Shtrati i dhomës së gjumit për një dhomë të vogël. Karakteristikat e dizajnit të një dhomë gjumi me një krevat fëmijësh

Shtrati i dhomës së gjumit për një dhomë të vogël. Karakteristikat e dizajnit të një dhomë gjumi me një krevat fëmijësh

Shtrati në një dhomë gjumi të vogël duhet të jetë funksional

Një shtrat në një dhomë gjumi të vogël duhet të jetë më shumë se një vend për të fjetur. Në të vërtetë, në shumë raste po flasim për një dhomë në të cilën është e pamundur të vendosni një gardërobë të plotë, komodë ose një tavolinë. Por, si rregull, banorët e apartamenteve të vogla detyrohen të përdorin hapësirën në dispozicion për rekreacion, punë dhe për pritjen e mysafirëve, sado kompakte të jetë.

Dhe atëherë e vetmja mënyrë për ta bërë një ambient të tillë jetese të rehatshëm është të blini mobilje të një dizajni të veçantë, dhe këtu ka shumë për të zgjedhur. Palosja, tërheqja, ngritja ose thjesht e vendosur në nivelin e kateve - të gjithë këta shtretër i shërbejnë një qëllimi: kursimit të metrave katrorë.

Çfarëdo modeli ose konfigurimi që zgjidhni, mbani mend: investimet në gjëra të tilla janë zakonisht të rëndësishme, por ato patjetër do të shpërblehen në kohën më të shkurtër të mundshme. Pra, këtu është koleksioni ynë, i cili përmban shumë gjëra të mahnitshme.

1 Ky shtrat kthehet në një tavolinë kur ngrihet.

Dizajni: Clei

2 Fotografia tjetër është e një shtrati të ndërtuar me porosi që promovon përdorimin efikas të hapësirës duke ofruar shumë hapësirë ​​ruajtëse.


Dizajni: INT2 - foto 2

3 Mjaft e pazakontë me një gardërobë të ulët të integruar.


Dizajni: Dielle

4 Ky shtrat është projektuar posaçërisht për bujtina studentore një nga universitetet. Gjatë ditës përdoret si tavolinë.

Dizajni: Nano Suites

5 Divani, sedilja e të cilit është gjithashtu një thes gjumi, është ideal për banorët e apartamenteve në studio.


Dizajni: Stephanie Hoernig

6 Shtrati në kat i ndërmjetëm ofron mundësitë më të gjera për shfrytëzim efikas të hapësirës. Dizajni tepër elegant i paraqitur në foto ishte krijuar posaçërisht për prindërit e rinj që kishin nevojë të gjenin një vend për krevatin e foshnjës së tyre të porsalindur.


Dizajni: L. McComber

7 Ky është një shtrat tjetër që ngrihet dhe rrëshqet brenda një ndarje të veçantë. Por ajo ka një avantazh të rëndësishëm mbi shumë të ngjashme: praninë e një tavoline të palosshme të bashkangjitur në sipërfaqen e poshtme të kornizës.

Dizajni: Clei

8 Nga rruga, ju mund të bëni vetë një shtrat në një platformë me ndarje ruajtjeje. Për ta bërë këtë, do t'ju nevojiten dërrasa dhe disa dollapë nga IKEA.


Dizajni: Chris Hyder

9 Një divan që kthehet në shtrat do të habisë pak njerëz. Çfarë nuk mund të thuhet për divanin, i cili kthehet në një krevat marinari.


Dizajni: Clei

10 Nëse keni mundësinë për të ndërtuar një platformë të plotë në apartament, duhet ta përdorni patjetër. Atëherë nuk do të jetë e vështirë për ju të instaloni.


Dizajni: Marc Baillardon dhe Julie Nabuse

11 Tavolina, e cila mund të jetë edhe shkrime, edhe ngrënie, kthehet përmbys duke u kthyer në një shtrat shumë të rehatshëm.


Kur një fëmijë shfaqet në një familje të re, gjithçka në jetën e bashkëshortëve ndryshon. Për më tepër, ndryshimet kanë të bëjnë jo vetëm me kohën e lirë dhe sjelljen e bashkëshortëve, por edhe organizimin e hapësirës në shtëpi. Tani prindërit duhet të mendojnë për të jetuar së bashku në një apartament me një fëmijë të vogël, për të blerë mobiljet e nevojshme, rrobat, lodrat dhe gjërat e tjera që i duhen foshnjës. Dhe nëse është shumë herët për të ndarë një dhomë të veçantë për dhomën e një fëmije, atëherë foshnja ka nevojë për një tavolinë në kuzhinë dhe një cep në dhomën e gjumit të prindërve tani. Një nënë e rrallë do të pajtohet që një fëmijë të flejë në një dhomë të veçantë që nga lindja. Prandaj, gjithmonë i kushtohet shumë vëmendje pyetjes se cila duhet të jetë brendësia e dhomës së gjumit me një krevat fëmijësh, në mënyrë që të rriturit dhe foshnja të mund të bashkëjetojnë të qetë në dhomë.

Një dhomë gjumi për të rritur dhe një çerdhe në të njëjtën dhomë duhet të organizohen në mënyrë që secili nga anëtarët e familjes të pushojë dhe të pushojë në këtë dhomë, por në të njëjtën kohë të mos humbasë nga sytë të porsalindurin.

Më poshtë do të shqyrtojmë se si të mendojmë për hartimin e një dhomë gjumi me një krevat fëmijësh, çfarë të ofrojmë dhe blejmë për organizimin racional të hapësirës së fëmijëve në dhomën e gjumit të prindërve.

Përpara se të blini një djep, komodë, tavolinë ndërrimi dhe mobilje të tjera të nevojshme për fëmijën tuaj, vendosni se ku saktësisht në dhomën e gjumit do të vendosen këto gjëra. Merrni fëmijën tuaj në këndin tuaj në afërsi të shtratit bashkëshortor. Por ka disa gjëra që duhen mbajtur parasysh këtu:

- Fëmija nuk do të jetë gjithmonë i vogël, kështu që dhoma e gjumit për të rriturit dhe çerdhja në të njëjtën dhomë është vetëm një fenomen i përkohshëm. Prandaj, kur filloni një rizhvillim madhështor, mbani në mend se në të ardhmen do t'ju duhet të ndryshoni përsëri brendësinë. Edhe nëse banesa e një familjeje të re është shumë e vogël ose planifikohet lindja e një ose më shumë fëmijëve në të ardhmen, një ditë nuk do t'ju duhet më një dhomë gjumi me krevat fëmijësh.

Kështu që sa herë që riparimi të mos marrë shumë kohë, para dhe përpjekje, mendoni për dizajnin e dhomës së gjumit me një krevat fëmijësh në mënyrë të tillë që hapësira për të rriturit dhe jo zona e fëmijëve të jetë faktori përcaktues në brendshme. Nëse fokusi është te shtrati për të porsalindurin, në mungesë të tij, brendësia do të humbasë integritetin e saj.


- Edhe nëse planifikohet që më vonë dhoma e gjumit dhe çerdhja të kombinohen në një dhomë (edhe pse kjo është një gjë e rrallë), çerdhja për një fëmijë të rritur është një hapësirë ​​krejtësisht e ndryshme nga këndi i një të porsalinduri. Pas 2-3 vjetësh, një fëmijë ka nevojë për më shumë hapësirë ​​për lojëra në natyrë, një vend për zhvillimin e aktiviteteve, një shtrat tjetër dhe sistemin e tij të ruajtjes në formën e komodave dhe dollapëve.

Nëse dhoma gjumi kombinohet me dhomën e fëmijëve, është e nevojshme të merren parasysh teknikat e zonimit për të dalluar zonat e fëmijëve dhe të rriturve. Prandaj, kur instaloni një krevat fëmijësh për një të porsalindur, mbani në mend se pas një kohe nuk do të jetë e nevojshme. Përgatituni paraprakisht për ndryshimet e ardhshme, në mënyrë që më vonë të mos keni nevojë të ribëni plotësisht të gjithë dhomën me nxitim.


Organizimi i dhomës së gjumit të bashkëshortëve

Dizajni i dhomës së gjumit me një krevat fëmijësh sugjeron që vendi kryesor në dhomë të jetë i rezervuar për shtratin bashkëshortor. Vetëm pasi të jetë zgjedhur një vend për këtë element qendror të brendshëm, zgjidhet një shtrat për një të porsalindur dhe një vend për të.


Matni parametrat e dhomës dhe më pas zgjidhni shtratin bashkëshortor. Djepat janë mjaft të vegjël (120 cm x 60 cm ose 140 cm x 70 cm) për të lënë hapësirë ​​në cep të dhomës ose në çdo hapësirë ​​të lirë. Për të siguruar që asgjë të mos shqetësojë komoditetin e anëtarëve të rritur të familjes në dhomën e gjumit, është e rëndësishme të lini një kalim në të dy anët e shtratit. Është e dëshirueshme që rreth 60-70 cm hapësirë ​​e lirë të mbetet në secilën anë të shtratit.

Shtrati për bashkëshortët mund të vendoset në mënyra të ndryshme, por opsioni më i mirë është vendosja e kokës së tij kundër njërit prej mureve në mes të dhomës. Nëse dhoma e gjumit është shumë e ngushtë, shtrati mund të vendoset edhe përgjatë dhomës, megjithatë, ai do të jetë i aksesueshëm vetëm nga njëra anë.

Mendo pak, ndoshta ka kuptim ta vendosësh shtratin diagonalisht. Vendosni gjithashtu se çfarë mobiljesh të tjera kanë nevojë për të rriturit në këtë dhomë: një komodë për liri krevati, një dollap gardërobë, komodina, një tavolinë zhveshjeje apo diçka tjetër.

Mendoni për opsione të ndryshme, vizatoni një planimetri të dhomës dhe "lëvizni" mobiljet për të arritur zgjidhjen optimale. Për shembull, një rregullim i ngjashëm i krevatit në dhomën e gjumit bashkëshortor, si në foton më poshtë, është shumë i përshtatshëm gjatë natës për të ndarë gjumin me fëmijën, por mund të krijojë shumë vështirësi gjatë ditës.


Nëse në të ardhmen është planifikuar të kombinoni një dhomë gjumi të rritur me dhomën e fëmijëve, të përgatitni një vend për një ndarje ose ekran, t'i lini hapësirë ​​foshnjës për të studiuar, mendoni të krijoni një dysheme të ngrohtë në zonën e fëmijëve, etj. Është më mirë të mendoni për çdo gjë të vogël paraprakisht.

Këndi i porsalindur në dhomën e gjumit

Pasi të zgjidhni një vend për shtratin bashkëshortor, mund të filloni të dekoroni zonën për të porsalindurin. Natyrisht, është e pamundur të vendosni një krevat fëmijësh në derë, ku mund të ketë rryma, ose në dritare, ku ndryshimet e temperaturës janë të mundshme për shkak të afërsisë së të ftohtit nga rruga dhe nxehtësisë nga bateria. Kombinimi "këndi i të porsalindurit" është shumë i zakonshëm, i cili përcakton vendndodhjen më të mirë të krevatit në cep të dhomës. Duke parë kufijtë e vërtetë nga njëra anë dhe nënën nga ana tjetër, fëmija ndihet më i sigurt.


Pranë krevatit të fëmijës nuk duhet të ketë gjëra që fëmija mund të marrë ose që mund të bjerë gjatë gjumit. Të gjithë dollapët dhe kabinetet në dhomë nuk duhet të prekin djepin me dyer, duke e shqetësuar fëmijën sa herë që e hapni. Raftet dhe strukturat e varura mbi djepin e foshnjës gjithashtu nuk duhet të varen. Një fëmijë i vogël nga krevat fëmijësh nuk duhet të shohë as televizorin dhe as ekranin e monitorit, nëse janë në dhomë.

Nëse dhoma e gjumit për të rritur ka një krevat fëmijësh të madh, mund të planifikoni ta instaloni krevatin jo në qoshe, por në qendër të dhomës, përgjatë një muri të gjatë ose pak hapësirë ​​nga shtrati i të rriturve. Pika të rëndësishme në këtë rast janë aftësia për t'iu afruar foshnjës nga disa anë, siguria e një fëmije të vogël dhe një vend i rehatshëm për të dy bashkëshortët.

Kur një fëmijë shfaqet në një familje të re, gjithçka në jetën e bashkëshortëve ndryshon. Për më tepër, ndryshimet kanë të bëjnë jo vetëm me kohën e lirë dhe sjelljen e bashkëshortëve, por edhe organizimin e hapësirës në shtëpi. Tani prindërit duhet të mendojnë për të jetuar së bashku në një apartament me një fëmijë të vogël, për të blerë mobiljet e nevojshme, rrobat, lodrat dhe gjërat e tjera që i duhen foshnjës. Dhe nëse është shumë herët për të ndarë një dhomë të veçantë për dhomën e një fëmije, atëherë foshnja ka nevojë për një tavolinë në kuzhinë dhe një cep në dhomën e gjumit të prindërve tani.

Një nënë e rrallë do të pajtohet që një fëmijë të flejë në një dhomë të veçantë që nga lindja. Prandaj, gjithmonë i kushtohet shumë vëmendje pyetjes se cila duhet të jetë brendësia e dhomës së gjumit me një krevat fëmijësh, në mënyrë që të dy të rriturit dhe foshnja të mund të bashkëjetojnë të qetë në dhomë.

Një dhomë gjumi për të rritur dhe një çerdhe në të njëjtën dhomë duhet të organizohen në mënyrë që secili nga anëtarët e familjes të pushojë dhe të pushojë në këtë dhomë, por në të njëjtën kohë të mos humbasë nga sytë të porsalindurin.

Përgatitja për regjistrim

Përpara se të blini një djep, komodë, tavolinë ndërrimi dhe mobilje të tjera të nevojshme për fëmijën tuaj, vendosni se ku saktësisht në dhomën e gjumit do të vendosen këto gjëra. Merrni fëmijën tuaj në këndin tuaj në afërsi të shtratit bashkëshortor. Por ka disa gjëra që duhen mbajtur parasysh këtu:

Fëmija nuk do të jetë gjithmonë i vogël, kështu që dhoma e gjumit për të rriturit dhe çerdhja në të njëjtën dhomë janë vetëm një fenomen i përkohshëm. Prandaj, kur filloni një rizhvillim madhështor, mbani në mend se në të ardhmen do t'ju duhet të ndryshoni përsëri brendësinë. Edhe nëse banesa e një familjeje të re është shumë e vogël ose planifikohet lindja e një ose më shumë fëmijëve në të ardhmen, një ditë nuk do t'ju duhet më një dhomë gjumi me krevat fëmijësh.


Dhoma gjumi dhe çerdhe në një dhomë

Kështu që sa herë që riparimi të mos marrë shumë kohë, para dhe përpjekje, mendoni për dizajnin e dhomës së gjumit me një krevat fëmijësh në mënyrë të tillë që hapësira për të rriturit dhe jo zona e fëmijëve të jetë faktori përcaktues në brendshme. Nëse fokusi është te shtrati për të porsalindurin, në mungesë të tij, brendësia do të humbasë integritetin e saj.


Brendësia e dhomës së gjumit me krevat fëmijësh

Edhe nëse planifikohet që dhoma e gjumit dhe çerdhja të kombinohen më vonë në një dhomë (edhe pse kjo është një gjë e rrallë), çerdhja për një fëmijë të rritur është një hapësirë ​​krejtësisht e ndryshme nga këndi i një të porsalinduri. Pas 2-3 vjetësh, një fëmijë ka nevojë për më shumë hapësirë ​​për lojëra në natyrë, një vend për zhvillimin e aktiviteteve, një shtrat tjetër dhe sistemin e tij të ruajtjes në formën e komodave dhe dollapëve.

Nëse dhoma gjumi kombinohet me dhomën e fëmijëve, është e nevojshme të merren parasysh teknikat e zonimit për të dalluar zonat e fëmijëve dhe të rriturve. Prandaj, kur instaloni një krevat fëmijësh për një të porsalindur, mbani në mend se pas një kohe nuk do të jetë e nevojshme. Përgatituni paraprakisht për ndryshimet e ardhshme, në mënyrë që më vonë të mos keni nevojë të ribëni plotësisht të gjithë dhomën me nxitim.

Dhoma gjumi me krevat fëmijësh

Organizimi i dhomës së gjumit të bashkëshortëve

Dizajni i dhomës së gjumit me një krevat fëmijësh sugjeron që vendi kryesor në dhomë të jetë i rezervuar për shtratin bashkëshortor. Vetëm pasi të jetë zgjedhur një vend për këtë element qendror të brendshëm, zgjidhet një shtrat për një të porsalindur dhe një vend për të.


Matni parametrat e dhomës dhe më pas zgjidhni shtratin bashkëshortor. Djepat janë mjaft të vegjël (120 cm x 60 cm ose 140 cm x 70 cm) për të lënë hapësirë ​​në cep të dhomës ose në çdo hapësirë ​​të lirë. Për të siguruar që asgjë të mos shqetësojë komoditetin e anëtarëve të rritur të familjes në dhomën e gjumit, është e rëndësishme të lini një kalim në të dy anët e shtratit. Është e dëshirueshme që rreth 60-70 cm hapësirë ​​e lirë të mbetet në secilën anë të shtratit.

Shtrati për bashkëshortët mund të vendoset në mënyra të ndryshme, por opsioni më i mirë është vendosja e kokës së tij kundër njërit prej mureve në mes të dhomës. Nëse dhoma e gjumit është shumë e ngushtë, shtrati mund të vendoset edhe përgjatë dhomës, megjithatë, ai do të jetë i aksesueshëm vetëm nga njëra anë.

Mendo pak, ndoshta ka kuptim ta vendosësh shtratin diagonalisht. Vendosni gjithashtu se çfarë mobiljesh të tjera kanë nevojë për të rriturit në këtë dhomë: një komodë për liri krevati, një dollap gardërobë, komodina, një tavolinë zhveshjeje apo diçka tjetër.

Mendoni për opsione të ndryshme, vizatoni një planimetri të dhomës dhe "lëvizni" mobiljet për të arritur zgjidhjen optimale. Për shembull, një rregullim i ngjashëm i krevatit në dhomën e gjumit bashkëshortor, si në foton më poshtë, është shumë i përshtatshëm gjatë natës për të ndarë gjumin me fëmijën, por mund të krijojë shumë vështirësi gjatë ditës.


Pozicioni i krevatit pranë shtratit

Nëse në të ardhmen është planifikuar të kombinoni një dhomë gjumi të rritur me dhomën e fëmijëve, të përgatitni një vend për një ndarje ose ekran, t'i lini hapësirë ​​foshnjës për të studiuar, mendoni të krijoni një dysheme të ngrohtë në zonën e fëmijëve, etj. Është më mirë të mendoni për çdo gjë të vogël paraprakisht.

Këndi i porsalindur në dhomën e gjumit

Pasi të zgjidhni një vend për shtratin bashkëshortor, mund të filloni të dekoroni zonën për të porsalindurin. Natyrisht, është e pamundur të vendosni një krevat fëmijësh në derë, ku mund të ketë rryma, ose në dritare, ku ndryshimet e temperaturës janë të mundshme për shkak të afërsisë së të ftohtit nga rruga dhe nxehtësisë nga bateria. Kombinimi "këndi i të porsalindurit" është shumë i zakonshëm, i cili përcakton vendndodhjen më të mirë të krevatit në cep të dhomës. Duke parë kufijtë e vërtetë nga njëra anë dhe nënën nga ana tjetër, fëmija ndihet më i sigurt.


Këndi i fëmijëve në dhomën e gjumit bashkëshortor

Pranë krevatit të fëmijës nuk duhet të ketë gjëra që fëmija mund të marrë ose që mund të bjerë gjatë gjumit. Të gjithë dollapët dhe kabinetet në dhomë nuk duhet të prekin djepin me dyer, duke e shqetësuar fëmijën sa herë që e hapni. Raftet dhe strukturat e varura mbi djepin e foshnjës gjithashtu nuk duhet të varen. Një fëmijë i vogël nga krevat fëmijësh nuk duhet të shohë as televizorin dhe as ekranin e monitorit, nëse janë në dhomë.

Nëse dhoma e gjumit për të rritur ka një krevat fëmijësh të madh, mund të planifikoni ta instaloni krevatin jo në qoshe, por në qendër të dhomës, përgjatë një muri të gjatë ose pak hapësirë ​​nga shtrati i të rriturve. Pika të rëndësishme në këtë rast janë aftësia për t'iu afruar foshnjës nga disa anë, siguria e një fëmije të vogël dhe një vend i rehatshëm për të dy bashkëshortët.

Opsionet më të njohura për vendndodhjen e një krevat fëmijësh janë si më poshtë:

Në një nga qoshet. Në këtë rast, djepi shpesh ndahet me një shtrat të rritur pranë një komodine ose një komodë të vogël sirtarësh. Fëmija është rehat në qoshe dhe pasi të hiqet krevati nga dhoma e gjumit, mund të vendosni një tavolinë zhveshjeje me një osman ose një kolltuk në qoshe për të organizuar një kënd leximi atje.

Vendndodhja e krevatit në cep të dhomës së gjumit

Përballë shtratit të të rriturve. Avantazhi më i rëndësishëm i kësaj rregullimi të krevatit është se foshnja është gjithmonë në fushën e shikimit të prindërve. Pasi fëmija të rritet, do të jetë e mundur të instaloni një komodë të madhe ose një oxhak përballë shtratit të të rriturve.


Vendosja e krevatit të foshnjës përballë krevatit bashkëshortor

Pranë shtratit të bashkëshortëve. Shumë nëna besojnë se gjumi i përbashkët është alternativa më e mirë për zhvillimin e plotë të fëmijës. Janë ata që e vendosin krevatin e foshnjës afër anës së tyre të krevatit. Në të njëjtën kohë, njëra nga anët e djepit mungon nga ana ku shtrati është mbështetur në shtratin e të rriturve. Pra, fëmija fle veçmas, por në të njëjtën kohë së bashku me prindërit. Komoditeti i të ushqyerit është gjithashtu një plus. Por do të jetë e mundur t'i afrohesh shtratit bashkëshortor vetëm nga njëra anë, dhe është gjithashtu mjaft e vështirë të drejtosh dhe ribësh shtratin.


Krevat për fëmijë pranë shtratit bashkëshortor

Dekorim dhe dekor

Sigurisht, brendësia e një dhomë gjumi me një krevat fëmijësh duhet të jetë harmonike. Nëse dhoma e gjumit bashkëshortore është bërë në një ngjyrë ose një stil të caktuar, edhe nëse shtrati i foshnjës nuk dallohet nga fotografia e përgjithshme. Gjithashtu interesante është brendësia e dhomës së gjumit me një krevat fëmijësh në një ngjyrë të ndritshme të theksuar. Murin pranë krevatit mund ta dekoroni me letër-muri ose panele në një ngjyrë të kundërta. Por gjithmonë duhet të keni parasysh se çfarë mund të bëhet në vendin e krevatit kur nuk është më e nevojshme.


Dizajn harmonik i dhomës së gjumit bashkëshortor me një krevat fëmijësh

Ju mund të dekoroni këndin e foshnjës në mënyra të ndryshme. Një nga mënyrat më të zakonshme për të dekoruar një krevat fëmijësh të porsalindur është përdorimi i një tende. Kjo do të shtojë hijeshi, butësi dhe prekje në këndin e fëmijëve. Do ta mbrojë fëmijën nga drita e ndritshme, insektet e ndryshme dhe rrymat.


Krevat me tendë

Gjithashtu një dekorim interesant i këndit të fëmijëve mund të jenë fotografitë e fytyrave të fëmijëve (vetë foshnja ose prindërit e tij) në korniza mbi krevat fëmijësh, postera me personazhe vizatimorë ose fotografi të tjera fëmijësh, mbishkrime ose shkronja individuale tre-dimensionale (shkronja e parë e emri ose emri i plotë). Objektet dekorative në formën e një fustani të vogël për fëmijë në një varëse rrobash ose çizme duken origjinale, të cilat do t'i shtojnë hijeshi këndit të të porsalindurit. Këshillohet që mbi krevat fëmijësh të varni një dritë nate për fëmijë. Që nga lindja, ju mund të dekoroni këndin e foshnjës në një stil përrallor: shtrati mund të duket si karroca e një princeshe ose si një anije pirate.


Krijimi i një këndi për fëmijë në dhomën e gjumit bashkëshortor

Nëse hapësira ju lejon, mund të vendosni një tavolinë ndërrimi pranë djepit, një komodë për ruajtjen e gjërave dhe lodrave të fëmijëve. Nëse dhoma është e vogël, mund të përdorni një krevat fëmijësh të lëvizshëm ose ato modele në të cilat krevat fëmijësh, tavolina dhe kutitë e ruajtjes janë të vendosura në një dizajn. Nëse arrini të vendosni një karrige me një poufë pranë krevatit të fëmijës, atëherë do të jetë edhe më i përshtatshëm për të ushqyer fëmijën.


Kur planifikoni një krevat fëmijësh në dhomën e gjumit bashkëshortor, mos e shkelni rehatinë tuaj për hir të fëmijës. Në fund të fundit, ju mund ta organizoni në mënyrë racionale hapësirën në mënyrë që të jetë e përshtatshme si për fëmijën ashtu edhe për ju.

Sot, një opsion i tillë është mjaft i zakonshëm kur një dhomë gjumi për të rritur kombinohet me një çerdhe, dhe kjo teknikë kryhet mjaft me sukses në një dhomë shumë të vogël. Dhe çështja këtu nuk është vetëm mungesa e hapësirës, ​​por edhe faktori psikologjik, sepse foshnja do të jetë shumë më komode nëse prindërit janë afër. Po, dhe nëna e tij do të jetë më e qetë nëse mund ta shikojë vazhdimisht fëmijën e saj.

Sidoqoftë, pyetja mund të lindë menjëherë këtu, nëse dhoma e gjumit është mjaft e vogël, si mund ta rregulloni atë në mënyrë që të dy prindërit dhe foshnja të ndihen rehat dhe rehat në të? Në foto mund të shihni disa opsione të pranueshme të projektimit, ideale për një familje të re.


Parimet e përgjithshme të projektimit

Është e qartë se për një dizajn të rehatshëm të dhomës së gjumit të prindërve dhe fëmijës, është e nevojshme të vendosni disa sende të rëndësishme të brendshme në të:

 • krevat dopio;
 • garderobë;
 • krevat fëmijësh;
 • tavoline nderrimi bebesh.


Dhe ky është vetëm një minimum mobiljesh, sepse ndonjëherë edhe prindërit duan që dhoma e tyre e gjumit të ketë, për shembull, një tavolinë kompjuteri ose një karrige sallon. Sidoqoftë, në një dhomë të vogël, ka shumë të ngjarë, do të jetë e mundur të kombinohen vetëm dy funksione, në këtë rast, këto janë zona gjumi për prindërit dhe foshnjën. Pra, zona e punës do të duhet të zhvendoset në dhomën e ndenjes.


Zonimi i hapësirës

Për të ndarë një dhomë gjumi të vogël në zona funksionale, mund të zbatoni një nga parimet e zonimit. Kjo teknikë jo vetëm që do të përmirësojë dizajnin e dhomës, por gjithashtu do të krijojë një atmosferë rehati psikologjike.


Ju mund ta ndani hapësirën në një zonë të rritur dhe një fëmijë duke përdorur metodat e mëposhtme:

 • me ndihmën e ndriçimit artificial, i cili në zonën e djepit duhet të jetë më i përmbajtur dhe i butë;
 • duke përdorur një gjysmë ndarje, e cila zakonisht është bërë nga mur i thatë ose blloqe xhami, por gjithashtu mund të bëhet nga një perde ose ekran i thjeshtë;
 • me skemën e ngjyrave të dhomës.


Nëse shikoni shembullin fotografik të ambienteve të brendshme ku dhoma e gjumit e prindërve është e kombinuar me çerdhen, do të vini re se atmosfera e rehatisë dhe harmonisë arrihet pikërisht falë një qasjeje kompetente për ndarjen e hapësirës.


Pika të rëndësishme

Kur arredoni një dhomë gjumi të vogël për një familje, para së gjithash, është e rëndësishme të mendoni me kujdes se ku duhet të vendoset saktësisht krevat fëmijësh. Këtu, para së gjithash, duhet të merret parasysh siguria e fëmijës. Anët ose tenda do të mbrojnë vendin e gjumit të foshnjës nga rrymat dhe drita e ndritshme. Ju nuk mund ta vendosni krevat fëmijësh pranë radiatorit, pasi mund të jetë shumë i nxehtë atje dhe ajri do të jetë shumë i thatë.

Një zgjidhje interesante në hartimin e brendshëm të një dhomë gjumi të vogël mund të jetë një lloj shtrati papafingo. Në nivelin më të lartë, është organizuar një zonë gjumi për prindërit, dhe më poshtë - për fëmijën. Kjo teknikë kursen shumë hapësirë ​​në dhomë, por jo të gjithë mund ta kenë mjaft të përshtatshme.


Kur organizoni një sistem magazinimi, është e dëshirueshme të përdorni mobilje të integruara, në vend të mobiljeve të kabinetit. Nëse kjo nuk është e mundur, dollapi do të jetë vendi më i mirë për të vendosur të gjitha gjërat e nevojshme. Krevati dhe krevati i prindërve mund të pajisen edhe me sirtarë, ku do të jetë i përshtatshëm për të ruajtur shtratin.


Kushtojini vëmendje dekorimit të brendshëm të dhomës. Për komoditetin e fëmijës suaj, ngjyrat e buta, pastel janë më të përshtatshmet, pak të holluara me thekse më të pasura, si vjollca ose jeshile. Ndërsa fëmija është në foshnjëri, është më mirë të refuzoni përdorimin e tapetit në dhomë, pasi në të grumbullohet shumë pluhur.

Në foto mund të shihni edhe një herë me detaje dhomat e gjumit të dekoruara mirë të dizajnuara për familjen. Duke ndjekur rekomandimet, ju mund të pajisni po aq rehat dhomën tuaj, edhe nëse madhësia e saj është më shumë se modeste.

Në kontakt me

Prindërit e ardhshëm përgatiten paraprakisht për lindjen e një fëmije. Dhe është veçanërisht e rëndësishme të merret parasysh se ku do të flejë i porsalinduri.

Ai ose ajo duhet të jetë rehat dhe i sigurt. Prindërit duhet të kenë akses të lirë në vendin e fjetjes së foshnjës dhe ata (prindërit) nuk duhet të harrojnë jetën e tyre personale.

Në familjet evropiane dhe amerikane, është zakon të lini një fëmijë që nga lindja në një dhomë tjetër të veçantë. Ne kemi një mentalitet të ndryshëm - duam që fëmija të jetë afër, të gërhasë në ëndërr dhe në mëngjes, duke u zgjuar, të buzëqeshë dhe të shohë fytyrat e tij të dashura, të dashura.

Nga ky artikull do të mësoni se si të mendoni saktë për hartimin e një dhomë gjumi me një krevat fëmijësh.

Kërkesat për rregullimin e një vendi për një fëmijë

Gjëja më e rëndësishme për t'u mbajtur mend është siguria e dhomës. Është e nevojshme jo vetëm kur zgjidhni një vend ku do të qëndrojë djepi i foshnjës, por edhe kur blini vetë krevatin, një tavolinë dhe llamba.

Në fund të fundit, siguria nuk është vetëm fizike, por edhe emocionale. Dhe detyra e prindërve është të mbrojnë sa më shumë fëmijën.

Në asnjë rrethanë nuk duhet bërë kjo!

Një krevat fëmijësh nuk duhet të vendoset pranë dritares së dhomës së gjumit. Edhe nëse është metal-plastikë, përsëri mund të fryjë. Shtoni këtu kornizën që varet mbi dritare, perdet mbi të cilat mblidhet pluhuri. Po, dhe afër histerisë. Por e njëjta gjë vlen edhe për fëmijën tuaj.


Vendi në derë nuk është gjithashtu më i miri. Rrjedha, zhurma jashtë derës, përplasja e dyerve nuk janë fqinjët më të mirë për fëmijën.


Nëse shtrati nuk përshtatet në një mënyrë tjetër, vendosni një gardërobë të ngushtë përpara - ka mjaft modele të tilla elegante në dyqanet e mobiljeve. Ky është feng shui i mirë sepse energjia pozitive nuk tërhiqet nga dhoma.

 1. Është në modë të instaloni një tendë mbi shtrat - shtrati duket si një përrallore. Nëse ju pëlqen ky dizajn krevat fëmijësh, zgjidhni pëlhura që largojnë pluhurin dhe lani rregullisht me një agjent antistatik.
 2. Nëse dera në dhomën e gjumit është e vendosur në skajin e një muri të gjatë, atëherë krevat fëmijësh mund të qëndrojë në cepin e tij të largët. Kështu që zhurma nuk do ta shqetësojë të voglin.
 3. Fundet e mobiljeve - problemi numër një. Nëse nuk ka plane për të zëvendësuar të gjitha mobiljet në dhomën e prindërve, jastëkët e veçantë të qosheve do të ndihmojnë. Po, përderisa vajza apo djali nuk shkojnë. Por prindërit, duke e mbajtur atë në krahë, mund të prekin cepin e tryezës. Dhe ai tashmë është i sigurt, sepse ju i keni dëgjuar rekomandimet tona.
 4. Dollapët duhet të hapen në mënyrë që dyert të mos godasin shtratin.
 5. Raftet duhet të qëndrojnë larg nëse në raftet e tyre ka libra, figurina, sende koleksioni - gjithçka që mund të bjerë aksidentalisht në djepin e foshnjës.
 6. Drita nga monitori ose televizori nuk duhet të ndërhyjë tek fëmija. Edhe më mirë nëse ai nuk sheh ekranet që dridhen.Tani veçmas për zgjedhjen e ndriçimit:

 • Duhet të ketë disa llamba. Ashtu si llambadari qendror - vareni atë. Por ftoni një elektricist të instalojë një çelës të veçantë që kontrollon ndriçimin e dritës.
 • Përveç dritës së tavanit, dhoma e gjumit ka nevojë për një dritë nate (nuk po flasim për llambat pranë krevatit). Drita e dobët nuk irriton dhe nuk ndërhyn me gjumin, por në të njëjtën kohë, fëmija, duke u zgjuar, nuk do të ketë frikë nga errësira dhe prindërit do të jenë në gjendje të shohin nëse foshnja është e mbuluar.
 • Të gjitha prizat që nuk janë aktualisht në përdorim duhet të sigurohen. Fëmijët rriten shpejt dhe për disa arsye prizat janë shumë tërheqëse për ta.

Është shumë herët të flasim për objekte të vogla dhe të brishta në dhomën e gjumit të çerdhes, të cilat duhet të jenë të paarritshme për foshnjën. Por ju mund të hiqni të gjitha figurinat, lulet artificiale ose lulet e thata që mbledhin pluhur.


Si të zononi një dhomë gjumi me një krevat fëmijësh

Dhoma e gjumit është një dhomë e përbashkët për prindërit dhe fëmijët. Dhe shpesh nuk ndahet në zona. Por, nëse sipërfaqja e dhomës është e madhe, mund ta ndani vizualisht zonën e fëmijëve nga prindi.

Metodat e zonimit kardinal

 • Dizajn i ndryshëm për muret: materiale ose ngjyra.
 • Një mënyrë tjetër është të ndani krevat fëmijësh me një ekran ose ndarje të palosshme (si ta përdorim atë, e kemi përshkruar tashmë në artikull), një perde e tejdukshme që është ngjitur në tavan.

Dizajni i dhomës së gjumit të vogël dhe zonimi me dekor

Dhe nëse apartamenti është në Hrushov dhe dhoma e gjumit është e vogël? ? Nuk mund të aplikoni më metoda kryesore të zonimit të një dhome. Ka mënyra të tjera:

 • Ndriçimi është gjithashtu një mënyrë për të zonuar një dhomë. Pranë shtratit të prindërve - tavolinë ose, në mur pranë krevatit - dritat e ndriçimit të murit ose tavanit, një dritë nate me një abazhur.
 • Varni një foto të mamasë dhe babit mbi krevat fëmijësh.
 • Bëni një pikturë me shabllon në temën e fëmijëve atje.
 • Kulmi mbi krevat fëmijësh është gjithashtu një variant i ndarjes së jetës së një të porsalinduri nga ajo që po ndodh në dhomën e gjumit (dua të them zhurmën, dritën dhe jo vetëm atë që keni menduar).

Fëmija juaj mund të pëlqejë diçka si Jung Kim Ah ose Manifattura Italiana Design.

Ne japim në tabelë ide moderne për zonimin e dhomës së gjumit të prindërve, në të cilën do të ketë edhe një krevat fëmijësh.

Shumë prej tyre janë të aplikueshme për dhoma gjumi të mëdha - nga 30 sq. m e lart, dhe për të vegjlit.

Metodatruket
dekorimi i muritWallpapers me kontrast.
Dallimi është në nuancë, jo në mënyrë drastike në ngjyrë.
Wallpaper.
DekorFotot e prindërve apo gjysheve.
Galeria e fotografive të vetë fëmijës.
Duke u shtrirë nga shkronjat që përbëjnë emrin e foshnjës.
Panele muri.
Pikturë me duart tuaja ose klishe.
Ngjitëse.
Detaje të artit të sheshtë: makina, kukulla, diell, gjirafë, rroba dhe këpucë të bukura.
Postera për fëmijë.
Garlands (letër, nëse nuk keni frikë nga pluhuri, ose Viti i Ri me një rregullator ndërprerës ngjyrash në llamba).
Raft me libra për fëmijë ose lodra.
NdriçimiDritë nate në komodinën ose në mur.
E njëjta kurorë.
Ndriçim në vend për mure ose tavane.
Tekstile dhe mobiljeTendë mbi shtratin e prindërve.
Tendë mbi krevat fëmijësh.
Garderobë-raft midis shtretërve.
Perde transparente.
Ndarje ose ekran rrëshqitës.

Dhoma e gjumit e përbashkët - e përkohshme apo e përhershme?

Këshillat e mësipërme janë në pjesën më të madhe të dizajnuara për faktin se në moshën 2.5-3 vjeç fëmija do të zhvendoset në dhomën e tij, gjë që mund të jetë.

Por, çka nëse në të njëjtën dhomë dhe më vonë, pas tre vjetësh, familja do të jetojë së bashku? Kjo ndodh në Hrushov, ku dhomat janë bërë të kombinuara për të rritur hapësirën.


Në këtë rast, brendësia e dhomës së gjumit me një krevat fëmijësh duhet të jetë e tillë që vetëm ndryshime të vogla të mund të bëhen më vonë dhe të ndahen në dy ose edhe tre zona, secila prej të cilave do të jetë e përshtatshme për banorët e saj.

Ne dhamë shumë këshilla për këtë çështje në artikullin rreth.

Ato janë gjithashtu të zbatueshme për zonimin e dhomës së gjumit - një podium, ndarje sipas ndarjeve, nxjerrje në pah me ngjyra dhe ndriçim, dekor dhe mobilje, shtretër udhëtimi.

Kështu, duke ndryshuar diçka në hartimin e dhomës së gjumit me një krevat fëmijësh, mund të merrni dy dhoma pothuajse të pavarura.

Si të zgjidhni një vend për një djep për fëmijë

Le të diskutojmë menjëherë. Kjo është dhoma e gjumit e prindërve, dhe për këtë arsye shtrati i tyre është elementi qendror i dhomës. Gjithçka tjetër janë vetëm detajet shoqëruese. Kjo vlen edhe për krevat fëmijësh.


Krevat fëmijësh në dhomën e gjumit të gjerë të prindërve

Por kjo nuk do të thotë se duhet të jetë shumë e vogël, shumë e lirë ose jashtëzakonisht e pakëndshme. Thjesht ia vlen ta zgjidhni atë në bazë të vendosjes së shtratit të prindërve dhe dimensioneve të dhomës.

 1. Vizatoni një vizatim të dhomës në shkallë.
 2. “Vendosni” krevatin, garderobën, komodinat në dhomë. Nga rruga, vetëm kjo e fundit mund të sakrifikohet për hir të hapësirës së lirë.
 3. Vendosni se çfarë lloj mobiljesh për fëmijë nevojiten. Në fund të fundit, ky nuk është vetëm një djep, por edhe një gardërobë ose komodë për gjëra dhe sende higjienike, lodra dhe një tavolinë ndërrimi.
 4. Shfaqini ato në vizatim.

Për referencat: madhësia minimale e një shtrati është 60 cm x 120 cm dhe madhësia maksimale është 70 cm x 140 cm.


Ku do të qëndrojë krevat fëmijësh, do ta shihni në diagramin tuaj. Ju lutemi vini re se për qasje falas në të dhe në vendin tuaj, ju nevojiten të paktën 70 cm. Zgjidhni opsionin më të përshtatshëm dhe ergonomik.

Shih diagramet për një shembull. Ndoshta kjo është zgjidhja.

 • Shtrati në cep të dhomës së gjumit. Kjo është mënyra standarde. Zhurma nuk depërton këtu, por mund të rrethohet nga drita. Pra, fëmija do të jetë i rehatshëm dhe komod. Nga një shtrat i rritur është i rrethuar nga një komodinë ose një tavolinë afër.
 • Përballë shtratit të prindërve. Që nga shtrati, prindërit e shohin fëmijën. Më vonë, në vend të një djepi, mund të vendosni një komodë ose të varni një panel plazma në mur.
 • Pranë shtratit të prindërve. Nëse dëshironi të jeni sa më afër fëmijës tuaj, ky është opsioni për ju. Duket se fle veçmas, por duket se fle edhe me prindërit. Në anën më afër jush, anash hiqet dhe mund të flini duke mbajtur fëmijën për dore. Po, dhe ushqyerja gjatë natës është shumë më e lehtë - nuk keni nevojë të fusni nga shtrati juaj.


Ka vende të tjera për një krevat fëmijësh: përgjatë murit, me kokën e kokës në mur, pothuajse në mes të dhomës. E gjitha varet nga madhësia e dhomës së gjumit.


Gjëja kryesore është që fëmija të jetë i sigurt, dhe prindërit mund t'i afrohen lirshëm djepit.

Dizajni i një dhomë gjumi me një krevat fëmijësh: si të zgjidhni mobiljet e duhura

Çfarë lloj mobiljesh dhe sendesh shtëpiake do t'i nevojiten foshnjës? Të gjitha këto detaje, siç kemi shkruar tashmë, do të duhet të përfshihen në vizatimin e dhomës.

Krevat fëmijësh

Ky është një element i kërkuar. Sa i përket dizajnit, mund të bëhet në të njëjtin stil dhe ngjyrë si i rrituri: e bardhë, bezhë, kafe e lehtë. Është se ngjyra e zezë nuk është qartë fëminore.


Nga ana tjetër mund të luani me nuancat dhe për djep të zgjidhni ngjyrën jeshile të çelur, rozë apo blu.


Natyrisht, materiali nga i cili është bërë djepi duhet të jetë natyral. Dhe distanca midis degëve është e tillë që koka e foshnjës nuk futet në të - nuk do të ngecë as për një orë.

Kushtojini vëmendje modeleve në të cilat muret anësore mund të rregullohen në lartësi. Kur foshnja të rritet, ai do të jetë në gjendje të bëjë sulme në botë vetë, por për momentin do të jetë më i përshtatshëm për prindërit që të rregullojnë shtratin dhe ta marrin fëmijën në krahë.


Një tendë varet mbi krevat, nëse ka nevojë për të. Megjithatë, ajo nuk duhet të jetë e fortë, por me një vrimë ventilimi në krye. Sigurisht, fëmija nuk do të jetë në gjendje të mbytet nën të, por do të jetë i mbytur për të.


Për sigurinë, parakolpët prej pëlhure janë instaluar brenda krevatit.

Komodinë ose komodinë

Këtu ruhen rrobat e foshnjës, pelenat, dhe mbi tavolinën e punës ka kozmetikë për fëmijë, një dritë nate, peceta, shishe dhe lodra. Sigurisht, diçka do të duhet të mbulohet me një pecetë.


Fotografia tregon versionin klasik të komodisë, por ju mund ta merrni.

Tavolinë ndërrimi për bebe

Kjo pjesë e mobiljeve lehtëson shumë kujdesin e fëmijës. Mbushni pelena, ndërroni rrobat, ndërroni shpesh pelenat.

Shumë tavolina kanë një kamare në të cilën mund të mbani një furnizim me pelena, një batanije, pelena.

Por ju nuk keni nevojë për një kosh plehrash. Nuk ka nevojë që miazma të përhapet nëpër dhomë, është më e lehtë të nxirrni rroba të ndotura ose sende higjienike të përdorura.

Kolltuku për mamin

Ky nuk është një detaj i detyrueshëm, por shumë i përshtatshëm. Nëse hapësira lejon, sigurohuni që ta vendosni. Ushqimi në të është shumë më i përshtatshëm sesa në shtrat, dhe është i thjeshtë - një ide e shkëlqyeshme.


Dhe meqenëse ka një kolltuk, ka një vend për një osman të ulët për këmbët.

Vend për lojëra

Ndërsa foshnja është krejtësisht jo inteligjente, këtu do të ketë një arenë. Dhe më vonë mund ta hiqni, të vendosni një tapet me efekt antistatik për lojëra.


Por kjo sigurohet që dyshemetë të jenë mjaft të ngrohta për një argëtim të tillë "në natyrë".

Tepiha dhe perde

Çdo qilim, mbulesë, qilim tërheq pluhurin. Dhe sido që ta hiqni atë, ajo ende mbetet. Pra, ju duhet t'i hiqni qafe - do të jetë e dëmshme për ju dhe fëmijën.

Është e dëshirueshme që perdet të jenë prej pëlhurash të dendura,. Atëherë drita e ndritshme nuk do të depërtojë në dhomë në agim dhe nuk do ta zgjojë fëmijën, dhe nëna do të ketë mundësinë të shijojë paqen në mëngjes. Dhe gjatë ditës, ata do të zgjasin gjumin e ditës së fëmijës.
Ju pëlqeu artikulli? Ndaje me miqte!
here