Brendësia e dhomës së ndenjes në shtëpi me shkallë. Dizajni i brendshëm i dhomës së ndenjes me shkallë

Brendësia e dhomës së ndenjes në shtëpi me shkallë. Dizajni i brendshëm i dhomës së ndenjes me shkallë

Gjatë projektimit të një shtëpie ose apartamenti dykatësh, ne përballemi me vështirësitë e para - dizajni korrekt dhe i përshtatshëm i brendshëm i dhomës së ndenjes me një shkallë. Por në fakt, këtu fshihen shumë zgjidhje të pazakonta dhe origjinale. Në secilin stil, mund të gjeni disa drejtime që me siguri do të theksojnë zgjedhjen fituese. Gjëja kryesore në dizajnin e brendshëm është të mos humbasësh nga sytë detajet e rëndësishme që mund të prishin përshtypjen e përgjithshme të dhomës. Konsideroni se si të dekoroni siç duhet brendësinë e dhomës së ndenjes me një shkallë në katin e dytë.

Brendësia e dhomës së ndenjes me shkallë në katin e dytë

Karakteristikat e dhomës së ndenjes me shkallët në katin e dytë

Dhoma e ndenjes është qendra e shtëpisë, ku zhvillohet më së shumti aktivitet gjatë gjithë ditës. Kjo dhomë është krijuar për një zonë rekreative, komunikimi dhe argëtimi të përbashkët. Gjithashtu, kjo dhomë mund të kryejë funksione të tilla të rëndësishme si një dhomë gjumi, dhomë ngrënie, çerdhe ose zyrë. Dhe nëse një shkallë shfaqet gjithashtu në dhomë, atëherë duhet të mposhtni saktë modelin e saj.Shkallët spirale në brendësi të dhomës së ndenjes

Nëse ka një kat të dytë në një shtëpi ose apartament dykatësh, atëherë, si rregull, shkallët atje ndodhen në dhomën e ndenjes. Kjo është për shkak jo vetëm të zonës së kufizuar në sallë ose korridor. Falë pranisë së një elementi të tillë në dhomën e ndenjes, e bën atë më të rafinuar dhe elegant.Sallon me hije te lehte me shkalle ne katin e dyte

Në brendësi të një dhome të tillë të jetesës, është e rëndësishme të vendosni thekse në mënyrë korrekte. Në varësi të paraqitjes së dhomës, do të dalë në pah ose brendësia e dhomës së ndenjes ose dizajni i shkallëve. Por këtu është gjithashtu e rëndësishme të arrihet ngrohtësia dhe rehatia në shtëpi. Në një brendshme moderne të dhomës së ndenjes, një shkallë zakonisht konsiderohet një artikull dekorativ qendror. Është e rëndësishme që dhoma të lihet e lehtë dhe e ajrosur. Në të njëjtën kohë, shkalla duhet të bëhet një element lidhës midis dhomës së ndenjes dhe katit të dytë.Brendësia moderne e dhomës së ndenjes me shkallë në katin e dytë

Rekomandime për rregullimin e brendshëm të dhomës së ndenjes me një shkallë në katin e dytë

Për të arritur efektin e dëshiruar vizual, përpiquni t'i përmbaheni parimeve themelore të krijimit të një dizajni të dhomës së ndenjes me një shkallë. Këtu janë disa rekomandime themelore për ju:

 1. Stili. Gjëja kryesore këtu është të vëzhgoni drejtimin e përgjithshëm stilistik në hartimin e shkallëve. Gjithashtu sigurohuni që të merrni parasysh dizajnin e katit të parë dhe të dytë. Më e mira nga të gjitha, përpiquni të kombinoni me stil dhomën e ndenjes dhe dhomën e sipërme.
 2. Vendndodhja. Ndërtimi i një shkalle në dhomën e ndenjes mendohet më së miri në fazën e planifikimit. Mundohuni të zgjidhni vendin më të favorshëm.
 3. Kompaktësia. Shmangni dizajnet e mëdha dhe të mëdha të shkallëve. Nuk duhet të zërë shumë hapësirë ​​të lirë në dhomën e ndenjes.
 4. Përdorimi racional. Një shkallë mund të bëhet një sistem magazinimi i gjerë. Për ta bërë këtë, veshjet dhe sirtarët e integruar mund të pajisen nën shkallët.
 5. Ergonomia. Shkallët duhet të jenë të rehatshme dhe të sigurta.

Një shumëllojshmëri shkallësh në brendësi të një dhome ndenjeje moderne

Për të marrë më mirë brendësinë e dhomës së ndenjes me një shkallë në katin e dytë, duhet të bëheni llojet kryesore të shkallëve që mund të përdoren në apartamente ose shtëpi:

 1. Drejt. Ky është një marshim standard, i cili përbëhet nga hapa të zakonshëm. Mbulesa mund të jetë e shurdhër ose me hapësirë ​​të lirë nën strukturë. Një element i tillë është ngjitur në mbështetësin qendror, telat e harkut ose telat.
 2. rrotullues. Kjo është një pamje paksa e përmirësuar e marshimit. Në këtë rast, do të ketë më shumë hapësirë ​​të lirë në dhomën e ndenjes për shkak të lidhjes së seksioneve të drejta dhe kthese.
 3. Vidhos. Ky është një lloj kompakt dhe efektiv i shkallëve.
 4. Konsolë. Ky është opsioni më i përshtatshëm dhe ideal për të dekoruar një brendshme moderne. Krijon një ndjenjë të strukturës lundruese në ajër.

Çdo lloj shkalle zgjidhet veçmas në varësi të stilit të dhomës së ndenjes dhe dimensioneve të saj.

Vendndodhja ideale e shkallëve në brendësi të dhomës së ndenjes

Përveç pamjes së shkallës, vendndodhja e saj është e rëndësishme, e cila do të theksojë dinjitetin e dhomës dhe vetë strukturën e shkallëve. Perceptimi i saktë i dhomës do të varet nga efekti i saktë vizual.Shkallët gjysmërrethore në brendësi të dhomës së ndenjes

Është popullor vendosja e shkallëve në një nga qoshet e dhomës së ndenjes. Kështu, ju do të jeni në gjendje të pajisni çdo lloj strukture. Strukturat e kthyeshme do të duken veçanërisht mbresëlënëse. Kjo do të ndihmojë në ruajtjen e hapësirës maksimale të lirë. Një dizajn lakonik është i mirëpritur këtu, i cili do të kombinojë nuancat e mureve, dyshemesë dhe mobiljeve.Nën shkallët mund të organizoni një vend për të punuar dhe pushuar

Shkallët në dhomën e ndenjes mund të vendosen në pjesën qendrore të dhomës së ndenjes. Ky opsion i dizajnit të dhomës është i disponueshëm në dhoma te bollshme. Dalja në katin e sipërm do të luajë rolin e elementit qendror dhe kryesor të brendësisë së dhomës së ndenjes. Është e rëndësishme që shkallët të jenë sa më dekorative. Ju mund të përdorni një dizajn vidë.Sallon neoklasik me shkallë në brendësi

Është e dobishme të vendosni shkallët midis zonave funksionale të dhomës. Gjithashtu, ky opsion është i dobishëm për dekorimin e dhomave të bollshme të jetesës. Kështu, ju do të jeni në gjendje të ndani dhomën në disa zona të pavarura, për shembull, një dhomë ngrënie. Në këtë rast, shkalla do të luajë rolin e një ndarjeje.Dhomë ndenjeje në stil Provence me shkallë në katin e dytë në brendësi

Nëse nuk dëshironi që shkallët të bien në sy, atëherë është ideale ta vendosni në pjesën e pasme të dhomës së ndenjes. Mund të organizohet në një kamare. Sigurohuni që të merrni parasysh distancën nga dera. Dalja në shkallët nuk duhet të kryqëzohet me të.Dekori i shkallëve duhet të jetë i njëjtë si në dhomën e ndenjes.

Brendësia e sallonit të kombinuar me shkallët në katin e dytë

Ne shume shtëpi moderne dhoma e ndenjes kombinohet me nje dhome tjeter. Rezultati është një apartament i gjerë në studio. Një korridor, një kuzhinë ose një dhomë ngrënie shpesh vepron si një dhomë e tillë. Këtu mund të organizoni zona të tilla shtesë si një dhomë gjumi, një zonë për fëmijë ose një studim.Shkallët në brendësi të dhomës së ndenjes në stilin e vendit

Në hartimin e dizajnit modern të dhomës së ndenjes me një shkallë në katin e dytë, është e rëndësishme të theksohet ndarja e dhomës në zona. Mund të kombinoni parmakët dhe hapat në një ansambël të vetëm stilistik.Nën shkallët mund të pajisni një vend për ruajtjen e aksesorëve dhe veglave

Përdorimi i duhur i hapësirës së lirë pranë shkallëve në brendësi të dhomës së ndenjes

Në një hapësirë ​​moderne, është e rëndësishme të përdoret në mënyrë racionale hapësira e lirë në dispozicion. Sigurohuni që të mendoni se si të rregulloni hapësirën e lirë nën shkallët. Kjo është veçanërisht e vërtetë për shkallët e drejta. Mënyra më e njohur është pajisja e kabineteve të integruara me rafte dhe sirtarë. Këtu mund të ruani sende, libra dhe çdo aksesor tjetër. Si dekorime, mund të përdorni ndriçimin e integruar.Dizajni dhe ngjyra e shkallëve thekson stilin e dhomës së ndenjes

Për shkallët me konsol, është e rëndësishme të pajisni një vend nën të për një mini-studim ose punime me gjilpërë dhe hobi. Këtu mund të gjeni një kënd të mirë për relaksim dhe vetmi. Mund të rregullohet edhe vendi nën shkallët spirale. Për shembull, bëni rafte për ruajtjen e sendeve të vogla atje. Në fakt ka shumë opsione të projektimit për hapësirën e lirë nën shkallët. E gjitha varet nga stili i dhomës, hapësira e lirë dhe nevojat e familjes.

Shkallët janë një strukturë e rëndësishme në shtëpi dhe shumë e bukur. element arkitektonik. Ajo vetëm do të pasurojë brendësinë e çdo dhome të gjallë.

Ka një larmi të madhe shkallësh për sa i përket dizajnit, materialit dhe qëllimit. Për sa i përket konstruksionit, ekzistojnë katër lloje kryesore të stallave: shkallët në varëse, shkallët në vargjet e harkut, shkallët në bulona, ​​shkallët konsol. Sigurisht, ka edhe lloje të përziera. Kosour - lloji më i zakonshëm i elementit mbajtës të shkallëve. Kjo për faktin se është më e lehtë për t'u instaluar dhe riparuar. Një shkallë në një varg harku ndryshon nga ato me tela në mungesë të zgjatjeve nën hapat në elementin mbështetës (varg). Ky dizajn është më kompleks. Lloji i tretë i shkallëve është një shkallë vetë-mbështetëse në shina. Ngarkesa në shkallë të tilla shpërndahet midis hapave. Dhe lloji i katërt është një shkallë konsol. Elementi mbështetës i shkallëve të konsolit është muri në të cilin janë montuar hapat. (Në foto - një shkallë vetë-mbështetëse në shina). Nëse flasim për materialin, atëherë shkallët mund të jenë prej druri, metali, betoni, betoni i armuar, guri natyror, qelqi dhe madje edhe plastika. Gjithçka do të varet nga stili i dhomës së ndenjes dhe imagjinata juaj. Gjithashtu, shkallët janë me një fluturim, me dy fluturime, me tre fluturime, të drejta dhe rrotulluese. Zgjidhni për shije!

  Një shkallë e drejtë me një fluturim lidh nivelet e sipërme dhe të poshtme të dhomës së ndenjes. Kangjella të larta të shkallëve zonojnë hapësirën. Lëvizje e mirë!

  Një shkallë prej druri me kangjella të falsifikuara është një klasik i zhanrit.

  Shkallët e bëra nga materiale të kombinuara janë shumë të njohura. Guri dhe metali, metali dhe druri, metali dhe qelqi - ka shumë opsione. Kjo shkallë është vendosur në një kënd dyzet e pesë shkallë - një kënd i rehatshëm si për ngjitjen ashtu edhe për zbritjen.

  Pllaka rrotulluese në tela është një homazh për stilin Art Nouveau.

  Shkallët spirale që çojnë nga dhoma e ndenjes në katin e dytë të shtëpisë, papritur rimon saktësisht me oxhakun, trarët e tavanit dhe strukturat e murit prej druri.

  Një shkallë betoni me dy fluturime me kangjella metalike të hapura thekson në mënyrë të përsosur pikturën e Leonid Rotar. Në një farë mase, vetë shkallët janë një objekt arti. Në artin bashkëkohor, ai shpesh shfaqet si një objekt arti, duke u bërë pjesë e një instalacioni.

  Sikur shkalla e konsolit e varur në ajër është shumë efektive!

  Një shkallë prej druri me dy fluturime me një kënd të rehatshëm ngritjeje (dyzet e pesë gradë) është koncize dhe konstruktive.

  Dy shkallë simetrike që të çojnë në katin e dytë duken shumë madhështore!

  Këtu shihni një shkallë metalike në një tela. Ajo të çon nga dhoma e përbashkët e ndenjes në katin e parë në dhomat private në katin e dytë. Thjeshtësia dhe kontura e konturit të saj përshtaten në mënyrë të përkryer në brendësi të dhomës së ndenjes.

  Dhoma e ndenjes me dy lartësi me trarë të ekspozuar plotësohet natyrshëm nga një shkallë prej druri.

18 mars 2014 // këtu

Në procesin e projektimit të një shtëpie dykatëshe ose një apartamenti me disa kate, shpesh ka një problem me vendndodhjen e saktë dhe të përshtatshme të shkallëve në katin e fundit. Duke iu referuar traditave arkitekturore, është e mundur të organizoni një shkallë në një dhomë të veçantë që lidh të gjitha katet, si një shkallë në ndërtesa të larta. Sidoqoftë, kjo metodë është jashtëzakonisht joekonomike; do të kërkohet shumë hapësirë ​​​​e lirë për të pajisur një shkallë të veçantë. Arkitektët dhe dizajnerët modernë pajtohen që hapësira e jetesës më e rehatshme dhe estetikisht e saktë për vendndodhjen e shkallëve të dyshemesë është dhoma e ndenjes.

Ergonomia

Një nga shkencat themelore që do të kërkohet për të hartuar një hapësirë ​​me një shkallë është ergonomia. Kur zgjidhni një projekt, është e rëndësishme t'i referoheni bazave të dizajnit artistik të dhomës. Është e nevojshme të vlerësohen të gjitha karakteristikat teknike të zonës së përdorur - dhoma e ndenjes, dhe të zgjidhni vendin më praktik për vendndodhjen e shkallëve.

Në dizajnin ergonomik të projektit, shkalla konsiderohet si një element funksional konstruktiv që siguron një lidhje vertikale midis kateve dhe ka avantazhet dhe disavantazhet e veta. Ato duhet të merren parasysh gjatë projektimit.
Karakteristikat dhe specifikat e shkallëve në dhomën e ndenjes

Prania e shkallëve në dhomën e ndenjes ndryshon plotësisht karakterin e dhomës dhe qëllimin e saj. Pavarësisht nga lloji dhe tiparet e dizajnit, shkallët në dhomën e ndenjes kanë karakteristika pozitive dhe negative:

Pozitive

 1. Kursimi i hapësirës. Shkallët e hapura nuk kërkojnë hapësirë ​​për rregullimin e "kafazit" dhe këto metra katrorë përdoren si hapësirë ​​e dobishme banimi, dhe hapësira poshtë shkallëve është e përshtatshme për mobilje.
 2. Dekorative. Në ambientet moderne, shkallët kryejnë jo vetëm një rol funksional, por edhe rolin e elementit kryesor dekorativ në brendësi, duke krijuar qendrën e përbërjes.
 3. Komunikimi. Falë shkallëve, të cilat nuk janë të rrethuara me mure, është shumë më e lehtë të sillni mobilje dhe pajisje të përmasave të mëdha lart.
 4. Lidhja logjike e hapësirës. Shkallët në dhomën e ndenjes do të ndihmojnë në krijimin e një arkitekture të menduar dhe koherente të dhomës, duke lidhur logjikisht dy sheshe të vendosura paralelisht me njëri-tjetrin.

Negativ

 1. Dhoma e kalimit. Dhoma e ndenjes, në të cilën ndodhet shkalla, nuk mund të përdoret si një hapësirë ​​e izoluar, dhe në një masë më të madhe do të jetë një sallë.
 2. Izolimi i zhurmës. Izolimi i pamjaftueshëm midis kateve do të rrisë gamën e përhapjes së zërit.


Llojet e ndryshme të shkallëve, të cilat ndryshojnë në materiale, dizajn dhe pamje të përgjithshme estetike, duhet të plotësojnë kërkesat bazë që parandalojnë një sërë problemesh në jetën e përditshme.

Karakteristikat e detyrueshme:
 1. Këndi i animit. Një shkallë e rehatshme dhe praktike duhet të ketë një kënd të prirjes jo më shumë se 50 gradë.
 2. Hapat. Është e rëndësishme që hapat (pjesa e sipërme e shkallës) të jenë të gjera - nga 25 cm Gjerësia e hapit zgjidhet individualisht dhe duhet të jetë maksimumi 10% më pak se gjatësia e këmbës së njeriut.
 3. Kangjella. Lartësia e kangjellave nuk duhet të jetë më e ulët se niveli i kofshës, dhe vetë kangjella duhet të ketë një formë të efektshme që është e rehatshme për dorën. Për të moshuarit, shkallët me kangjella në të dy anët janë më të përshtatshme.
 4. Rafte vertikale. Vendndodhja optimale e rafteve që mbajnë kangjella është në një distancë prej 15 cm në raport me njëri-tjetrin. Kur zhvilloni një dizajn individual të shkallëve, instaloni raftet vertikale me një llogaritje prej 2 copë. në një hap.
 5. Vendet e organizimit. Nëse shkalla ndërmjet kateve ka një platformë (ose disa platforma), atëherë ajo duhet të ketë një sipërfaqe prej të paktën një metër katror dhe të vendoset në mënyrë të tillë që të mund të vendosen në të dy të rritur me gjatësi të plotë (lartësi e kënaqshme - nga 2 m).
 6. Marshimet. Mars - një seri hapash drejt platformës, duhet të përbëhet nga të paktën tre hapa.

Gabimi më i zakonshëm kur zgjidhni një model shkallësh për një shtëpi ose apartament privat është një referencë ndaj GOST-ve të vendosura. Është e arsyeshme të besohet se standardet e miratuara do të jenë sa më mesatare dhe do t'i korrespondojnë të gjithëve pa përjashtim. Megjithatë, janë shkallët e standardizuara ato që kanë më shumë mospërputhje me një person të vetëm - pronarin.

Llogaritjet e shkallëve, dizajni i saj dhe karakteristikat teknike, kryhen para fillimit të punimeve të ndërtimit dhe riparimit. Është praktikisht e pamundur të lidhen dy kate me shkallë, ku kanë përfunduar punimet e ndërtimit dhe të mbarimit. Për ta bërë këtë, do t'ju duhet të ndryshoni plotësisht planin e secilit prej kateve dhe të riformoni vëllimin e përgjithshëm të dhomave, duke shkatërruar punën e përfundimit.

Montimi i shkallëve është faza përfundimtare, e cila kryhet pas përfundimit të punimeve ndërtimore dhe vetëm në zonën e përgatitur. Gjatë rrjedhës së ndërtimit ose rizhvillimit, është instaluar një shkallë e përkohshme, e cila kryen funksionin kryesor - lidhjen e dyshemeve.

Kerkesa minimale

Për shkallët e hapura, kërkohen mesatarisht 5-8 metra katrorë. zonë jetese. Kostot ndryshojnë në varësi të karakteristikave të projektimit. Vëmendje e veçantë i kushtohet hapave, të cilët duhet të jenë:

Mënyrat e vendosjes së shkallëve

Vendndodhja e shkallëve varet nga karakteristikat e dhomës në tërësi, kështu që çdo projekt konsiderohet individualisht. Kur zgjidhni një metodë vendndodhjeje, para së gjithash, merren parasysh dëshirat e pronarëve të shtëpisë, të cilat përshtaten me aftësitë e projektimit të ndërtesës dhe paraqitjen.Me rregullimin ergonomik të shkallëve në dhomën e ndenjes, është e nevojshme të merren parasysh bazat thelbësore të rëndësishme:

 1. Distanca midis shkallëve dhe derës. Shkallët në dhomën e ndenjes e bëjnë dhomën të kalueshme, për të minimizuar këtë pengesë, struktura e shkallëve është e vendosur sa më afër derës, duke lënë hapësirë ​​vetëm për hapjen e fletës së derës.
 2. Kompaktësia. Duke përdorur veçoritë e paraqitjes, është e nevojshme të zgjidhni një dizajn shkallësh që do të kërkojë një minimum hapësirë, pa humbur cilësitë kryesore: komoditetin dhe sigurinë.
 3. Drejtimi i hapave. Në varësi të modelit të shkallëve, të gjithë hapat ose vetëm ai fillestar duhet të drejtohen drejt derës së përparme.

Përdorimi i hapësirës nën shkallë


Falë sistemit të gradimit të shkallëve, hapësira nën to mund dhe duhet të përdoret. Ekzistojnë opsione të mirëpërcaktuara për përdorimin e hapësirës poshtë shkallëve, të cilat përdoren më shpesh në arredimin e brendshëm dhe mobilimin e dhomës së ndenjes:

 1. Dollap. Mobiljet që përsërisin vijën fundore të dizajnit të shkallëve janë mënyra më e përshtatshme për të mbushur hapësirën poshtë shkallëve. Avantazhi kryesor i kësaj metode është kursimi i zonës së përdorshme të dhomës.
 2. Dhoma e drurit. Ky lloj rregullimi i hapësirës nën shkallë është i përshtatshëm vetëm nëse shkalla ka gjerësi të mjaftueshme dhe formë të përshtatshme. Për sa i përket avantazheve të tij, një dollap është i krahasueshëm me mobiljet me përmasa të mëdha, dhe gjithashtu kursen hapësirë ​​në dhomën e ndenjes.
 3. Dhoma. Është e mundur të pajisni një dhomë të izoluar nën shkallët vetëm nëse po flasim për një strukturë shumë të gjerë dhe të lartë, dhe një dhomë të gjallë me një sipërfaqe prej më shumë se 30 m². Dhoma mund të mos jetë banimi dhe të ketë një qëllim të veçantë. Mund të instaloni pajisje shtëpiake në të, një vend për vetmi dhe relaksim, ose një dhomë lojrash për fëmijë.
 4. Zona e punës. Mobiljet moderne të zonës së punës janë të përshtatshme për rregullimin e hapësirës nën shkallë.
 5. Kinema në shtëpi. Meqenëse po flasim për një dhomë ndenjeje, një kinema shtëpiake nën shkallë është opsioni më i përshtatshëm. Një mur i zhytur do t'ju lejojë të vendosni jo vetëm një TV, por edhe rafte për disqe.

Në dizajnin individual, rregullimi i hapësirës nën shkallët nuk kufizohet në zhvillime dhe mund të përdoret për qëllime personale. Rastet e përdorimit kreativ dhe jo standard mund të jenë çdo gjë: një akuarium, një serë, një oxhak, një banak bar ose rafte vere. Çdo pjesë e dizajnit të dhomës së ndenjes mund të organizohet në hapësirën poshtë shkallëve.

Zgjedhja e shkallëve

Para se të zgjidhni një shkallë, është e rëndësishme të merren parasysh kërkesat themelore që do të shërbejnë si bazë për hapat e mëvonshëm të përzgjedhjes.

Kostoja e zonës për rregullimin e një shkalle të hapur duhet të llogaritet edhe para fillimit të punimeve të ndërtimit dhe riparimit. Nëse dhoma e ndenjes ka një sipërfaqe prej më shumë se 40 metra katrorë, atëherë mund të konsideroni mundësinë e vendosjes së shkallëve si objekt qendror të dhomës. Megjithatë, duke iu referuar kërkesave të vendosjes ergonomike të strukturës së shkallëve, është mirë të zgjidhni vendndodhjen e shkallëve sa më afër derës së përparme.

Frekuenca e funksionimit ndikon drejtpërdrejt proporcionalisht në zgjedhjen e dizajnit, materialeve për prodhim dhe lidhësve. Rezistenca ndaj konsumit të shkallëve parashikon periudha të caktuara që duhet të merren parasysh gjatë projektimit.

Çështja e numrit të njerëzve që jetojnë në një shtëpi ose apartament, si dhe mosha dhe gjendja e tyre shëndetësore kërkon jo më pak vëmendje. Shkallët standarde janë të dizajnuara për një person mesatar (gjatësia, pesha dhe mosha) pa karakteristika dhe preferenca personale, të cilat duhet të merren parasysh gjatë zgjedhjes.

Montimet dhe strukturat

Një shumëllojshmëri e gamës tregtare të shkallëve për dhomat e ndenjes ju lejon të zgjidhni lehtësisht një dizajn që plotëson të gjitha kërkesat për funksionalitet, rehati dhe dizajn. Dallimi kryesor midis llojeve të propozuara është në konfigurimin, metodat e fiksimit të trarëve, kangjellave dhe hapave.
Montimet:
 1. Kosoura. (Kosoura * - trarët) Trarët, të bërë në formë katrore ose të rrumbullakosura, janë baza për marshime. Shkallët vendosen në shalët e përfunduar dhe forcohen me një ngritës fundor.
 2. Boltsy. (Bulona* - bulona metalike) Bulonat metalikë me të cilët të gjitha hapat dhe hapësira në tërësi ngjiten në murin mbajtës.
 3. Tel harku. Me ndihmën e një fije harku, hapi mbështetet në të dy anët me një fund të maskuar dhe fiksohet me trarë mbajtës.
 4. Vidhos. Shtylla ose tubi vepron si bazë, dhe fluturimi i shkallëve është i vendosur përreth, duke përshkruar një formë spirale. Hapat, si rregull, kanë formën e një paralelipipedi ose një trekëndëshi. Për forcë më të madhe, është instaluar një fiksim shtesë: balustrat.
Ndërtimet


Një kriter mjaft i rëndësishëm - numri i marshimeve, varet jo vetëm nga dëshirat e pronarit, por edhe nga zona e disponueshme. Komoditeti dhe funksionaliteti i secilës shkallë do të përcaktohet nga kërkesat e saj personale për numrin e metrave katrorë.

 1. Marshimi i drejtpërdrejtë i vetëm. Një nga llojet më të thjeshta, që kërkon një hapësirë ​​minimale në katror dhe lartësi.
 2. Drejt me platformë. Kërkon më shumë hapësirë ​​se sa një marsh, por më i zbatueshëm në dhomën e ndenjes.
 3. Drejt dy marshime me marshime paralele. I përshtatshëm vetëm nëse lartësia e tavanit është të paktën 3.5 m.
 4. "G" në formë me një platformë. Vendosur në cep të dhomës së ndenjes, duke zënë dy mure. Kërkon ngritjen e tavanit (tavan-dysheme) për të siguruar hapësirë ​​të plotë mbi marshimin e dytë.
 5. Tre në mes të fluturimit me dy platforma. Lartësia e tavanit për rregullimin e tre shkallëve të fluturimit me dy platforma është 6.5 m.
 6. Një fluturim jo i drejtë me hapa rrotullues në njërën anë. Një zgjidhje kompromisi për të reduktuar konsumin e hapësirës dhe lartësinë e pamjaftueshme të tavanit. Nuk është mjaft i përshtatshëm, sepse ka një gjerësi hapash të ndryshme.
 7. Një marshim jo i drejtë me hapa dredha-dredha në të dy anët. Ky lloj ndërtimi përdoret vetëm nëse platformat e sipërme dhe të poshtme me hapa dredha-dredha janë paralele me njëra-tjetrën.
 8. Fluturimi i sipërm drejt dhe hapat e poshtëm dredha-dredha. Përdoret si një alternativë ndaj modelit në formë "L". Shkallët më të ulëta të mbështjelljes zvogëlojnë kostot e hapësirës dhe ju lejojnë të vendosni shkallët në një dhomë me lartësi tavani 3 m.
 9. Marshimi në formë harku dhe hapa dredha-dredha në të dyja anët. Një version edhe më i shkurtuar i dizajnit në formë "L", i cili ju lejon të vendosni shkallët në një dhomë me një lartësi tavani prej 2.5 m.
 10. Vidhosni me hapa dredha-dredha. Nëse nuk ka kërkesa të veçanta për gjerësinë dhe formën e hapave, atëherë shkallët spirale janë opsioni më i përshtatshëm dhe ekonomik që mund të përdoret në dhomën e ndenjes.
 11. Spirale. Çdo variacion i shkallëve spirale, për dhoma me tavanet e larta.
 12. Me hapa dredha-dredha dhe një platformë të ndërmjetme. Një opsion i përshtatshëm projektimi, i cili, falë hapave të dredha-dredha, kënaq lartësitë e tavanit nga 2.7 m.

Materiali

Materiali është i një rëndësie kyçe në hartimin e shkallëve. Cilësitë kryesore të materialit, rezistenca e tij ndaj konsumit dhe efekti dekorativ merren parasysh gjatë zhvillimit të një projekti të projektimit të shkallëve. Për prodhimin përdoren lloje të ndryshme materialesh ndërtimi, duke filluar nga ato tradicionale: druri, metali, guri, deri te përzierjet moderne të ndërtimit dhe materialet me origjinë jonatyrore.

Druri

Shkallët e brendshme të hapjes janë më së shpeshti prej materiali natyror të qëndrueshëm - druri. Lloji i drurit përcakton rezistencën ndaj konsumit, efektin dekorativ dhe aftësitë fizike.


Racat e buta (pisha, bredhi, kedri, bredh) janë përfaqësues të opsionit më buxhetor. Sidoqoftë, materiale të tilla kanë një strukturë shumë fibroze dhe fleksibël, gjë që zvogëlon jetën e shërbimit. Hapat e bërë nga shkëmbinj të butë duhet të përbëhen nga disa trarë për të rritur forcën.

shkëmbinj gjysmë të fortë(thupër ose panje) - opsioni më i mirë, sepse ka një kosto mesatare dhe karakteristika të pranueshme. Struktura e shkallëve të panjeve mund të ketë një konfigurim të ndryshëm dhe nuk kërkon përforcim shtesë.

Drurët e fortë (hiri, arra, lisi, ahu) janë materiale elitare shumë dekorative me një jetëgjatësi maksimale shërbimi deri në gjysmë shekulli pa restaurim. Për të ulur koston, materialet elitare përdoren vetëm për elementët dekorativë të shkallëve.

Një material druri relativisht i ri meriton vëmendje të veçantë - druri i ngjitur, i cili është më i qëndrueshëm dhe më i qëndrueshëm, duke tejkaluar edhe speciet elitare - lisin ose arrën në karakteristikat e tij.

Duke qenë se druri është një material fleksibël, instalimi i shkallëve kryhet pasi ndërtesa të jetë tkurrur plotësisht. Para instalimit të strukturës, të gjithë elementët e drurit duhet të trajtohen me materiale mbrojtëse (produkte bojë dhe llak) për të parandaluar deformimin dhe prishjen.

Është e rëndësishme të dini se edhe llojet më të mira të drurit që kanë kaluar në të gjitha fazat e përpunimit kërkojnë kushte të veçanta të temperaturës dhe lagështisë. Temperatura e ajrit duhet të mbahet në intervalin 20 deri në 25 gradë (dhomë). Niveli i lagështisë nuk duhet të kalojë 70%. Në mot shumë të nxehtë, kur nivelet e lagështisë janë nën 60%, rekomandohen lagështuesit e dhomës.

Metal


Metali, si materiali më i qëndrueshëm që nuk njeh analoge, mund të përdoret si kryesor ose plotësues. Ndër karakteristikat pozitive të metalit nuk janë vetëm forca dhe qëndrueshmëria, por edhe funksionaliteti, siguria nga zjarri dhe mungesa e plotë e kërkesave të mirëmbajtjes.

Për strukturën mbajtëse përdoren çelik inox, bronzi dhe në raste të rralla bronzi. Këto lloj metalesh kanë forcë maksimale dhe janë më pak të ndjeshëm ndaj shkatërrimit se të tjerët. Dekorimi kryhet duke përdorur elementë kromi dhe të falsifikuar me spërkatje ose lyerje të jashtme.

Pavarësisht nga të gjitha avantazhet e dukshme, shkallët metalike në dhomën e ndenjes përdoren rrallë, sepse ato kanë një pengesë - një nivel të lartë zhurme. Duke pasur parasysh që po flasim për lidhjen e dy dhomave të ndenjes, është më mirë të përdoret metali në kombinim me dru.

Xhami

Materiali më jokonvencional për strukturat e shkallëve, pasi ka një karakteristikë personale - brishtësinë. Sidoqoftë, qasja moderne për prodhimin e qelqit me lidhje me shumë shtresa (tripleks) rrit faktorin e forcës. Falë veshjes së polimerit, rrafshet e lidhura janë rezistente ndaj goditjeve dhe kanë karakteristika të përgjithshme të ngjashme me qeramikën.


Shtresat shtesë përforcuese, veshjet e jashtme për të rritur forcën, si dhe teknologjia për prodhimin e xhamit rezistent ndaj goditjes, reflektohen në peshën e shkallëve. Hapi (1000/350/25 mm) ka një peshë deri në 15 kg. Duke marrë parasysh koston e materialeve harxhuese për prodhimin e një dizajni të tillë, si dhe kostot e përpunimit, kostoja totale përcakton qelqin si një material elitar, të shtrenjtë për shkallët e hapura.

Guri, pllaka betoni, qeramika

Shkallët e bëra me gurë, qeramikë ose pllaka betoni ndajnë të njëjtat karakteristika dhe përfaqësojnë struktura të qëndrueshme, rezistente ndaj konsumit me cilësi personale dekorative.

Guri natyror është një material masiv që kërkon shumë hapësirë ​​për të organizuar shkallët. Projekti i një shkalle për një dhomë të gjallë zhvillohet gjithmonë me thjeshtimin maksimal të dizajnit, duke minimizuar kështu koston e metrave katrorë. Guri natyror përdoret si materiali kryesor për strukturën mbështetëse dhe hapat. Kangjella dhe dekor janë bërë duke përdorur materiale të lehta - dru dhe metal. Meqenëse guri natyror është një material ndërtimi i shtrenjtë, pjesët jo mbajtëse zëvendësohen me gur artificial për të ulur koston e ndërtimit.


Pllakat e betonit janë një alternativë ndaj gurit natyror, i cili nuk është inferior në parametrat bazë të forcës për shkak të përforcimit të çelikut. Në karakteristikat krahasuese, pllakat e betonit janë inferiore për sa i përket rezistencës ndaj konsumit dhe efektit dekorativ, prandaj kërkojnë restaurim periodik dhe veshje të detyrueshme me materiale dekorative.


Qeramika përdoret vetëm si material ballor. Të gjitha produktet qeramike kanë forcë të lartë, rezistencë ndaj ndryshimeve të temperaturës dhe lagështisë. Përveç kësaj, sipërfaqja e materialeve të veshjes qeramike nuk kërkon kujdes të veçantë dhe është e lehtë për t'u pastruar.


Kombinim dhe kombinim

Secili prej materialeve ka karakteristikat e veta, pozitive dhe negative. Kombinimi do të ndihmojë për të kompensuar mangësitë dhe për të përdorur cilësitë pozitive të secilit prej materialeve. Pllakat e betonit janë një material i mirë, i lirë dhe i qëndrueshëm për strukturat kryesore mbajtëse; metali është një material i shkëlqyer për kangjella; drurë të fortë - të përshtatshëm për hapa; qeramika, qelqi, guri artificial dhe drurë të butë - për përfundimin dekorativ të shkallëve.


Brendshme

Të gjitha objektet e mëdha të brendshme që krijojnë theksin kryesor stilistik duhet të bëhen në radhë të parë, sipas ligjeve të krijimit të një kompozimi. Por, bazuar në kërkesat e ndërtimit dhe teknike, struktura e shkallëve duhet të instalohet në fund, dhe faza përfundimtare e rregullimit të shkallëve - instalimi i hapave dhe dekorimi kryhet pas të gjitha aktiviteteve të riparimit dhe veshjes.

Është e pamundur të krijohet një brendshme "e gjallë" që krijohet në procesin e riparimit dhe rregullimit të një dhome ndenjeje me një shkallë. Një objekt i madh që kërkon dekorim personal dhe krijon një theks stilistik të të gjithë brendësisë nuk do të plotësojë logjikisht rehatinë e krijuar tashmë në dhomën e ndenjes.

Rregullimi i brendësisë në dhomën e ndenjes me shkallë fillon me një plan të detajuar. Duke marrë parasysh kërkesat personale për komoditetin e dhomës, si dhe mundësitë e zonës, zgjidhen stili kryesor i brendshëm dhe shkallët që korrespondojnë me këtë stil.

Llojet e shkallëve dhe stilet e brendshme

Çdo stil i brendshëm ka mjedisin e tij organik, të formuar nga trashëgimia arkitekturore dhe kulturore, paraardhësi i stilit. Shkallët, si një shtesë konstruktive në hapësirën e banimit, u përdorën në të gjitha fazat e zhvillimit të artit dekorativ dhe të brendshëm. Secili prej stileve të brendshme ka kërkesat e veta për formën, pamjen dhe dizajnin e përgjithshëm të shkallëve.

Stilet e brendshme historike

Secili nga përfaqësuesit e stileve të brendshme historike synon të rikrijojë teknikat kryesore shprehëse dhe formale që korrespondojnë në mënyrë stereotipike me një epokë të caktuar. Të gjitha stilet historike janë afër përdorimit të materialeve tradicionale të ndërtimit: druri, metali dhe guri, si dhe format klasike të thjeshta dhe koncize.
Stili i shkallëve:
 • . Dy versione tipike të shkallëve, të dekoruara në stilin egjiptian: gjeometrike, të drejta me qoshe të mprehta prej guri dhe të veshura me suva (e bardhë, bezhë e lehtë) pa kangjella; një shkallë njëshe me tre hapa dredha-dredha nga fundi, prej guri, me kangjella metalike të falsifikuara.
 • greke. Shkallët me përmasa të mëdha, të drejta (një-dy marshime me platformë) prej guri ose pllaka betoni, me parmakë të mëdhenj betoni, që qëndrojnë në piedestale të ulëta të gjera dhe me veshje minimale.
 • romake. Një shkallë e drejtë, domosdoshmërisht me shkallë dredha-dredha, prej guri, me parmakë guri monolit të zbukuruar me modele tradicionale romake.
 • romane. Një shkallë dredha-dredha në formë spirale ose "L" e bërë prej druri të fortë dhe e lyer me tone të ngrohta të ngjyrave të lehta tradicionale. Parmakë të thjeshtë prej druri të errët ose metali të montuara në balustra të ngushta të gdhendura. Sigurohuni që të plotësoni tapetin me temë.
 • gotik. Shkallët spirale më të çuditshme të bëra nga druri i errët, metali dhe guri natyror. Parmakë me një model dredha-dredha natyraliste dhe hapa të zhveshur.
 • Rilindja. Strukturë me një platformë të detyrueshme dhe hapa dredha-dredha, prej druri të fortë dhe gjysmë të fortë. Parmakë të mëdhenj me balustra me model simetrik të bërë nga i njëjti material si hapat. Në cilindo nga variacionet e dizajnit - është zbukuruar me një qilim të dendur me fletë.
 • barok. Dizajni mund të ketë çdo formë, por duhet të jetë ekskluzivisht prej druri. Vëmendje e veçantë i kushtohet balustrave të punuar me dorë.
 • Rokoko. Dizajni i shkallëve gjithmonë të lakuar, pa platformë, prej metali. Materiali plotësues është druri, i cili përdoret për hapa dhe parmakë.
 • Klasicizmi. Shkallët e vetme me dredha nga të dyja anët, të cilat mund të bëhen tërësisht nga një material: guri (betoni, guri natyror), druri. Me dekorim minimal të balustrave.
 • . Shkallë guri monolit me dy fluturime dhe një platformë, pa dredha-dredha. Roli i balustrave kryhet nga kangjella prej druri dekorative të gdhendura. Hapat janë të mbuluara me një qilim të thjeshtë me ngjyra të errëta.
 • . Duke përdorur çdo material: metal, dru, qelq ose gur, krijohet një shkallë e çuditshme e lakuar pa pjesë të përafërta gjeometrike. Vëmendje e veçantë i kushtohet dizajnit të parmakut, i cili duhet të jetë i lakuar dhe i rrjedhshëm, në stilin Art Nouveau.
 • . Shkallët më të thjeshta në ekzekutim janë me një fluturim. Roli kryesor dekorativ luhet nga hapat, të cilat janë të dizajnuara në kontrast. Pjesa mbajtëse e shkallëve është prej guri ose pllaka betoni, ndërsa shkallët janë prej druri elitar. Kangjella lakonike, duke përsëritur formën e shkallëve në balustrat e hollë.
 • Provence. Shkallët e lakuar me një fluturim, e bërë ekskluzivisht nga druri i lehtë. Kangjellat janë të mëdha dhe të thjeshta, me balustra kaçurrelë.

Stilet moderne të brendshme

Stilet moderne të brendshme synojnë të krijojnë një mjedis harmonik, me skema të balancuara ngjyrash, një komplot konciz dhe të arritshëm. Për të theksuar modernitetin, përdoren materiale të reja ndërtimi, në formë të pavarur ose plotësuese.
Stili i shkallëve:
 • Konstruktivizmi. Forma të thjeshta gjeometrike të ndërtimit me platforma të detyrueshme. Materiali kryesor është guri ose pllaka betoni, ndoshta druri. Të njëjtat kangjella gjeometrike strikte, me balustra të hollë.
 • teknologji të lartë. Dizajni zgjidhet për hapësirë, në mënyrë që të kursehet hapësira maksimale e lirë. Shkallët modulare në shina me kangjella të thjeshta. Hapat nga çdo material në të cilin ndodhet stili.
 • Minimalizmi. Dizajni me një marsh (në raste të rralla, me dy marshime) i një forme të drejtë të thjeshtuar. Dizajni përbëhet nga hapa që dalin nga muri, pa bazë dhe mbështetëse. Kangjella mund të bëhet në formën e një shiriti të vetëm ose të mungojë fare.
 • Kitsch. Modelet më komplekse, të mëdha dhe pretencioze, me dekorim të tepruar dhe një kombinim të të gjitha materialeve të disponueshme.

Ndriçimi i shkallëve


Ndriçimi ndahet në lloje: artificial dhe natyror. Ndriçimi natyror është drita e ditës, ndriçimi artificial është ndriçimi. Në varësi të vendndodhjes dhe karakteristikave të projektimit të shkallëve, zgjidhen një ose më shumë lloje të ndriçimit artificial.

Për shkallët me struktura xhami me njolla (boshllëqe të mëdha midis shkallëve, kangjella që transmetojnë dritë), mjaftojnë disa llamba të mëdha në fillim dhe në fund të një marshimi. Ndriçimi për shkallët monolitike dhe spirale zgjidhet individualisht.

Llojet e ndriçimit

Ndriçimi në shkallë mund të jetë i drejtpërdrejtë, i shpërndarë ose i kombinuar. Kërkohet direkt në errësirë, për të ndriçuar plotësisht shkallët. Shpërndarja në pjesën më të madhe luan një rol shtesë, dhe gjithashtu kryen funksione dekorative. Kombinimi përfshin një kombinim harmonik të llojeve të ndryshme të ndriçimit.

Zgjedhja e një pajisjeje ndriçimi bazohet jo vetëm në kërkesat për rehati, por edhe në karakteristikat dekorative të shkallëve.

 • Ndriçimi lokal kërkohet për ndriçimin e synuar të shkallëve. Mund të bëhet në formën e llambave të dyshemesë të ndërtuara në fasadën e shkallëve ose në nivelin e kyçit të këmbës në murin anësor. I njëjti ndriçim lokal mund të instalohet shtesë në kangjella. Për shkallët spirale, ndriçimi lokal është instaluar vertikalisht në një shtyllë bazë.
 • Administratori http://www..png Administratori 2014-03-18 18:58:50 2014-03-18 19:00:33 Dhoma e ndenjes me shkalle: llojet, llojet, pajisja
 • Brendësia e dhomës së ndenjes me shkallë

  "data-pinterest-text="Dhomat e brendshme të dhomës së ndenjes me shkallë" data-tweet-text="Dhomat e brendshme të dhomës së ndenjes me shkallë">

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Brendësia e dhomës së ndenjes

 • Dizajni, enterier i sallonit-kuzhine me oxhak. dhomat e ndenjes me shkallë

  "data-pinterest-text="Dizajn, brendësi e dhomës së ndenjes-kuzhine me oxhak. dhomat e ndenjes me shkalle" data-tweet-text = "Dizajn, interier i sallonit-kuzhine me oxhak. dhomat e ndenjes me shkallë

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Dizajni, enterier i sallonit-kuzhine me oxhak.

 • Kuzhinë-dhomë ndenje bardh e zi me një tavan kompleks. dhomat e ndenjes me shkallë

  "data-pinterest-text="Dhomë ndenjeje kuzhine bardh e zi me një tavan kompleks. dhomat e ndenjes me shkallë" data-tweet-text="Dhomë ndenje-kuzhine bardh e zi me tavan kompleks. dhomat e ndenjes me shkallë

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Kuzhinë-dhomë ndenje bardh e zi me një tavan kompleks.

 • Njëngjyrëshe kuzhinë-dhomë ndenjie me një oxhak. dhomat e ndenjes me shkallë

  "data-pinterest-text="Dhomë ndenjeje-kuzhine monokrome me oxhak. dhomat e ndenjes me shkallë" data-tweet-text="Kuzhinë-dhomë ndenjeje monokrome me oxhak. dhomat e ndenjes me shkallë

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Njëngjyrëshe kuzhinë-dhomë ndenjie me një oxhak.

 • Dhomë njëngjyrëshe kuzhine me oxhak dhe bar mëngjesi. dhomat e ndenjes me shkallë

  "data-pinterest-text="Dhomë ndenjeje-kuzhine monokrome me oxhak dhe bar mëngjesi. dhomat e ndenjes me shkallë" data-tweet-text="Kuzhinë-dhomë ndenjeje monokrome me oxhak dhe bar mëngjesi. dhomat e ndenjes me shkallë

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Dhomë njëngjyrëshe kuzhine me oxhak dhe bar mëngjesi.

 • Brendësia e dhomës së ndenjes me shkallë stil modern. dhomat e ndenjes me shkallë

  "data-pinterest-text="Brendësia e dhomës së ndenjes me shkallë në stil modern. dhomat e ndenjes me shkallë" data-tweet-text="Brendësia e dhomës së ndenjes me shkallë në stil modern. dhomat e ndenjes me shkallë

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Brendësia e dhomës së ndenjes me shkallë në stil modern.

 • Dhoma e ndenjes me shkallë - projekti i projektimit. dhomat e ndenjes me shkallë

  "data-pinterest-text="Dhomë ndenje me shkallë - projekt projektimi. dhomat e ndenjes me shkallë" data-tweet-text=" Salla e ndenjes me shkallë - projekt projektimi. dhomat e ndenjes me shkallë

 • Dhomë dite - stil Minimalizëm, Bashkëkohor. dhomat e ndenjes me shkallë

  "data-pinterest-text="Dhoma e ndenjes - stil Minimalizëm, Bashkëkohor. dhomat e ndenjes me shkallë" data-tweet-text="Dhoma e ndenjes - stil Minimalizëm, Bashkëkohor. dhomat e ndenjes me shkallë

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Dhomë dite - stil Minimalizëm, Bashkëkohor.

 • Dhomë dite në stilin parizian - foto e projektit të përfunduar.. dhoma të ndenjes me shkallë

  ">" data-pinterest-text="Dhomë ndenjeje në stilin e Parisit - foto e projektit të përfunduar.. dhoma e ndenjes me shkallë" data-tweet-text="Dhomë ndenjeje në stilin e Parisit - foto e projektit të përfunduar.. dhoma e ndenjes me shkallë">

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Dhoma e ndenjes në stilin parizian - foto e projektit të përfunduar..

 • Stili francez parizian në hartimin e një dhome ndenjeje moderne. dhomat e ndenjes me shkallë

  "data-pinterest-text=" Stili francez parizian në hartimin e një dhome ndenjeje moderne. dhomat e ndenjes me shkallë" data-tweet-text=" Stili francez parizian në hartimin e një dhome ndenjeje moderne. dhomat e ndenjes me shkallë

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Stili francez parizian në hartimin e një dhome ndenjeje moderne.

 • Brendësia e dhomës së ndenjes në stilin Paris. dhomat e ndenjes me shkallë

  "data-pinterest-text="Brendësia e dhomës së ndenjes në stilin e Parisit. dhomat e ndenjes me shkallë" data-tweet-text=" Brendësia e dhomës së ndenjes në stilin e Parisit. dhomat e ndenjes me shkallë

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Brendësia e dhomës së ndenjes në stilin Paris.

 • Dizajni i kuzhinës me dhomën e ndenjes dhe dhomën e ngrënies, dhomat e ndenjes me shkallë

  "data-pinterest-text="Dizajni i kuzhinës me dhomën e ndenjes dhe dhomën e ngrënies dhomat e ndenjes me shkallë" data-tweet-text="Dizajn kuzhine me dhomën e ndenjes dhe dhomën e ngrënies Dhomat e ndenjes me shkallë">

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Dizajni i kuzhinës me dhomën e ndenjes dhe dhomën e ngrënies

 • Kuzhinë-dhomë ndenje-ngrënie me shkallë - dizajn, foto. dhomat e ndenjes me shkallë

  "data-pinterest-text="Dhomë kuzhine-ngrënie-ngrënie me shkallë - dizajn, foto. dhomat e ndenjes me shkallë" data-tweet-text="Kuzhina-dhomë ndenjie-ngrënie me shkallë - dizajn, foto. dhomat e ndenjes me shkallë

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Kuzhinë-dhomë ndenje-ngrënie me shkallë - dizajn, foto.

 • Projektimi i një dhome ndenjeje të kombinuar me një kuzhinë - projektimi i dhomave të jetesës me shkallë

  "data-pinterest-text \u003d" Projektimi i një dhome ndenjeje të kombinuar me një kuzhinë - projekti i projektimit të dhomave të ndenjes me shkallë "data-tweet-text \u003d" Dizajnimi i një dhome ndenjeje të kombinuar me kuzhinë - projekti i projektimit të dhomave të ndenjes me shkallët"\u003e

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Dizajni i një dhome ndenjeje të kombinuar me një projekt të projektimit të kuzhinës

 • Dizajni i dhomës së ndenjes së kuzhinës në dhomat e ndenjes në vilë me shkallë

  "data-pinterest-text="Dizajnimi i dhomës së kuzhinës-dhomës së ndenjes në dhomat e ndenjes në vilë me shkallë" data-tweet-text="Dizajnimi i dhomës së kuzhinës-dhomës së ndenjes në dhomat e ndenjes në vilë me shkallë">

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Dizajni i një dhome ndenjeje kuzhine në një vilë

 • Kuzhina-ngrënie-dhomë ndenje dizajn dhoma të jetesës me shkallë

  "data-pinterest-text="Dizajnimi i dhomave të ndenjes në kuzhinë-ngrënie-dhomë të ndenjes me shkallë" data-tweet-text="Dizajnimi i dhomave të ndenjes në kuzhinë-dining-dhomë të ndenjes me shkallë">

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Dizajn kuzhinë-ngrënie-dhomë ndenjeje

 • "data-pinterest-text="Dizajn i brendshëm Voronezh. dhomat e ndenjes me shkallë" data-tweet-text="Dizajn i brendshëm Voronezh. dhomat e ndenjes me shkallë

  dhomat e ndenjes me shkallë

 • Dizajni i brendshëm Voronezh. dhomat e ndenjes me shkallë

  "data-pinterest-text="Dizajn i brendshëm Voronezh. dhomat e ndenjes me shkallë" data-tweet-text="Dizajn i brendshëm Voronezh. dhomat e ndenjes me shkallë

  dhomat e ndenjes me shkallë

 • "data-pinterest-text="Dizajni i brendshëm i vilës Voronezh. dhomat e ndenjes me shkallë" data-tweet-text="Dizajni i brendshëm i vilës Voronezh. dhomat e ndenjes me shkallë

  dhomat e ndenjes me shkallë

 • Dizajni i brendshëm i vilës Voronezh. dhomat e ndenjes me shkallë

  "data-pinterest-text="Dizajni i brendshëm i vilës Voronezh. dhomat e ndenjes me shkallë" data-tweet-text="Dizajni i brendshëm i vilës Voronezh. dhomat e ndenjes me shkallë

  dhomat e ndenjes me shkallë

 • Dizajni i brendshëm i vilës Voronezh. dhomat e ndenjes me shkallë

  "data-pinterest-text="Dizajni i brendshëm i vilës Voronezh. dhomat e ndenjes me shkallë" data-tweet-text="Dizajni i brendshëm i vilës Voronezh. dhomat e ndenjes me shkallë

  dhomat e ndenjes me shkallë

 • "data-pinterest-text="Dizajni i brendshëm i një shtëpie private Voronezh. dhomat e ndenjes me shkallë" data-tweet-text="Dizajni i brendshëm i një shtëpie private Voronezh. dhomat e ndenjes me shkallë

  dhomat e ndenjes me shkallë

 • Dizajni i brendshëm i një shtëpie private Voronezh. dhomat e ndenjes me shkallë

  "data-pinterest-text="Dizajni i brendshëm i një shtëpie private Voronezh. dhomat e ndenjes me shkallë" data-tweet-text="Dizajni i brendshëm i një shtëpie private Voronezh. dhomat e ndenjes me shkallë

  dhomat e ndenjes me shkallë

 • Dizajni i brendshëm i një shtëpie private Voronezh. dhomat e ndenjes me shkallë

  "data-pinterest-text="Dizajni i brendshëm i një shtëpie private Voronezh. dhomat e ndenjes me shkallë" data-tweet-text="Dizajni i brendshëm i një shtëpie private Voronezh. dhomat e ndenjes me shkallë

  dhomat e ndenjes me shkallë

 • Dizajni i brendshëm i një shtëpie private Voronezh. dhomat e ndenjes me shkallë

  "data-pinterest-text="Dizajni i brendshëm i një shtëpie private Voronezh. dhomat e ndenjes me shkallë" data-tweet-text="Dizajni i brendshëm i një shtëpie private Voronezh. dhomat e ndenjes me shkallë

  dhomat e ndenjes me shkallë

 • Dizajni i brendshëm i një shtëpie private Voronezh. dhomat e ndenjes me shkallë

  "data-pinterest-text="Dizajni i brendshëm i një shtëpie private Voronezh. dhomat e ndenjes me shkallë" data-tweet-text="Dizajni i brendshëm i një shtëpie private Voronezh. dhomat e ndenjes me shkallë

 • "data-pinterest-text="Dizajni i brendshëm i një vilë fshati Voronezh. dhomat e ndenjes me shkallë" data-tweet-text="Dizajn i brendshëm i një vilë fshati Voronezh. dhomat e ndenjes me shkallë

  dhomat e ndenjes me shkallë

 • Dizajni i brendshëm i një vilë të vendit Voronezh. dhomat e ndenjes me shkallë

  "data-pinterest-text="Dizajni i brendshëm i një vilë fshati Voronezh. dhomat e ndenjes me shkallë" data-tweet-text="Dizajn i brendshëm i një vilë fshati Voronezh. dhomat e ndenjes me shkallë

  dhomat e ndenjes me shkallë

 • "data-pinterest-text="Dizajn i brendshëm Voronezh. dhomat e ndenjes me shkallë" data-tweet-text="Dizajn i brendshëm Voronezh. dhomat e ndenjes me shkallë

  dhomat e ndenjes me shkallë

 • Dizajni i brendshëm Voronezh. dhomat e ndenjes me shkallë

  "data-pinterest-text="Dizajn i brendshëm Voronezh. dhomat e ndenjes me shkallë" data-tweet-text="Dizajn i brendshëm Voronezh. dhomat e ndenjes me shkallë

  dhomat e ndenjes me shkallë

 • Vendosja e televizorit në qoshe -

  "data-pinterest-text="Vendosja e televizorit në qoshe - projektimi i dhomës së ndenjes dhomat e ndenjes me shkallë" data-tweet-text="Vendosja e televizorit në qoshe - projektimi i dhomës së ndenjes dhomat e ndenjes me shkallë">

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Vendosja e televizorit në kënd - projekti i projektimit të dhomës së ndenjes

 • "data-pinterest-text="Dizajnimi i projektit të dhomës së ndenjes me shkallë" data-tweet-text="Dizajnimi i projektit të dhomës së ndenjes me shkallë">

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Projekti i projektimit të dhomës së ndenjes

 • Projektimi i projektit të dhomave të jetesës së dhomës së ndenjes me shkallë

  "data-pinterest-text="Dizajnimi i projektit të dhomës së ndenjes me shkallë" data-tweet-text="Dizajnimi i projektit të dhomës së ndenjes me shkallë">

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Projekti i projektimit të dhomës së ndenjes

 • Projekti i projektimit të dhomës së ndenjes dhomat e ndenjes me shkallë

  "data-pinterest-text="Dizajnimi i projektit të dhomës së ndenjes me shkallë" data-tweet-text="Dizajnimi i projektit të dhomës së ndenjes me shkallë">

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Projekti i projektimit të dhomës së ndenjes

 • Projekti i projektimit të dhomës së ndenjes dhomat e ndenjes me shkallë

  "data-pinterest-text="Dizajnimi i projektit të dhomës së ndenjes me shkallë" data-tweet-text="Dizajnimi i projektit të dhomës së ndenjes me shkallë">

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Projekti i projektimit të dhomës së ndenjes

 • Dizajni i dhomës së ndenjes në një vilë me një zonë fireplace dhe shkallët e dhomave të jetesës me shkallë

  "data-pinterest-text="Dizajnimi i një dhome ndenjeje në një vilë me një zonë fireplace dhe shkallë dhomat e ndenjes me shkallë" data-tweet-text="Dizajnimi i një dhome ndenjeje në një vilë me një zonë fireplace dhe shkallët e dhomave të ndenjes me shkallë">

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Dizajni i dhomës së ndenjes në një vilë me një zonë fireplace dhe shkallë

 • Dizajni i dhomës së ndenjes në një stil klasik provansal. dhomat e ndenjes me shkallë

  "data-pinterest-text="Dizajni i dhomës së ndenjes në stilin klasik provansal. dhomat e ndenjes me shkallë "data-tweet-text =" Dizajni i dhomës së ndenjes në një stil klasik provansal. dhomat e ndenjes me shkallë

 • Dizajni i vilës në stilin provansal - foto e projektit të vilës. dhomat e ndenjes me shkallë

  "data-pinterest-text="Dizajni i vilës në stil provansal - foto e projektit të vilës. dhomat e ndenjes me shkallë" data-tweet-text="Dizajni i vilës në stilin provankal - foto e projektit të vilës. dhomat e ndenjes me shkallë

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Dizajni i vilës në stilin provansal - foto e projektit të vilës.

 • Dizajni i brendshëm i një vilë në stilin Provence, foto e një projekti të projektimit të vilës. dhomat e ndenjes me shkallë

  "data-pinterest-text="Dizajn i brendshëm i një vilë të stilit Provence, foto e një projekti të projektimit të vilës. dhomat e ndenjes me shkallë" data-tweet-text="Dizajni i brendshëm i vilës në stilin e Provence, foto e projektit të projektimit të vilës. dhomat e ndenjes me shkallë

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Dizajni i brendshëm i një vilë në stilin Provence, foto e një projekti të projektimit të vilës.

 • Dizajni i një vilë në stilin e Provence evropiane. dhomat e ndenjes me shkallë

  "data-pinterest-text="Dizajni i një vilë në stilin e Provences Evropiane. dhomat e ndenjes me shkallë" data-tweet-text="Dizajni i një vilë në stilin e Provences evropiane. dhomat e ndenjes me shkallë

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Dizajni i një vilë në stilin e Provence evropiane.

 • Dizajni i një dhome ndenjeje të madhe me tavane të larta në stilin provansal. dhomat e ndenjes me shkallë

  "data-pinterest-text="Dizajni i një dhome ndenjeje të madhe me tavane të larta në stilin provansal. dhomat e ndenjes me shkallë" data-tweet-text="Dizajni i një dhome ndenjeje të madhe me tavane të larta në stilin provansal. dhomat e ndenjes me shkallë

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Dizajni i një dhome ndenjeje të madhe me tavane të larta në stilin provansal.

 • Dizajni i vilës në stilin evropian të vendit - foto projekti. dhomat e ndenjes me shkallë

  "data-pinterest-text="Dizajn i vilës në stilin evropian të vendit - foto projekti. dhomat e ndenjes me shkallë" data-tweet-text="Dizajni i vilës në stilin evropian të vendit - foto projekti. dhomat e ndenjes me shkallë

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Dizajni i vilës në stilin evropian të vendit - foto projekti.

 • Dizajni i dhomës së ndenjes së shtëpisë së vendit në stilin evropian të vendit. dhomat e ndenjes me shkallë

  "data-pinterest-text="Dizajni i një dhome ndenjeje në një shtëpi të vendit në stilin evropian të vendit. dhomat e ndenjes me shkallë" data-tweet-text="Dizajni i dhomës së ndenjes në një shtëpi të vendit në stilin evropian të vendit. dhomat e ndenjes me shkallë

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Dizajni i dhomës së ndenjes së shtëpisë së vendit në stilin evropian të vendit.

 • Sallon i madh i ndritshëm me dritare të gjera stil klasik, i përshtatur nga perde portokalli të zbehtë. dhomat e ndenjes me shkallë

  "data-pinterest-text="Dhomë e madhe e ndritur e ndenjes me dritare të gjera në një stil klasik, e përshtatur nga perde të zbehta portokalli. dhomat e ndenjes me shkallë" data-tweet-text="Dhomë e madhe e ndritur e ndenjes me dritare të gjera në një stil klasik, e përshtatur nga perde të zbehta portokalli. dhomat e ndenjes me shkallë

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Dhomë e madhe e ndritur e ndenjes me dritare të gjera në një stil klasik, të përshtatur nga perde portokalli të zbehtë.

 • Dhomë ndenjeje franceze me oxhak qoshe, dhoma e ndenjes me dizajn të brendshëm vilë me shkallë

  "data-pinterest-text="Dhomë ndenjeje franceze me oxhak qoshe, dizajn i brendshëm i vilës dhoma të ndenjes me shkallë" data-tweet-text="Dhomë ndenjeje franceze me oxhak qoshe, dizajn i brendshëm i vilës dhoma të ndenjes me shkallë">

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Dhomë ndenjeje franceze me oxhak qoshe, dizajn i brendshëm i vilës

 • Një dhomë e gjallë me një dritë të dytë dhe dritare shumë të larta është një shembull i dizajnit dhe dekorimit në një stil modern. dhomat e ndenjes me shkallë

  "data-pinterest-text="Një dhomë ndenjeje me dritë të dytë dhe dritare shumë të larta është një shembull i dizajnit dhe dekorimit në një stil modern. dhomat e ndenjes me shkallë" data-tweet-text=" Një dhomë ndenjeje me një dritë të dytë dhe dritare shumë të larta është një shembull i dizajnit dhe dekorimit në një stil modern. dhomat e ndenjes me shkallë

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Një dhomë e gjallë me një dritë të dytë dhe dritare shumë të larta është një shembull i dizajnit dhe dekorimit në një stil modern.

 • Projekti i brendshëm i një shtëpie me një dritë të dytë - një dhomë ndenjeje me një shkallë dhe një dalje nga salla në katin e dytë dhomat e jetesës me një shkallë

  "data-pinterest-text="Dizajni i brendshëm i një shtëpie me dritë të dytë - sallon me shkallë dhe dalje nga korridori në katin e dytë dhomat e ndenjes me shkallë" data-tweet-text="Dizajni i brendshëm i një shtëpie me drita e dyte - sallon me shkalle dhe dalje nga salloni ne katin e dyte dhomat e ndenjes me shkalle">

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Projekti i brendshëm i një shtëpie me një dritë të dytë - një dhomë ndenjeje me një shkallë dhe një dalje nga salla në katin e dytë

 • Dizajni i brendshëm i një dhome ndenjeje me dy lartësi në një stil modern dhoma të jetesës me shkallë

  "data-pinterest-text="Dizajn i brendshëm i dhomës së ndenjes me lartësi dyfishe në dhomat e ndenjes me shkallë të stilit modern" data-tweet-text="Dizajn i brendshëm i dhomës së ndenjes me lartësi dyfishe në dhomat e ndenjes me shkallë të stilit modern">

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Dizajni i brendshëm i një dhome ndenjeje me dy lartësi në një stil modern

 • Projekti i brendshëm i një vilë me një "dritë të dytë" - dhomë të gjallë me një dritë të dytë dhoma të jetesës me shkallë

  "data-pinterest-text="Dizajni i brendshëm i një vilë me një "dritë të dytë" - dhoma e ndenjes me një dritë të dytë dhomat e ndenjes me shkallë" data-tweet-text="Dizajni i brendshëm i një vilë me një "dritë të dytë" - sallon me nje drite te dyte dhomat e ndenjes me shkalle">

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Projekti i brendshëm i një vilë me një "dritë të dytë" - një dhomë ndenjeje me një dritë të dytë

 • Brendësia e dhomës së ndenjes me një dritë të dytë dhe xham të madh në dhomën e ndenjes, një shkallë në katin e dytë nga dhoma e ndenjes dhe një çati të pjerrët dhe trarët strukturorë në dhomat e ndenjes në tavan me shkallë

  "data-pinterest-text="Brendësia e dhomës së ndenjes me një dritë të dytë dhe xham të madh në dhomën e ndenjes, shkallët në katin e dytë nga dhoma e ndenjes dhe një çati e pjerrët dhe trarët strukturorë në tavanin e dhomave të ndenjes me shkallë" të dhëna -tweet-text="Brendësia e dhomës së ndenjes me një dritë të dytë dhe xham të madh në dhomën e ndenjes, shkallët në katin e dytë nga dhoma e ndenjes dhe një çati e pjerrët dhe trarët strukturorë në tavanin e dhomave të ndenjes me shkallë">

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Brendësia e dhomës së ndenjes me një dritë të dytë dhe xham të madh në dhomën e ndenjes, një shkallë në katin e dytë nga dhoma e ndenjes dhe një çati të pjerrët dhe trarët strukturorë në tavan

 • Dizajn i brendshëm në Voronezh. Kuzhinë-dhomë ndenjeje në një shtëpi me një kolonë të hollë strukturore në qendër të dhomës dhomat e ndenjes me shkallë

  "data-pinterest-text="Dizajn i brendshëm në Voronezh. Një dhomë kuzhine në një shtëpi me një kolonë të hollë strukturore në qendër të dhomës, dhoma të jetesës me shkallë "data-tweet-text =" Dizajn i brendshëm në Voronezh. Kuzhinë-dhomë ndenjeje në një shtëpi me një kolonë të hollë strukturore në qendër të dhomës dhomat e ndenjes me shkallë ">

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Dizajn i brendshëm në Voronezh. Kuzhinë-dhomë të gjallë në një shtëpi me një kolonë të hollë strukturore në qendër të dhomës

 • Zona e leximit me dritare me llambë dyshemeje dhe dhoma ndenjeje me karrige rrotulluese me shkallë

  " data-pinterest-text="Sedilje leximi në dritare me llambë dyshemeje dhe karrige rrotulluese dhomat e ndenjes me shkallë" data-tweet-text="Sedilje leximi në dritare me llambë dyshemeje dhe karrige e rrotullueshme dhoma e ndenjes me shkallë">

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Zona e leximit të dritares me llambë dyshemeje dhe karrige rrotulluese

 • Dizajni i brendshëm i dhomës së ndenjes në Voronezh. Midis dy divaneve në dhomën e ndenjes ka një kolonë të hollë mbajtëse dhomat e ndenjes me shkallë

  "data-pinterest-text="Dizajn i brendshëm i dhomës së ndenjes në Voronezh. Midis dy divaneve në dhomën e ndenjes ka një kolonë të hollë mbështetëse dhomat e ndenjes me shkallë "data-tweet-text =" Dizajni i brendshëm i dhomës së ndenjes në Voronezh. Midis dy divaneve në dhomën e ndenjes ka një kolonë të hollë mbajtëse dhomat e ndenjes me shkallë">

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Dizajni i brendshëm i dhomës së ndenjes në Voronezh. Midis dy divaneve në dhomën e ndenjes ndodhet një kolonë e hollë mbajtëse

 • Dizajni i brendshëm i dhomës së ndenjes në Voronezh. Dhoma e ndenjes në stilin e vendit me një afresk, gur natyror dhe një shtëpi bllok në dhomat e brendshme të jetesës me shkallë

  "data-pinterest-text="Dizajn i brendshëm i dhomës së ndenjes në Voronezh. Dhoma e ndenjes në stilin e vendit me një afresk, gur natyror dhe një shtëpi bllok në brendësi të dhomave të ndenjes me shkallë "data-tweet-text =" Dizajni i brendshëm i dhomës së ndenjes në Voronezh. Dhoma e ndenjes në stilin e vendit me një afresk, gur natyror dhe një shtëpi bllok në brendësi të dhomave të ndenjes me shkallë">

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Dizajni i brendshëm i dhomës së ndenjes në Voronezh. Dhomë ndenje në stilin country me një afresk, gur natyror dhe një shtëpi prej blloku në brendësi

 • Dizajni i brendshëm i dhomës së ndenjes Voronezh. Dizajni i dhomës së ndenjes me oxhak dhe dhoma ndenjeje me mur gur ranor natyral me shkallë

  "data-pinterest-text="Dizajni i brendshëm i dhomës së ndenjes Voronezh. Dizajni i dhomës së ndenjes me oxhak dhe një mur i përfunduar me dhoma ndenjeje me gur ranor natyral me shkallë "data-tweet-text =" Dizajni i brendshëm i dhomës së ndenjes Voronezh. Dizajni i dhomës së ndenjes me oxhak dhe dhoma ndenjeje me mur ranor natyral me shkallë">

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Dizajni i brendshëm i dhomës së ndenjes Voronezh. Dizajni i dhomës së ndenjes me oxhak dhe mur ranor natyror

 • Ambientet e brendshme me oxhak ne qender te sallonit dhomat e ndenjes me shkalle

  "data-pinterest-text="Brendësi me oxhak në qendër të sallës, dhoma ndenje me shkallë" data-tweet-text="Brendësi me oxhak në qendër të sallës, dhoma ndenje me shkallë">

 • Dizajni i sallës me oxhak në qendër të dhomës dhomat e ndenjes me shkallë

  "data-pinterest-text="Dizajnimi i një salle me oxhak në qendër të dhomës dhomat e ndenjes me shkallë" data-tweet-text="Dizajnimi i një salle me oxhak në qendër të dhomës dhomat e ndenjes me shkallë ">

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Dizajni i sallës me një oxhak në qendër të dhomës

 • Dizajni i dhomës së ndenjes me oxhak në qendër dhomat e ndenjes me shkallë

  "data-pinterest-text="Dizajnimi i dhomës së ndenjes me oxhak në qendër të dhomave të ndenjes me shkallë" data-tweet-text="Dizajnimi i dhomës së ndenjes me oxhak në qendër të dhomave të ndenjes me shkallë">

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Dizajni i dhomës së ndenjes me një oxhak në qendër

 • Ambientet e brendshme me oxhak ne qender te sallonit te ndenjes me shkalle

  Projektimi i apartamenteve në Vladimir. Kuzhina ">" data-pinterest-text="Brendesi me oxhak ne qender te sallonit dhomat e ndenjes me shkalle" data-tweet-text="Brendesi me oxhak ne qender te dhomes se ndenjes dhomat e ndenjes me shkalle" >

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Ambientet e brendshme me oxhak ne qender te sallonit

 • Dizajni i dhomës së ndenjes me dritare qoshe dhoma të ndenjes me shkallë

  "data-pinterest-text="Dizajnoni dhomën e ndenjes me dritare qoshe dhomat e ndenjes me shkallë" data-tweet-text="Dizajnoni dhomën e ndenjes me dritare qoshe dhomat e ndenjes me shkallë">

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Dizajni i dhomës së ndenjes me dritare qoshe

 • Dizajni i dhomës së ndenjes me dritare nga dyshemeja në tavan dhoma të jetesës me shkallë

  "data-pinterest-text="Dizajni i dhomës së ndenjes me dritare nga dyshemeja në tavan dhoma të ndenjes me shkallë" data-tweet-text="Dizajni i dhomës së ndenjes me dritare nga dyshemeja në tavan dhoma të ndenjes me shkallë">

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Dizajni i dhomës së ndenjes me dritare nga dyshemeja në tavan

 • Dhomat e ndenjes perëndimore me shkallë

  " data-pinterest-text="Dhomat e ndenjes perëndimore me shkallë" data-tweet-text="Dhomat e ndenjes perëndimore me shkallë">

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Dhomat e ndenjes perëndimore

 • Brendësia e dhomës së ndenjes foto dhoma e ndenjes me shkallë

  "data-pinterest-text="Brendësi të dhomave të ndenjes foto dhoma të ndenjes me shkallë" data-tweet-text="Foto të brendshme të dhomave të ndenjes dhoma të ndenjes me shkallë">

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Foto e brendshme të dhomës së ndenjes

 • Dhomat e jetesës evropiane me shkallë

  "data-pinterest-text="Dhomat e ndenjes evropiane me shkallë" data-tweet-text="Dhomat evropiane të ndenjes me shkallë">

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Dhomat e jetesës evropiane

 • Dhomë të brendshme të autorit Dhomat e ndenjes me shkallë

  "data-pinterest-text="Dhomat e brendshme të dhomës së ndenjes së autorit Dhomat e ndenjes me shkallë" data-tweet-text="Dhomat e brendshme të dhomës së ndenjes së autorit dhomat e ndenjes me shkallë">

 • Dhoma e ndenjes në stilin e vendit. Dhomë ndenjeje e brendshme në stilin mesdhetar me shkallë

  Dizajni i dhomave të jetesës në Moskë. Dizajni i brendshëm i një dhome ndenjeje me një fireplace dhe rreze drite Voronezh. Sallon i stilit mesdhetar me afresk dhe gur dekorativ - foto të brendshme. Dhomat e ndenjes me shkallë foto në stilin mesdhetar. Brendshme e stilit mesdhetar me dysheme me pllaka dhe mure me afreske.
  Brendësia e dhomës së ndenjes në stilin provansal me një afresk peizazhi. Dhomat e jetesës në stilin provansal me afreske me pamje nga fotografia e detit. Dhoma e ndenjes në stilin provansal me dysheme me pllaka dhe trarë druri në dekorimin e dhomës. Dizajni i brendshëm - dhomë ndenjeje me mure të zbehtë fëstëk në stilin Provence. Muret jeshile të zbehtë në një dhomë të gjallë fshati.

  "data-pinterest-text="Sallon në stilin e vendit. Dhomat e brendshme të jetesës në stilin mesdhetar me shkallë" data-tweet-text = "Dhomë ndenjeje në stilin e vendit. Dhomat e brendshme në stilin mesdhetar me shkallë"> width="175" height="175">

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Dhoma e ndenjes në stilin e vendit. Brendshme në stilin mesdhetar

  Brendësia e dhomës së ndenjes në stilin provansal me një afresk peizazhi. Dhomat e jetesës në stilin provansal me afreske me pamje nga fotografia e detit. Dhoma e ndenjes në stilin provansal me dysheme me pllaka dhe trarë druri në dekorimin e dhomës. Dizajni i brendshëm - dhomë ndenjeje me mure të zbehtë fëstëk në stilin Provence. Muret jeshile të zbehtë në një dhomë ndenjeje fshati." data-item_image="/netcat_files/2376_2692.jpg" data-lazy_load="true" data-tooltip_enabled="false">
 • Dhoma e ndenjes në stilin mesdhetar - foto të brendshme të dhomave të ndenjes me shkallë

  "data-pinterest-text="Dhomë ndenjeje në stilin mesdhetar - foto të brendshme të dhomave të ndenjes me shkallë" data-tweet-text="Dhomë ndenjeje në stilin mesdhetar - foto të brendshme të dhomave të ndenjes me shkallë">

 • Dhomat e ndenjes në stilin mesdhetar foto dhoma të jetesës me shkallë

  "data-pinterest-text="Dhomat e ndenjes në stil mesdhetar foto dhomat e ndenjes me shkallë" data-tweet-text="Dhomat e ndenjes në stil mesdhetar foto dhomat e ndenjes me shkallë">

 • Brendësia e dhomës së ndenjes me akuarium në qoshe. Projektimi i dhomave të jetesës në dhomat e ndenjes Donetsk me shkallë

  "data-pinterest-text="Brendësia e dhomës së ndenjes me akuarium në qoshe. Projektimi i dhomave të ndenjes në dhomat e ndenjes në Donetsk me shkallë "data-tweet-text =" Brendësia e dhomës së ndenjes me një akuarium qoshe. Dizajni i dhomave të jetesës në dhomat e ndenjes në Donetsk me shkallë">

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Brendësia e dhomës së ndenjes me akuarium në qoshe. Dizajni i dhomave të jetesës në Donetsk

 • Brendësia e dhomës së ndenjes me divan të bardhë qoshe dhoma ndenjeje me shkallë

  "data-pinterest-text="Brendësia e dhomës së ndenjes me divan qoshe të bardhë dhoma e ndenjes me shkallë" data-tweet-text="Brendësia e dhomës së ndenjes me divan të bardhë qoshe dhoma e ndenjes me shkallë">

  dhomat e ndenjes me shkallë
  E brendshme e dhomës së ndenjes me divan të bardhë qoshe

 • Brendësia e dhomës së ndenjes me kolonë të pasqyruar. Dizajni i dhomave të jetesës Dhomat e jetesës Zaporozhye me shkallë

  "data-pinterest-text="Brendësia e dhomës së ndenjes me kolonë të pasqyruar. Dizajni i dhomave të jetesës Dhomat e ndenjes Zaporozhye me shkallë "data-tweet-text =" Brendësia e dhomës së ndenjes me një kolonë pasqyre. Projektimi i dhomave të jetesës Dhomat e ndenjes Zaporozhye me shkallë">

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Brendësia e dhomës së ndenjes me kolonë të pasqyruar. Dizajni i dhomave të jetesës Zaporozhye

 • E brendshme e dhomës së ndenjes me oxhak dhe shkallë. Dizajni i dhomës së ndenjes Dhomat e ndenjes në Riga me shkallë

  "data-pinterest-text="Brendësia e dhomës së ndenjes me oxhak dhe shkallë. Dizajni i dhomës së ndenjes Dhomat e ndenjes në Riga me shkallë" data-tweet-text=" Brendësia e dhomës së ndenjes me oxhak dhe shkallë. Dizajni i dhomës së ndenjes Dhomat e ndenjes në Riga me shkallë">

  dhomat e ndenjes me shkallë
  E brendshme e dhomës së ndenjes me oxhak dhe shkallë. Dizajni i dhomës së ndenjes Riga

 • Brendësia e dhomës së ndenjes në dhomat e ndenjes me ngjyrë të verdhë-ulliri me shkallë

  "data-pinterest-text="Brendësia e dhomës së ndenjes në dhomat e ndenjes me ngjyrë të verdhë ulliri me shkallë" data-tweet-text="Brendësia e dhomës së ndenjes në dhomat e ndenjes me ngjyrë të verdhë ulliri me shkallë">

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Brendësia e dhomës së ndenjes në ngjyrë të verdhë-ulliri

 • Sallon, i ndarë nga kuzhina me një ndarje të pjesshme. Dizajni i dhomës së ndenjes në dhomat e jetesës në Kiev me shkallë

  "data-pinterest-text="Dhomë ndenjeje, e ndarë nga kuzhina me një ndarje të pjesshme. Dizajni i dhomës së ndenjes në dhomat e ndenjes në Kiev me shkallë "të dhëna-tweet-tekst \u003d" Dhoma e ndenjes, e ndarë nga kuzhina nga një ndarje e pjesshme. Dizajni i dhomës së ndenjes në dhomat e ndenjes në Kiev me shkallë">

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Sallon, i ndarë nga kuzhina me një ndarje të pjesshme. Dizajni i dhomës së ndenjes në Kiev

 • Dhoma e ndenjes me një shkallë të lartë. Sallon me pllaka porcelani ne dysheme. Dizajni i dhomës së ndenjes Dhomat e ndenjes Ust-Kamenogorsk me shkallë

  "data-pinterest-text="Dhomë ndenje me një shkallë lundruese. Sallon me pllaka porcelani ne dysheme. Dizajni i dhomës së ndenjes Dhomat e ndenjes Ust-Kamenogorsk me shkallë "data-tweet-text =" Dhoma e ndenjes me një shkallë të lartë. Sallon me pllaka porcelani ne dysheme. Dizajni i dhomës së ndenjes Dhomat e ndenjes Ust-Kamenogorsk me shkallë">

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Dhoma e ndenjes me një shkallë të lartë. Sallon me pllaka porcelani ne dysheme. Dizajni i dhomës së ndenjes Ust-Kamenogorsk

 • Sallon me një divan të vogël lëkure të bardhë. Dizajni i brendshëm i dhomave të jetesës Dhomat e jetesës Tiraspol me shkallë

  "data-pinterest-text="Dhomë ndenje me një divan të vogël lëkure të bardhë. Dizajni i brendshëm i dhomave të ndenjes Dhomat e ndenjes Tiraspol me shkallë "data-tweet-text =" Dhomë ndenjeje me një divan të vogël lëkure të bardhë. Dizajni i brendshëm i dhomave të jetesës Dhomat e ndenjes Tiraspol me shkallë">

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Sallon me një divan të vogël lëkure të bardhë. Dizajni i brendshëm i dhomave të jetesës Tiraspol

 • Dhomat e ndenjes portofol. Brendshme shtëpi në qytet dhomat e jetesës me shkallë

  "data-pinterest-text="Dhomat e ndenjes në portofol. Ambientet e brendshme të dhomave të banimit të shtëpive të qytetit me shkallë" data-tweet-text = "Dhomat e ndenjes në portofol. Brendshme të shtëpive të qytetit dhomat e jetesës me shkallë">

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Dhomat e ndenjes portofol. Brendësia e shtëpive të qytetit

 • Dizajni i brendshëm në Moskë. Dizajni i shtëpisë së qytetit. Dizajni i brendshëm i dhomave të jetesës Klimovsk me shkallë

  "data-pinterest-text="Dizajn i brendshëm Moskë. Dizajni i shtëpisë së qytetit. Dizajni i brendshëm i dhomave të jetesës Klimovsk me shkallë "data-tweet-text =" Dizajn i brendshëm Moskë. Dizajni i shtëpisë së qytetit. Dizajni i brendshëm i dhomave të jetesës Klimovsk me shkallë">

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Dizajni i brendshëm në Moskë. Dizajni i shtëpisë së qytetit. Dizajni i brendshëm Klimovsk

 • Brendësia e re e vilës. Portofoli i dhomës së ndenjes. Dizajni i brendshëm i dhomës së ndenjes Dhomat e ndenjes në Chelyabinsk me shkallë

  "data-pinterest-text="Brendësi të reja të vilës. Portofoli i dhomës së ndenjes. Dizajni i brendshëm i dhomës së ndenjes Dhomat e ndenjes në Chelyabinsk me shkallë "data-tweet-text =" Brendshme të reja të vilave. Portofoli i dhomës së ndenjes. Dizajni i brendshëm i dhomës së ndenjes Dhomat e ndenjes Chelyabinsk me shkallë">

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Brendësia e re e vilës. Portofoli i dhomës së ndenjes. Dizajni i brendshëm i dhomës së ndenjes Chelyabinsk

 • Brendësia e dhomës së ndenjes me divan të errët dhe perde të errëta. Dizajni i brendshëm i dhomave të jetesës në dhomat e ndenjes Kazan me shkallë

  "data-pinterest-text="Brendësia e dhomës së ndenjes me divan të errët dhe perde të errëta. Dizajni i brendshëm i dhomës së ndenjes në dhomat e ndenjes Kazan me shkallë "data-tweet-text =" Brendësia e dhomës së ndenjes me një divan të errët dhe perde të errëta. Dizajni i brendshëm i dhomave të jetesës në dhomat e ndenjes Kazan me shkallë">

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Brendësia e dhomës së ndenjes me divan të errët dhe perde të errëta. Dizajni i brendshëm i dhomave të jetesës në Kazan

 • Dhomë ndenje me divane lëkure kafe, mure ngjyrë bezhë të errët dhe shkallë dhoma ndenjeje me shkallë

  "data-pinterest-text="Dhomë ndenje me divane lëkure ngjyrë kafe, mure ngjyrë bezhë të errët dhe shkallë dhoma ndenjeje me shkallë" data-tweet-text="Dhomë ndenje me divane lëkure kafe, mure ngjyrë bezhë të errët dhe shkallë dhoma ndenjeje me shkallë">

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Dhomë ndenje me divane lëkure kafe, mure ngjyrë bezhë të errët dhe shkallë

 • Dizajni i dhomës së ndenjes me mure ulliri me thekse baguette dhe mobilje të bardha në zonën e TV, projektet më të mira dhomat e jetesës. Dizajni i apartamentit Dhomat e ndenjes në Yekaterinburg me shkallë

  "data-pinterest-text="Dizajn i dhomës së ndenjes me mure ulliri me thekse baguette dhe mobilje të bardha në zonën e televizorit, dizajnet më të mira të dhomave të ndenjes. Dizajni i apartamenteve Dhomat e ndenjes në Yekaterinburg me shkallë "të dhëna-tweet-tekst \u003d" Dizajni i dhomës së ndenjes me mure ulliri me theks baguette dhe mobilje të bardha në zonën e TV, projektet më të mira të dhomës së ndenjes. Dizajni i apartamentit Dhomat e ndenjes në Yekaterinburg me shkallë">

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Dizajni i dhomës së ndenjes me mure ulliri me theks baguette dhe mobilje të bardha në zonën e televizorit, dizajnet më të mira të dhomave të ndenjes. Dizajni i apartamenteve në Yekaterinburg

 • Sallon me mure fëstëk dhe divane çokollate. Dizajni i brendshëm i dhomës së ndenjes në dhomat e ndenjes Samara me shkallë

  "data-pinterest-text="Dhomë ndenjeje me mure fëstëk dhe divane çokollate. Dizajni i brendshëm i dhomës së ndenjes në dhomat e ndenjes Samara me shkallë "të dhëna-tweet-tekst \u003d" Dhomë ndenjeje me mure fëstëk dhe divane çokollate. Dizajni i brendshëm i dhomës së ndenjes në dhomat e ndenjes në Samara me shkallë">

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Sallon me mure fëstëk dhe divane çokollate. Dizajni i brendshëm i dhomës së ndenjes në Samara

 • 2 mure në një dhomë të madhe katrore të përfunduar me panele 3D dhomat e ndenjes me shkallë

  "data-pinterest-text="2 mure në një dhomë të madhe katrore të ndenjes janë dhoma ndenjeje me panele 3D me shkallë" data-tweet-text="2 mure në një dhomë të madhe katrore janë dhoma të jetesës me panele 3D me shkallë">

 • Dhomë ndenjeje në formë katrore me një dritare të ndritshme me njolla në tavan dhomat e ndenjes me shkallë

  "data-pinterest-text="Dhomë ndenjeje katrore me tavan me njolla të ndezura dhoma të ndenjes me shkallë" data-tweet-text="Dhomë ndenjeje katrore me tavan me njolla të ndezura dhoma të ndenjes me shkallë">

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Salla e ndenjes në formë katrore me xham me njolla të ndritshme në tavan

 • Dhomë e madhe ndenjeje me xham me njolla, panele 3d dhe një shkallë lundruese dhoma ndenjeje me shkallë

  " data-pinterest-text="Dhomë ndenjeje e madhe me xham me njolla, panele 3d dhe dhoma ndenjeje me shkallë lundruese" data-tweet-text="Dhomë e madhe ndenjeje me xham me njolla, panele 3d dhe shkallë lundruese dhoma e ndenjes me shkallë">

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Dhomë e madhe ndenjeje me xham me njolla, panele 3d dhe një shkallë të lartë

 • Dhomë ndenjeje e bardhë me divane të bardhë, tavan të bardhë dhe panele të bardha 3D dhoma ndenjeje me shkallë

  "data-pinterest-text="Dhomë ndenjeje e bardhë me divane të bardhë, tavan të bardhë dhe panele 3D të bardha dhomat e ndenjes me shkallë" data-tweet-text="Dhomë ndenjeje e bardhë me divane të bardhë, tavane të bardha dhe panele 3D të bardha dhoma ndenjeje me shkallë ">

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Dhomë ndenjeje e bardhë me divane të bardhë, tavan të bardhë dhe panele të bardha 3D

 • Dhoma e ndenjes me një shkallë fluturuese në një stil modern me elemente Art Deco dhoma të jetesës me një shkallë

  "data-pinterest-text="Dhomat e ndenjes me shkallë të lartë të art Deco Moderne Dhomat e ndenjes me shkallë arti deco" data-tweet-text="Dhomat e ndenjes me shkallë moderne të art Deco Dhomat e ndenjes me shkallë arti deco">

  dhomat e ndenjes me shkallë
  Dhomë ndenje me një shkallë të lartë në një stil modern me elemente Art DecoJu pëlqeu artikulli? Ndaje me miqte!