Dizajni i dhomës së ndenjes në një shtëpi prej druri. Dhomë moderne e jetesës në një shtëpi të vendit - ide kreative për rregullimin e një dhome të përbashkët

Dizajni i dhomës së ndenjes në një shtëpi prej druri. Dhomë moderne e jetesës në një shtëpi të vendit - ide kreative për rregullimin e një dhome të përbashkët

Planifikimi i brendësisë së dhomës së ndenjes shtëpi prej druri, mbani mend se materialet natyrore të përfundimit në vetvete imponojnë kufizime në dizajn. Në të vërtetë, në një kasolle druri vështirë se do të jetë e mundur të zbatohet një dizajn i plotë funksional i teknologjisë së lartë.

Për sa i përket dizajnit, një shtëpi prej druri ofron shumë më tepër mundësi sesa kufizime. Muret, dyshemeja dhe tavani prej druri krijojnë një sfond shumë specifik kundrejt të cilit mund të zbatoni sa më shumë.

Ndryshe nga dhomat pa fytyrë prej betoni ose tullash, vetë dhomat e një shtëpie prej druri veprojnë si një faktor që lidh të gjitha detajet e projektimit në një sistem të vetëm.

Kështu, duke qenë në një shtëpi prej druri, ne nuk kemi një "fletë të zbrazët" përpara nesh, por një lloj kanavacë që vetë na shtyn drejt vendimeve të caktuara të projektimit.

Pra, cilat janë rregullat për projektimin në një shtëpi prej druri?

Dekorimi i sallës

Çdo dizajn fillon me zgjedhjen e përfundimit të dhomës. Cilat parime duhet të ndiqen, të ndërtuara prej druri? Gjëja kryesore për të mbajtur mend është natyraliteti. Ideale është përdorimi i materialeve natyrore.

Për dyshemenë, një dërrasë e fortë, parket ose kuvertë do të ishte një zgjidhje ideale. Laminati mund të vendoset edhe si mbulesë dyshemeje, për sa kohë modeli i tij është sa më natyral në ngjyrë dhe teksturë.

Veshje muri prej druri

Dekorimi i tavanit, si dhe i mureve të një shtëpie prej druri, kryhet me një dërrasë druri. Opsioni i ekonomisë në këtë rast është përdorimi i paneleve MDF.

Këshilla! Për dekorimin e murit ose tavanit, mund të rekomandohen skema natyrale të ngjyrave të specieve jo shumë ekzotike: lisi i errët dhe i kënetës, arre e artë, bredhi Douglas. Por ngjyra të tilla si sofër ose wenge do të jenë më të përshtatshme në apartamente moderne sesa në një shtëpi prej druri, ku theksi kryesor është te natyraliteti.

Nëse dizajni i dhomës së ndenjes në vilë përfshin praninë e një fireplace, është më mirë ta rreshtoni atë me materiale natyrore. Një gur i copëtuar ose tulla e kuqe dekorative e bërë nga balta e pjekur është e përkryer për këtë.

Oxhak i veshur me gur dekorativ

Dritaret janë tradicionalisht prej druri. Përdorimi i "euro-bar" është optimal.

Por nëse po planifikoni brendësinë e dhomës së ndenjes të kombinuar me dhomën e gjumit, mund të sakrifikoni pak natyralitetin dhe të instaloni dritare metalike-plastike me petëzimin si druri për termoizolim më të mirë të dhomës.

Petëzim me cilësi të lartë, megjithëse ndryshon nga druri natyral në pamje, ende i përmbahet modelit të përgjithshëm të dhomës.

Brendësia e dhomës së ndenjes

Stili

Stilistika varet drejtpërdrejt nga dekorimi i vetë dhomës.

Në një shtëpi prej druri, ju mund të zbatoni stilin e një shtëpize gjuetie ose stili të vendit. Në të njëjtën kohë, ju mund të përmbaheni nga ndjekja fjalë për fjalë çdo stil dhe të krijoni brendësinë tuaj unike.


Ambient komod i dhomës

Mobilje

Duhet të ketë një "qendër logjike" në sallë. Dhe nëse në një apartament një qendër e tillë më shpesh bëhet një TV ose një qoshe e butë, atëherë në një shtëpi është më mirë ta zhvendosni këtë rol në një fireplace. Rreth tij është ansambli kryesor i mobiljeve dhe sendeve të tjera dekorative.

Brendësia e sallës përfshin përdorimin e mobiljeve prej druri me ngjyrë dhe cilësi natyrale..

Sido që të jetë vendimi i përgjithshëm stilistik, mobiljet që janë sa më të ngjashme me mobiljet prej druri të ngurtë të punuar me dorë janë më të përshtatshmet për sallën. Nuk kërkon lyerje ose ndonjë përpunim kompleks, për të ruajtur ngjyrën dhe teksturën sa më natyrale, druri lyhet me rërë, ngopet me një përbërje mbrojtëse dhe lyhet me disa shtresa llak.

Llak mund të jetë ose me shkëlqim ose mat, në rastin e fundit, mobiljet duken si një letër zmerile e përpunuar.


Mobilje të punuar me dorë

 • Nëse po planifikoni brendësinë e dhomës së ndenjes-ngrënie, nuk mund të bëni pa një tavolinë të madhe.
 • Disa kolltuqe përpara oxhakut ose një qoshe e butë e vendosur në të njëjtin vend do të jenë të përshtatshme në sallë.
 • Nëse dhoma është e zgjatur, hiqni dorë nga ideja e instalimit të një tavoline të madhe prej druri në qendër të saj. Brendësia e një dhome ndenjeje drejtkëndore sugjeron që muret e shkurtra do të fshihen pjesërisht nga dollapët ose komoditë, të cilat do të zvogëlojnë vizualisht gjatësinë e dhomës dhe në këtë mënyrë do ta bëjnë atë më proporcionale.

Drita dhe tekstile

Shtesa është një shumëllojshmëri tekstilesh: mbulesa tavoline, mbulesa krevati, tapiceri mobiljesh dhe, natyrisht, perde. Mbulesat, perdet dhe mbulesat e tavolinës zgjidhen më së miri nga pambuku dhe liri.


perde prej liri

Së bashku me këtë, pëlhura të shtrenjta me ngjyra të pasura do të përshtaten në mënyrë të përkryer në brendësi të dhomës së ndenjes në vilë, për shembull, kadife dhe jacquard me një printim të madh do t'i japin shtëpisë prej druri një prekje luksi.

Si ndriçim, është më mirë të përdorni një llambadar të falsifikuar me llamba qirinjsh, si dhe llambat dhe llambat e dyshemesë që janë në harmoni me stilin e llambadarit. Nëse preferoni stilin e vendit, një zgjidhje origjinale do të ishte një llambadar në formë rrote i varur nga tavani.

Ekzistojnë mundësi të shumta për brendësinë e dhomës së ndenjes në një vilë prej druri. Gjëja kryesore është se ato janë në harmoni me vetë shtëpinë dhe me ndjenjën tuaj të bukurisë!

Duke përmbledhur

Shpresojmë që artikulli ynë të ishte i dobishëm për ju. Për të kuptuar më saktë çështjen teknologjike dhe praktike, faqja jonë e internetit përmban një udhëzim të detajuar foto dhe video, në të cilin do të gjeni informacione të dobishme për këtë çështje.

Foto GaleriaKur bëhet fjalë për riparimin ose rinovimin e një dhome në një shtëpi të vendit, zakonisht kemi të bëjmë me një dhomë mjaft të gjerë pa kufizime jo vetëm në pamjet katrore, por edhe në tendencat stilistike. Sidomos nëse flasim për dhomën e ndenjes - një dhomë e përbashkët për të gjithë familjen. Duket se ka vend për ide kreative dhe zgjidhje dizajni. Por liria e zgjedhjes imponon edhe disa detyrime. Shpesh është e vështirë për pronarët e shtëpive të përcaktojnë se çfarë lloj brendshme do të dëshironin të merrnin në fund, dhe ata nuk duan t'i lënë të gjitha vendimet e rëndësishme në mëshirën e stilistit. Në fund të fundit, për të jetuar dhe relaksuar në këtë dhomë të gjallë, atëherë do të jetë e nevojshme për familjen dhe mysafirët e tyre.

Shumica e pronarëve të shtëpive të vendit preferojnë praninë e materialeve natyrore në dekorimin e brendshëm dhe si lëndë të parë për prodhimin e mobiljeve. Prandaj dashuria për stilin e vendit nga të gjithë stilistët e botës që janë të angazhuar në ambiente të brendshme për pallate ose familje periferike. Druri dhe guri natyror janë dy shtyllat kryesore mbi të cilat mbështetet lidhja jonë me natyrën, të pasqyruara në brendësi të ambienteve të caktuara. Dhe në shtëpitë e vendit shprehet më qartë për arsye të dukshme, afërsia me mjedisin.


Në ditët e sotme, gjithnjë e më shumë përparim teknologjik, teknologjitë moderne depërtojnë në shtëpitë tona dhe shtëpitë e vendit nuk bëjnë përjashtim. Por materialet natyrore janë në gjendje të bashkëjetojnë në mënyrë harmonike brenda të njëjtës brendshme me pajisje moderne dhe pajisje shtëpiake të avancuara.


Në fund të fundit, kriteri kryesor i pajisur me brendësinë e dhomës së ndenjes nga pronarët modernë të shtëpive është prakticiteti, komoditeti dhe bukuria. Për secilin prej nesh, këto koncepte shprehen në manifestime të ndryshme të paletës së ngjyrave, mobiljeve, dekorit dhe pajisjeve teknike. Ne u përpoqëm të mbledhim një përzgjedhje të dhomave moderne të jetesës të vendosura në familjet periferike, për çdo shije. Pavarësisht qasjeve të ndryshme të përdorura për të rregulluar një dhomë të përbashkët, ekziston një prirje e përbashkët në të gjitha projektet e projektimit të kohës së tanishme - një përzierje e të paktën dy drejtimeve stilistike brenda një dhome. Është e rrallë të gjesh klasikë pa një përzierje të stilit vendas ose të teknologjisë së lartë. Urbanizimi preku edhe banesat periferike, duke lënë gjurmë në rregullimin e mobiljeve, praninë e sipërfaqeve prej çeliku dhe kromi dhe mungesën e dekorit të tepërt.


Një dhomë moderne e jetesës në një shtëpi të vendit mund të kombinojë në mënyrë harmonike shenjat e minimalizmit me praninë e një vendi fshatar. Në të njëjtën kohë, brendësia do të duket e rehatshme dhe komode.


Le të hedhim një vështrim më të afërt se në cilat tendenca stilistike dhe zgjidhje dizajni mund të mbështeteni kur hartoni një dizajn të dhomës së ndenjes, duke marrë parasysh stilin e jetës, preferencat e shijes dhe preferencat e ngjyrave të pronarëve të shtëpive dhe familjeve të tyre.


Vendi në një dhomë moderne të jetesës - një atribut i domosdoshëm i jetës së vendit

Pavarësisht se sa mijëvjeçarë është bërë përparim, një person gjithmonë do të përpiqet për praninë e materialeve natyrore në shtëpinë e tij. Kohët e fundit, ka pasur vetëm një tendencë në rritje për përdorimin e materialeve praktikisht të papërpunuara, nga pamja e të cilave origjina e tyre natyrore bëhet menjëherë e qartë. Progresi nuk qëndron ende, ka gjithnjë e më shumë analoge me origjinë artificiale për lëndët e para natyrore, ato paraqiten në një gamë të gjerë tekstesh dhe ngjyrash. Ndoshta, pikërisht me këtë lidhet dëshira e stilistëve për të integruar gurin dhe drurin në një brendshme moderne në një formë afër gjendjes së tyre natyrore, natyrore. Sa më shumë që të jetë e mundur.


Oxhaku është një nga simbolet kryesore të dhomës së ndenjes në një shtëpi të vendit. Është një pikë qendrore, një vend grumbullimi dhe një burim nxehtësie, një element dekorativ dhe një kanavacë për idetë e dizajnit. Dhe dizajni i oxhakut me ndihmën e gurit natyror është një klasik për të gjitha kohërat. Pavarësisht se sa moderne është pjesa tjetër e dekorit të dhomës së ndenjes. Prania e një oxhaku ose sobë me zbukurime guri tregon menjëherë një mënyrë jetese në fshat. Dhe shtoni kësaj qendre koordinuese të dhomës edhe përfundimin kanonik të drurit të tavanit të dhomës - dhe do të merrni një vend pushimi të rehatshëm dhe tërheqës për të gjithë familjen.


Rusticiteti shkon mirë me arredimin klasik apo modernist. Gurët e ashpër dhe të paprerë që rreshtojnë oxhakun janë në harmoni me dekorin pak bohem të dhomës së ndenjes.Prania e trarëve prej druri në tavan si tavane ose thjesht për dekorim është gjithashtu një nga elementët e projektimit që tregojnë vendndodhjen periferike të dhomës së ndenjes. Në sfondin e një mjedisi mjaft modern, materiali natyror duket i kundërt dhe sjell efektin e befasisë dhe origjinalitetit në hartimin e dhomës.


Në sfondin e dekorimit të bardhë si bora e dhomës së ndenjes dhe ngrënies, elementët prej druri me vrazhdësi dhe origjinalitet të teksturës duken më kontrastin, duke sjellë një element natyror në mjedisin minimalist urban.


Në këtë sallon luksoz, druri është përdorur jo vetëm për tavanin, por edhe për veshjen e mureve. Në sipërfaqet vertikale shkuan drurë të hapur, për trarët e tavanit u përdor dru i errët, i reflektuar në dekorin e hapësirës së oxhakut. Por një ambient i tillë nuk u bën presion të pranishmëve, tapetet e lehta, tapiceria e mobiljeve dhe vetë kornizat e mobiljeve freskojnë brendësinë, japin freski.


Dizajni i kundërt i kësaj dhome ndenjeje është magjepsës. Konciziteti i mobiljeve moderne dhe prania e elementeve të vendit në sfondin e një vepre arti krijojnë një atmosferë unike.


Salla e lehtë e ndenjes në një stil minimalist ishte zbukuruar fjalë për fjalë me një mur guri me dy nivele dekorimi. Në kombinim me nuancat gri të dyshemesë, përfundimi duket i mahnitshëm dhe gjallëron disponimin e të gjithë brendësisë.


Një shembull tjetër se si mund të kombinoni me hijeshi veshjen e mureve prej guri me një gamë të lehtë në dhomën tuaj të ndenjes ose dhomën e ngrënies. Brendësia e freskët dhe moderne duket tërheqëse, por në të njëjtën kohë praktike dhe racionale.


Druri i lehtë i përdorur për të përfunduar të gjitha sipërfaqet e dhomës së ndenjes dhe orenditë e tij krijuan një atmosferë vërtet të këndshme, komode për një dhomë pushimi me një ndalesë të qetë dhe relaksuese.


Guri për mure, dru për tavanet dhe një bollëk bimësh të gjalla. Nisur nga bollëku i dritës natyrale që depërton nëpër muret e xhamit dhe tavanit, duket se salloni ndodhet në ajër të pastër, linjat me natyrën përreth janë fshirë.


Këtu është një mënyrë interesante për të futur elementët e vendit në dizajnin modern të një dhome ndenjeje të lidhur me një zyrë. Guri i lehtë në mure është në kontrast me trarët e errët të tavanit, kornizat e dritareve dhe shkallët prej hekuri të farkëtuar.


Pavarësisht dekorit tradicional, pranisë së një oxhaku, dekorimeve prej druri dhe guri, brendësia e dhomës së ndenjes duket tepër moderne dhe e avancuar në një mënyrë urbane. Një kombinim i qetë i hijeve nga një gamë neutrale do të tërheqë shumë pronarë të shtëpive.

Dhomë ndenje me shkallë - karakteristika të brendshme

Prania e shkallëve në dhomën e ndenjes është një rast i zakonshëm për shtëpitë e vendit, sepse shumë prej tyre kanë më shumë se një nivel dhomash. Për disa pronarë shtëpish, është shkalla që bëhet fokusi i vëmendjes dhe kërkesat për hartimin e saj janë të përshtatshme. Të tjerë do të donin të largonin fokusin nga kjo pajisje duke e kaluar në pika të tjera qendrore të dhomës së ndenjes. Këtu janë disa shembuj se si mund të integroni shkallët në brendësi të dhomës së ndenjes dhe si të dekoroni.


Një shkallë spirale kërkon hapësirën më të vogël të të gjitha llojeve të palëvizshme të shkallëve. Është i lehtë, nuk rëndon brendësinë, duket mjaft i ajrosur dhe nuk kërkon kosto të larta financiare për instalim.Brendësia, aq e ngopur me ndikimin e stilit të vendit, kërkonte fjalë për fjalë një shkallë masive prej druri, aq të besueshme dhe të qëndrueshme sa të gjithë elementët e kësaj dhome ndenjeje të vendit. Bollëku i sipërfaqeve prej druri dhe guri dhe prania e elementeve natyrore edhe në arredimin dhe sistemin e ndriçimit krijon një atmosferë vërtet fshatare të luksit fshatar.


Natyrisht, ky version i shkallëve është i përshtatshëm për dhoma të vogla, modeste, hapësira e të cilave thjesht nuk lejon instalimin e një shkalle të palëvizshme me hapësira. Për një dhomë ndenjeje të frymëzuar nga skandinave me një ndjesi minimaliste, kjo shkallë prej druri të lehtë është përshtatja e përsosur.


Një shembull tjetër i një shkalle që çon nga dhoma e ndenjes në nivelin e sipërm të një shtëpie të vendit. Ky është një version më i besueshëm dhe i qëndrueshëm në versionin e çelikut me hapa druri. Sigurisht, kur instaloni shkallë të këtij lloji, është e rëndësishme të merret parasysh prania e fëmijëve dhe të moshuarve në një banesë fshati.


Në këtë rast, nuk bëhet fjalë aq për shkallët, por për një palë shkallë që të çojnë në dhomën e ndenjes, të vendosura në një lartësi në krahasim me nivelin e tokës. Mbarimi prej druri në dizajnin e dhomës u shtri në hapësirën e shkallëve, duke i lidhur në mënyrë harmonike të dy objektet.


Dizajni i lehtë, pothuajse i ajrosur i shkallëve me elementë dekorativë të hollë të falsifikuar, përzihet në mënyrë shumë harmonike në brendësinë moderne të dhomës së ndenjes. Një divan i rehatshëm i veshur me susta, kolltuqe origjinale dhe një sistem raftesh me rafte të hapur krijuan një atmosferë komode por luksoze.


Shkallët në këtë dhomë të ndenjes janë po aq të kundërta sa edhe vetë brendësia. Kombinimi klasik i një nuance të errët me një ngjyrë të bardhë borë është bërë trendi kryesor i të gjithë dizajnit.


Hijet e errëta të një shkalle të besueshme dhe të qëndrueshme u përsëritën në dekorimin e kornizave të dritareve dhe portave të dyerve, duke gjetur strehë në ngjyrat e tapiceri të mobiljeve. Në të njëjtën kohë, dizajni i ndritshëm, jo ​​i parëndësishëm i dhomës së ndenjes është mjaft i thjeshtë dhe konciz, pa dekor dhe pretenciozitet të tepruar.

Fireplace në një dhomë moderne të jetesës - një zgjidhje krijuese për një mjedis tradicional

Prania e një fireplace në një dhomë të gjallë të vendit është një haraç për traditën, klasikët e zhanrit dhe komoditetin praktik. Por dizajnerët e ditëve tona kanë gjetur një mënyrë për të krijuar një element dekorativ nga një objekt racional për të marrë nxehtësi, një objekt arti me historinë e tij dhe mjetet përkatëse.


Në këtë dhomë ndenjeje boheme me elemente të stilit rokoko, një oxhak mbretëror dhe një llambadar luksoz e të madh me një bollëk elementësh kristali, është e vështirë të dallosh një dhomë ndenjeje fshatare. Por me gjithë luksin e dhomës, atmosfera në të është mjaft komode dhe komode.


Sipërfaqja e murit me një fireplace është bërë në një përfundim të kundërt me dizajnin e përgjithshëm pothuajse të bardhë borë të dhomës së ndenjes. Muri i theksuar shoqërohet bukur me dyshemenë dhe drurin e tavolinës së ngrënies.


Dekori i rreptë dhe mjaft tradicional i kësaj dhome ndenjeje me dritare gjiri kishte nevojë për një mënyrë disi të përafërt për të përfunduar hapësirën e oxhakut me tulla.

Oxhaku vepron si fokusi i vëmendjes; i gjithë koncepti i dizajnit të dhomës së ndenjes është ndërtuar mbi dizajnin e tij. Vëmendje e madhe i kushtohet parzmores dhe veprave artistike mbi vatër.


Një shembull tjetër i mrekullueshëm i dizajnit në të cilin fireplace është qendra e simetrisë dhe një pjesë kryesore e mobiljeve. Paneli i stilistit mbi vatër të bën një përshtypje të pabesueshme, duke plotësuar imazhin e jashtëzakonshëm të dhomës së ndenjes me shumë raftet e librave dhe divanet e buta për lexim.


Dizajni origjinal i oxhakut në këtë dhomë të gjallë me një qoshe leximi ishte një përfundim logjik i imazhit të një dhome të rehatshme dhe të ndritshme për të gjithë familjen.


Dhoma e ndenjes, plot me gjetje të kontrasteve të stilistëve, me një qasje jo të parëndësishme për të dekoruar hapësirën e oxhakut, krijon një humor festiv dhe ju vendos për një pushim komod.
Dhomë eklektike e jetesës në një shtëpi të vendit - një rrjedhë zgjidhjesh krijuese

Vetë stili eklektik përfshin një përzierje stilesh të ndryshme brenda të njëjtit dizajn dhome. Ku tjetër nëse jo në dhomën e ndenjes për të gjetur një mundësi për të aplikuar projektet tuaja krijuese, për të zbatuar zgjidhje dizajni? Duke marrë parasysh hapësirat e mëdha që një dhomë ndenjeje në një shtëpi periferike zakonisht ofron si një kanavacë për kreativitet, gama e përzierjeve stilistike mund të jetë mbresëlënëse. Ne sjellim në vëmendjen tuaj disa projekte jo të parëndësishme dhe të ndritshme të projektimit të dhomave të jetesës të vendosura jashtë qytetit, në shtëpi private.


Eklekticizmi, sikur i krijuar posaçërisht për ata që duan të udhëtojnë, sjellin suvenire dhe mbledhin koleksione. Raftet dhe raftet e hapura bëjnë të mundur paraqitjen e gizmos të dashur për zemër për shikim të përgjithshëm. Të mbledhura në një ambient të vetëm, mobilje antike, llamba dhe llamba moderne, punime artizanale dhe inovacione teknologjike krijuan një atmosferë mahnitëse dhe unike të dhomës së ndenjes.


E mbushur me kontraste, ngjyra të ndezura dhe dekor të pazakontë, dhoma e ndenjes lë një përshtypje të fortë. Brendësia e personalizuar ofronte hapësirë ​​për idetë e dizajnit dhe skemat e ngjyrave.


Pavarësisht përfundimit të bardhë borë të pothuajse të gjitha sipërfaqeve, dhoma e ndenjes duket tepër e ndritshme dhe arsyeja për këtë nuk janë vetëm ngjyrat aktive të tekstileve dhe dizajni krijues i llambave dhe llambadarit qendror, por edhe bollëku i dritës natyrale. duke depërtuar nëpër dyert e xhamit të harkuar të stilit spanjoll.


Kjo dhomë ndenjeje me një gamë të ftohtë ngjyrash është plot me gjetje eklektike dhe përzierje të jashtëzakonshme. Një brendshme e tillë nuk do të mërzitet kurrë, detajet e saj mund të shijohen përgjithmonë.


Ky kënd i integruar i leximit në dhomën e ndenjes kursen shumë hapësirë. Rregullimi i përshtatshëm dhe praktik i sipërfaqeve të punës, ju lejon të përdorni një prag të gjerë dritareje jo vetëm si një sipërfaqe magazinimi, por edhe si një tavolinë dhe zonë ndenjëse.Minimalizmi si një mënyrë për të organizuar hapësirën e një dhome ndenjeje të vendit

Një nga degët e dizajnit modern të brendshëm po përpiqet vazhdimisht për thjeshtimin e arredimit, minimizimin e dekorit dhe përparësinë e funksionit mbi tërheqjen vizuale. Shumë pronarë të shtëpive pëlqejnë ambientet e brendshme që nuk kanë pretenciozitet, zbukurime, të mbushura me thjeshtësi dhe koncizitet, duke pasur një grup mobiljesh praktike dhe racionale dhe një minimum aksesorësh.Dhoma e ndenjes me oxhak modern është një shembull i integrimit të parimeve të minimalizmit në një dizajn modern por komod. Dhoma ka gjithçka që ju nevojitet, por nuk është e mbingarkuar me detaje, vështrimi ynë rrëshqet lirshëm mbi sipërfaqe me vija dhe vëllime të qarta gjeometrike.


Hapësira dhe paqja janë koncepti kryesor i çdo dizajni minimalist. Sa më mirë që të jetë e mundur, këto dy koncepte i përshtaten dhomës së ndenjes me ngjyra neutrale qetësuese me një minimum mobiljesh dhe një hapësirë ​​maksimale të lirë që kjo dhomë mund të bënte.Elementet minimaliste mund të jenë shumë komode kur vendosen brenda kornizës së hapësirave të vogla. Vetëm disa divane të buta me një tavolinë kafeje mund të krijojnë një atmosferë të rehatshme të dhomës së ndenjes për një rezidencë ose vilë fshati.


Hije të lehta dhe të ngrohta në paletën e ngjyrave të kësaj dhome ndenjeje minimaliste me një dizajn origjinal fireplace krijojnë humorin për paqe dhe qetësi. Atmosfera asketike, por e rehatshme nxit relaksimin.


Kjo dhomë ndenjeje e bardhë si bora është shndërruar nga një hapësirë ​​e mëparshme garazhi - një shembull kryesor se si një hapësirë ​​e papërdorur mund të marrë një jetë të dytë dhe të shërbejë si një sallë pritjeje e gjerë dhe e ndritshme me një vazhdimësi të ajrit të pastër.


Dizajni urban i kësaj dhome ndenjeje hapësinore është plot me zgjidhje të jashtëzakonshme dizajni dhe lëvizje të guximshme. Sistemet e ruajtjes janë të fshehura pas një grupi panelesh të mbyllura. Trarët e tavanit dhe sipërfaqet e qelqit u përdorën si ekrane të zonimit të hapësirës, ​​dhe llambadari kryesor duket më shumë si një llambë e vjetër e praruar e rrugës.2015-03-15 16:59:40 Dhomë moderne e jetesës në një shtëpi të vendit - ide kreative për rregullimin e një dhome të përbashkëtBrendësia e dhomës së ndenjes në një shtëpi prej druri është disi më e vështirë për t'u menduar sesa në një ndërtesë të zakonshme betoni ose tullash me një përfundim të ashpër. Fakti është se vetë muret prej druri janë një element i rëndësishëm i dekorit, dhe gjithçka tjetër zgjidhet në përputhje me ngjyrën e tyre dhe strukturën e drurit natyror. Për shkak të kësaj, disa zgjidhje të projektimit janë të paarritshme, dhe disa, përkundrazi, do të duken shumë organike në shtëpi. Çfarë mund dhe nuk mund të përdoret në dizajn?

Elemente dekorative të padëshiruara

Një shtëpi prej druri është projektuar për t'u dhënë rehati dhe rehati banorëve, por mjedisi natyror nuk shkon mirë me disa tendenca të dizajnit. Është më mirë të refuzoni eksperimentet e mëposhtme:

 • Brendshme në modë të teknologjisë së lartë nuk do të shkojnë mirë me muret prej druri të shtëpisë së trungut, dhe bollëku i metalit dhe plastikës do të prishë harmoninë e drurit të gjallë. Brendësia e dhomës së ndenjes në një shtëpi prej druri është më mirë të dekorohet në stilin e Provence, vendit ose të përdorni stilin klasik rus.
 • Është më mirë të braktisni materialet artificiale të përfundimit, të tilla si linoleumi ose tavani i shtrirjes së filmit. Ata nuk lejojnë që ajri të kalojë dhe të shkelë harmoninë natyrore, kështu që është më mirë t'i zëvendësoni me materiale nga përbërësit natyrorë.
 • Toni i mureve prej druri më shpesh na detyron të braktisim ngjyrat e ndezura të ndezura në dekor. Nëse një apartament i zakonshëm i qytetit bëhet një kanavacë bosh për një stilist, atëherë një shtëpi prej druri tashmë ka kanavacën e saj, të cilës duhet t'i përshtateni.

Nëse mbani parasysh këto pak kufizime, dhoma e ndenjes në një shtëpi prej druri do të bëhet vërtet e bukur dhe harmonike. Mund të ketë madhësi të ndryshme, por gjithmonë mund të krijoni një ndjenjë komoditeti dhe rehatie në të.


Sa bukur te arredoni nje dhome ndenjeje te vogel

Një dhomë e vogël e jetesës në një shtëpi prej druri është njëkohësisht shumë kufizime dhe liri e plotë për kreativitet. Kjo dhomë mund të jetë vendi më i mirë për komunikim familjar, biseda miqësore, komunikim me fëmijët, hobi të preferuar.

Një oxhak mund të jetë një burim ngrohtësie dhe rehati: ky ngrohës mund të vendoset me lehtësi në një cep dhe nuk do të zërë shumë hapësirë. Një dhomë e gjallë me një fireplace në një shtëpi prej druri është një ëndërr për shumë njerëz, por të gjitha kërkesat e sigurisë nga zjarri duhet të respektohen rreptësisht, pasi po flasim për një burim zjarri të hapur.Mundësia më e mirë për përfundimin e dyshemesë është parketi ose bordi i parketit. Nëse financat nuk lejojnë përdorimin e drurit natyror, atëherë mund të blini një laminat, por ai duhet të kopjojë me saktësi strukturën e vërtetë të drurit. Brendësia e çdo shtëpie prej druri kërkon natyralitet maksimal në dekorim, dhe është e rëndësishme të zgjidhni një hije të këndshme që do të jetë në harmoni me ngjyrën e mureve.
Muret mund të shkurtohen me një dërrasë me një hije të lehtë - kjo është zgjidhja më harmonike, ose nuk mund të mbyllni muret e shtëpisë së trungut. Sidoqoftë, në këtë rast, trungjet do të duhet ende të trajtohen me antiseptikë dhe bojë transparente, përndryshe ato do të errësohen shumë shpejt dhe dhoma e ndenjes do të humbasë pamjen e saj origjinale.
Oxhaku gjithashtu kërkon veshje natyrale. Mundësia më e shtrenjtë dhe më e mirë është guri natyror, por mund të zëvendësohet me tulla dekorative.

Një detaj i rëndësishëm: është e padëshirueshme të instaloni dritare plastike në një shtëpi prej druri, pasi ato janë seriozisht jashtë konceptit të përgjithshëm. Nëse nuk është e mundur të instaloni korniza moderne prej druri, plastika maskohet me mbulesa të veçanta dekorative.


Stilet e mundshme të dizajnit të dhomës së ndenjes

Çdo brendshme është ndërtuar në bazë të preferencave dhe shijeve të vetë pronarit, por ju mund të përdorni zgjidhje të gatshme dhe të ndiqni rreptësisht stile të ndryshme të brendshme. Në hartimin e dhomës së ndenjes, mund të përdorni zgjidhjet e mëposhtme të zakonshme:

 1. Stili rus është veçanërisht i përshtatshëm për një shtëpi prej druri. Mobiljet antike prej druri do të duken mirë; mund të vendosni një gjoks të stilizuar si një element dekorativ. Gdhendjet prej druri mund të përdoren për të dekoruar muret, përveç kësaj, dekorimet e tekstilit përdoren në mënyrë aktive në hartimin e dhomës së ndenjes. Peshqirë të qëndisur, perde dantelle - kjo dhe shumë më tepër do të ndihmojnë në dekorimin e antikës së brendshme.
 2. Një dhomë e gjallë e stilit Provence në një shtëpi prej druri është një zgjidhje elegante dhe origjinale. Atmosfera e provincës franceze ndihmohet për të krijuar mobilje të vjetruara në nuanca të lehta, ju mund t'ia dilni me mobilje të thjeshta prej druri pa zbukurime të panevojshme dekorative. Një pjesë e detyrueshme e dekorit janë lulet e freskëta ose të thata ose dekorime të tjera me lule. Ky mund të jetë një model në formën e luleve në tapiceri të mobiljeve dhe perdeve të veshura me susta, mbulesa tavoline, etj. Një tipar tjetër i stilit të Provence është bollëku i xhinglave prej qelqi ose qeramike.
 3. Vintage është një stil që sugjeron dizajn antik dhe kjo duhet të manifestohet në çdo gjë. Vetëm materialet natyrore janë të pranishme në dekorimin e shtëpisë, dorezat e dyerve dhe elementët e tjerë janë prej bronzi, mobiljet me efektin e drurit të vjetër janë më të përshtatshmet. Fotografitë familjare do të bëhen dekorime për muret; çdo send i vjetër nga epokat e tjera mund të përdoret si elementë dekorimi.

Këto janë vetëm disa opsione që do të krijojnë një ambient interesant dhe një atmosferë shumë komode në një shtëpi fshati prej druri. Mobiljet e zgjedhura siç duhet do të plotësojnë bukurinë e drurit natyror dhe shtëpia juaj do të dekorohet në një mënyrë vërtet harmonike.

Dhoma e ndenjes në një shtëpi prej druri është dhoma më e rëndësishme në vilë, sepse këtu do të relaksoheni dhe do të merrni mysafirë. Pavarësisht nga zona dhe lloji i dhomës, është e rëndësishme të zgjidhni stilin e duhur të dizajnit. Sot ka ide të ndryshme dizajni. Le të shohim stilet e njohura në të cilat janë dekoruar brendësia dhe dizajni i dhomës së ndenjes në një shtëpi prej druri.Rregullat e dizajnit të dhomës së ndenjes

 • Një rol të rëndësishëm luhet nga dizajni fillestar kompetent i dhomës së ndenjes, përkatësisht raporti i madhësisë së dhomës. Me një sipërfaqe prej më shumë se 30 metra katrorë, është e dëshirueshme që gjatësia dhe gjerësia e dhomës të jenë afërsisht të njëjta;
 • Kushtojini vëmendje raportit të hapësirës së zënë me hapësirën e lirë. Kjo do të ndihmojë për ta lënë dhomën të gjerë, të ndritshme dhe jo të mbingarkuar. Mundohuni të arredoni dhomën në mënyrë që raporti të jetë 1:1;
 • Përcaktoni qendrën semantike të dhomës së ndenjes në një shtëpi private. Mund të jetë një tavolinë ngrënieje, një TV i madh plazma ose një fireplace. Zjarrit në brendësi të një vilë druri ose druri luajnë një rol të rëndësishëm. Ata dekorojnë dhomën dhe shtojnë sofistikimin, e pajisin shtëpinë me rehati në shtëpi dhe një atmosferë të veçantë. Nëse dhoma është e vogël, zgjidhni një oxhak të vogël stil modern. Për një sallë të madhe - mund të zgjidhni një fireplace luksoze me llaç, kolona dhe detaje të tjera;
 • Është e dëshirueshme të vendosni mobilje të veshur me susta rreth qendrës semantike;
 • Ndani dhomën në zona. Duhet të vendoset këtu Zona e darkës, një zonë për argëtim dhe një kënd për relaksim, nëse është e nevojshme - një kuzhinë;
 • Kushtojini vëmendje të veçantë ndriçimit. Duhet të jetë sa më e natyrshme. Për ta bërë këtë, në dhomën e ndenjes bëhen një numër i mjaftueshëm dritaresh ose dritare panoramike dhe përdoret një dritë e dytë. Përveç kësaj, ju mund të bëni një dalje shtesë nga dhoma e ndenjes në kopsht ose tarracë. Do të gjeni shumë projekte interesante të shtëpive të vendit me një tarracë, një dritë të dytë, dritare panoramike dhe elementë të tjerë në faqen http://marisrub.ru/proekts;
 • Jo vetëm pikturat, vazot, qilimat, por edhe aksesorët e ngjashëm mund të ringjallin brendësinë e sallës së një shtëpie të vendit. Këndi me foto familjare, vizatime fëmijësh, çmime shtëpiake etj., duket interesant;
 • Kur zhvilloni dizajnin e sallës së një shtëpie prej druri, sigurohuni që të merrni parasysh llojin e materialeve të përfundimit. Është e rëndësishme të zgjidhni produkte të sigurta dhe miqësore me mjedisin që nuk do të cenojnë estetikën dhe natyralitetin e pemës;
 • Kur dekoroni dhe dekoroni një dhomë të gjallë në një shtëpi të bërë prej druri ose trungje, druri, guri natyror dhe artificial dhe qelqi janë të përshtatshme. Në asnjë rast mos përdorni plastikë, pasi është e dëmshme.

Dhoma e ndenjes në stilin skandinav

Stili skandinav është karakteristik për vendet nordike dhe është i përsosur për të dekoruar brendësinë e një shtëpie prej druri në Rusi. Ky drejtim karakterizohet nga një sasi e madhe drite, kështu që është e përkryer për vilat me dritare panoramike.Perde dhe perde nuk janë të nevojshme këtu, në një rast të jashtëzakonshëm, mund të përdoren perde romake. Ngjyrat dhe nuancat e lehta, materialet natyrore përdoren për mure, mobilje dhe një komplet kuzhine të stilit skandinav. Refuzoni produktet artificiale, elementët artistikë, aksesorët dhe pajisjet. Sa më e thjeshtë të jetë e brendshme në këtë rast, aq më mirë.

Stili skandinav do të dekorohet dhe diversifikohet nga bimët e gjalla që vendosen në tavolina, pragjet e dritareve dhe dysheme. Bimët e larta, duke përfshirë pemët e vërteta, duken mbresëlënëse. Ata do ta bëjnë kuzhinën komode dhe komode. Do të jetë mirë të kaloni kohë dhe të pushoni këtu.

Dhoma e ndenjes romantike në stilin e Provence

Provence është një nga drejtimet e stilit të vendit, i cili dallohet nga butësia, ngrohtësia e lezetshme dhe atmosfera e rehatshme. Ai erdhi nga Franca dhe ndërthur në mënyrë elegante në mënyrë harmonike ngjyra të ndryshme dhe elemente dekori. Gjatë dekorimit, përdoren vetëm materiale natyrore, gjë që ruan mirëdashjen mjedisore dhe estetikën e një shtëpie prej druri.

Provence e vërtetë bazohet në mure të zbardhura, dritare me korniza druri dhe grila të ndritshme. Dhoma e ndenjes në stilin e Provence është zbukuruar me nuanca të lehta pastel dhe perde transparente të lehta, zbukurime dhe modele me lule. Veçanërisht të njohura janë letër-muri në një lule të vogël dhe një tryezë ngrënieje të rrumbullakët.

Këtu do të gjeni shpesh mobilje, mure dhe tavane me elementë "veshje" dhe "plakje", piktura që përshkruajnë livadhe dhe bimë, lule në vazo, enë porcelani dhe vazo qeramike. Në brendësi të dhomës së ndenjes të këtij stili, përdorimi i tekstileve është i zakonshëm. Nuk janë vetëm perde dhe mbulesa tavoline. Këto mund të jenë mbulesa për karrige dhe divane, tapiceri për karrige, mbulesa krevati, peceta, peshqirë dhe sende të tjera të ngjashme.

Dhoma e ndenjes në stilin eko

Përdorimi i drurit dhe materialeve natyrore, mungesa e dekorit dhe detajeve pretenduese janë gjithashtu karakteristike për eko-stilin. Stili eko-miqësor dhe natyral do të përshtatet në mënyrë harmonike në brendësi të dhomës së ndenjes në një shtëpi prej druri. Do të theksojë natyralitetin dhe do të ruajë sigurinë e strukturës. Eko-stili është i përshtatshëm për shtëpitë e vendit, ku ka pak hapësirë, dhe për vilat e bollshme të mëdha.Për të hartuar një stil eko, zgjidhni një përfundim nga një grup natyror, gur artificial dhe natyror. Shpesh zgjidhni përfundimin "nën zero". Një lavaman guri dhe tavani, mobilje të përafërt me ngjyrë të errët do të duken elegante. Mos harroni për bollëkun e bimëve.

Për eko-stil, ngjyra të qeta të errëta dhe të ngrohta, kombinime të thjeshta mobiljesh dhe një shumëllojshmëri tekstesh, dysheme druri. Parketi, dërrasa ose tapa janë perfekte. Sa më mirë të përfundoni dyshemetë në një shtëpi prej druri, shihni.

Sallon i kombinuar kuzhine-ndenje

Sot, dhomat e ndenjes të kombinuara me një kuzhinë janë bërë shumë të njohura. Hapësira e kombinuar duket e ndritshme, e madhe dhe e ajrosur. Këtu mund të gatuani dhe të prisni të ftuar të qetë, ndërsa nuk keni nevojë të transferoni pjata nga një dhomë në tjetrën. Një dhomë e kombinuar e jetesës dhe kuzhinës është një opsion i përshtatshëm për një shtëpi të vendit me një zonë të vogël. Kombinimi do të zgjerojë dhe zmadhojë hapësirën dhe dhomat nuk do të duken të vogla dhe të mbyllura.Në një shtëpi të madhe private, kombinimi i kuzhinës dhe dhomës së ndenjes do të ndihmojë në realizimin e shumë ideve interesante dhe të jashtëzakonshme. Por në mënyrë që dhoma të jetë organike, harmonike dhe funksionale, është e rëndësishme të planifikoni saktë hapësirën. Për këtë, përdoret zonimi. Ndarja e një dhome të kombinuar me mobilje është opsioni më i zakonshëm dhe më i përballueshëm. Për shembull, mund ta vendosni divanin përsëri në kuzhinë ose të ndani hapësirën e kuzhinës me një bar ose dollap, ekran ose ndarje, rafte, etj.

Përcaktimi i zonave me ndihmën e ngjyrës dhe loja me kontrast duken mbresëlënëse dhe elegante. Dizajni i kuzhinave mund të dekorohet me ngjyra të lehta, dhe dhoma e ndenjes - në errësirë. Dhe për të theksuar unitetin e stilit, aksesorët e bardhë i shtohen dhomës së ngrënies ose sallës. Këto mund të jenë vazo, jastëkë divanesh, perde, etj. Kontrasti i bardhë e zi, i verdhë dhe jeshil duket interesant.

Dizajni i ndriçimit dhe përdorimi i burimeve të ndryshme të dritës do të ndihmojnë gjithashtu në përcaktimin e saktë dhe interesant të hapësirës. Theksoni tryezën e ngrënies me një llambë të madhe, veçmas theksoni tavolina e kuzhines ose banak bar. Ndriçim shtesë i fshehur do të sigurohet nga llamba halogjene të instaluara në tavan.

Përfundime të ndryshme dhe dizajn me shumë nivele - ide moderne dizajni për dhoma të kombinuara. Ju mund të bëni një tavan me shumë nivele apo edhe një dysheme, ose të përdorni një podium për kuzhinë, të kombinoni materiale të ndryshme përfundimi, duke përfshirë dru, tjegull, qelq dhe gur.


Një zgjidhje interesante është zonimi duke përdorur perde me të njëjtën skemë ngjyrash, por me tekstura të ndryshme. Varni perde të lehta në kuzhinë dhe përdorni perde të trasha dhe të rënda të së njëjtës ngjyrë për dritaret në dhomën e ndenjes. Përveç kësaj, ju mund të përdorni një kombinim të perdeve me ngjyra të ndryshme, por me të njëjtin zbukurim ose model.

Opsione për përfundimin e dhomës së ndenjes në një shtëpi prej druri

 • Rreshtimi prej druri ose shtëpia prej blloku është e përshtatshme për dekorimin e dhomës së ndenjes, kuzhinës, dhomës së gjumit dhe dhomave të tjera në një shtëpi prej druri. Ata do të fshehin pabarazinë e tavanit dhe mureve, nuk do të cenojnë sigurinë dhe mirëdashjen mjedisore, do ta bëjnë dhomën harmonike dhe do të kompletojnë pamjen e dhomës së ndenjes. Në vend të rreshtimit, ndonjëherë përdoren panele MDF dhe PVC. Ky është një opsion më i lirë, por më pak miqësor ndaj mjedisit dhe estetik;
 • Pikturimi është një opsion dekorimi i përballueshëm që do t'i japë hijen e dëshiruar mureve ose tavaneve. Dhe për të ruajtur ngjyrën dhe strukturën e drurit, zgjidhni një bojë ose llak pa ngjyrë. Përdorni formulime speciale për dru që përmbajnë antiseptik dhe aditivë të tjerë mbrojtës. Është e rëndësishme që të përgatiten dhe përpunohen siç duhet muret prej druri për të parandaluar kalbjen dhe errësimin e drurit, shfaqjen e kërpudhave dhe mykut;
 • Drywall përdoret për shtëpitë e vjetra kur është e nevojshme të fshihen defektet që janë shfaqur dhe sipërfaqet e pabarabarta. Materiali i tillë përdoret për rregullimin e një tavani me shumë nivele dhe të varur. Është e përballueshme dhe e lirë, por nuk duket shumë estetikisht e këndshme. Prandaj, drywall është pikturuar në krye, e mbuluar me suva dekorative ose letër-muri;
 • Guri natyral dhe artificial, kombinimi i drurit dhe xhamit duket elegant dhe elegant. Është racionale të vendosni pllaka ose mozaikë pranë oxhakut. Dhe kur kombinoni kuzhinën dhe dhomën e ndenjes, banaku i barit, banaku dhe lavamani prej guri natyral ose artificial duken spektakolare.Ne ofrojmë një foto me ide interesante të projektimit për një dhomë të gjallë në një shtëpi të bërë nga trungje ose lëndë druri të profilizuar. Arkitekti i firmës "MariSrub" do të bëjë një projekt racional, funksional dhe harmonik me një plan urbanistik kompetent. Ndihmoni në hartimin e dhomës së ndenjes.

Ne do të zhvillojmë një projekt personal nga e para pa pagesë kur të porosisim ndërtimin e një shtëpie prej druri me çelës në dorë! Ne kryejmë një gamë të plotë punimesh në fushën e ndërtimit dhe përfundimit të një shtëpie nga një lokal apo trung. Ne prodhojmë lëndë druri, montojmë dhe instalojmë një shtëpi druri, kryejmë dhe lidhim rrjetet inxhinierike, instalojmë themelet dhe çatinë. Ne garantojmë cilësinë dhe efikasitetin e punës!Ju pëlqeu artikulli? Ndaje me miqte!