Dizajni i brendshëm i apartamentit të banjës. dizajn banjo

Dizajni i brendshëm i apartamentit të banjës. dizajn banjo

Dizajni i rehatshëm i një banjo të vogël nuk është më problem.

Dimensionet e kësaj dhome në pothuajse çdo apartament të ndërtesës së vjetër lënë shumë për të dëshiruar.

Por edhe në kushte të tilla, projektuesit ofrojnë një larmi të tillë idesh sa nuk do të jetë e vështirë të zgjidhni një opsion për dëshirat dhe mundësitë tuaja.

Shndërrimi i një banjo të vogël në hapësirën perfekte është e lehtë. Gjëja kryesore është arritja e funksionalitetit dhe hapësirës, ​​rehati dhe komoditet.

Gjërat, me sa duket, janë krejtësisht të paarritshme me përmasa kaq të vogla. Sidoqoftë, ajo që në shikim të parë është e vështirë, në fakt, është mjaft e thjeshtë.

Gjithçka që ju nevojitet është një dëshirë e madhe, një humor i mirë dhe shije e mirë.

Përpara se të filloni të realizoni idetë dhe ëndrrat tuaja në realitet, do të jetë shumë mirë t'i kushtoni vëmendje këshillave të profesionistëve me përvojë, të cilët kanë përfunduar tashmë më shumë se një shtrimin e pllakave dhe kanë zbatuar më shumë se një projekt.

Pra, gjëja e parë që duhet t'i kushtoni vëmendje është të hartoni paraprakisht një plan urbanistik kompetent të brendshëm në letër. Në të ardhmen, ai do të jetë çelësi i suksesit.

Së dyti. Mos kini frikë të përdorni asnjë sipërfaqe. Kombinoni elementë të brendshëm ose kombinoni opsione të ndryshme në një.

Së treti. Dizajni është i lehtë për t'u diversifikuar me pllaka me shumë ngjyra. Përveç kësaj, me ndihmën e shtrimit të larmishëm të kësaj pllake, banjo mund të bëhet shumë origjinale.

Kur përfundoni sipërfaqet, ndiqni rregullin: toni i tavanit duhet të jetë më i lehtë se dyshemeja dhe muret.

Së katërti. Ndarjet transparente të qelqit do të ndihmojnë në zgjerimin vizual të hapësirës së një banjo të vogël. Zonimi i duhur i dhomës gjithashtu do të ndihmojë në zgjerimin e hapësirës.

E pesta. Krijoni ndriçimin e duhur në banjë.

Duke zbatuar këto këshilla, me siguri do të jeni në gjendje të përmirësoni paraqitjen e banjës së vogël në banesën tuaj. Ndërkohë, le të përpiqemi të shqyrtojmë disa opsione për përfundimin dhe vendosjen e pllakave.

Për qartësi, shihni fotot e projekteve të përfunduara.

Nuanca të vogla të planifikimit

Mishërimi i një ideje të konceptuar duhet të fillojë me një plan urbanistik të mirëmenduar paraprakisht. Nëse zotëroni një kompjuter, atëherë kjo është e mrekullueshme.

Ka programe speciale që do t'ju ndihmojnë të krijoni opsione shumë të ndryshme të projektimit. Nëse jo, nuk ka rëndësi: merrni një laps, një copë letër dhe vizatoni.

Një banjë e rehatshme dhe komode do të dalë vetëm me llogaritjet e bëra siç duhet, rirregullimin dhe rizhvillimin e qëllimshëm.

Përdorni disa truke standarde. Për shembull, bëni derën të hapet nga jashtë. Kjo do të kursejë hapësirë, për shembull, për një makinë larëse ose një tualet të përshtatshëm.


Duket mirë në derën e ndarjes së banjës.

A zë vaska shumë hapësirë? Ndryshojeni, sepse prodhuesit ofrojnë shumë modele të ndryshme. Bleni versionin e shkurtër.

Ju mund të instaloni një strukturë qoshe, duke liruar kështu hapësirën për sendet e tjera të nevojshme.

AT dhomë drejtkëndëshe zhvendoseni banjën në murin e shkurtër.

Edhe nëse keni një banjë të vogël të kombinuar me një tualet, nuk është ende e vështirë të përmirësoni dizajnin e saj. Uluni, mendoni - dhe gjithçka do të funksionojë.

Zgjedhja e hidraulikut dhe mobiljeve

Zgjedhja e mobiljeve dhe hidraulikës duhet të merret seriozisht. Seti i nevojshëm i artikujve për një dhomë të tillë është minimal: një dush ose banjë, tualet dhe lavaman.

Por interieri modern përfshin vendosjen e sendeve shtesë në banjë, si lavatriçe, bidet dhe mobilje.Për ata që duan të shtrihen në banjë, mund të rekomandoni një produkt të vogël ose një banjë qoshe prej akriliku. Këto opsione kursejnë shumë hapësirë.

Ata që nuk u pëlqen vërtet të bëjnë dush, duhet të konsiderojnë përdorimin e një kabine dushi. Ju mund ta shikoni foton, dhe më poshtë do të flasim për një projekt të tillë.

Modelet më ekonomike janë këndore. Nëse madhësia e banjës është shumë e vogël, thjesht mund ta pajisni dushin me një kullues në dysheme dhe ta ndani me një perde të papërshkueshme nga uji.

Tualetet e varura po fitojnë popullaritet.

Kur vendosni një tualet të tillë të varur, kursehet rreth 30 cm hapësirë ​​dhe nëse e instaloni në ngritësin, i cili është në çdo banjë, atëherë nuk kërkohet fare hapësirë ​​shtesë.

Një bidet nuk është një artikull i detyrueshëm në banjë.

Por shumë nuk mund të bëjnë pa të, dhe për këtë arsye ka kuptim të blini një tualet me funksion bidet, ose të instaloni një dush higjienik pranë tualetit, në mur.

Një makinë larëse është praktikisht një artikull i domosdoshëm për një banjë. Ajo i përket atje, pasi është thjesht i përshtatshëm, dhe niveli i zhurmës në banjë është minimal.

Tani ka shumë modele, madhësi dhe dizajne të ndryshme. Modelet e ndërtuara në lavaman janë të njohura, por ndryshojnë nga ajo e zakonshme. Rekomandohet të blini makinën dhe lavamanin së bashku.

Një lavaman i veçantë në një banjë të vogël është më mirë për të blerë një madhësi standarde, të mesme: një i madh do të marrë shumë hapësirë, dhe një i vogël do të jetë i papërshtatshëm për t'u përdorur.

Një lavaman xhami është një zgjedhje e shkëlqyer.

Për mobilje, mund të përdorni çdo hapësirë ​​të lirë, nga dyshemeja në tavan. Sot ka kaq shumë mobilje kompakte të banjës saqë zgjedhja e duhur nuk do të jetë problem.

Shikoni foton se si mund të vendosni me lehtësi mobiljet. Rafte të ndryshëm mund të varen mbi tualet, mbi makinë, në çdo vend tjetër të lirë. Raftet e këndit dhe dollapët duken mirë.

Në vend të një pasqyre të veçantë mbi lavaman, mund të përdorni një kabinet me dyer të pasqyruara. Në përgjithësi, pasqyra në banjë, nëse është e tillë, duhet të jetë e madhe.

Është më mirë të varni disa - kjo do të zgjerojë dukshëm një dhomë të vogël.

Ndriçimi luan një rol të madh në dizajnin e banjës. Mos harroni se shumë nuk do të thotë mirë.

Një numër i madh llambash nuk do ta bëjnë dhomën më të madhe, por do të krijojnë një efekt grumbullimi.

Mjafton të instaloni disa llamba halogjene, dritë anësore dhe gjithashtu të ndriçoni pasqyrën.

Renovimi dhe dekorimi i banjës

Pasi të keni vendosur për hidraulikun dhe mobiljet, mund të filloni të zgjidhni opsionet e përfundimit. Kryesisht, banjot e vogla janë të përfunduara me ngjyra të lehta. Dhe nuk është aspak e nevojshme që ky ton të jetë i bardhë.

Një banjo ngjyrë ulliri, rozë, jargavan, blu ose jeshile duket e mrekullueshme. Çdo ngjyrë do të bëjë, gjëja kryesore nuk është e errët.

Më parë, pak njerëz ishin të shqetësuar për zgjedhjen e materialit për shtrimin në dysheme dhe mure në banjë: ekzistonte një opsion standard - përdorimi i pllakave.

Sot zgjedhja është shumë më e madhe:

  • suva dekorative;
  • mozaik;
  • mermer;
  • pasqyra;
  • lloje të ndryshme të pllakave.

Zgjedhja më e suksesshme për një banjë të vogël do të ishte një përfundim pasqyre në mure ose opsione të ndryshme për vendosjen e suvasë dekorative.

Ju mund të kombinoni idetë dhe të përfundoni me një dhomë të hollë, të mahnitshme në origjinalitetin e saj.

Për më tepër, pasqyrat zëvendësohen me sukses me xham të valëzuar ose të ngrirë, dhe vendosja e suvasë është shumë më e lehtë sesa të mundoni veten me pllaka të zakonshme.

Me ndihmën e vendosjes së suvasë dekorative, mund të krijoni çdo dizajn të brendshëm, të zgjidhni një skemë ngjyrash, të aplikoni një model. Po, dhe është i lirë.

Materialet më të shtrenjta për shtrimin në banjë dhe përfundimin e tualetit janë mozaiku dhe mermeri. Por nëse doni të merrni një dhomë origjinale në një apartament, një rinovim cilësor, atëherë këto materiale janë shumë të përshtatshme.

Shikoni foton sa bukur duket banja e veshur me mozaikë. Sigurisht, ky është një art i tërë, dhe do të jetë e vështirë të bëhet pa ndihmën e mjeshtrit profesionistë.

Ju mund të kufizoni veten në pllaka mozaiku - është më e shpejtë dhe më e lirë. Një banjo prej mermeri është një tjetër mënyrë e jashtëzakonshme për t'u dalluar. Nëse kjo është e përshtatshme apo jo, varet nga pronari për të vendosur.

Ky përfundim do të zgjasë një kohë shumë të gjatë dhe do të jetë i besueshëm. Kjo është e vërtetë edhe nëse banjo është e kombinuar me një tualet.

Projekti i kabinës së dushit

Opsionet me dush në vend të një banjë të përgjithshme janë shumë të përshtatshme për apartamente të vogla.

Kjo është pikërisht ajo që nevojitet, veçanërisht pasi prodhuesit modernë ofrojnë kaq shumë modele të ndryshme saqë zgjedhja e duhur për veten nuk do të jetë problem.

Për një ide të brendshme, një dush kompakt i thjeshtë ose qoshe është i përshtatshëm, për shembull, si në foto.


Do të ofrojë shumë përparësi, edhe nëse banjo në apartament është e kombinuar me një tualet:

  • kursim i shkëlqyeshëm i hapësirës së lirë;
  • kursime të shkëlqyera të ujit;
  • procesi i larjes është mjaft i rehatshëm;
  • dizajn elegant dhe modern.

Por ka edhe një minus domethënës, sidomos për ato familje ku rriten fëmijë të vegjël dhe është problematike larja e tyre në dush.

Por gjithmonë mund të gjendet një zgjidhje dhe prindërit thjesht vendosin një banjë për fëmijë në kabinë.

Duke zëvendësuar banjën me dush, ju do të lironi një sasi të konsiderueshme matësash shtesë falas, duke vendosur lehtësisht një makinë larëse dhe dollapë të vegjël këtu.

Çdo gjë mund të pozicionohet në mënyrë të përshtatshme, duke vendosur diçka edhe mbi kapakun e tualetit.

Dizajni i banjës në një shtëpi private

E mira e një shtëpie private është se tashmë në fazën e planifikimit mund të dizajnoni një banjë në mënyrën tuaj.

Në këtë rast, nuk ka kufizime dhe opsione të ndryshme do të bëjnë, për shembull, një banjë e kombinuar me një tualet.


AT shtëpi prej druri për të dekoruar banjën, mund të përdorni një torno druri me një sipërfaqe të papërshkueshme nga uji.

Si një mbulesë dyshemeje, lloje të ndryshme të pllakave qeramike janë të përshtatshme, por vetëm për t'u përshtatur me muret dhe tavanin.

Në një shtëpi me tulla, muret prej qeramike ose guri duken mirë. Ky lloj stilimi fisnikëron një dhomë të vogël.

Tavanet e varura do të rrisin vetëm efektin e brendshëm, pasi ato duken estetikisht të këndshme, të besueshme në funksionim dhe janë të lira.

Banjo duket e mrekullueshme me një dritare. Kjo është një nga risitë që fitoi menjëherë popullaritet, veçanërisht në ndërtesat private. Dritarja kryen jo vetëm një funksion dekorativ.
Një foto:

Ofron ventilim të shkëlqyer. Fotografia tregon se si ta dekoroni atë në një mënyrë origjinale: blindat romake ose rul do të shtojnë rehati në një dhomë të lagësht dhe të ftohtë.

Riparimet mund të bëhen çdo vit, por duket mjaft e arsyeshme të dëshironi ta bëni me cilësi të lartë dhe për një kohë të gjatë.

Me këshillën tonë, nuk do të jetë e vështirë të dizajnoni një banjë të vogël në një apartament dhe elementët e brendshëm do të zgjasin derisa të dëshironi t'i ndryshoni ato me të reja.

Diçka, dhe pllakat moderne të banjës definitivisht nuk mund të quhen të mërzitshme. Dhe madje lind pyetja: cili është funksioni i tij kryesor - në mbrojtjen nga lagështia apo për t'u sjellë kënaqësi pronarëve të shtëpisë me pamjen e saj? Ngjyra dhe modele të ndryshme, madhësi dhe madje edhe materiale - zgjedhja e pllakave të banjës është e madhe!

Panele mermeri dhe pllaka druri në një banjë të vogël

A keni një banjë të vogël në Hrushov? Ne do t'ju tregojmë disa truke të ndërlikuara se si jo vetëm të rregulloni gjithçka që ju nevojitet në një banjë të vogël, por edhe ta zmadhoni atë vizualisht. Disa ide nuk kërkojnë as përpjekje të veçanta për ripërpunim dhe kosto në para. Përveç kësaj, do të gjeni foto të pllakave moderne të banjës në një shumëllojshmëri stilesh dhe ngjyrash për banjo të vogla.

Brendësia e banjës në Hrushov me pllaka mozaiku gri

Dizajni kontrast i një banjo të vogël me pllaka të zeza matPllaka mozaiku gri të banjës


Drita. Ndoshta faktori më i rëndësishëm që duhet marrë parasysh kur dizajnoni hapësira të vogla. Pllakat me shkëlqim reflektojnë dritën; përveç kësaj, sipërfaqja me shkëlqim është më e lehtë për t'u kujdesur. Dera prej xhami e kabinës së dushit dhe pasqyra "mashtrojnë" syrin dhe ngatërrojnë një person: në shikim të parë nuk mund të kuptohet se ku fillon dhe ku mbaron dhoma. Ekziston një katalog i madh i pllakave të banjës të stileve të ndryshme dhe nga shumë prodhues.

Pllakat e mozaikut të banjës me shkëlqim


Pllaka të qeta ngjyrë bezhë për një banjë të vogël


Për muret e një banjo të vogël, pllakat me ngjyra të çelura janë më të përshtatshmet. Sidoqoftë, duhet të kihet parasysh se pllakat e bardha në një dhomë të vogël, me ndriçim të dobët duken gri dhe lënë një përshtypje jo shumë të këndshme. Thekset e ngjyrave natyrale do të shtojnë rehati. Për këtë do t'ju ndihmojnë peshqirë të ndritshëm, një qilim, si dhe bimë të bukura.

Thekse ngjyrash në hartimin e një banjo të vogël


Pllaka banjo ngjyrë kafe


Tekstilet me ngjyra e transformojnë banjën pa shpenzime të mëdha


Çfarë lloj pllakash për të shtruar një banjë të vogël? Nuk ka nevojë të kufizoheni në pllaka me një ngjyrë. Linjat vertikale dhe detajet e parregullta e zgjerojnë vizualisht dhomën. Kontrastet e mprehta duhet të shmangen dhe të dalin nga karakteristikat e një dhome të caktuar. Pamja e dhomave të gjata dhe të ngushta do të përmirësohet nga detajet dhe modelet delikate të zgjatura. Për banjat katrore, dhomat me thyerje ose shumë kënde, duhet të shmangen pllakat me model. Në vend të kësaj, ju mund ta ndani dyshemenë nga muret me pllaka në një ngjyrë më të errët, si gri. Përdorni çdo kamare të disponueshme: varni një gardërobë në të ose vendosni rafte të hapura.

Vija vertikale të pllakave të banjës


Pllakë banjo me lule


Muret ngjyrë bezhë dhe pllaka mozaiku blu në një banjë të vogël


Pllakë për banjë me një model delikate lulesh


Dhe shumë foto të tjera me opsione për të përfunduar një banjë të vogël me pllaka

Pllaka banjo me ngjyra te ngrohta


Krijoni një oaz paqeje dhe sigurie në banjën tuaj. Nuancat e ngrohta të kafesë dhe bezhës japin rehati, grija antracit do të shtojë modernitetin, ngjyra e rërës në modë do të zgjerojë optikisht dhomën. Mos e nënvlerësoni fuqinë e ngjyrës. Shihni nëse e gjeni opsionin tuaj midis koleksionit tonë të pllakave fotoqeramike të banjës?

Kombinimi i pllakave krem ​​dhe portokalli të errët në një banjë të vogël


Pllakë e madhe gri e banjës dhe pllakë mozaiku blu


Një banjo e vogël kërkon një dizajn të menduar deri në detajet më të vogla, vetëm atëherë dizajni i hapësirës së rezervuar për të mund të bëhet jo vetëm estetik, por edhe funksional. Për të arritur këtë qëllim, pronarët e shtëpive kanë tre aleatë - formën, dritën dhe ngjyrën.

Meqenëse pjesa më e madhe e popullsisë jeton në shtëpitë e ndërtuara rreth dyzet vjet më parë, ku projektimi i ambienteve të tilla është zhvilluar shumë kohë më parë dhe me mjaft sukses. Me ardhjen e produkteve të reja hidraulike, më shumë projekte të reja po zhvillohen nga projektuesit që punojnë me këtë problem. Nëse merrni një revistë të specializuar ku ka foto të projekteve të tilla, bëhet e habitshme pse një zgjidhje kaq elegante e dizajnit nuk u shfaq nga pronari i saj.

Opsionet e rregullimit të mobiljeveDuke marrë parasysh projektet e zhvilluara nga projektuesit, mund të shihni se edhe banjo më e vogël mund të ketë disa opsione për rregullimin e hidraulikës dhe përfundimit. Ka edhe projekte standarde sipas të cilave ju mund të zgjidhni dizajnin që ju pëlqen, të zhvilluar nga profesionistë.Sidoqoftë, nëse marrim parasysh propozimet e stilistëve profesionistë, është mjaft e përballueshme që pronari i shtëpisë të zhvillojë një dizajn të tillë të brendshëm që do të jetë i përshtatur jo më keq se ato të paraqitura në fotografi.

Ku të fillojëHapi i parë për zhvillimin e pavarur të projektimit do të jetë planifikimi i opsionit më të mirë për instalimin e hidraulikut të ri ose ekzistues. Për ata që janë miqësorë me kompjuterin, duhet të dini se ka programe me të cilat mund të shihni shumë shpejt rezultatin e punës në monitor. Me ju mund të punoni falas direkt në internet, pa e instaluar atë në kompjuterin tuaj.
Ju mund të bëni një plan urbanistik në mënyrën e vjetër - merrni një fletë letre, vizatoni një banjë në një shkallë të caktuar me një shfaqje të saktë të madhësisë së saj, shënoni vendet ku ndodhen komunikimet. Nëse pronari i shtëpisë është i gatshëm të investojë një shumë të caktuar të nevojshme për të transferuar komunikimet, duhet të dini se duke përdorur teknologjitë moderne, komunikimet transferohen pothuajse në çdo vend të nevojshëm. Duke prerë imazhet në shkallë të gjerë të produkteve hidraulike nga letra, mund të gjeni lehtësisht opsionin më të mirë për instalimin e tyre.

Asgjë shtesë

Për funksionalitetin e dhomës, banjo duhet të ketë një grup minimal hidraulik dhe mobilje - një tualet, një lavaman dhe një vaskë, për të cilat një kabina dush do të jetë një zëvendësim i shkëlqyeshëm. Instalimi i një kabine qoshe do të rrisë ndjeshëm hapësirën e lirë, sepse ata formacionin fillon me një gjurmë prej 70 x 70 cm Përdorimi do t'ju lejojë të instaloni pa dhimbje një lavatriçe në banjë.
Për njerëzit që nuk mund ta imagjinojnë jetën e tyre pa bërë dush, ekziston edhe një opsion për transformimin e brendshëm, i cili kursen hapësirë.

Opsioni i parë - i kombinuar me një kabinë dush, dhe kur zgjidhni opsionin e dytë - duke zëvendësuar atë të zakonshëm me një kënd akrilik, dizajni i dhomës do të duket shumë më origjinal, dhe do të marrë një e gjysmë herë më pak hapësirë ​​se atë standarde.


banjo kompakte


Nëse një dhomë ka një derë që hapet nga brenda, atëherë duhet pasur kujdes për ta hapur atë nga jashtë pa kërkuar përdorimin e hapësirës së banjës. Një opsion edhe më i mirë do të ishte zëvendësimi i një dere të zakonshme me modelin e saj rrëshqitës, duke kursyer ndjeshëm hapësirën jo vetëm në banjë, por edhe në korridor.

Rritni vizualisht hapësirën

Pasi të keni vendosur pyetjen se çfarë lloj hidraulik do të pajiset me një banjë të vogël, përpara se ta instaloni, duhet të zgjidhni opsionin e përfundimit. Për një dhomë të vogël, opsioni klasik do të ishte përdorimi i ngjyrave të lehta. Nuk është aspak e nevojshme që të jetë Ngjyra e bardhë pasi kërkon kujdes të kujdesshëm të përditshëm. Nuancat e lehta të ngjyrës rozë, jargavan, ulliri duken të shkëlqyera. Kur përdorni pajisje sanitare prej akriliku, është e mundur të zgjidhni ngjyrën e duhur.


raftet në hapësirën e banjës

kabina e dushit kursen hapësirë

Për zgjerimin vizual të dhomës, ato përdoren, dhe me vendosjen e saj vertikale në formën e vijave, është e mundur të ndahet zona nga zona e tualetit.

Dyert e pasqyruara në dollapët e murit do të rrisin dhe diversifikojnë hapësirën. Përdorimi i mureve të tij deri në majë do të përmirësojë funksionalitetin e një dhome të vogël, sepse tani po prodhohet një sasi e madhe mobiljesh kompakte të dizajnuara për banjë, ka shumë për të zgjedhur.

Dhoma e vogël e transformuar, me dizajnin e saj të brendshëm, do të jetë në gjendje të konkurrojë me dhoma të ngjashme në foto nga revistat e modës.

Oh, sa dua të shtrihem në banjë dhe të shikoj zogjtë që cicërijnë në një pemë aty pranë. Dritare e madhe, vaskë e madhe, tavolinë me shampanjë dhe fruta. Ëndërr. Për shumë qytetarë që zotërojnë një banjë të vogël dy nga dy metra, kjo është një ëndërr me tuba. Nuk ka asnjë mënyrë për ta zgjeruar atë në kurriz të fqinjëve ose një hyrje, që do të thotë se është e nevojshme të kërkohen rezerva të brendshme. A ka ndonje? ka.

Metoda numër 1

Nuk ka nevojë për të thyer dhe shkatërruar gjithçka. Ju mund të përdorni pajisje moderne hidraulike, shumë prej të cilave quhen pajisje instalimi. Cfare eshte? Njësia hidraulike më e zakonshme me instalim është një tualet i varur. Dizajn kompakt, i përshtatshëm, i fortë dhe i besueshëm. Tualeti është i varur nga muri, por ju nuk do të shihni gjithçka tjetër, sepse rezervuari i ujit, si dhe tubacionet, janë të fshehura në mur, duke liruar kështu hapësirën. Kjo është e para.

E dyta janë predha të sheshta. Ata u shfaqën në treg mjaft kohët e fundit, prodhimi i lavamanëve të sheshtë u krijua vetëm në mënyrë që të mund të instalohej një makinë larëse nën to. Kursimet e hapësirës janë të mëdha, vendosja e dy nyjeve në të njëjtën kohë pa rritur sipërfaqen është një qasje origjinale dhe shumë korrekte.

E treta është një dush. Nuk ka nevojë ta krahasoni atë me një banjë, është e qartë pa fjalë se kjo njësi zë zonën më të vogël. Vërtetë, edhe sot stilistët po ofrojnë t'i braktisin ato. Çfarë ofrojnë ata? Organizoni një kabinë dushi nga vetë hapësira e banjës. Për këtë, ndahet këndi i dhomës, i cili kufizohet nga perdja. Këtu furnizohen edhe sistemet e furnizimit me ujë të ngrohtë dhe të ftohtë dhe kanalizimi. Mikseri është instaluar në mur, kullimi krijohet direkt në dysheme. Opsion i madh.Metoda numër 2

Ky është një zgjerim vizual i hapësirës. Pllakat qeramike janë opsioni i përsosur për përfundimin e banjës, askush nuk do të debatojë këtu. Ekspertët besojnë se në banjat e vogla është e nevojshme të përdoren pllaka me ngjyra të çelura, edhe nëse ato janë të modeluara. Para se të zgjidhni një madhësi të madhe ose të vogël, preferenca duhet t'i jepet të dytit, është më mirë nëse vendosni një mozaik në banjë.

Jo rolin e fundit do ta luajnë frenat. Ato mund të vendosen vetëm në një plan vertikal, me përjashtim të paneleve. Nga rruga, në lidhje me panelin. Kur bëni një zgjedhje, përpiquni ta mbani atë në perspektivë, kjo do të ndihmojë në zgjerimin e brendësisë së një banjo të vogël. Për shembull, një peizazh deti, një dritare e hapur, qielli.

Gjithçka kishte të bënte me muret, por po me tavanin? Ky element strukturor i dhomës është shumë i rëndësishëm. Për banjën ka opsione mjaft interesante me të cilat mund ta ngrini pak. Më i famshmi është tavani i pasqyruar. Një opsion i shkëlqyeshëm, origjinal, por këtu është problemi - pasi të bëni një banjë, mbulohet me njolla dhe humbet pamjen e saj të dukshme. Amvisat janë të bezdisshme, duhet ta lani dhe pastroni periodikisht.

Ekziston një opsion më i thjeshtë dhe jo më pak origjinal. Ky është një tavan shtrirjeje. Për fat të mirë, sot ata kanë mësuar se si të bëjnë tavane streçe me një model, ja ku imagjinata nuk ka kufi. Por për banjën, është mirë të përdorni disa opsione të projektimit. Kjo është një temë detare, qielli, retë, qielli me yje e kështu me radhë.Metoda numër 3

Shumë njerëz të zakonshëm nuk janë gjithmonë të prirur ta pranojnë këtë vendim, duke e konsideruar atë jo praktik dhe jo efektiv. Por më kot. Këto janë dritare me njolla. Ata mund të dekorojnë një nga muret, të vendosin dritën e prapme, duke krijuar kështu iluzionin e vazhdimit të dhomës. Mund të ketë disa opsione xhami me njolla, një nga më të zakonshmet është një dritare e rreme. Mund të hapet me një prag dritareje ku vendosen lulet në vazo. Duket se pas murit është një rrugë e qetë dhe e qetë.

Nuk ka dëshirë për të instaluar një dritare xhami me njolla, përdorni pasqyra. Me ndihmën e tyre, ju patjetër mund të zgjeroni dhomën. Jo domosdoshmërisht, nëse do të varet në destinacionin e tij kryesor, mund të instaloni disa pasqyra. Por mbani mend tavanin e pasqyruar.konkluzioni

Sigurisht, të gjitha këto opsione nuk do të ndihmojnë në rritjen e metrave katrorë, por vizualisht po. Të lë ndjenjën se je në një magazinë, ku je i rrethuar nga pajisje hidraulike. Iluzion optik? Po, por dreqin, mashtrimi është i bukur. Filloni me këtë. Dhe kush e di, ndoshta edhe një banjë e madhe me shampanjë, fruta dhe zogj që cicërijnë, do të jetë shumë larg.

Bërja e një fotoje të vogël të banjës:

Etiketa: Dizajni i banjës së brendshme të banjës së vogël

Një banjo është kryesisht një sistem kanalizimi, një sistem ventilimi, hidroizolim dhe detaje të tjera teknike. Sidoqoftë, dizajnerët dinë ta dekorojnë këtë dhomë në mënyrë që pronarët të mos mendojnë as për diçka të tillë!

Nëse jeni duke kërkuar për frymëzim dhe ide të freskëta për banjë, atëherë keni ardhur në vendin e duhur! Faktrum publikon një përzgjedhje shembujsh të banjove të stilistëve.

1. Shtëpi në Siçili

Pronari i shtëpisë është një stilist dhe me ndihmën e "rrobave" të duhura korrigjoi të metat e banjës së tij. Ai zgjodhi një ngjyrë vjollce të thellë dhe luajti me kontrastin e teksturave, duke mbuluar murin me bojë me shkëlqim dhe duke zëvendësuar ekranin e banjës me një perde elegant prej kadifeje. Si rezultat, banjo e vogël filloi të dukej mbretërore.

Burimi i fotos: Admagazine.ru

2. Apartament në Paris

Banjo moderne është e gdhendur në arkitekturën e shtëpisë së shekullit të 18-të. Banja duket sikur futet në kthinë dhe ndarjet simetrike në anët fshehin zonat më intime të banjës. Arkitektura këtu është aq ekspresive sa që edhe veshja praktike e murit me pllaka blu nuk e shkatërron pamjen historike të brendshme.

3. Shtëpi në Belgjikë

Ndërtesa e shekullit të 17-të është riimagjinuar në një mënyrë karakteristike - muret e vjetra mbyllin një brendshme moderne minimaliste. Theksi është në meritat arkitekturore të dhomës dhe lojën e dritës dhe hijes. E gjithë kjo nuk është në kurriz të prakticitetit: për të mos rrëmuar hapësirën me mobilje, dekoruesi organizoi një sistem magazinimi nën shpatet e çatisë.


4. Kështjella Eastnor në Angli

Kalaja u ndërtua dhe u dekorua në fillim të shekullit të 19-të në një stil mesjetar, përjetoi një periudhë rënieje në gjysmën e parë të shekullit të 20-të dhe një proces të gjatë restaurimi në të dytin.

5. Loft në Nju Jork

Pronarët e banesës donin që të “domosin” sa më shumë ambientet e dikurshme industriale, në mënyrë që edhe banjat këtu të jenë të dizajnuara si dhoma ndenjeje. Banjo kryesore me një llambadar të projektuar nga Ingo Maurer dhe fotografi në raft duket si një dhomë ndenjeje nëse e zëvendësoni vaskën me një divan. Edhe varëse shkalle me peshqirë duket si një objekt arti në këtë ambient.

6. Shtëpi në Cape Town

Zonja e shtëpisë nuk i njeh perdet - dhe ajo bën gjënë e duhur: të mbulosh një dritare të tillë do të thotë të marrësh në shpirt një mëkat dekorativ. Shelley mbrohet nga sytë kureshtarë nga një mur bosh që ndan parcelën e saj nga ajo e fqinjit. Banja me formë organike harmonizohet me natyrën jashtë dritares dhe pëlqehet qartë nga macja e pronarit.

7. Penthouse në Nju Jork

Modeli i dekorimit të murit të banjës është bërë me pllaka të punuar me dorë. Një dysheme e zezë e thjeshtë dhe një vaskë minimaliste janë vetëm shtesa e duhur për një mur të tillë. Por detajet elegante si një palë shakulla me varëse humbasin disi në këtë sfond aktiv.

8. Shtëpi në Cape Town

Autori i projektit donte t'i jepte banjës pamjen e një banjoje publike, për të cilën ai e ngriti banjën në podium, i cili, ashtu si dyshemeja, është i veshur me pllaka terrazzo të bëra me porosi. Enët e qelqit nga koleksioni i zonjës u vendosën në një raft pranë murit. Dhe gjëja më e këndshme në këtë brendshme është qasja e drejtpërdrejtë në kopshtin e dhomës.

9. Shtëpi në Gent

Piktura klasiciste u bë elementi qendror në brendësinë e kësaj banjo. Ajo, çuditërisht, i jep brendësisë tradicionale një humor modern - për shkak të paletës së saj pikturë njëngjyrëshe.

10. Shtëpi në Francë

Një vështrim i freskët në veshjet e drurit: asgjë nuk ka të bëjë me një banjë - një rrethim i tillë është më i përshtatshëm për shtëpinë e Borëbardhës. Materiali me teksturë të gjallë dhe njëngjyrëshe strikte, banjo gjeometrike dhe fireplace klasik - brendësia mishëron unitetin dhe luftën e të kundërtave. Duket se është minimalizëm, por sa femërore!

11. Vilë në Bahamas

Vila qëndron në një ishull parajsor (Parajsa është emri i saj zyrtar), dhe situata këtu është e përshtatshme. Dhoma e madhe brenda stil klasik me një vaskë në një kthinë dhe një tavolinë të madhe masazhi premton një lumturi të çuditshme me gjithë pamjen e saj. Dhe paqe e plotë - kjo lehtësohet nga një përbërje simetrike e patëmetë.


12. Shtëpi në Arkansas

Për banjën, Kathy Ridder përdori letër-muri të dizajnit të saj, dhe e përshtati atë me bojë blu të ndezur, e cila theksoi konturet e dhomës. Ajo gjithashtu mbuloi mobiljet. Rezultati të kujton një shtëpi kukullash elegante.

13. Apartament në Nju Jork

Duke bërë ambientet e banimit në këtë apartament, stilisti nuk u ndal në ngjyra të ndezura dhe modele komplekse. Pra, në sfondin e dhomave të tjera, banjo, e veshur tërësisht me mermer Catalana Gold, është një kënaqësi e vërtetë për sytë. Dhe guri i një ngjyre të artë me venat e zeza piktoreske është mjaft i denjë për një "performancë solo" të tillë.

14. Shtëpi në Long Island

Banjo përdor të njëjtat ngjyra që dominojnë në brendësi të të gjithë shtëpisë: ngjyrat e bardha, gri dhe akua. Një ndarës dhomash me model mozaiku e bën një hapësirë ​​minimaliste të ndjehet më shpirtërore pa e shqetësuar mjedisin pothuajse steril.

15. Shtëpi në Brighton

Mobiljet antike dhe një llambadar i viteve 1920 e bëjnë banjën të duket si një dhomë ndenjeje, edhe pse muret janë të veshur me pllakat tipike të bardha të banjove. Për më tepër, pronari luajti me peshoren - në sfondin e një tastierë të madhe dhe një pasqyre që mbështet tavanin, pjesa tjetër e objekteve duken si thërrime.

16. Shtëpi në Portugali

Brendësia e pazakontë, e projektuar në stilin eko, jepet nga përfundimi me vija i mureve dhe tavani i bërë nga bambu. Dhe bazamenti i drurit të zbardhur në të cilin është vendosur vaska Agape thekson shkallën e dhomës. Një sistem magazinimi me porosi dhe një perde ndajnë "zonën e lagësht" nga dhoma e gjumit ngjitur.

17. Shtëpi në Cape Town

Pronari u përqendrua në tavan, për të cilin e pikturoi atë ngjyrë rozë dhe të stolisur me guaska. Kjo nuk mjaftoi për të: I zënë e shtroi me pllaka dyshemenë me një efekt tredimensional, i lyente muret në indigo, i vari fotografi dhe i pikturoi mobiljet me duart e tij. Rezultati është një brendshme ekstravagante që rivalizon pamjet e malit Table nga dritarja e banjës.

18. Shtëpi në Florida

Dizajneri i famshëm amerikan John Saladino ishte një nga të parët që përdori elemente të arkitekturës klasike dhe teknikave tradicionale të artizanatit për të krijuar ambiente të brendshme moderne. Me suva dekorative në mure, të ndërthurura me mozaikë ari dhe pasqyra të formësuara si dritaret e pallatit mesjetar, kjo banjë ka një prekje veneciane.


19. Shtëpi në Biarritz

Dekorimi grafik i vaskës është frymëzuar nga puna e Piet Mondrian, artistit të preferuar të zonjës. Vetëm se, ndryshe nga holandezja e madhe, ajo nuk përdori ngjyra të hapura të ndezura, por hije komplekse natyrore. Zbutja e qosheve lehtësohet edhe nga dekorimi i mureve, të mbuluara me suva tradicionale marokene tadelakt.

20. Shtëpi në Provence

Këtu jeton një familje tregtarësh antike, të cilët jo vetëm që e njohin mirë historinë e botës së objekteve, por kanë edhe një magazinë gjërash për të stilizuar bindshëm brendësinë në frymën e epokave të shkuara. Gjithçka në këtë banjë është autentike: panele druri në mure, pllaka në dysheme dhe një vaskë në putrat e luanit.

21. Shtëpi në Afrikën e Jugut

Një kamare e një forme të pazakontë tërheq në mënyrë të pashmangshme vëmendjen. Është logjike që autori i projektit e bëri atë një qendër vizuale: ai e theksoi atë për shkak të paraqitjes simetrike dhe formës së kolonave që qëndrojnë në anët, dhe gjithashtu e vuri në pah me ngjyra.


22. Shtëpi në Portugali

Pronarët donin të dekoronin banjën në mënyrë që të ishte vazhdimësi e hapësirës së banimit dhe e kthyen në sallë leximi. Librat vendosen jo vetëm përgjatë mureve, por edhe në trupin e banjës - ajo u bë me porosi dhe u vendos në një piedestal me tulla. Megjithatë, duhet të kihet parasysh se ky nuk është i vetmi vend në shtëpi ku mund të laheni: aty pranë ka një dush tradicional.

23. Shtëpi në Dordogne

Kjo shtëpi është një ish-mulli i ndërtuar në shekullin e 17-të. Pika fillestare për brendësinë e banjës ishte një mur i vjetër prej guri - materialet natyrore, forma organike dhe ngjyra natyrale u shfaqën këtu në pandan. Me një fjalë, triumfi i stilit eko!

24. Apartament në Barcelonë

Banjo është projektuar për t'iu përshtatur vetë shtëpisë, një model i Art Nouveau Katalanas i vitit 1900. Në të njëjtën kohë, projektuesit duhej të bënin gjithçka nga e para (shtëpia pati një fat të vështirë), duke përfshirë një dritare me xham me njolla për një dritare në ndarjen midis banjës dhe zonës së ndenjes. Dizajnerët e kishin të vështirë të gjenin një zejtar që zotëronte këtë zanat jo më të popullarizuar këto ditë.

25. Shtëpi në Angli

Brendësi lakonike, por jo e mërzitshme. Një shumëllojshmëri përshtypjesh vizuale dhe prekëse sigurohen nga mobiljet prej druri dhe dekorimi i mureve të bëra me pllaka me një model që të kujton letrën grafik. Dhe gjëja qesharake është se në këtë dhomë të ndritshme dhe të gjerë, karrigia Ghost e krijuar nga Philippe Starck justifikon plotësisht emrin e saj (në rusisht - "Ghost"): duhet të përpiqeni shumë për ta vënë re!


26. Apartament në Paris

Banjo, e cila i përket një artisti britanik me bazë në Paris, doli të jetë jo vetëm e ndritshme, por edhe ironike - një portret i një notari të trashë nga zonja është i përshtatur nga një instalim i rosave të shumta gome. Ajo që është e rëndësishme, e gjithë kjo "budalla" është menduar deri në detajet më të vogla. Edhe enët e sapunit këtu përputhen me murin jeshil acid dhe vaskën portokalli.

27. Shtëpi në Marsejë

François Chamseau përdori një vaskë të prodhuar në masë, një model i projektuar nga Matteo Thun dhe Antonio Rodriguez për markën Rapsel. Dhe ajo mori veshjen e murit prej druri ekzotik. Rrasa të ngushta vertikale dhe palosjet e perdeve me një ngjyrë ngrenë vizualisht tavanin e dhomës.Ju pëlqeu artikulli? Ndaje me miqte!