Dizajni i brendshëm i dhomës së ngrënies i kombinuar me dhomën e ndenjes. Dizajni i një dhome të kombinuar me një kuzhinë (48 foto). Këshilla të ekspertëve

Dizajni i brendshëm i dhomës së ngrënies i kombinuar me dhomën e ndenjes. Dizajni i një dhome të kombinuar me një kuzhinë (48 foto). Këshilla të ekspertëve

Shumë pronarë apartamentesh jo vetëm që përgatisin ushqim në kuzhinë, por shpesh organizojnë mbledhje të ndryshme me miqtë në këtë dhomë. Në të njëjtën kohë, lind pyetja - si ta dekoroni saktë kuzhinën në mënyrë që ajo të përmbushë sa më shumë funksionet e saj dhe në të njëjtën kohë të jetë estetikisht e bukur?

Për të zgjidhur këtë çështje, shumë njerëz kombinojnë kuzhinën dhe dhomën e ndenjes. Megjithatë, ka disa probleme gjatë kryerjes së këtyre rirregullimeve. Por avantazhi kryesor është një rritje e konsiderueshme e hapësirës për takime midis pronarëve të shtëpisë dhe mysafirëve të tyre.Për të kombinuar dy dhoma në një apartament të një ndërtese shumëkatëshe, pronarët duhet të marrin pëlqimin e administratës së qytetit. Është e pamundur të kryhet një punë e tillë nëse një sobë me gaz është instaluar në këtë shtëpi, në kuzhinë. Nëse pajisja është elektrike, atëherë menaxhmenti do të jetë në gjendje të takohet në gjysmë të rrugës. Por problemi kryesor është prania e një muri mbajtës midis kuzhinës dhe dhomës së ndenjes.Nëse pronari ende vendos të kombinojë dy dhoma, arkitektët mund të hartojnë një projekt të veçantë që parashikon një hapje korrekte, të zgjeruar, por pa prishur murin. Në çdo rast, duhet të merrni këshilla nga specialistë profesionistë.Mos harroni se mobiljet e veshura me susta të dhomës së ndenjes mund të thithin në mënyrë të përsosur të gjitha aromat që do të dalin gjatë gatimit. Prandaj, vetëm mjeshtrit e klasit të lartë do të ndihmojnë në organizimin e duhur të ventilimit.

Qëllimi i kombinimit të kuzhinës dhe dhomës së ndenjes

Ju mund të kombinoni dy dhoma krejtësisht të ndryshme jo vetëm në apartamente, por edhe brenda shtëpitë e vendit. Në këtë rast, problemi mund të zgjidhet shumë më lehtë dhe më interesant. Por ka raste kur kombinimi i këtyre dhomave jo vetëm që do të kënaqë interesin e pronarëve, por edhe do të sjellë disa përfitime.Për këtë, apartamente të vogla në studio me një dhomë janë ideale, në të cilat nuk ka asgjë të tepërt. Në banesat me një kuzhinë të vogël dhe një dhomë të madhe të jetesës, kombinimi është pothuajse i pashmangshëm. Ky është opsioni më i popullarizuar. Muri duhet të zhvendoset, për shkak të së cilës sipërfaqja e kuzhinës rritet, dhe kjo zonë kombinon me sukses dhomën e ndenjes dhe kuzhinën.

Ky opsion është gjithashtu i përshtatshëm për të rritur dhomën e ndenjes. Pronarët e apartamenteve më së shpeshti i zgjidhin problemet e zonave të vogla në këtë mënyrë.Në apartamente të mëdha dhe vila luksoze, kombinimi i dhomës së ndenjes me kuzhinën është ekskluzivisht çështje shije për pronarët. Më shpesh, kjo ide është planifikuar edhe para ndërtimit të një shtëpie të vendit dhe nuk sjell ndonjë veçori të veçantë funksionale.Ndriçimi në kuzhinë i kombinuar me dhomën e ndenjes

Ndriçimi luan një rol të rëndësishëm në hartimin e duhur të dhomës së kuzhinës. Gjëja kryesore është të ruani ekuilibrin e duhur midis dritës së ndritshme dhe të ndritur. Për shembull, në kuzhinë duhet të varet një llambadar i ndritshëm dhe në zona të caktuara duhet të krijohet ndriçimi në vend.Tani është shumë elegant të krijosh zonimin në dhoma të kombinuara duke përdorur ndriçimin LED. Dritat e vëmendjes, të cilat janë të vendosura përgjatë perimetrit të tavanit ose mureve, theksojnë rehatinë dhe rehatinë në dhomë.

Një dëshirë dhe imagjinatë e madhe do të ndihmojë në rregullimin e banesave sa më të përshtatshme për të jetuar familjet. Me qasjen e duhur, mund të realizoni çdo ëndërr të një dhome ndenjeje të rehatshme dhe estetikisht tërheqëse.

Sallon i kombinuar me kuzhinë: galeri fotoshNë luftën për hapësirën e jetesës, ose thjesht në ndjekje të modës në apartamentet e ndërtesave të larta, kryhet rizhvillimi, çmontimi i ndarjeve dhe kombinimi i dhomave. Tani do të shqyrtojmë se si mund të dekoroni dizajnin e një dhome të kombinuar me një kuzhinë - ana teknike dhe etike e çështjes.

Kuzhina është e kombinuar me dhomën. Dizajn në tone akromatike

Kombinimi i dhomave. Mundësitë e projektimit


Paraqitja e apartamenteve (veçanërisht gjatë periudhës sovjetike të ndërtimit) u zhvillua më shpesh në atë mënyrë që kuzhina doli të ishte përmes murit me dhomën dhe ato nuk ndaheshin nga një sallë hyrjeje. Dhe është pikërisht kjo lloj shtëpie që ka mundësinë të kombinojë dhomën dhe kuzhinën pa shkelur standardet teknike të ndërtimit, pasi vetëm ndarjet duhet të çmontohen pa prekur muret mbajtëse.

Rekomandim. Të gjithë e dinë që udhëzimet e funksionimit për ambientet e banimit nuk lejojnë rizhvillimin e paautorizuar të ambienteve, që përfshin prishjen e ndarjeve. Ky recetë është bërë për të shmangur situatat emergjente në shtëpi dhe ambiente. Fakti është se në disa projekte, muri që ndan dhomat mund të rezultojë të jetë një bartës dhe prishja e tij do të sjellë një gjendje emergjente të të gjithë shtëpisë. Përveç kësaj, prishja e një muri mbajtës mund të shkaktojë bllokim të dyshemeve, gjë që është e rrezikshme për shëndetin dhe jetën e njerëzve në afërsi. Prandaj, për të rindërtuar një apartament, duhet të keni ose njohuri për dizajnin e shtëpisë tuaj, ose leje nga autoritetet përkatëse.

Ndarjet virtuale


 • Nëse kombinoni një dhomë me një kuzhinë me duart tuaja, kjo nuk do të thotë aspak se do të keni një dhomë ngrënie të tipit kazermë, përkundrazi, një aleancë e tillë duhet të sjellë një bukuri të caktuar në brendësi të banesës. Sido që të ishte, por dhoma duhet të ndahet në zona dhe një nga lëvizjet e projektimit në këtë rast është një gjysmë hark. Të tillë element arkitektonik, duke e lënë dhomën të paprekur, thekson kufirin midis zonës së punës (kuzhinës) dhe vendit të pushimit (dhomës së ndenjes).


 • Megjithatë, ky nuk duhet të jetë një element hark - ndarjet e vogla mund të përdoren për të kufizuar praktikisht territorin. Këto ndarje mund të duken si kolona që ngjiten me muret kryesore, dhe një pasazh i gjerë do të mbetet në qendër, si në foton e mësipërme. Për më tepër, në këtë rast, nuk duhet të merreni shumë me ndryshime dhe çmontime - mund të përdorni ndarjen e vjetër me tulla, duke anuluar vetëm pjesën qendrore të saj.


 • Ju mund të shënoni kufirin midis kuzhinës dhe zonave të jetesës përgjatë tavanit. Për ta bërë këtë, mjafton të bëni një pengesë të vogël nga muri i thatë nga 30 deri në 40 cm në lartësi (në varësi të lartësisë totale të tavaneve) dhe ta dekoroni me një perde dhe / ose drita të zhytura.


 • Një tjetër mundësi për një ndarje virtuale është një banak bar që ndan zonën e punës të kuzhinës nga dhoma e ndenjes. Sigurisht, çmimi i një elementi të tillë do të jetë më i lartë se ai i të njëjtit gjysmë hark, sepse rafti duhet të jetë i veshur me diçka, madje edhe të shpenzojë para në banak, por, për të parafrazuar fjalën e urtë, mund të themi se një lojë e tillë ia vlen qiriri. Dhe, nëse vendosni të kombinoni kuzhinën me dhomën, atëherë ky opsion i projektimit ndoshta mund të quhet më i suksesshëm dhe logjik.

Ndarja sipas mobiljeve, dritës dhe ngjyrës


 • Për ta bërë kombinimin e kuzhinës me dhomën të duket pa vëmendje, territori mund të ndahet me mobilje, për shembull, duke e kufizuar atë me një qoshe të butë. Gjithashtu, një skaj i tillë virtual mund të shërbejë si një tavolinë ngrënieje ose një palë karrige të vendosura në qoshe imagjinare.


 • Është e mundur të kufizohen zonat në dhomën e përbashkët me ndihmën e llambave. Pra, në shërbimin tuaj ka shumë pajisje ndriçimi që ndërtohen në tavan, harqe dhe ndarje, të ngjitura në tavan dhe mure në gjendje të varur, dhe gjithashtu mund të ulen me ndihmën e një mbajtëse në vetë tavolinën.


 • Çdo grup ndriçuesish duhet të kontrollohet në mënyrë të pavarur, nga një ndërprerës konvencional ose rele, ose nga një telekomandë (RDP). Dhe nëse secila zonë ndriçohet veçmas në një dhomë të kombinuar, atëherë do të krijohet përshtypja e një vëllimi të madh, dhe kjo ishte një nga arsyet kryesore të bashkimit.


 • Kur planifikoni kombinimin e kuzhinës dhe dhomës dhe dizajnin e tyre, nuk mund të injoroni përdorimin e mundësive të mëdha të ngjyrave. Kushtojini vëmendje sa i thjeshtë dhe jo modest është bërë kufiri i dyshemesë midis zonave në foton e mësipërme - pllaka gri në zonën e kuzhinës dhe laminat kafe në dhomën e ndenjes. Por nuk ka të bëjë vetëm me gjininë dhe nuk ka të bëjë vetëm me ndarjen e kufijve.


 • Ngjyra jo vetëm që mund ta bëjë një dhomë më të madhe ose më të vogël, por edhe të rrisë ose të ulë temperaturën në të. Sigurisht, e gjithë kjo është në nivel vizual dhe virtual, por kjo është ajo që bazohet arti i dizajnit. Pra, ngjyrat e ngrohta dhe më të errëta afrojnë objektet, duke e bërë dhomën më të vogël dhe më komode, por tonet e ftohta, përkundrazi, largojnë gjërat e dukshme dhe zgjerojnë hapësirën.

konkluzioni

Duke përmbledhur, mund të themi se dizajni i ambienteve të kombinuara është projektuar më së miri në lidhje me qëllimin origjinal të kombinimit të dhomave. Pra, nëse qëllimi ishte të rrisni hapësirën - përpiquni ta pasqyroni atë në ngjyrë dhe dritë, dhe nëse stili i jetesës ndryshon - pasqyroni atë në një ose një stil tjetër të brendshëm. Përveç kësaj, këtu mund të shihni disa opsione kombinimi në videoklipin dhe të bëni zgjedhjen tuaj që i përshtatet situatës.


Për të rritur zonën e dobishme të banesës së tyre dhe për të transformuar rrënjësisht pamjen e saj, shumë sot përdorin një teknikë të tillë si kombinimi i kuzhinës me dhomën e ndenjes.

Në të njëjtën kohë, në vend të një kuzhine mjaft të ngushtë dhe jo dhomën më të madhe të ndenjes, është e mundur të merrni një dhomë mjaft të gjerë - megjithatë, për ta bërë këtë dhomë vërtet të rehatshme, do t'ju duhet të bëni shumë përpjekje.

Kuzhinë-dhomë ndenjeje: veçoritë e paraqitjes

Kur kombinimi i kuzhinës dhe dhomës së ndenjes ka kuptim

Para se të vazhdoni me përshkrimin e procesit të rizhvillimit dhe kombinimin e dy dhomave të tilla të ndryshme në një, është e nevojshme të kuptoni nëse ato duhet të kombinohen.

Sigurisht, rizhvillimi do të justifikohet vetëm në disa raste?

 • Rasti i parë - një kuzhinë shumë e vogël në një apartament mjaft të madh. Autori i këtij artikulli dikur duhej të jetonte në një shtëpi në të cilën sipërfaqja e kuzhinës nuk i kalonte 5.5 m 2.
  Pikërisht një person mund të ndihej pak a shumë rehat në një kuzhinë të tillë dhe sapo dikush hynte në kuzhinë, ajo menjëherë bëhej e mbushur me njerëz dhe e pakëndshme. Natyrisht, në një situatë të tillë, kombinimi i kuzhinës me dhomën e ndenjes dhe marrja e një dhome të gjerë prej rreth 20 metrash katrorë do të jetë ëndrra e fundit!
 • Rasti i dytë - vizita të shpeshta nga të ftuarit dhe festa të vazhdueshme. Në të njëjtën kohë, kuzhina bie jashtë syve dhe kushdo në kuzhinë humbet fillin e bisedës dhe në përgjithësi "shkëputet nga ekipi".
  Për të rinjtë e shoqërueshëm, zgjidhja mund të jetë kombinimi i kuzhinës me sallën ose dhomën e ndenjes: do të jetë e mundur të gatuani në këtë mënyrë pa ndërprerë komunikimin.
 • Ju gjithashtu mund të kombinoni me siguri kuzhinën me dhomën e ndenjes në një shtëpi të vogël private, për shembull, në vend. Për një shtëpi të vendit, një kuzhinë-studio e tillë është përgjithësisht një opsion ideal, pasi në kushtet e mungesës së hapësirës, ​​ndërtimi i një muri shtesë brenda dhomës nuk është shumë racional.


Epo, nëse keni një kuzhinë mjaft të gjerë dhe ndiheni mjaft rehat në të, ndoshta nuk duhet të ndiqni verbërisht modën. Në fund të fundit, një kuzhinë e kombinuar me një dhomë të gjallë nuk është opsioni i vetëm i rizhvillimit që mund të zbatohet në apartamentet tona.

Karakteristikat e kombinimit të dhomave

Nëse, megjithatë, vendosni të kombinoni kuzhinën dhe dhomën e ndenjes, atëherë para se të filloni punën, duhet të merrni parasysh disa nga nuancat:

 • Mënyra më e lehtë është kur paraqitja e dhomës së ndenjes së bashku me kuzhinën vendoset në fazën e ndërtimit të një shtëpie private..
  Në këtë rast, nuk ka nevojë të kryeni punë të mundimshme rizhvillimi, si dhe t'i koordinoni ato me autoritetet licencuese.
 • Nëse kuzhina-studio është planifikuar në apartament, atëherë para prishjes së mureve që ndajnë këto ambiente, është e nevojshme të merrni leje nga BTI.
  Në këtë rast, ka shumë të ngjarë të keni nevojë për certifikata nga organizata të tjera - për shembull, nga departamenti i zjarrit.

Shënim!
Deri më sot, rizhvillimi i paautorizuar dënohet pa ekzagjerim me gjoba "drakoniane".
Prandaj, është e nevojshme që së pari të merren lejet, dhe vetëm atëherë të fillohet puna. Kjo do të jetë shumë më lirë sesa kur përpiqeni të legjitimoni një rizhvillim të bërë tashmë.

 • Kur kombinoni dhomat, vetëm dyshemetë e brendshme mund të prishen - dhe në asnjë rast nuk duhet të prekni muret mbajtëse.
  Prishja e një pjese të murit mbajtës mund të çojë në pasoja të paparashikueshme, deri në shembje të ndërtesës.
 • Muret mbajtëse ndryshojnë nga ndarjet në trashësinë e tyre, por, megjithatë, është më mirë të konsultoheni me një arkitekt përpara prishjes.


 • Paraqitja optimale e kuzhinës e kombinuar me dhomën e ndenjes apartament standard parashikon shtrimin e derës së kuzhinës dhe heqjen e njërit prej mureve të kuzhinës.
  Për të kursyer hapësirë, nuk mund ta vendosni plotësisht derën, por rregulloni një vend në të për një frigorifer ose një dollap kuzhine të integruar.

Shënim!
Para se të filloni prishjen e mureve dhe rizhvillimin, studioni me kujdes teknologjinë për kryerjen e një pune të tillë. Mënyra më e lehtë për ta bërë këtë është duke parë një video trajnimi në internet.

Në fakt, ka mjaft hollësi kur kombinohen dhomat, prandaj, para një rizhvillimi në shkallë të gjerë, është akoma më mirë të konsultoheni me një specialist. Në këtë rast, jo vetëm që do t'ju ofrohen përgjigje për pyetjet tuaja, por ato mund të ofrojnë edhe opsione për kombinimin e kuzhinës dhe dhomës së ndenjes që nuk ju kanë shkuar në mendje.

Karakteristikat e projektimit të dhomës së ndenjes së kuzhinës

Zonat funksionale të dhomës

Një dhomë ndenje e pajisur siç duhet e kombinuar me një kuzhinë nuk duhet të bashkohet në një dhomë të vetme. Pavarësisht se përdoret një hapësirë, zonat funksionale në të duhet të ndahen qartë nga njëra-tjetra.


Për të ndarë zonën e gatimit nga zona e rekreacionit, përdoren teknikat e mëposhtme:

 • Vendosja e mbulesave të ndryshme të dyshemesë. Kjo është metoda më e thjeshtë dhe më e lirë e zonimit. Kur dhoma e ndenjes e kombinuar me kuzhinën është duke u rinovuar, një shtresë më e qëndrueshme dhe rezistente vendoset në zonën e gatimit, për shembull, dysheme qeramike ose klinker.
  Dhe në zonën e rekreacionit, shtrohet qilim ose laminat - ndërsa bashkimi i veshjeve është bërë me një prag dekorativ.
  Një prag i tillë është një lloj kufiri midis kuzhinës dhe dhomës së ndenjes.
 • Rregullimi i një kati me shumë nivele. Kjo metodë është një vazhdim logjik i së parës: dyshemeja jo vetëm që është e përfunduar me veshje të ndryshme, por edhe e rregulluar në lartësi të ndryshme.

Këshilla!
Nëse po bëni një kuzhinë në një platformë të ngritur, atëherë tubat ose telat mund të maskohen nën dysheme.

 • Përfundime të ndryshme. Ju mund të ndani kuzhinën nga zona e ndenjes duke përdorur materiale të ndryshme në dekorimin e mureve dhe tavanit. Në këtë rast, sigurisht, skema e ngjyrave të të dy zonave duhet të jetë në harmoni.


 • Gjithashtu, për ndarje, mund të instaloni tavane të varura me shumë nivele - ato gjithashtu mund të theksojnë kufirin midis pjesëve të dhomës.
  Udhëzimet për të bërë një tavan të tillë janë mjaft të thjeshta - kështu që mund ta bëni vetë.
 • . Ndoshta kjo metodë e ndarjes së zonave në ambientet e kombinuara mund të quhet klasike.
  Banaku i barit jo vetëm që ndan kuzhinën dhe sallën, por vepron edhe si tavolinë ngrënieje.
  Përveç kësaj, banaku i barit gjithashtu duket shumë elegant - në mënyrë që të bëhet me të drejtë elementi qendror i brendshëm.
 • Tavolina e darkës. Meqenëse banaku i barit nuk përshtatet stilistikisht në disa kuzhina të kombinuara me dhomën e ndenjes, ai mund të zëvendësohet me një të madh tavolina e ngrenies.
  Pra, ne marrim një kuzhinë që është plotësisht në përputhje me traditat perëndimore - në fund të fundit, në Evropë dhe SHBA është zakon të hahet në kuzhinë.


Ka disa mënyra të tjera për të ndarë zonat funksionale, për shembull, instalimi i kolonave dekorative (si në foto) ose instalimi i ekraneve të përkohshëm. Nga rruga, kjo metodë është më ekonomike, pasi zbatimi i saj nuk kërkon riparimin e kuzhinës së kombinuar me dhomën e ndenjes - thjesht instaloni ekranin në vendin e duhur.


Ndriçimi i studios së kuzhinës

Një element i rëndësishëm i dizajnit është ndriçimi i tij.

Në të njëjtën kohë, dhoma e ndenjes e kombinuar me kuzhinën duhet të jetë e ndriçuar në mënyrë të tillë që të mund t'i përdorim të qetë të dy zonat funksionale së bashku dhe secilën prej tyre veç e veç.


 • Për zonën e kuzhinës, ndriçimi me cilësi të lartë i sipërfaqes së punës është shumë i rëndësishëm. Prandaj, alternativa më e mirë këtu do të ishte instalimi i dritave kompakte të sipërme ose të integruara mbi banakun.
 • Ndriçimi shtesë duhet të jetë mbi sobë (si rregull, llambat ndërtohen në kapuç), dhe sipër tryezës së ngrënies ose shiritit.
 • Në zonën e rekreacionit, është e nevojshme të instaloni një llambë të zakonshme - për shembull, një llambadar tavani dhe disa burime të dritës së drejtimit. Vendosja dhe lloji i llambave të tilla varet nga mënyra se si vendosen mobiljet në zonën e ndenjes.

Të mirat dhe të këqijat e kombinimit

Avantazhet e një studio kuzhine

Përparësitë që ka një kuzhinë e kombinuar dhe një dhomë ndenjeje janë si më poshtë:

 • Së pari, kombinimi i ambienteve jep një fitim të konsiderueshëm në zonë. Për shtëpi të vogla private, dhe veçanërisht për apartamente të vogla, ky është një plus shumë serioz.
 • Së dyti, në një dhomë të tillë të kombinuar është shumë më i përshtatshëm për të pritur mysafirë, pasi zonja nuk duhet të shkojë në sobë ose furrë çdo minutë. Po, dhe me gatimin e përditshëm, nuk do të keni nevojë të shkëputeni nga komunikimi me të dashurit - në fund të fundit, është shumë më e lehtë të flisni kur shihni bashkëbiseduesin sesa të bërtisni mbi mur.
 • Nëse dhoma e ndenjes ka dritare, atëherë kuzhina do të ndriçohet shumë më mirë. Megjithatë, dy dritare janë shumë më të përshtatshme se një dritare e vogël kuzhine.


Disavantazhet e kuzhinave të kombinuara me dhomat e ndenjes

Sidoqoftë, siç kemi vërejtur tashmë në fillim të artikullit tonë, kombinimi i kuzhinës me dhomën e ndenjes është një vendim shumë i diskutueshëm.

Kjo qasje ka disa disavantazhe të rëndësishme që duhet të merren parasysh:

 • E meta e parë është aroma. Çfarëdo që të gatuani në kuzhinë do të përhapë aroma edhe në dhomën e ndenjes. Në të njëjtën kohë, edhe kapuçi më i fuqishëm nuk do të përballojë eliminimin e plotë të aromave. Por kuzhina mund të nuhasë jo vetëm kafenë e sapokrijuar ose një gotë të shijshme - por edhe qepë, gjalpë të djegur dhe harengë.
 • Disavantazhi i të dytës është pastrimi i rregullt dhe që kërkon shumë kohë. Nëse në një dhomë të veçantë të ndenjes mjafton të ecni me fshesë me korrent, atëherë në dhomën e ndenjes-kuzhinë do t'ju duhet të bëni pastrim të rregullt dhe të plotë të lagësht. Dhe zona për pastrim rritet në përputhje me rrethanat!
 • Disavantazhi i tretë është çmimi. Kostoja e të gjithë punës për të kombinuar ambientet, si dhe një brendshme që është po aq e përshtatshme për kuzhinën dhe dhomën e ndenjes, mund të jetë shumë e lartë. Ju mund të ulni disi kostot duke bërë rizhvillimin dhe përfundimin me duart tuaja, por do të nevojiten akoma investime të konsiderueshme financiare.

Shënim!
Një kolonë e rëndësishme e anës së shpenzimeve të buxhetit do të jetë kostoja e marrjes së lejes nga BTI.

Por nëse këto mangësi, megjithatë, nuk ju trembin, dhe kuzhina e kombinuar dhe dhoma e ndenjes ju duken alternativa më e mirë për planifikimin e banesës tuaj - mirë, është koha për t'u marrë me biznesin! Ka shumë punë për të bërë, por në fund do të keni një dhomë të gjerë me hapësirë ​​të mjaftueshme për të gjithë!
Ju pëlqeu artikulli? Ndaje me miqte!