kjo mund të arrihet përmes zonimit kompetent.


Dhomë elegante, komode dhe funksionale për tre fëmijë

Nëse çdo fëmijë mund të kalojë rehat kohë në një dhomë të përbashkët me fëmijët e tjerë, duke përdorur gjërat e veta, ai nuk do të shqetësohet se prindërit e tij e duan më shumë motrën ose vëllanë e tij.

Rregullat e zonimit

Kur rregulloni një dhomë për tre fëmijë, është e nevojshme të krijohen kushte të barabarta për secilin fëmijë. Zonimi kompetent i hapësirës do të ndihmojë për ta bërë këtë. Në të njëjtën kohë, nuk duhet të ekzagjerohet shumë, përndryshe, në vend të një dhome, do të merrni tre dhoma të ngushta.

Ekzistojnë dy parime kryesore të zonimit. Sipas tyre, ju mund të krijoni një hapësirë ​​të veçantë jetese për çdo fëmijë ose të kufizoni zonat sipas funksionit:

 • sallë lojërash - një zonë e lirë për lojëra në natyrë, mund të ketë edhe një tavolinë për vizatim, lexim, modelim, aplikim, etj.;
 • dhoma gjumi - një zonë gjumi ku ka shtretër, është më mirë ta vendosni larg dritareve dhe dyerve në mënyrë që zhurma dhe drita të mos ndërhyjnë në një gjumë të qetë;
 • trajnim - zonë ku ka tavolina pune dhe kompjuteri, mjete mësimore etj.;
 • dhoma e zhveshjes - zona ku ndodhen sistemet për ruajtjen e gjërave;
 • zona rekreative - këtu mund të instaloni një divan miniaturë dhe pajisje televizive për të parë programet tuaja të preferuara.


Zonimi i hapësirës me një ndarje të lehtë

Lejohet një kombinim i zonave. Për shembull, ju mund të kombinoni një dhomë lojërash me një zonë ndenjëse, një dhomë të zhveshjes me një dhomë gjumi, etj. Mund të braktisni plotësisht çdo zonë. Për shembull, nëse nuk ka parashkollorë midis tre fëmijëve, atëherë ata nuk kanë gjasa të kenë nevojë për një hapësirë ​​​​të lojës. Dhe nëse në familje, përkundrazi, të gjithë fëmijët janë të vegjël, atëherë ata nuk kanë nevojë ende për një zonë pune.

Nëse fëmijët e gjinive të ndryshme rriten në një familje dhe diferenca e tyre në moshë është më shumë se 4-5 vjet, atëherë është më mirë të zononi hapësirën e çerdhes në mënyrë që secili fëmijë të ketë këndin e tij, pasi fëmijët kanë nevoja dhe hobi të ndryshme.

Metodat e mundshme të zonimit

Ju mund ta ndani një dhomë në zona duke përdorur mobilje, ekrane ose ndarje të lehta, por vetëm nëse ka një zonë mjaft të madhe. Nëse dhoma është e vogël, atëherë përfundimet e ndryshme do të ndihmojnë për ta ndarë atë vizualisht në zona. Përveç kësaj, hapësira mund të zonohet duke përdorur teknika arkitekturore, ndriçim ose tekstile.


Zonimi me mobilje

Strukturat arkitekturore në brendësi përfshijnë podiume, ndarje dhe harqe. Organizimi i tyre me duart tuaja nuk ka gjasa të ketë sukses. Elementë të tillë duhet të parashikohen në fazën e riparimit dhe vetëm mjeshtrit shumë profesionistë mund t'i kryejnë ato.


Zonimi me një hark elegant

Pajisjet e ndriçimit janë llambadarët, llambat e dyshemesë, llambat dhe llambat e tavolinës. Duke vendosur llamba me dizajne dhe intensitete të ndryshme në dhomë, në këtë mënyrë mund të dalloni midis zonave. Sidoqoftë, nuk duhet harruar se drita më e ndritshme duhet të jetë mbi zonën e punës, dhe zona e rekreacionit mund të nënshtrohet. Pajisjet elektrike moderne me një dimmer do të ndihmojnë në rregullimin e intensitetit të dritës.


Theksimi i zonës së lojës me dritat e tavanit

Me ndihmën e ngjyrave ose tapeteve të ndryshme të murit, mund të zgjidhni një kënd për secilin nga tre fëmijët ose zona të veçanta funksionale. Sipas rregullave të pranuara përgjithësisht, përdorimi i ngjyrave të ndezura neoni nuk lejohet në brendësi të dhomës së fëmijës. Ngjyrat e frutave të freskëta janë më të përshtatshme për hapësirën e punës. Ato stimulojnë aktivitetin e trurit. Për të hartuar një zonë rekreacioni, është më mirë të përdorni nuanca të heshtura: jeshile, blu-jargavan, rozë, blu, gri e lehtë, bezhë, krem. Ato ju ndihmojnë të relaksoheni.


Ne e ndajmë dhomën e fëmijëve në zona me mure me ngjyra të ndryshme

Tekstilet e brendshme nuk janë vetëm perde në dritare. Duke vendosur perde të panelit ose kanavacë me peshë përgjatë skajit të poshtëm në hapësirën e dhomës, ju mund të rrethoni në mënyrë ideale zonën e gjumit. Nëse e zononi hapësirën sipas parimit "çdo fëmijë ka këndin e tij", ndërsa zona e dhomës nuk lejon që as strukturat e tekstilit të rrethohen, thjesht mund të mbuloni tre shtretër me mbulesa me ngjyra të ndryshme. me modele të ndryshme.


Ndarëse tekstili e bërë nga perde me një agjent peshimi në fund

Një nga mobiljet kryesore në dhomën e fëmijëve është krevati. Dhe nëse ka tre fëmijë, atëherë do t'ju duhen tre shtretër! Është mirë që në dhomë të vendosen tre krevate standarde, duke marrë parasysh shijet e çdo fëmije. Për shembull, dikujt i pëlqen një shtrat në formën e një dinosauri, një tjetër - në formën e një makinë shkrimi dhe një i treti - në formën e një shtëpie. Sipas psikologëve të fëmijëve, në një shtrat komod ju bini në gjumë më shpejt!

Por më shpesh nuk është e mundur të vendosni tre shtretër standardë në një dhomë, kështu që shtretërit dy dhe tre katëshe, si dhe shtretërit e papafingo përdoren gjerësisht. Në mënyrë që çdo fëmijë të ndjejë se vendi i gjumit i përket vetëm atij, shtretërit mund të rregullohen në mënyra të ndryshme. Për shembull, pajisni një me një nivel me sirtarë për ruajtjen e sendeve të vogla dhe një me dy nivele në çdo rast do të dallohet nga një shkallë.


Mënyra më e përballueshme për të ndarë një dhomë në seksione është të vendosni një raft

Nëse dhoma e fëmijëve në banesën tuaj është shumë e vogël, mund të vendosni shtretër të palosshëm në zonën e lojës, atëherë kjo zonë do të kthehet në një dhomë gjumi gjatë natës. Për fëmijët më të rritur, rekomandohet përdorimi i mobiljeve të lëvizshme seksionale që mund t'i trajtojnë vetë.

Për të treguar zotërimet personale të secilit fëmijë, mund të instalohen disa seksione mobiljesh midis shtretërve. Ju gjithashtu mund të kufizoni hapësirën me kuti për lodra dhe gjëra të tjera. Është më mirë nëse këto kuti janë të madhësive dhe ngjyrave të ndryshme.

Si të arredoni një dhomë

Mobiljet shpesh vendosin tonin për të gjithë brendësinë, dhe gjithashtu e bëjnë dhomën komode, ergonomike dhe funksionale. Kjo ka të bëjë drejtpërdrejt me rregullimin e një çerdhe për tre fëmijë.

Nëse çerdhja juaj ka një sipërfaqe mjaft të madhe, mund të organizoni tre krevate në seri dhe t'i rrethoni me dollapë ose komodina. Rregullimi paralel i shtretërve ju lejon të krijoni të njëjtat kushte për të gjithë fëmijët.

Nëse dhoma ka një sipërfaqe të vogël, është më e këshillueshme të vendosni një krevat dykatësh dhe një të rregullt. Natyrisht, fëmija më i madh do të flejë në katin e dytë. Në një dhomë me tavane të larta, mund të vendosen shtretër në papafingo dhe mund të vendosen zona për lojëra dhe studime në hapësirën e poshtme. Ju gjithashtu mund të vendosni një krevat trefishtë.

Opsione të tjera të shtratit:

 • dy shtretër lart dhe një në katin e poshtëm;
 • dy kate dhe një krevat tërheqës i fshehur në podium;
 • tre shtretër të tërhequr.


Krevat marinari dhe divan

Nxënësit kanë nevojë për punë. Nëse vendosni tre tavolina në dhomë, atëherë vendosni ato në distancën më të madhe nga njëra-tjetra, në mënyrë që fëmijët të mos shpërqendrohen gjatë orës së mësimit. Komplekse të tilla si një shtrat papafingo dhe një vend pune i pajisur më poshtë janë shumë të njohura.

Nëse nuk është e mundur të blini një dollap me kyç të veçantë për çdo djalë ose vajzë, instaloni një gardërobë të gjerë që nuk do të zërë shumë hapësirë, por do t'ju lejojë të fshehni të gjitha gjërat e fëmijëve.

Dekorimi i dhomës duhet të zgjidhë probleme të tilla si krijimi i një atmosfere komode në dhomë, një stil i caktuar dhe plotësimi i nevojave të të tre fëmijëve. Ndarja e një zone të veçantë për çdo fëmijë është e përshtatshme kur është e mundur të vendosen këto zona përgjatë tre mureve të dhomës. Në këtë rast, ju mund të zononi hapësirën duke lyer muret me ngjyra të ndryshme.

Por në një dhomë të vogël, kjo nuk do të funksionojë. Në një zonë të vogël, është më e përshtatshme të kryhet zonimi sipas parimit të funksionalitetit. Në këtë rast, ndarja e zonave duke përdorur përfundime me ngjyra të ndryshme do ta bëjë dhomën shumë të gjallë. Këtu, për këto qëllime, është më mirë të përdoren struktura arkitekturore, pajisje ndriçimi, mobilje dhe tekstile.

Kur dekoroni një çerdhe, rekomandohet të përdorni materiale të thjeshta natyrore. Pllaka linoleumi, laminati ose parketi është ideale si mbulesë dyshemeje. Muret mund të pikturohen, të mbulohen me suva dekorative ose të lyhen me letër-muri. Tavani mund të jetë i zbardhur, i lyer, i pezulluar ose mund të organizohen struktura të varura.


Dhoma e fëmijëve në papafingo me një përfundim të thjeshtë

Nëse vendosni të bëni letër-muri muret, zgjidhni ngjyrat e çelura me zbukurime të vogla e të matura. Është më mirë të mos blini letër-muri me personazhe vizatimorë, sepse me moshën, preferencat e fëmijëve do të ndryshojnë dhe një model i tillë do të mërzitet shpejt.

Dhoma e fëmijëve duhet të jetë shumë e ndriçuar. Prandaj, një llambadar tavani nuk do të jetë i mjaftueshëm. Çdo zonë duhet të ndriçohet nga burimi i vet i dritës: një llambë tavoline, një llambë dyshemeje ose një sharrë.

Kohët e fundit, dritat e vëmendjes dhe dritat e tavanit janë bërë shumë të njohura. Nga rruga, me ndihmën e saj, ju gjithashtu mund ta ndani dhomën në zona funksionale. Dritat në tavan mund të vendosen në grupe, përgjatë gjatësisë së dhomës, përgjatë perimetrit ose në zigzag - gjithçka varet nga dizajni i dhomës.

Për të diversifikuar dizajnin, rekomandohet të dekoroni dhomën me piktura, panele, ngjitëse vinyl, modele shabllonesh ose vizatime të krijuara nga duart e vetë fëmijëve - pronarëve të kësaj dhome. Fëmijët e vegjël mund të vendosin lodra në zonën e tyre, adoleshentët mund të varin postera dhe atletët fëmijë mund të vendosin çmime sportive.

Vetëzonimi

Nëse keni nevojë të zononi dhomën e fëmijëve për tre fëmijë me duart tuaja, por nuk dëshironi të filloni një riparim kompleks, mbani mend disa rregulla të thjeshta:

 • ngjyrat bazë nuk duhet të jenë shumë të ndritshme, është më mirë të dekoroni dyshemenë, tavanin dhe muret me ngjyra të lehta që zgjerojnë vizualisht hapësirën, gjithashtu nuk rekomandohet të përdorni elementë tekstili shumë të gjallë;
 • lëreni dritën në dhomë duke i mbuluar dritaret jo me perde të rënda, por me perde të lehta, përdorni në mënyrë aktive burime shtesë të dritës;
 • zëvendësoni shtretërit masive, komodat dhe tavolinat me mobilje kompakte prej druri, sigurohuni që dollapët të jenë të ulët, atëherë fëmijët do të jenë në gjendje të marrin gjërat e nevojshme pa ndihmë nga jashtë;
 • në një dritare të ulët, nëse është e mundur, instaloni një prag të gjerë dritareje, atëherë do të jetë e mundur të organizoni një vend pune shtesë këtu;
 • një tavolinë mund të zëvendësojë gjithashtu një sekretare me një derë horizontale të palosshme;
 • mos e ngatërroni dhomën me dekor të pasur dhe suvenire të padobishme, përdorni sende të brendshme shumëfunksionale, si shtretër me tërheqje ose ngritës, vende gjumi me sistem ruajtjeje, ndarje me rafte librash, etj.


Ndarja e dhomës së gjumit dhe zonës së lojës duke përdorur një ndarje mobiljesh, ngjyrë muri dhe dysheme

Mos harroni se detyra juaj kryesore është ta bëni dhomën të rehatshme për të tre fëmijët!

Dhomë për tre vajza

Kur rregulloni një çerdhe për tre vajza, përparësi duhet t'i jepet ngjyrave të buta pastel. Shumë princesha të vogla e duan ngjyrën rozë. Ju nuk duhet t'i refuzoni ato. Në çerdhe për vajza, të dy muret dhe elementët e tekstilit mund të jenë rozë. Por përveç kësaj ngjyre, mund të përdorni nuanca të buta të verdhë, jeshile dhe madje blu.

Nëse dhoma është e vogël, të tre shtretërit mund të vendosen krah për krah. Vajzat nuk do të jenë të pakëndshme për shkak të kësaj. Nëse familja ka dy vajza të vogla dhe një vajzë adoleshente, atëherë është më mirë të pajisni vendin e saj të gjumit veçmas nga më të rinjtë.

Fotogaleri: fëmijë për tre vajza


Rregullimi linear i shtretërve në një dhomë për tre vajza

Princeshat e vogla duan ngjyrë rozë

Brendshme e ndritshme për Vajza

Dhomë për tre djem

Ndryshe nga dhoma e një vajze, dhoma e një djali duhet të jetë më strikte dhe pa mobilje. Kjo për faktin se djemtë duan të luajnë lojëra në natyrë. Ju nuk duhet të dekoroni dhomën e djemve me materiale të shtrenjta: lërini vajzat tuaja të kenë mundësinë të luajnë pak shaka, për shembull, të vizatojnë në mure.

Është më mirë të keni shtretër në disa nivele - do të jetë interesante për djemtë. Sa i përket skemës së ngjyrave të brendshme, ajo mund të jetë blu, jeshile, si dhe të gjitha nuancat e kafesë.

Fotogaleri: për fëmijë për tre djem

Opsion për fëmijë të gjinive të ndryshme

Kur dizajnoni një dhomë për fëmijë të gjinive të ndryshme, duhet të merret parasysh mosha e tyre. Nëse të tre fëmijët janë ende të vegjël, atëherë vendet e tyre të gjumit mund të vendosen krah për krah, duke theksuar vetëm ngjyrën e kasës ose tekstilit. Si rregull, është rozë për vajzat dhe blu për djemtë.

Nëse djemtë dhe vajzat tashmë shkojnë në shkollë, atëherë vendet e tyre të gjumit duhet të vendosen larg njëri-tjetrit, ose të paktën të rrethohen me rafte ose ekrane. Kështu fëmijët do të ndihen më rehat.

Fotogaleri: dhomë për fëmijë të gjinive të ndryshme

Për fëmijët e të gjitha moshave

Në hartimin e brendshëm të një dhome për fëmijë të moshave të ndryshme, duhet të merren parasysh sa vijon: fëmijët kanë interesa të ndryshme, kështu që të gjithë duhet të kenë zotërimin e tyre. Dhomat e gjumit, nëse është e mundur, duhet të dallohen gjithashtu. Për shembull, fëmijët më të vegjël mund të flenë në një krevat marinari, ndërsa një më i madh mund të flejë në një divan.

Galeria e fotove: opsionet e dizajnit të dhomës për fëmijë të moshave të ndryshme


Ngjyrë jeshile qetësuese e përshtatshme për të gjitha moshat

E verdha është një ngjyrë universale, kështu që fëmijët e çdo moshe ndihen rehat në të.

Divan për një fëmijë më të madh

Dhoma e bollshme

Një dhomë e gjerë konsiderohet të jetë nga 18 m 2. Një hapësirë ​​e tillë është një fushë e madhe për shprehjen e imagjinatës së dizajnit! Në një zonë të madhe, ju mund të strehoni rehat tre krevate të plota, dhe tre tavolina, dhe dollapë për çdo fëmijë, madje edhe komplekse lojrash dhe sportive. Përveç kësaj, me zonimin e duhur, do të ketë hapësirë ​​të mjaftueshme të hapur për lojëra në natyrë.

Galeria e fotove: rregullimi i një dhome të bollshme për fëmijë


Ka shumë hapësirë ​​të lirë në këtë dhomë

Një dhomë e madhe ju lejon të vendosni një ndarje në mes

Thekse me ngjyra të ndezura

dhomë e vogël

Një dhomë e vogël konsiderohet të jetë më pak se 12 m 2. Por edhe në një dhomë të tillë mund të pajisni një çerdhe për tre fëmijë. Vërtetë, është mjaft e vështirë për ta bërë këtë. Në një situatë të tillë, mobiljet transformuese dhe shumëfunksionale janë më të përshtatshmet, për shembull, krevate të palosshme, sekretare me kapak të varur që kthehen në tavolina, ndarje me rafte librash etj.

Fotogaleri: çerdhe e vogël


Akomodimi i tre shtretërve në një zonë të vogël

Rregullimi i përsosur i tre shtretërve në një çerdhe të vogël

Një shembull i një kombinimi të zonave të dhomës së gjumit dhe veshjes

Rregullimi i dhomës së fëmijëve nuk është një detyrë e lehtë, veçanërisht nëse në familje ka tre fëmijë. Por nëse keni një dëshirë të madhe dhe pak imagjinatë, mund të kapërceni çdo vështirësi! Mos kini frikë të eksperimentoni, por në të njëjtën kohë mos harroni se çdo fëmijë duhet të jetë rehat në dhomën e fëmijëve.

Një familje e madhe është shumë e mrekullueshme, nga njëra anë, por e vështirë, nga ana tjetër. Është shumë e vështirë të gjesh një shtrat për tre fëmijë që jetojnë në një dhomë. Çdo fëmijë ka nevojë jo vetëm për një vend të veçantë gjumi, por edhe një zonë pune. Nëse fëmijët kanë kushte të vështira jetese, atëherë kjo do të ndikojë keq në disponimin e tyre emocional. Prandaj, është shumë e rëndësishme të zgjidhni shtretërit për tre fëmijë, duke marrë parasysh karakteristikat e secilit fëmijë.Llojet e shtretërve

Me kalimin e kohës, prodhimi i mobiljeve për fëmijë është përmirësuar, ndaj shfaqen gjithnjë e më shumë modele krevatesh për fëmijë. Gjithashtu, vetëm më shumë zgjidhje dizajni shfaqen në dizajn, kështu që ju mund të zgjidhni një shtrat edhe për fëmijën më pickues.Të gjitha modelet e krevateve për fëmijë ndahen në disa kategori.

Lloji i ndërtimitTë gjithë e dinë shumë mirë se çfarë është një shtrat tek fëmijët, pasi ka dizajnin më të thjeshtë, por ndryshon nga modelet e ngjashme në disa detaje dhe dizajn. Sa i përket strukturave të kombinuara, ka shumë nuanca.Nëse duhet të blini shtretër për një dhomë të vogël me tre fëmijë, atëherë një shtrat shumëfunksional që kombinon në mënyrë harmonike tre krevate do t'ju përshtatet në mënyrë të përkryer. Ka shumë opsione për dizajne të tilla.Këtu janë shembujt më të mrekullueshëm të shtretërve për tre fëmijë:

 • Strukturë gjumi për tre fëmijë, e dekoruar në stilin klasik nga druri i qëndrueshëm dhe i sigurt. Ka tre krevate te kombinuara me ambiente magazinimi dhe studimi (sirtarë dhe tavolina). Pavarësisht masivitetit, dizajni mund të vendoset në një dhomë të vogël, të cilën nuk keni pse ta plotësoni me mobilje të tjera, për shkak të shkathtësisë së shtratit. • Model druri i ndritshëm, i bërë në një dizajn interesant dhe kompakt. Krahas vendeve të fjetjes, krevati ka sirtarë për ruajtje, të mbuluar bukur poshtë shkallëve dhe një raft për sendet e vogla mbi katin e dytë të krevatit.Kufizimet e moshës

Për foshnjat që janë rritur nga djepi, prodhuesit bëjnë një shumëllojshmëri të gjerë modelesh të ndritshme. Shtretërit e adoleshentëve janë shumë më të mëdhenj se modelet e bebeve, për më tepër, ato shpesh kanë një dizajn të matur.

 • Model i ndritshëm dhe i sigurt për tre fëmijë. Vendet e gjumit janë të vendosura në një lartësi të ulët. • Model trekatëshe për adoleshentë, i dekoruar në stilin klasik, shumë ekonomik dhe komod.Materiali i prodhimit

Krevat për fëmijë janë bërë nga materiale të qëndrueshme dhe të sigurta. Për krevat fëmijësh, zakonisht përdoret druri në prodhim: pisha, thupër, ahu, lisi. Korniza metalike më shpesh kanë shtretër adoleshente.Funksionaliteti dhe gjinia

Ka modele për djem dhe vajza, dhe ato dhe opsionet e tjera janë bërë si në një dizajn klasik të përmbajtur ashtu edhe në një stil të ndritshëm. Për vajzat, shtretërit e bukur shumëfunksionalë po bëhen gjithnjë e më shumë në formën e një kështjelle ose shtëpie, të zbukuruar me vizatime të ndritshme nga karikaturat dhe përrallat. Për djemtë bëhen modele jo më pak interesante, në formën e makinave dhe diçka të tillë.Sipas funksionalitetit të tyre, krevatet për tre ndahen në:

 • Krevat marinari. Shumë e lehtë për tu vendosur dhe përdorur. Shpesh, këto modele janë të pajisura me kuti magazinimi shtesë dhe punë për fëmijët. • Shtretër me tërheqje. Modele shume te thjeshta dhe ekonomike. Zakonisht ato kryhen në një stil klasik, pasi shtretër të tillë shpesh blihen nga kopshtet. • Shtrat - divan. Një model interesant që kombinon një shtrat klasik dhe divan të butë të preferuar të të gjithëve. Modeli në këtë foto është bërë në formën e një krevat marinari me një krevat klasik papafingo lart dhe një divan në katin e poshtëm. I përshtatshëm për dy dhe tre fëmijë, pasi divani në formë të shpalosur ka hapësirë ​​të mjaftueshme.Opsionet për shtretërit e foshnjave janë shumë interesante dhe praktike, pasi përveç shtretërve transformues masivë dhe modeleve me shumë nivele, ka shtretër kompakt me mekanizma të palosshëm.Zgjidhje ideale për një dhomë të vogël

Çdo prind me tre fëmijë të rritur ka menduar vazhdimisht se si të vendosë vendet e gjumit për secilin në një dhomë të vogël. Prodhuesit dhe projektuesit kanë punuar në të njëjtën detyrë për shumë vite në mënyrë që të përfundojnë me një opsion optimal dhe praktik.Këtu janë disa opsione për dekorimin e dhomës së fëmijëve për tre fëmijë:

 • Një opsion dizajni shumë i ndritshëm dhe interesant për një dhomë për tre djem adoleshentë me një krevat marinari me mekanizma tërheqës. Ky dizajn zë relativisht pak hapësirë ​​dhe është i pajisur me të gjitha llojet e sirtarëve, rafteve dhe dollapëve. Falë këtij dizajni, ju mund të pajisni një dhomë të vogël pa e rrëmujshme me shtretër të veçantë dhe gardërobë masivë.

Navigim i shpejtë i artikujve

Një dhomë për 3 fëmijë mund të mos duket ideale, veçanërisht nëse janë të gjinive dhe moshave të ndryshme dhe hapësira është e vogël. E megjithatë, çerdhja e përbashkët ka shumë përparësi, sepse gjatë periudhës së bashkëjetesës, fëmijët do të krijojnë një lidhje të fortë dhe do të përjetojnë shumë momente argëtuese së bashku. Në këtë artikull do të flasim se si të vendosni tre krevate, vende studimi dhe si të kombinoni dekor për dy kate dhe moshave të ndryshme në një dhomë në mënyrë që të jetë komode për të gjithë banorët e saj.

Këshillë 1. Baza ideale e brendshme për një dhomë të përbashkët është neutrale

Dizajn dhomë e përbashkët duhet t'u përshtatet të tre fëmijëve, pavarësisht nga gjinia, mosha dhe shijet e tyre. Kjo do t'ju ndihmojë të arrini këtë:

 • Skema e ngjyrave neutrale gjinore. Për të dekoruar muret, mund të përdorni nuancat e ngjyrës së bardhë, gri të çelur, bezhë, jeshile e lehtë dhe të verdhë kremoze. Por thekset e brendshme (perde, shtroja, qilima, etj.) mund të jenë të ndritshme, por ende neutrale ndaj gjinisë - të verdhë, portokalli, jeshile, të kuqe.
 • Printime dhe vizatime universale. Nëse fëmijët kanë një ndryshim të madh në moshë, atëherë është e dëshirueshme që detajet e brendshme (letër-muri, perde, mbulesa krevati, etj.) të kenë printime dhe modele universale. Kështu, për shembull, në një dhomë ku jetojnë një adoleshent dhe dy fëmijë, ia vlen të ngjitni letër-muri jo me zana ose makina, por me vija, një kafaz, një zigzag ose, të themi, një yll.

Këto zgjidhje janë të mira sepse ju lejojnë të dekoroni brendësinë me shpresën e rritjes dhe ta bëni atë të rregullt. Sidoqoftë, mund të shkoni në një mënyrë më origjinale dhe, përkundrazi, të mposhtni ndryshimin midis banorëve të dhomës.

 • Kështu, për shembull, duke kombinuar ngjyrat vajzërore dhe djaloshare (p.sh. rozë dhe blu), si dhe modele dhe printime (p.sh. pika dhe vija), mund të krijoni një dizajn që i përshtatet të gjithëve. Gjëja kryesore është që baza e brendshme duhet të jetë neutrale, dhe të gjitha sendet e brendshme vajzërore dhe djaloshare duhet të kenë diçka të përbashkët (ngjyra, cilësi, forma ose modeli). Një shembull i një dizajni të tillë është paraqitur në foton më poshtë.


Nëse dhoma është e vogël, atëherë është më mirë të dekoroni muret, dyshemetë, mobiljet dhe perdet me ngjyra të lehta dhe le të jenë të ndritshme vetëm thekset në formën e çarçafëve, jastëkëve, qilimave dhe gjërave të tjera. Kjo zgjidhje do ta zmadhojë vizualisht hapësirën, do ta bëjë më të lehtë dhe do të balancojë bollëkun e lodrave, librave, rrobave dhe gjërave të tjera të fëmijëve me ngjyra.Projektimi i një çerdhe për tre fëmijë të gjinive të ndryshme është një detyrë me kompleksitet të trefishtë, veçanërisht nëse dëshironi të zgjidhni stilet klasike si, ose stil pallati. Në fund të fundit, këto zona kërkojnë që ju të respektoni shumë rregulla, vëmendje ndaj detajeve, një bollëk dekorimi dhe materialesh të shtrenjta, dhe nga ana e fëmijëve - një qëndrim kursimtar ndaj gjërave. Në këtë kuptim stilet moderne Për shembull, janë më të përshtatshme për projektimin e një çerdhe të përbashkët për tre fëmijë të gjinive dhe moshave të ndryshme.

 • Nëse dhoma ka fëmijë rreth të njëjtës moshë, atëherë mund të krijoni një dizajn të brendshëm me temë duke zgjedhur një temë që pëlqehet nga të gjithë. Për shembull, mund të jetë tema e një filmi vizatimor ose libri i dashur nga fëmijët, tema e një cirku ose një kopshti zoologjik, tema e udhëtimit ose, të themi, muzika.

Këshillë 4. Zgjidhni materialet e përfundimit me rezistencë të shtuar ndaj konsumit

Kriteri kryesor për zgjedhjen e materialeve përfundimtare për një dhomë me 3 fëmijë është qëndrueshmëria dhe lehtësia e kujdesit të tyre. Në fund të fundit, dyshemeja, tavani dhe muret duhet t'i rezistojnë trafikut të shtuar dhe një ngarkese të trefishtë në formën e garave me makina, lojërave me top, vizatimit me stilolapsa me majë.

 • Në vend të bojës mat, duhet të zgjidhni gjysmë-shkëlqim, në vend të kësaj të zgjidhni (letër-muri vinyl që lahet është një zgjedhje shumë e dyshimtë për një çerdhe), dhe një laminat i rrëshqitshëm dhe i brishtë, i cili gjithashtu mbledh pluhur, duhet të preferohet në vend të një dërrase druri ose linoleumi.

Këshilla 5: Zgjidhni shtretër funksionalë që kursejnë hapësirë

Si të zgjidhni dhe vendosni tre krevate në një dhomë gjumi? Është mirë nëse dhoma ka hapësirë ​​të mjaftueshme për tre krevate teke ose divane. Në fund të fundit, është shumë më e sigurt dhe më e përshtatshme, përveç kësaj, në këtë rast, për secilin fëmijë, mund të ndani një komodinë dhe një vend nën shtrat për ruajtjen e gjërave.

 • Shtretërit teke mund të vendosen përballë njëri-tjetrit, në një ose dy rreshta, në formë L ose U, në varësi të madhësisë, formës dhe shtrirjes së dhomës.


Fatkeqësisht dhoma madhësi standarde nuk mund të përshtaten tre krevate të plota, kështu që mund të përdorni kombinimet dhe modelet e mëposhtme të shtratit:

 • Krevat i rregullt marinari ose marinari (për shembull, për dy fëmijë ose bashkëmoshatarë të të njëjtit seks) + krevat tek ose papafingo (për shembull, për fëmijën më të vogël/më të madh ose vajzën/djalin e vetëm). Skemat e rregullimit janë të përshtatshme: në formë L, me një rresht ose me dy rreshta.
 • Një krevat marinari me një nivel të tretë të tërheqshëm, i cili mund të blihet, për shembull, në Ikea (niveli i tretë shitet veçmas). Ky kombinim është kompakt, por jo shumë i përshtatshëm. Një tjetër disavantazh është se kur shpaloset, niveli i tërheqshëm mund të mos përshtatet.
 • Krevat trefishtë (në varësi të tavanet e larta) ose një shtrat rrëshqitës me tre nivele (në varësi të gjerësisë / gjatësisë së mjaftueshme të dhomës).
 • Krevat papafingo + dy krevate nën krevatin e sipërm.
 • Dy krevate tek + një krevat i varur.
 • Dy krevate në papafingo + zonë për lojëra ose studim në katin e parë të njërit prej shtretërve.

Disa nga kombinimet e listuara të mobiljeve dhe opsioneve të paraqitjes, shihni përzgjedhjen e mëposhtme të fotove:


Këshilla:

 • Mbani në mend se fëmijët 6 vjeç e lart mund të flenë në katin e dytë.
 • Kushtojini vëmendje shtretërve me funksionalitet të shtuar, për shembull, me sirtarë të integruar ose rafte për ruajtje, me ndriçim dhe kangjella në shkallë, me një kornizë të rregullueshme në gjatësi.

Këshilla 6. Përdorni zgjidhje jo standarde për rregullimin e klasave

- Kjo është një tjetër pjesë e rëndësishme dhe e rëndë e çerdhes për tre nxënës. Në mënyrë ideale, duhet të ketë tre vende studimi në dhomën e përbashkët, por nëse zona e saj është e vogël, atëherë këtu janë disa truke për të ndihmuar në zgjidhjen e problemit:

 • Vendosni vetëm dy tavolina ose një tavolinë dyshe. Opsione për rregullimin e mobiljeve: në një rresht, me shpinë, përballë njëri-tjetrit, apo edhe në vende të ndryshme.
 • Nëse dhoma është shumë e vogël, atëherë është mjaft e mundur të kaloni me një tavolinë. Në këtë rast, do t'ju duhet të blini një karrige me një lartësi lehtësisht të rregullueshme dhe të organizoni tre vende për të ruajtur gjërat e shkollës.
 • Për të kursyer hapësirë, zgjidhni seksionet e qosheve.
 • Të paktën një vend studimi mund të organizohet në një dhomë tjetër, për shembull, në dhomën e ndenjes.
 • Një vend studimi mund të organizohet nën papafingo të shtratit të papafingo.
 • Përdorni tavolina të palosshme që janë ngjitur në mur. Një shembull i rregullimit të tre vendeve të studimit për nxënësit e shkollës është paraqitur në foto.Këshilla 7. Përdorni hapësirën nën krevat dhe raftet e varura për ruajtje

 • Nëse shtretërit e fëmijëve nuk kanë sirtarë të integruar nën dyshek, atëherë thjesht mund të blini kontejnerë me kapak që i përshtaten madhësisë. Është i përshtatshëm për të ruajtur në këtë mënyrë rrobat jashtë sezonit, çarçafët dhe lodrat.
 • Varja e një çifti raftet e varura Për shembull, mbi shtretër ose tavolina, mund të shkarkoni libra dhe gizmos të preferuara të pronarëve të dhomës atje. Por mos e teproni, sepse sa më shumë mobilje në dhomën e gjumit, aq më pak e gjerë duket dhe aq më e vështirë është pastrimi.
 • Garderoba dhe biblioteka mund të ndahen.
 • Nën krevatin e papafingo, mund të vendosni një deri në tre komodina.

Në kuadrin e një dhome të përbashkët, për fëmijë të gjinive, moshave dhe rutinave të ndryshme, zonimi është thjesht i nevojshëm. Për më tepër, sa më i madh të jetë diferenca në moshë, aq më e dukshme mund të jetë ndarja e hapësirës. Kështu, për shembull, është e dëshirueshme që të izolohen plotësisht vendet e gjumit të një adoleshenti ose një tre vjeçari, duke krijuar një "dhomë në një dhomë". Metodat e zonimit mund të ndahen në vizuale dhe fizike.Ju pëlqeu artikulli? Ndaje me miqte!