Brendësia e dhomës së gjumit me krevat fëmijësh. Dizajni i dhomës së gjumit të vogël dhe zonimi me dekor. Si duhet të duket dhoma e gjumit e një prindi me një krevat fëmijësh të instaluar?

Brendësia e dhomës së gjumit me krevat fëmijësh. Dizajni i dhomës së gjumit të vogël dhe zonimi me dekor. Si duhet të duket dhoma e gjumit e një prindi me një krevat fëmijësh të instaluar?

Sa familje kanë mundësi të ndajnë një dhomë të veçantë për një fëmijë që në ditët e para të jetës? Po, edhe nëse ka, në fillim një pjesëtar i ri i familjes ka nevojë ende për vëmendje të vazhdueshme, kështu që prindërit e rregullojnë atë pranë tyre. Kjo bën rregullime të rëndësishme në rregullimin e shtëpisë: duhet të mendoni me kujdes për dizajnin e dhomës së gjumit me një krevat fëmijësh, në mënyrë që si mami, babi dhe fëmija të jenë të rehatshëm dhe të këndshëm për të qenë në të.

Lartësia e rregullueshme e dyshekut

Lartësia e rregullueshme e dyshekut është shumë e rëndësishme në mënyrë që prindërit të mund ta heqin dhe fusin lehtësisht fëmijën kur të bëhen fëmijë dhe do të jetë e sigurt që fëmija të mund të qëndrojë vetëm. Më të zakonshmet janë krevat fëmijësh me tre nivele të rregullimit të djepit. Niveli më i lartë funksionon më mirë në muajt e parë të jetës së foshnjës - është më e lehtë për prindërit të përkulen për ta hequr ose vendosur foshnjën. Niveli i mesëm funksionon kur foshnja fillon të ulet vetëm, dhe niveli më i ulët vendoset kur vërejmë se foshnja ngrihet dhe skanon.

Ne përballemi me një detyrë të tillë në mënyrë shumë indirekte: fëmijët tanë janë rritur. Por, duke filluar nga kjo verë, nipi ynë do të na vizitojë për një kohë të gjatë, ndaj është koha të mendojmë se si të pajisim një dhomë për një familje të re.

Faza 1: përfundimi

Ju duhet të filloni duke vlerësuar gjendjen e dhomës, nevojën për riparime në të. Edhe nëse nga pamja e jashtme gjithçka është e pastër dhe e bukur, kjo nuk do të thotë që fëmija mund të jetë këtu shumicën e kohës.

Shkallët e lëvizshëm ose anën e ulur

Aftësia për të hequr disa këmbë ose për të lënë të gjithë anën e lejon fëmijën të hyjë dhe ta lërë fëmijën vetëm ose të sjellë lodrën e tij të preferuar. Në rastin e zhurmave, vërejmë se hapësira pas heqjes së tyre do të jetë mjaft e madhe që fëmija të përshtatet siç duhet. Ana e majtë e një shtrati për fëmijë mund të jetë veçanërisht e dobishme për prindërit pasi e bën më të lehtë arritjen e foshnjës dhe liron shtyllën kurrizore.

Së dyti, krevat fëmijësh duhet të jetë i qëndrueshëm. Për të testuar qëndrueshmërinë e fëmijës suaj, thjesht shtypni ose mbështetuni në parmakë. Stabiliteti është shumë i rëndësishëm, veçanërisht kur një fëmijë fillon të ngrihet në këmbë dhe mëson të ecë. Krevati nuk duhet të jetë i grisur apo i plasaritur dhe krevati nën dyshek duhet të jetë i fortë në mënyrë që të mos mbivendoset edhe kur fëmija fillon të kërcejë në krevat fëmijësh.

Çfarë duhet kushtuar vëmendje?

 • Materialet e dekorimit- ato duhet të jenë të paktën të sigurta, të mos lëshojnë substanca të dëmshme, të mos ndërhyjnë në shkëmbimin e ajrit, të mos shqetësojnë mikroklimën e rehatshme të dhomës. Për shembull, nga letër-muri vinyl ose panele plastike udhëzimi kërkon heqjen e tij dhe ngjitjen e mureve me letër ose letër-muri jo të endura në bazë letre. Ose mbulojeni me eko-miqësore.
 • Ndriçimi- është e nevojshme të sigurohet jo vetëm ndriçimi i përgjithshëm, por edhe lokal në zonën e fëmijëve. Sigurisht, kjo mund të bëhet vetëm kur tashmë keni një plan të qartë për rregullimin e mobiljeve. Dhe nëse keni apartament në studio, pastaj plani i zonimit të hapësirës me një kënd të veçantë për fëmijë.


Le të përpiqemi gjithashtu që dekorimin e krevatit ta bëjmë interesant dhe interesant për fëmijën. Muajt ​​e parë të fëmijës do të shtrihet në shpinë, kështu që varni një karusel mbi krevat. Melodia e butë padyshim që do ta ndihmojë foshnjën të flejë dhe do t'i sigurojë atij stimuj të butë tingujsh, të cilët janë veçanërisht të rëndësishëm gjatë periudhës së parë kur foshnja shikon. Një krevat fëmijësh me ngjyra do të krijojë një zhvillim shumë pozitiv, miqësor ndaj klimës.

Si të dizajnoni një dhomë për një fëmijë?

Dhoma e fëmijëve është një vend unik. Kjo duhet të ndihmojë në zhvillimin e imagjinatës së fëmijës, të argëtohet dhe të mësojë dhe të krijojë një ndjenjë sigurie dhe privatësie. Si të bëni një mbretëri të vërtetë për fëmijët? Pajisjet për dhomat e fëmijëve janë një problem i madh. Fëmijët nga vitet e tyre më të vogla marrin frymëzim nga mjedisi i tyre, kështu që është e rëndësishme që dhoma e tyre të mbështesë zhvillimin e duhur, të mësuarit dhe imagjinatën. Mësoni se si të përdorni çerdhen për të krijuar përvojën më të mirë të të mësuarit dhe argëtimit.

 • Eliminimi i faktorëve të dëmshëm. Për shembull, mund të jetë e nevojshme të zëvendësohen dritaret që fryjnë, të ngrohni dyshemenë në të cilën fëmija do të luajë dhe të zvarritet, të lëvizni kondicionerin nëse djepi ose zona e lojës është në zonën e efektit të tij të drejtpërdrejtë, etj.

Do të mendoja edhe për të ardhmen: kur fëmija të rritet dhe të mos ketë mundësi ta zhvendosni në një dhomë të veçantë, do të ishte mirë ta ndani prej tij me një ndarje për të cilën duhet të lini një vend. Askush nuk e anuloi jetën personale të prindërve, ata gjithashtu kanë nevojë për privatësi.

Aktivitete pranverore për dhomën e fëmijëve. Pranvera po vjen dhe, rrjedhimisht, riparimet dhe porositë e mëdha. Edhe nëse nuk planifikojmë ndryshime të përgjithshme në paraqitjen e banesës, ia vlen të mendojmë se si të rifreskojmë brendësinë në mënyrë që të jetë klimatik dhe elegant. Gjithçka nga preferencat tona, por edhe deri në moshën e fëmijës. Hidraulik: Për fëmijët më të vegjël, Plutinium është ngjitur në një shtrat fiks. Kur një fëmijë i vogël jeton në dhomë, kjo sipërfaqe është ideale sepse mbulon të gjithë dhomën dhe nuk mund të lidhet me pllaka të ftohta ose dysheme druri.

Dhoma e fëmijëve - një shtëpi shumëfunksionale - në të njëjtën kohë një dhomë gjumi, dhomë ndenjeje dhe zonë studimi. Le të përpiqemi ta bëjmë atë të rehatshëm, të sigurt dhe të lehtë për t'u pastruar. Por jo vetëm vlerat praktike janë të rëndësishme për një fëmijë. Quilculescu ka nevojë për aksesorë për ta stimuluar.

Fatkeqësisht, në dhoma të vogla kjo është rrallë e mundur, por gjithmonë mund të gjeni opsione: ekrane, perde, një tendë mbi shtrat. Megjithatë, kjo është një temë për kapitullin tjetër.

Faza 2: mobilje

Cila do të jetë brendësia e dhomës së gjumit me një krevat fëmijësh, varet kryesisht nga zgjedhja dhe rregullimi i mobiljeve, funksionaliteti i saj. Por sipërfaqja e dhomës, forma e saj, vendndodhja e derës dhe dritareve bëjnë rregullimet e veta në planet dhe dëshirat tona. Si dhe perspektiva afatgjatë për të gjetur një fëmijë në dhomën e gjumit të prindërve.

Dhoma e fëmijëve - çfarë të kërkoni? Dhoma e fëmijëve nuk është një detyrë e lehtë. Pasi e keni rregulluar dhomën për komoditetin tonë, duhet të mbani mend se ishte praktike dhe me ide. Është e rëndësishme të merret parasysh shija dhe interesi i fëmijës, kështu që ky është një vend komod dhe atmosferik. Një dhomë për një fëmijë është krejtësisht e ndryshme nga një dhomë për të rriturit. Supozohet të zhvillojë imagjinatën tuaj, të mbështesë kreativitetin, t'ju motivojë për të vepruar. Imagjinoni sigurinë, aventurën dhe argëtimin e shkëlqyeshëm. Këtu janë disa rregulla për t'ju ndihmuar të krijoni një çerdhe dhe të shmangni goditjen.

Le të shohim disa opsione.

Dhoma gjumi e bollshme

Nëse zona dhe forma e dhomës së gjumit ju lejojnë të vendosni lirshëm gjithçka që ju nevojitet në të si për prindërit ashtu edhe për fëmijën, jeni me fat. Ju jo vetëm që mund të zgjidhni ndonjë nga opsionet e shumta të mundshme për rregullimin e mobiljeve, por gjithashtu të aplikoni një sërë teknikash të projektimit për zonimin e hapësirës, ​​duke siguruar rehati dhe komoditet për të gjithë.

Dhe dekorimet në mur do të zhvillojnë kureshtjen e botës dhe pasionin e fëmijës tonë. Në të njëjtën kohë, dhoma do të jetë e mbushur me dinamizëm, energji dhe do të jetë në humorin më të mirë. Dekorimi i një muri në dhomën e një fëmije nuk është aq i vështirë sa mund të duket. Është e rëndësishme të dini se ngjyrat formojnë ndjenjën estetike të një fëmije dhe mbështesin zhvillimin e tyre emocional. Merrni parasysh dhomën e fëmijës. Dizajnoni, jini me ngjyra të mrekullueshme dhe plotësoni të gjitha garancitë e sigurisë. Një fjalë e fëmijëve është t'i duash ata. Do të gjeni lehtësisht dritën e duhur për dhomën e fëmijës suaj.

Llambat dhe llambat në formën e përrallave, futbollit, lodrave apo princeshave. Miqësore për të sapolindurit dhe miqësore për prindërit. Mobiljet duhet të jenë të sigurta për fëmijën tonë. Kurthet zakonisht janë prej druri të fortë, i cili do të sigurojë që ato delikate të jenë të padëmshme. Krijimi i një zone mësimi që nuk përfshin vetëm uljen në tryezën tuaj në orare të caktuara të ditës, do ta bëjë fëmijën tuaj më të prirur të kalojë kohë me të dashurit e tij ose të saj dhe të kalojë shumë kohë në dhomën e tyre. Ju gjithashtu mund të zbuloni se shkenca do t'i japë atij.

Për shembull:

 • Përveç krevatit të zakonshëm, në të cilin fëmija do të flejë dhe do të luajë gjatë ditës, mund të blini një të bashkangjitur - për një gjumë të natës. Kjo është shumë e përshtatshme për mbështetësit e gjumit të përbashkët, lehtëson procesin e të ushqyerit gjatë natës.


 • Dhoma mund të ndahet menjëherë në dy zona të plota, madje duke marrë parasysh rritjen e fëmijës ose shfaqjen e një fëmije të dytë në familje. Për më tepër, është e dëshirueshme që fëmijët të japin një pjesë më të lehtë, në të cilën depërton drita natyrale.


56.8 metra katrorë: çfarë të bëni kur nuk ka vend për një fëmijë

Dhoma e gjumit e prindërve është zvogëluar pak për botën. Po pyesim veten se ku në apartamentin tonë prej 50 metrash katrorë gjejmë një dhomë shtesë për një fëmijë. Ju lutemi këshilloni se si të veproni apartament me dy dhoma për të bërë tre dhoma. Dy vjet më parë lindi fëmija ynë dhe ishte koha për të menduar për botën për të. Ne llogarisim në ndihmën e profesionistëve, sepse nuk mund ta përballojmë vetë këtë problem. A është e mundur të ndaheni në një apartament të një metroje të tillë?

Kur fokusohemi te fëmijët, le të përqendrohemi kryesisht në shijen e fëmijës. Ky fëmijë duhet të ndihet mirë brenda katër mureve të tij. Është e rëndësishme që dhoma në të cilën ndodhet të jetë e rregulluar në përputhje me pasionet dhe interesat e tij. Gjithashtu, ndryshimi i dekorit nuk duhet të jetë i gjatë.

 • Në një dhomë të madhe, ju mund të vendosni me lehtësi jo vetëm shtretër, një gardërobë dhe një komodë për rrobat e foshnjave, por edhe gjëra të tilla si një tavolinë ndërrimi, për lodra, një shesh loje, një kolltuk ose një divan me një osman për këmbët, në të cilin mund të akomodoheni rehat për të ushqyer ose për t'u çlodhur.
 • Duke vendosur një krevat fëmijësh jo pas murit, por në mes të dhomës, do të keni akses në të nga të gjitha anët. Dhe nëse është e pajisur me rrota, mund ta zhvendosni më pranë shtratit tuaj gjatë natës.


Nëse nuk duam të bëjmë një rinovim të plotë disa vjeçar, duhet të kujtojmë se dhoma parashkollore do të kthehet në dhomë studenti pas disa vitesh. Shmangni blerjet e mobiljeve përrallore që e duan komoditetin tonë për momentin. Duke zgjedhur materialin nga pjesa e përparme, mund t'i integroni plotësisht këto ndarje të bollshme në brendësinë e përgjithshme.

Zërat vijnë nga brezi i ri. Shihni fotogalerinë Shihni gjithashtu: Dhoma e fëmijëve me një ide Dhoma e fëmijëve, si një ishull thesari moshave të ndryshme. Ata ishin gjithashtu të sigurt për fëmijët, gjë që është argëtuese.

Nëse planifikoni ta zhvendosni fëmijën tuaj në dhomën tuaj pas disa muajsh, nuk ka kuptim të përpiqeni të përshtatni mobiljet e fëmijëve në stilin dhe ngjyrën e dhomës tuaj të gjumit. Por nëse ai jeton me ju për disa vjet, duhet të konsideroni me kujdes dizajnin e dhomës me një krevat fëmijësh në mënyrë që të gjitha mobiljet në të të jenë në harmoni me njëra-tjetrën dhe me stilin e dekorimit.

Qetësi, krijimin e botëve të reja imagjinative dhe përkthimin e tyre në realitet. Nuk ka të bëjë shumë me trishtimin për të cilin ata kujdesen aq shumë. Kjo duhet pranuar pasi i lejon fëmijës të zhvillojë plotësisht potencialin e tij njohës dhe krijues. fokusi.

Gjumi i qetë i fëmijëve Fëmija nuk është shumë kërkues. Për disa sende të nevojshme për të, dhoma ka sigurisht një shtrat të rehatshëm, të sigurt dhe një zonë të veçantë kujdesi - mobilje me një tavolinë mbi të cilën mund të vendosni një banjë, të rrotulloni fëmijën.

Dhoma e fëmijëve - një mbretëri private

Duke siguruar një dhomë për fëmijët tanë, ju duhet të bëni gabimin duke minimizuar rreziqet e mundshme të lindjes së një fëmije. Fëmijët e vegjël zakonisht janë shumë të zënë me ide të papritura dhe pak kuptojnë rreziqet me të cilat mund të përballen. Themelore për çdo person. Shihni gjithashtu: Dhoma e fëmijëve - zgjidhje praktike. Si të krijoni hapësirën perfekte të studimit për dhomën e çerdhes.

Si të përgatisni një teepee për dhomën e një fëmije

Nuancat e tendës janë bërë hit në dhomat e fëmijëve. Për të vegjlit, ky është një vend i mrekullueshëm për të luajtur dhe për të nxitur imagjinatën time.

dhomë gjumi e vogël

Gjetja e një vendi të rehatshëm për një krevat fëmijësh në një dhomë të vogël është më e vështirë.

Së pari, vetë shtrati duhet të jetë kompakt në madhësi - pa një komodë të integruar ose një tavolinë ndërrimi. Maksimumi - sirtarë nën pjesën e poshtme për ruajtjen e lirit. Dhe detyrat që lidhen me higjienën dhe veshjen e foshnjës mund të zgjidhen me ndihmën e një dërrase ndërrimi.

Dhoma e fëmijëve: Tavolina e nxënësve

Përveç kësaj, është një dekorim interesant i dhomës që mund të lihet lehtësisht mënjanë. Fëmijët në tavolinë studentore kanë nevojë për një hapësirë ​​ku mund të bëjnë punën e tyre matematikore, të lexojnë libra të qetë, të ndërtojnë blloqet e tyre të preferuara dhe t'i huazojnë ato te vidat e babait të tyre, apo edhe të krijojnë kukulla me miqtë e tyre.

Organizimi i kurbës së mësimit është zakonisht dhoma e fëmijëve, pajisja më e rëndësishme është tavolina. Gjithashtu, është si një lojë "roje përbindësh". Qetësia është një sfidë, sidomos kur nuk e dimë gjininë e foshnjës. Megjithatë, me kalimin e kohës bëhet edhe më e vështirë. Fëmijët tanë po rriten, kanë interesa dhe të preferuarat e tyre përrallore. Atëherë është e vështirë të plotësosh kërkesat e më të vegjlit.


Së dyti, duhet ta poziciononi në mënyrë që të përjashtoni rrymat, ta mbroni atë nga drita e ndritshme artificiale dhe rrjedhat e ajrit nga kondicioneri. Kur hapni krevat fëmijësh, dyert e kabinetit dhe dera e përparme në dhomë nuk duhet të godasin, dhe pranë tij nuk duhet të ketë zona të rrezikshme - dritare të hapura, raftet, kordonët zgjatues të hedhur në prizën e largët, etj. Gjithashtu nuk është e dëshirueshme që shtrati të reflektohet në pasqyrë ose ekrani i televizorit të jetë i dukshëm prej tij.

Ne kemi një dhomë për fëmijë - një vend për të studiuar

Drita e shkruar duhet të bjerë nga ana, nga dora jo nga kyçi, në leximin e shpinës - pak mbrapa, nga pas. Lexoni gjithashtu: Si të krijoni një dhomë për fëmijë Dhomë për fëmijë - një vend për të fjetur Dhoma e fëmijëve Dhoma e fëmijëve - dhomë studimi Dhoma e fëmijëve -.

50, 3 m2. për 3 persona: dhomë e vogël për një fëmijë

Është i vogël, por ka pajisje thelbësore: një krevat, një tavolinë dhe një gardërobë.

51, 5 m2 për 3 persona Dhomë e veçantë për fëmijë

Materiali i brendshëm po bëhej më i vogël, por mund të ishte akoma. Dollapi i dytë ndodhet midis hyrjeve të këtyre dhomave.

55, 5 m2. për 3 persona. Dhoma e bebeve

Kur fëmija udhëton, për shembull, mund të përdorni një tavolinë. Akulli noton në një mur të shkurtër; në mur në anën tjetër të hyrjes së kuzhinës. Dhoma e fëmijëve - një vend për të fjetur. Dhe ato kanë një efekt pozitiv në psikikën e një të riu. Dhe ndoshta një person. Meqenëse fëmija do të kalojë shumë më tepër kohë në dhomën e tij sesa prindërit në dhomën e tyre të gjumit, kjo dhomë duhet të vendoset ndryshe nga dhoma e gjumit të të rriturve - mundësisht po.

Ka shumë kushte dhe jo gjithmonë të gjitha janë të realizueshme. Duhet të thyesh kokën për të gjetur opsionin më të mirë. Për shembull, dhuroni një televizor në dhomën e gjumit, zëvendësoni një gardërobë me dyer me varëse për një dollap ose një krevat dopio të rehatshëm për një divan krevat. Çfarë duhet bërë? Çmimi i emetimit është shëndeti dhe zhvillimi i duhur i fëmijës.


58, 5 m2 për 3 persona Dhomë e veçantë për fëmijë

E njëjta skemë si plani i daljes. Kuzhina mbeti një dhomë më vete. Pranë kuzhinës është një dhomë për fëmijë. Ka një krevat, një tavolinë, tre rafte.

Brenda: dhomë e foshnjës e projektuar mirë

Dhoma e fëmijës duhet të jetë kryesisht funksionale. Fëmijët bëjnë detyre shtepie, luaj dhe fle. Por si t'i pajtoni këto karakteristika dhe ta bëni dhomën ende të gjerë?

32.5 m2. për 3 persona: dhomë shtesë për një fëmijë

Dhoma e fëmijëve: një tryezë që mëson dhe luan

Është interesante se tabela mund të rritet me fëmijën tonë. Mjafton të rregulloni gjatësinë e këmbës dhe tavolina e ulët për më të vegjlit do të kthehet në një adoleshente. Dhoma e fëmijëve: shesh lojërash. Fëmijët kanë energji që duhet ta shkarkojnë diku. Prandaj, ia vlen të mendoni se si të krijoni një pjesë të hapësirës për një trekëndësh lëvizjeje. Në galerinë tonë tregojmë se jo gjithmonë i duhet shumë hapësirë ​​që fëmija ynë të çmendet.

Opsionet e mundshme të shtratit:

 • Në këmbët e shtratit të prindërve ose në të gjithë rreshtin prej tij kundër murit. Në këtë rast, fëmija do të jetë gjithmonë në fushën tuaj të shikimit dhe qasja në shtrat do të mbetet e lirë nga të dyja anët. Gjëja kryesore është se në këtë rast krevat fëmijësh nuk është midis derës dhe dritares.
 • Në këndin. Ky pozicion është më optimali, më i rehatshëm, i mbrojtur. Nëse mund të vendosni edhe një komodë të vogël midis vendit të fjetjes së nënës dhe foshnjës, kjo do të zgjidhë problemin e mbështjelljes dhe ruajtjes së gjërave më të nevojshme për fëmijë. Por nëse është një cep pranë një dritareje, sigurohuni që të mos fryjë erë dhe radiatori të mos jetë shumë afër.
 • Pranë shtratit të prindërve. Anët në njërën anë do të duhet të hiqen ose të ulen gjatë kohëzgjatjes së gjumit të një nate. Jo opsioni më i mirë, pasi do të jetë e papërshtatshme që mamaja të shkojë në shtrat dhe të ngrihet, të rregullojë shtretërit. Por nëse nuk ka rrugëdalje tjetër, ju këshilloj ta vendosni krevatin në rrota në mënyrë që të mund të largohet lehtësisht nëse është e nevojshme.


 • Nga fundi në mur. Kjo është e mundur nëse dhoma është mjaft e gjerë dhe me këtë rregullim ka një kalim të lirë.


Nëse ka dy fëmijë, secili prej tyre ka nevojë për një shtrat të veçantë. Dhe pikërisht me të vegjlit është më e vështirë të zgjidhet ky ekuacion sesa me fëmijët më të mëdhenj. Në rastin e dytë, zgjidhja më optimale është dizenjimi i një çerdheje me një krevat marinari. Por nuk mund ta shtrini fëmijën në shtresën e sipërme.


Nuk duhet të ketë asgjë të tepërt në një dhomë me binjakë: ndërsa nëna po përleshet me një, e dyta do të ketë kohë të bjerë diçka ose ta rrëzojë atë.

Faza 3: dekor

Ka mundësi të panumërta për të dekoruar një dhomë gjumi kaq të zakonshme. Shumë faktorë luajnë një rol në zgjedhjen e një dekori: një dhomë po përgatitet për një vajzë ose një djalë, sa kohë do të qëndrojë fëmija me prindërit e tij, a është dhoma vetëm një vend për të fjetur, apo do t'i duhet të punojë, të presë mysafirë, merreni me fëmijën.

Unë mendoj se në çdo rast, skema e përgjithshme e ngjyrave duhet të jetë e qetë, neutrale dhe mund të shtohen thekse të ndritshme duke përdorur tekstile, lodra dhe gjëra të tjera që mund të zëvendësohen lehtësisht nëse dëshironi.

Unë do të veçoja zonën e fëmijëve me një nga këto opsione:

 • Letër-muri me theks ose pikturë në krevat fëmijësh. Kjo nëse ajo u vendos në dhomën e gjumit të prindërve për një kohë të gjatë.


 • tendë. Përveç dekorimit, ai mund të kryejë edhe një funksion praktik në konvikt - të mbrojë foshnjën e fjetur nga drita dhe zhurma.


 • Ngjitëse, dekorime, aplikime, fotografi me kornizë dhe dekorime të tjera muri që mund të hiqen pa dëmtuar fundin kur krevat fëmijësh lëviz në dhomën e vet.


Në përgjithësi, ju duhet të dekoroni dhomën, duke marrë parasysh rritjen e shpejtë të fëmijës, ndryshimet në nevojat dhe interesat e tij. Nëse në muajt e parë të jetës ai kalon shumicën e kohës në krahë dhe në krevat fëmijësh, atëherë pas gjashtë muajsh ai do të fillojë të zvarritet. Pra, keni nevojë për një qilim të butë. Por i vogël në mënyrë që mobiljet e rënda të mos qëndrojnë mbi të, dhe mund të mbështillet ose nxirret për pastrim.

Dhe, sigurisht, pa llamba dyshemeje, vazo dyshemeje, televizorë në një piedestal të ulët - asgjë që një fëmijë mund të arrijë në dëm të tij.

Stili i përgjithshëm në dhomë mund të ruhet duke përdorur të njëjtat mbulesa në krevat fëmijësh për të rriturit dhe fëmijë, të njëjtën ngjyrë dhe stil mobiljesh.


Vlen të kujdeseni për perde të trasha, të mbrojtura nga rrezet e diellit që të përshtaten me mjedisin, në mënyrë që fëmija të flejë më gjatë në mëngjes dhe të flejë mirë pasdite.

konkluzioni

Në teori, gjithçka duket e thjeshtë dhe e qartë. Kur shikoni modelet e stilistëve ose videot në këtë artikull - gjithashtu. Por kur detyra e kombinimit të dhomës së gjumit të një të rrituri dhe një fëmije duhet të zgjidhet në mënyrë të pavarur, diçka nuk konvergon domosdoshmërisht.

Prandaj, do të doja të dija se si e zgjidhin njerëzit e zakonshëm si unë - prindërit e rinj apo gjyshërit që kërkojnë të sigurojnë kushte të rehatshme për të vizituar fëmijët. Nëse keni zbatuar shembuj të dizajnit të suksesshëm të një dhome të tillë, ju lutemi, tregoni ato në komente.

9 qershor 2016

Nëse doni të shprehni mirënjohje, shtoni një sqarim ose kundërshtim, pyesni autorin diçka - shtoni një koment ose faleminderit!

Shtrati në një dhomë gjumi të vogël duhet të jetë funksional

Një shtrat në një dhomë gjumi të vogël duhet të jetë më shumë se një vend për të fjetur. Në fund të fundit, në shumë raste po flasim për një dhomë në të cilën është e pamundur të vendosni një gardërobë të plotë, komodë ose një tavolinë. Por, si rregull, banorët e apartamenteve të vogla detyrohen të përdorin hapësirën në dispozicion për rekreacion, punë dhe për pritjen e mysafirëve, sado kompakte të jetë.

Dhe atëherë e vetmja mënyrë për ta bërë një ambient të tillë jetese të rehatshëm është të blini mobilje të një dizajni të veçantë, dhe këtu ka shumë për të zgjedhur. Palosja, tërheqja, ngritja ose thjesht e vendosur në nivelin e kateve - të gjithë këta shtretër i shërbejnë një qëllimi: kursimit të metrave katrorë.

Çfarëdo modeli ose konfigurimi që zgjidhni, mbani mend: investimet në gjëra të tilla janë zakonisht të rëndësishme, por ato patjetër do të shpërblehen në kohën më të shkurtër të mundshme. Pra, këtu është koleksioni ynë, i cili përmban shumë gjëra të mahnitshme.

1 Ky shtrat kthehet në një tavolinë kur ngrihet.

Dizajni: Clei

2 Fotografia tjetër është e një shtrati të ndërtuar me porosi që promovon përdorimin efikas të hapësirës duke ofruar shumë hapësirë ​​ruajtëse.


Dizajni: INT2 - foto 2

3 Mjaft e pazakontë me një gardërobë të ulët të integruar.


Dizajni: Dielle

4 Ky shtrat është projektuar posaçërisht për bujtina studentore një nga universitetet. Gjatë ditës përdoret si tavolinë.

Dizajni: Nano Suites

5 Divani, sedilja e të cilit është gjithashtu një thes gjumi, është ideal për banorët e apartamenteve në studio.


Dizajni: Stephanie Hoernig

6 Shtrati në kat i ndërmjetëm ofron mundësitë më të gjera për shfrytëzim efikas të hapësirës. Dizajni tepër elegant i paraqitur në foto ishte krijuar posaçërisht për prindërit e rinj që kishin nevojë të gjenin një vend për krevatin e foshnjës së tyre të porsalindur.


Dizajni: L. McComber

7 Ky është një shtrat tjetër që ngrihet dhe rrëshqet brenda një ndarje të veçantë. Por ajo ka një avantazh të rëndësishëm mbi shumë të ngjashme: praninë e një tavoline të palosshme të bashkangjitur në sipërfaqen e poshtme të kornizës.

Dizajni: Clei

8 Nga rruga, ju mund të bëni vetë një shtrat në një platformë me ndarje ruajtjeje. Për ta bërë këtë, do t'ju nevojiten dërrasa dhe disa dollapë nga IKEA.


Dizajni: Chris Hyder

9 Një divan që kthehet në shtrat do të habisë pak njerëz. Çfarë nuk mund të thuhet për divanin, i cili kthehet në një krevat marinari.


Dizajni: Clei

10 Nëse keni mundësinë për të ndërtuar një platformë të plotë në apartament, duhet ta përdorni patjetër. Atëherë nuk do të jetë e vështirë për ju të instaloni.


Dizajni: Marc Baillardon dhe Julie Nabuse

11 Tavolina, e cila mund të jetë edhe shkrime, edhe ngrënie, kthehet përmbys duke u kthyer në një shtrat shumë të rehatshëm.
Ju pëlqeu artikulli? Ndaje me miqte!