Idetë e zonës së ngrënies. Ide të ndritshme dhe praktike për dekorimin e dhomës së kuzhinës-ngrënie

Idetë e zonës së ngrënies. Ide të ndritshme dhe praktike për dekorimin e dhomës së kuzhinës-ngrënie

Ku të vendosni tryezën e ngrënies

Ka pak mundësi - kjo është një kuzhinë, dhomë e gjallë ose dhomë ngrënie. Sigurisht, ka kushte kur duhet të vendosni gjithçka që ju nevojitet për jetën e përditshme në një dhomë të vogël, madje edhe një sobë dhe një shtrat në të njëjtën kohë. Dhe atëherë mund të ëndërroni vetëm për një zonë të rehatshme ngrënieje. Por ne jemi të interesuar të shqyrtojmë opsionet pa ekstreme të tilla. Në shumicën dërrmuese të rasteve, edhe në një apartament shumë të vogël, është e mundur të organizohet një hapësirë ​​për një kalim kohe të këndshme gjatë ngrënies.


Burimi i fotos: http://polystroy.com

Opsioni më i përshtatshëm: dhoma e ngrënies

Mënyra më e lehtë për të bërë një zonë ngrënieje është në një dhomë ngrënie të veçantë. Kjo është e vërtetë në një apartament ose shtëpi me shumë dhoma. Nëse po ndërtoni vetë një shtëpi, duhet të mendoni paraprakisht për dhomën e ngrënies.

Në këtë rast, kuzhina është e vendosur në dhomën ngjitur, por veçmas - nuk është aspak e nevojshme të vëzhgoni lavamanin, frigoriferin, ushqimin, të thithni erën e kuzhinës kur hani. Dhe ju duhet të zbatoni mundësinë e hyrjes në dhomën e ngrënies përmes dy hyrjeve, njëra prej të cilave të çon nga kuzhina, e dyta nga ambientet e tjera të banimit të shtëpisë, në mënyrë që të ftuarit tuaj të mos kenë nevojë të shikojnë rrëmujën e zakonshme të kuzhinës ndërsa shkojnë në. darkë në një pritje gala.


Burimi i fotos: http://www.1stroitelny.kz

Në një dhomë të veçantë ngrënieje, tavolina do të bëhet theksi qendror i dhomës. Kërkesat për të: madhësia e mjaftueshme, besueshmëria në funksionim, stabiliteti dhe aftësia për t'u përshtatur në stilin e dhomës. Nuk ka kufizime në zgjedhjen e stilit në këtë rast - gjithçka është në diskrecionin tuaj. Mund të jetë gotike luksoze, klasike e qetë dhe Provence me diell.


Burimi i fotos: http://www.myhome.ru/

Gjëja kryesore është që dhoma e ngrënies nuk i ngjan një spitali - mure të mërzitshme dhe të zhveshura. Sytë e personit të ulur duhet të jenë të rehatshëm - pikturat në mure, modelet në letër-muri, elementët dekorativë ose peizazhi jashtë dritares nuk duhet të sforcohen. Duhet të shmanget vetëm instalimi i një televizori, i cili nuk kontribuon në thithjen paqësore të ushqimit dhe bisedës në tavolinë.


Burimi i fotos: http://www.berlogos.ru/

Opsioni tradicional: kuzhinë

Zona e ngrënies në kuzhinë është normë për shumicën e apartamenteve të qytetit. E nëse ky vend është i mobiluar me shije dhe rehati, atëherë patjetër që do të keni takime në kuzhinë me miqtë apo familjarët, të cilat do të jenë kujtime jashtëzakonisht të këndshme.


Burimi i fotos: http://vk.com/

Sidoqoftë, kuzhina nuk është vetëm një vend komunikimi, por edhe një dhomë funksionale dhe e përdorur në mënyrë aktive. Prandaj, për kuzhina të mëdha e mëposhtme është e rëndësishme:

Zona e punës dhe e ngrënies duhet të jetë e ndarë me 1.5 metra.


Burimi i fotos: http://kuhnegrad.ru

Në kuzhinat e bollshme, tavolinat mund të vendosen si në mes të dhomës ashtu edhe në çdo vend të dëshiruar. Por, nëse sipërfaqja e kësaj dhome është më pak se 16 metra, ka shumë të ngjarë që tavolina dhe karriget nuk do të vendosen të qetë në mes.

Për të mos goditur qoshet, duke u shqetësuar në kuzhinë, është më mirë të vendosni tavolina ovale ose të rrumbullakëta këtu.


Burimi i fotos: http://mebel.postroyforum.ru/


Burimi i fotos: http://www.zhitomir.info/

Në një kuzhinë të vogël, zona e ngrënies duhet të jetë para së gjithash e rehatshme dhe vetëm atëherë e bukur:

 • tavolina mund të jetë e rrumbullakët, e bashkangjitur ose të jetë vazhdim i pragut të dritares;
 • tavolina mund të zëvendësohet nga një banak bar me karrige të larta. e cila kursen shumë hapësirë.
 • dera e varur e një dollapi ose njësi kuzhine mund të bëhet gjithashtu një sipërfaqe për të ngrënë;
 • tavolina e kuzhinës, mbi të cilën gatuani zakonisht, do të kthehet në një tavolinë nëse organizoni hapësirë ​​për karrige dhe këmbë poshtë saj ose nëse bëni një panel të veçantë rrëshqitës në të;
 • tavolina mund të bëhet në formën e një tastierë të ngushtë përgjatë murit;
 • tavolina e palosshme mund të funksionojë si pasqyrë ose figurë;
 • një tabelë e zgjatur gjithashtu shpesh e shpëton situatën.


Burimi i fotos: http://uhouse.ru/


Burimi i fotos: http://secondstreet.ru/

Zona e ngrënies në një dhomë të hapur ose dhomë të gjallë

Rregullimi i zonës së ngrënies në dhomën e ndenjes ose në versionin e hapësirës së hapur parashikon zonimin, domethënë ndarjen e hapësirës në zona funksionale. Ka të ngjarë të jetë e butë, pothuajse e padukshme, veçanërisht nëse zona e ngrënies kombinohet me një vend për t'u çlodhur.


Burimi i fotos: http://womenitems.ru

Zonimi arrihet me:

 • ekranet;
 • mobilje;
 • rafte dhe rafte;
 • ndriçimi;
 • përfundime të veçanta në dysheme, tavan ose mur;
 • qilim;
 • perde;
 • dekor.


Burimi i fotos: http://www.gress.ru/

Në qoshe dhe afër daljes, zona e ngrënies nuk duhet të vendoset.


Burimi i fotos: http://www.domfront.ru/

Por grupi i ngrënies së mobiljeve do të duket i shkëlqyeshëm në dritaren e gjirit, pranë pragjeve të dritareve, në qendër. Një tavolinë drejtkëndore do të duket gjithashtu e mirë nëse një nga skajet e saj të ngushta mbështetet në një kamare.


Burimi i fotos: http://www.domfront.ru

Në hapësirë ​​të hapur, është mirë të vendosni një tavolinë ngrënieje midis kuzhinës dhe zonave të rekreacionit.


Burimi i fotos: http://your-dom.mirtesen.ru/

Disa nuanca

Opsione

Përveç estetikës dhe komoditetit, kuzhina dhe dhoma e ngrënies duhet të jenë të sigurta, për këtë, gjatë rregullimit të mobiljeve, është e nevojshme të përdoren parimet ergonomike. Pra, një personi do të ketë nevojë për të paktën 0.7 metra për rehati në tavolinë. Distanca nga muret nuk duhet të jetë më pak se gjysmë metër. Lartësia e përshtatshme - 0,8 metra.


Burimi i fotos: http://arx.novosibdom.ru/


Burimi i fotos: http://homester.com.ua/

Për një familje prej 4 personash, është e përshtatshme një tavolinë me sipërfaqe minimale 1,2 * 0,8 metra. Një tryezë e palosshme mund t'i rrisë lehtësisht këto parametra në një madhësi të tillë që të jetë i përshtatshëm për të pritur mysafirë.

Vendet

Këto nuk janë domosdoshmërisht karrige apo stole. Divane dhe stola të përshtatshëm, duke përfshirë në formën e qosheve. Megjithatë, këto të fundit janë të papërshtatshme për t'u larguar. Por ato mund të vendosen përgjithmonë kundër murit.


Burimi i fotos: http://home-secret.ru/

Drita

Zona e ngrënies në çdo dhomë duhet të ketë ndriçimin e vet. Shkëlqimi dhe vendndodhja e tij varet nga stili i brendësisë dhe preferencat tuaja: një dritë intime gjysmë e shpërndarë e një shami në mur ose një llambadar në tavolinë, një llambadar i ndritshëm në tavan, dritat e vëmendjes rreth perimetrit të zonës, një perde e lehtë në formën e një grupi llambash midis zonave.


Burimi i fotos: http://www.arhinovosti.ru

Nuk ka të bëjë aq shumë me mënyrën se si të bëni dekorimin e murit, por me opsionet e projektimit për zonën e ngrënies së kuzhinës dhe materialet e përdorura për këtë. Në fund të fundit, nuk është gjithmonë e bukur dhe krijuese - është e shtrenjtë. Ndonjëherë ia vlen të krijohet vetëm një ide jo standarde, dhe zbatimi i saj mund të kushtojë një qindarkë.

Është e nevojshme të mendoni për dizajnin e kuzhinës, duke përfshirë zonën e ngrënies, edhe kur dizajnoni. Vlen të merret parasysh materiali që do të përdoret për të përfunduar muret e zonës së punës (muri midis dollapëve të varur dhe tavanit). Në fund të fundit, ky mur i nënshtrohet ngarkesave të veçanta. Prandaj, materiali duhet të jetë rezistent ndaj lagështirës dhe konsumit. Duhet të jetë e lehtë për t'u larë. Prandaj, shumë ndalojnë në zgjedhjen e një platforme të bërë nga pllaka qeramike ose panele plastike. Tani qelqi i zbutur është mjaft popullor. Ju mund të shihni shembuj fotografish.

Zgjedhja e dekorit të murit

Në kuzhinë, në fakt ka gjithmonë një zonë ngrënieje, edhe nëse dhoma është shumë e vogël. Për shembull, në Hrushov. Prandaj, muri ku do të vendoset tavolina për të ngrënë duhet të projektohet posaçërisht. Për shembull, zgjidhni ngjyrën dhe strukturën origjinale të letër-muri që lahet ose aplikoni bojë të ndritshme në një mënyrë origjinale. Ju mund të vizatoni ide edhe nga materialet fotografike. Gjëja kryesore është të zgjidhni opsionin aktual për veten tuaj dhe ta zbatoni me mjeshtëri.

Materialet e përfundimit

Një shkëmb

Sot shpesh mund ta gjeni këtë material në dekor. Për më tepër, mund të jetë artificiale ose natyrale. Dhe këtu është e rëndësishme ta përdorni atë në pikë. Kjo do të thotë, aplikoni në zona të caktuara, për shembull, në qoshe të caktuara. Të njëjtat foto mund të ngjiten rreth perimetrit me një gur të tillë. Kjo do të duket bukur. Për më tepër, sot në treg ekziston një zgjedhje e teksteve dhe ngjyrave të ndryshme të një materiali të tillë.

Suva

Një tjetër opsion i madh. Për këtë, është mirë të përdorni suva me teksturë. Do të japë vëllim, do të duket shumë harmonike. Për më tepër, mund të hapet me llak, i cili do t'i lejojë të ruajë pamjen e tij origjinale më gjatë. Një tjetër mundësi është lyerja e suvasë me bojëra të veçanta që japin një nuancë margaritar ose metalike.

Në të njëjtën kohë, materiali ka të gjitha cilësitë e nevojshme për përdorim në kuzhinë. Dhe përveç tij, ju mund të kombinoni të tjera. Për shembull, me letër-muri të thjeshtë.

Riprodhimet e pikturave ose fotografive

Panelet ose fotografitë dekorative janë një mundësi e shkëlqyer për dekorimin e mureve të zonës së ngrënies. Nëse përdorni struktura vertikale, kjo do të rrisë vizualisht lartësinë e tavanit, dhe ato horizontale, përkatësisht, do të "shtrijnë" dhomën. Kjo duhet të merret parasysh kur zgjidhni një formular.


E njëjta gjë vlen edhe për pikturat. Nëse vendosni të vendosni në mur, për shembull, një riprodhim të ndonjë pikture të famshme ose thjesht një fotografi të artistit, është më mirë të zgjidhni një imazh që do të stimulojë oreksin dhe jo ta prishë atë. Mund të jenë perime, fruta, disa peizazhe të lehta. Portrete dhe imazhe të tjera për kuzhinë nuk do të funksionojnë.


Gjithashtu, muret mund të dekorohen me disa elementë të punuar me dorë. Mund të jetë brumë në formën e diçkaje të përshtatshme, figurina balte, punë pëlhure etj.

Raftet

Pse të mos siguroni rafte në këtë zonë? Sigurisht, ato duhet të vendosen në një distancë të sigurt nga dyshemeja në mënyrë që askush të mos lëndohet. Është më mirë t'i bëni ato të ngushta, sepse mbi to do të ketë elemente dekorative: figurina, kavanoza, kana dhe sende të tjera. Mund të merrni një kavanoz të bukur transparent, të derdhni bukur atje, të themi, drithëra, fasule ose makarona. Kavanoza mund të mbyllet, të mbështillet me një fjongo.


Opsioni me rafte duhet të përdoret nëse tavanet në kuzhinë janë me lartësi të mjaftueshme, përndryshe ato do ta bëjnë vizualisht dhomën më të gjerë, dhe tavanet, përkatësisht, më të ulëta.

Enë gatimi

Nuk është e nevojshme të përdorni rafte për vendosjen e enëve të kuzhinës. Në fund të fundit, ato mund të fiksohen menjëherë në mur. Sidoqoftë, elementë të tillë duhet të jenë në përputhje me dizajnin e përgjithshëm të dhomës.


Letër-muri vetëngjitëse ose foto

Jo të gjithë e pëlqejnë këtë zgjidhje, por ajo ka të drejtë të ekzistojë. Në fund të fundit, kjo qasje ju lejon të merrni një imazh të madh. Dhe mund të jetë çdo gjë: lule, perime, zogj, e kështu me radhë. Dhe përsëri, duhet të jetë në harmoni me dizajnin e dhomës.


Për më tepër, një zgjidhje e tillë mund të ndihmojë në zonimin efektiv të hapësirës, ​​ta bëjë zonën e ngrënies më të këndshme dhe tërheqëse. Dhe disa vizatime madje mund ta zmadhojnë vizualisht hapësirën. Vlen të kujtohet se imazhet tërheqëse duhet të jenë në harmoni me një sfond të thjeshtë.


Dizajni i zonës së ngrënies është pjesë e dekorimit të përgjithshëm

Sot është e pamundur t'i kushtohet vëmendje vetëm dizajnit global. Duhet të merren parasysh edhe zonat më të vogla, veçanërisht në kuzhinë - ngrënie. Nëse fisnikërohet siç duhet, atëherë ngrënia do të bëhet festë çdo ditë. Kjo do të kontribuojë në një klimë më të favorshme në shtëpi.

Prania e një zone ngrënieje në kuzhinë është opsioni më i popullarizuar për organizimin e procesit të gatimit dhe ngrënies së ushqimit për bashkatdhetarët tanë. Shumë njerëz mendojnë se është shumë më e përshtatshme të instaloni një grup ngrënieje në kuzhinë në mënyrë që të mos transportoni ushqim nga dhoma në dhomë. Për të tjerët, është çështje kursimi i hapësirës, ​​kur jo vetëm kuzhina dhe dhoma e ngrënies, por edhe dhoma e ndenjes kombinohen në një dhomë të madhe. Popullariteti i apartamenteve në studio në këtë rast luajti një rol të rëndësishëm në rritjen e kërkesës për organizimin e segmentit të ngrënies në kuzhinë. Në këtë botim, ne dëshirojmë t'ju ofrojmë një gamë të gjerë projektesh projektimi për dhoma kuzhine-ngrënie të madhësive të ndryshme, metodave të paraqitjes, zgjidhjeve stilistike dhe me ngjyra. Shpresojmë që një përzgjedhje e madhe e brendshme do t'ju lejojë të gjeni frymëzim për të dekoruar dhomën e kuzhinës-ngrënie të ëndrrave tuaja.


Vendosni për paraqitjen e zonës së kuzhinës

Opsionet më të njohura për organizimin e një zone ngrënieje në një kuzhinë janë opsionet e paraqitjes lineare (në një rresht) dhe këndore (në formë L). Kjo nuk është për t'u habitur, sepse është me vendndodhjen e sistemeve të ruajtjes, pajisjeve shtëpiake dhe sipërfaqeve të punës përgjatë një muri ose me një degë të vogël pingul që mbetet sasia maksimale e mundshme e hapësirës së përdorshme për instalimin e një grupi ngrënieje. Në dhoma shumë të bollshme me dritare e madhe ose një strukturë kalimtare, mund të gjeni një plan urbanistik paralel të grupit të mobiljeve dhe zonës së ngrënies në dhomën e kuzhinës


Paraqitja lineare - ideale për rregullimin e zonës së ngrënies në kuzhinë

Duke vendosur kompletin e kuzhinës vetëm përgjatë një muri, ruajmë sipërfaqen e përdorshme të kuzhinës. Për të instaluar një hapësirë ​​të gjerë tavolina e ngrenies dhe ka vend për karrige edhe në hapësirat mesatare të kuzhinës, për të mos përmendur kuzhinat e bollshme me të cilat mund të mburren shtëpitë e fshatit apo familjet private të vendosura brenda qytetit.Nëse ju duket se me një plan urbanistik me një rresht është e mundur të vendosni shumë pak sisteme magazinimi, se pjesa më e madhe e hapësirës së zonës së punës është e zënë nga pajisjet shtëpiake - hidhini një sy opsionit të projektimit të dhomës së ngrënies në foto. Sistemi i integruar i ruajtjes, i cili ndodhet nga dyshemeja në tavan dhe rreth portës së derës, do t'ju ofrojë mundësinë për të ruajtur jo vetëm të gjitha enët e nevojshme të kuzhinës, por edhe sende nga segmentet e tjera të jetës së shtëpisë tuaj.


Në dhomat me tavane të larta dhe dritare të mëdha, shpesh nuk është e mundur të vendosni një shtresë të sipërme kabinete kuzhine. Pjesërisht, kjo situatë mund të zgjidhet me ndihmën e rafteve të hapura për enët dhe atributet e tjera të kuzhinës të vendosura midis dritareve. Në projektin e projektimit të treguar në foto, çështja e ruajtjes u zgjidh duke instaluar një nivel shtesë për të organizuar një qilar të gjerë. Kështu, u bë e mundur të sigurohet kuzhinë jo vetëm me një zonë ngrënieje dhe vendosje të të gjitha pajisjeve të nevojshme shtëpiake, por edhe të krijohej një sistem i gjerë ruajtjeje.


Mungesa e sistemeve të ruajtjes ose hapësirës për integrimin e pajisjeve shtëpiake me një plan urbanistik me një rresht të mobiljeve të kuzhinës mund të plotësohet me një ishull. Një pianurë ose lavaman mund të ndërtohet në tavolinën e punës të ishullit të kuzhinës. Në pjesën e brendshme, vendosni kuti ruajtëse të tërhequra ose me varëse dhe zgjeroni pjesën e jashtme me ndihmën e një banaku për të organizuar një vend për mëngjeset dhe vaktet e tjera të shkurtra.Paraqitja në formë L për dhomën e kuzhinës-ngrënie

Me rregullimin këndor të kompletit të mobiljeve të zonës së punës së kuzhinës, në një dhomë me madhësi mesatare (nga 8 m2), mbetet mjaft hapësirë ​​për të instaluar një tavolinë të vogël ngrënieje me kapacitet 4-6. njerëzit.Paraqitja e këndit mund të jetë e vetmja mundësi praktike për vendosjen e një grupi kuzhine në një dhomë që është bërë vetë në formën e shkronjës "L". Në këtë rast, nuk ka nevojë të zononi hapësirën në një segment pune dhe ngrënieje, vetë dhoma e kryen këtë funksion.


Paraqitja paralele në kuzhinë me një segment ngrënieje

Në kuzhinat e bollshme të shtëpive të vendit ka hapësirë ​​të mjaftueshme për të vendosur paralelisht grupin e kuzhinës në dy rreshta, dhe në qendër të dhomës për të instaluar një tavolinë të gjerë ngrënieje me stole origjinale. Për një dhomë kalimtare ose një dhomë me një dritare të madhe në qendër të njërit prej mureve, ky është një opsion ideal për të akomoduar jo vetëm një sistem të gjerë ruajtjeje, por edhe sipërfaqe pune dhe pajisje shtëpiake.


Me një plan urbanistik paralel të ansamblit të kuzhinës të sistemeve të ruajtjes, pajisjeve shtëpiake dhe sipërfaqeve të punës, mund të refuzoni të instaloni një zonë ngrënieje në qendër të dhomës, në favor të një vendosjeje alternative të ishullit të kuzhinës dhe të zhvendosni segmentin e ngrënies në një qoshe me vendosje të pjesshme në një zonë të butë.


Një qoshe e butë në dhomën e ngrënies së kuzhinës - një zonë e rehatshme ngrënieje

Rregullimi i një këndi të butë në kuzhinë është një mundësi e shkëlqyer për të organizuar një zonë ngrënieje në rehati. Një vend i mirë për një zonë të butë të grupit të ngrënies është një dritare gjiri. Duke bërë sedilje të buta në formën e një dritareje gjiri, ju jo vetëm që pajisni në mënyrë racionale hapësirën e disponueshme, por gjithashtu merrni mundësinë për të ngrënë vakte me të gjithë familjen pranë dritares, duke admiruar pamjen e bukur të natyrës së oborrit tuaj ose të territorit. ngjitur me shtëpinë.


Një kënd i butë mund të bëhet një vazhdim i një grupi kuzhine, kështu që jo vetëm që mund të krijoni një atmosferë harmonike në dhomën e kuzhinës-ngrënie, por edhe të organizoni mobilje në një dhomë të ngushtë dhe të gjatë. Nëse e largoni tryezën e ngrënies, atëherë ndenjësja e butë pranë dritares mund të përdoret si një kënd leximi.Në dhomat me gjeometri komplekse, është e nevojshme të përdoret e gjithë hapësira e disponueshme në mënyrën më racionale. Në një dritare gjiri asimetrike, mund të instaloni një zonë ngrënieje, pjesë e së cilës do të jetë një zonë ndenjëse. Mbarimi me ngjyrë të bardhë borë dhe mobiljet e lehta të dhomës për gatim dhe ushqim do të "zbutin" papërsosmërinë e formave të dhomës dhe karakteristikave të dizajnit.


Në mënyrë që të zbutni pak gjeometrinë e një dritareje gjiri katror ose drejtkëndor dhe një qoshe të butë të vendosur në të, instaloni një tryezë ngrënieje të rrumbullakët ose ovale. Dizajni i pazakontë i tryezës diversifikon brendësinë dhe dekoron atmosferën, dhe përdorimi i një palete të lehtë të dritareve të gjirit dhe sipërfaqeve prej xhami do të krijojë një pamje të lehtë dhe të relaksuar të zonës së ngrënies.


Kuzhinë e gjerë - një kënd i madh i butë. Një zonë e gjërë e veshur me susta e vendosur pranë dritares me një tavolinë ngrënieje të ngjitur në të krijoi një zonë ngrënieje të rehatshme dhe origjinale.


Ne bashkojmë një grup ngrënieje në ishullin e kuzhinës

Për të kursyer hapësirë ​​në kuzhinë, qendra e së cilës është ishulli, mund të shtoni një zonë ngrënieje në fund të saj në formën e një tavoline të vogël ngrënieje dhe disa karrige. Duke fiksuar pjesën e sipërme të tryezës së ngrënies në murin e ishullit, ju lironi hapësirën për këmbët e shtëpisë nga dy këmbët e mobiljeve.


Ambienti klasik i kuzhinës me ballina tradicionale të bardhë borë të dollapëve të kuzhinës dhe tavaneve prej guri bëhet modern, fiton një prekje të stilit modern, nëse instaloni një grup ngrënieje origjinale në ishullin e kuzhinës, i përbërë nga një tavolinë e bardhë borë me këmbë të pasqyruara dhe të errët. karrige të veshura me lëkurë. Shtoni një llambadar të pazakontë me dekor xhami blu në dekor dhe merrni një imazh origjinal dhe të paharrueshëm të dhomës së ngrënies së kuzhinës.


Zgjedhja e një palete ngjyrash dhe stili për dizajnin e brendshëm të dhomës së ngrënies së kuzhinës

Kuzhina është pika qendrore dhe zemra e çdo familjeje apo apartamenti. Dhe nëse në kuzhinë ka edhe një dhomë ngrënie, atëherë nga vatra e gatimit, hapësira e kuzhinës bëhet një vend grumbullimi për të gjithë familjen dhe madje edhe pritjen e mysafirëve. Nga mënyra se si është dekoruar kjo dhomë, do të varet përshtypja e të gjithë shtëpisë. Kjo është arsyeja pse, kur zgjedhim një gamë ngjyrash dhe drejtim stilistik që do të shërbejë si bazë për hartimin e dhomës së kuzhinës-ngrënie, ne përpiqemi të gjejmë opsione që do t'u përshtaten të gjithë anëtarëve të familjes dhe do të krijojnë një atmosferë të këndshme, komode dhe praktike për gatim. dhe ngrënie me të gjithë familjen.Ngjyra interesante dhe praktike

E bardha do të jetë gjithmonë ngjyra më popullore për dekorimin e hapësirave të kuzhinës. Dhe çështja nuk është vetëm se atmosfera e bardhë si bora i jep dhomës freski dhe lehtësi, dekorimi dhe mobiljet e bardha zgjerojnë vizualisht hapësirën dhe shtyjnë kufijtë e dhomës, por gjithashtu se sipërfaqet e bardha janë shumë më të lehta për t'u kujdesur.
Për të sjellë shkëlqim në idilin e bardhë borë të hapësirës së kuzhinës, mjafton një element shumëngjyrësh. Përdorni stolat e barit në një nuancë të pasur ose dizajn të ndritshëm të një platforme kuzhine.


Ngjyra e bardhë e pjesëve të përparme të dollapëve të kuzhinës shkon mirë me shkëlqimin e inoksit. Nëse e përfundoni rreshtimin e platformës së kuzhinës me pllaka gri me shkëlqim, mund të krijoni jo vetëm një atmosferë harmonike dhe të relaksuar në dhomën e kuzhinës-ngrënie, por edhe ta pajisni dhomën në atë mënyrë që të jetë komode dhe komode për të gjithë familjen. anëtarët dhe të ftuarit në shtëpi.


Përdorimi total i ngjyrës së bardhë në dhomë sjell një element të atmosferës së ftohtë. Për të “ngrohur” pak atmosferën e dhomës, mund të përdorni integrimin e sipërfaqeve prej druri, qofshin ato pjesë të mobiljeve të kuzhinës, trarëve të tavanit apo hapjeve të dritareve dhe dyerve.

Në zgjedhjen e ngjyrave për dekorimin e dhomës së ngrënies së kuzhinës, mund të shkoni përtej përdorimit të nuancave të bardha dhe të drurit, duke i shtuar mobiljeve një ngjyrë të ndritshme dhe të pasur. Ngjyre blu baza e ishullit të kuzhinës është bërë jo vetëm një pikë kryesore e brendshme e kuzhinës, por edhe një theks në orientimin e qendrës së dhomës.


Për të krijuar një brendshme kontrast të dhomës së kuzhinës-ngrënie, nuk mund të mendoni për një kombinim më të mirë të zezë dhe të bardhë në mjedisin dhe dekorimin e dhomës. Një grup kuzhine absolutisht i zi i ndërtuar në një kamare me një formë komplekse dhe një ishull i bardhë si bora janë të lidhura me përdorimin e tavaneve të mermerit për të mbuluar sipërfaqet e punës. Muri i zi në dhomë me një përfundim të lehtë bëhet një theks, duke pasur parasysh se ishte e mundur të zgjidhni pajisje shtëpiake për futje vetëm në tonet e zeza.


Një shembull tjetër i dizajnit të kundërta të zonës së kuzhinës, në të cilën e bardha përdoret për fasadat e dollapëve të kuzhinës dhe gadishullit, dhe toni i zi duket i shkëlqyeshëm si bazë për tavanet, hapjet e dyerve dhe dritareve. Në këtë rast, banaku i barit i bashkangjitur gadishullit jo vetëm që vepron si një vend për organizimin e vakteve të shkurtra, por shërben edhe si një ekran, duke e zonuar hapësirën në një segment kuzhine pune dhe një zonë ngrënieje.
Dekorimi bardh e zi i dhomës dhe dizajni i kompletit të kuzhinës në tonalitete të buta bezhë të drurit krijojnë një atmosferë vërtet interesante për një kuzhinë të gjerë. Një qasje jo e parëndësishme ndaj dizajnit dhe skemave të ngjyrave e bën dhomën të paharrueshme, pavarësisht modestisë së pjesëve të kuzhinës dhe grupit të ngrënies.


Një alternativë për përdorimin e të bardhës për mobiljet e kuzhinës, mund të përdorni ngjyrat e lehta, pastel. Në sfondin e mureve të bardha, edhe ngjyrat e lehta neutrale do të duken ekspresive, por në të njëjtën kohë ato do të ruajnë atmosferën e një dhome kuzhine-ngrënieje të qetë dhe paqësore, në të cilën absolutisht të gjithë janë të rehatshëm.Ngjyra gri e fasadave të kuzhinës nuk do të jetë e mërzitshme nëse e holloni me dekorimin e tavaneve të bardhë borë me llaç dhe një oxhak, shumë elementë dekorativë qelqi në llambadar dhe plastikë transparente të zonës origjinale të ngrënies. Pavarësisht dizajnit minimalist të kompletit të kuzhinës, ngjyrave neutrale, pranisë së mobiljeve plastike, dhoma kuzhine-ngrënie duket luksoze. Mobiljet e saj janë praktike por tërheqëse.


Një shembull tjetër i mobiljeve gri të kuzhinës, madje edhe tavolina e ngrënies ka një nuancë gri. Por në të njëjtën kohë, dhoma nuk duket pa fytyrë, e mërzitshme. Falë kombinimit të shkathët të nuancave të bardha dhe drurit, integrimit të xhamit, pasqyrës dhe sipërfaqeve me shkëlqim, brendësia e dhomës së ngrënies së kuzhinës është interesante dhe tërheqëse.


Një hapësirë ​​kuzhine me ballina të kabinetit me ngjyrë gri mund të jetë e ndritshme. Mjafton që nuancës së thellë gri-blu të mobiljeve t'i shtohet shkëlqimi i sipërfaqeve prej druri dhe larmia e dekorimit të murit me mozaik mbi sipërfaqet e punës të dhomës së kuzhinës.


Stili i dhomës së ngrënies së kuzhinës - variacione në temë

Stili i dizajnit të hapësirës suaj për gatim dhe ngrënie do të varet nga stili i zgjedhur për konceptin e përgjithshëm të dizajnit të të gjithë banesës ose shtëpisë. Për vendime të guximshme dhe kreative, është gjithashtu e mundur të devijoni nga motivet e përgjithshme në brendësi të shtëpisë, por gjithsesi është më mirë të lini njëfarë lidhjeje midis dhomave të shtëpisë, në mënyrë që të ndiheni rehat dhe të qetë, duke qenë në një hapësirë ​​harmonike dhe e ekuilibruar. Nëse dhoma juaj e kuzhinës-ngrënie ndodhet në Vilë, atëherë stili i vendit për dizajnin e tij mund të jetë një opsion i mirë. Nuk është e nevojshme të instaloni dollapë kuzhine prej druri me sipërfaqe të palyer, këto mund të jenë fasada mjaft tradicionale. Por zona e ngrënies është bërë më mirë prej druri dhe mund të përdoret si opsion me gdhendje dhe dekor, si dhe një dizajn fshatar në një formë ekzekutimi qëllimisht të thjeshtë dhe madje të përafërt.


Për të dizenjuar një kuzhinë në stil papafingo, dizajni minimalist i kompletit të kuzhinës dhe i ishullit është i përsosur, i cili falë banakut të integruar bëhet gjithashtu pjesë e zonës së ngrënies. Dekorimi “përgjegjës” për përkatësinë stilistike në këtë dhomë, në të cilin janë të gjitha tiparet karakteristike të projektimit të ambienteve të dikurshme industriale të shndërruara në apartamente banimi - një dhomë e gjerë me tavan i lartë dhe dyert e mëdha, tullat dhe komunikimet e hapura, trarët dhe tavanet e tavanit nuk fshihen nga pamja, por veprojnë si një dekorim i hapësirës.


Një kuzhinë klasike me ballina tradicionale të ruajtjes, futje dyersh xhami dhe tavane prej guri natyror është e mbushur me motive detare duke përdorur një gamë ngjyrash ekskluzivisht të bardhë dhe blu. Tekstilet, pjatat dhe aksesorët e kuzhinës në tonet blu duken të shkëlqyera në një sfond të bardhë dhe sjellin një prekje freskie dhe freskie detare në atmosferën e dhomës.Stili i minimalizmit përfshin dizajnin më praktik dhe më të përshtatshëm të hapësirës pa përdorimin e dekorit të tepërt, dhe ndonjëherë edhe mungesën e zbukurimeve si të tilla. Forma të rrepta dhe koncize të dollapëve të kuzhinës, një gamë neutrale ngjyrash, përdorimi i materialeve natyrore dhe instalimi i mobiljeve, pajisjeve shtëpiake dhe sipërfaqeve të punës në përputhje me kanonet e ergonomisë - brendësia që rezulton nuk është vetëm racionale dhe funksionale, por është gjithashtu tërheqëse nga jashtë.
Ju pëlqeu artikulli? Ndaje me miqte!
from-ua.info