Dizajni i kuzhinës me një dritare të madhe. Idetë e brendshme të kuzhinës me një dritare në mes

Dizajni i kuzhinës me një dritare të madhe. Idetë e brendshme të kuzhinës me një dritare në mes

Në mënyrën e vjetër, vetëm një dritare është instaluar në kuzhinë, por disa paraqitje në ndërtesat me tulla ose në vila kanë dy ose më shumë hapje. Në një zonë kaq të madhe, shpesh është më e lehtë të zgjedhësh një dizajn dhe të realizosh një ëndërr sesa të pajisësh një kuzhinë të vogël. Ndriçimi nga dielli është shumë i rëndësishëm dhe drita që ka kuzhina me dy dritare është shumë e nevojshme.

Dizajn kuzhine me dy dritare

Kuzhina me dy dritare ofron shumë opsione dizajni dhe tavolina e ngrënies pranë dritares sjell një festë të gjallë çaji përpara një pikture rruge.

Ka një pengesë në paraqitjen e kuzhinës me 2 dritare, përkatësisht humbjen e nxehtësisë. Mund të jetë një disavantazh dhe problem shumë i madh, veçanërisht me dritaret me një xham.

Në këtë kuzhinë, dy hapjet e dritareve nuk janë të njohura në planifikim, dhe ky dizajn kërkon pjesëmarrje jo standarde. Detyrat prioritare janë:

 1. Kërkohet një atmosferë komode dhe komode.
 2. Ofron të gjitha lehtësitë.
 3. Ngopja e optimizuar.Plani i dhomës mund të parashikojë vendosjen e dritareve në dy mure. Opsionet kanë karakteristika të ndryshme. Nëse dëshironi të vendosni një kabinet ose banak, atëherë kjo do të jetë me përfitim të madh:

 • Pushtimi i zonës që mbeti bosh.
 • Dhoma do të bëhet shumë më e gjerë.

dritare e kamares

Ka raste kur nuk ka nevojë të përdorni dy dritare, kur njëra prej tyre do të ndërhyjë disa arsye:

 1. Nuk ka hapësirë ​​të mjaftueshme për sende ushqimore etj.
 2. Pamundësia për të lëvizur tryezën.

Në raste të tilla, ju duhet të zgjidhni një, dhe një kabinet me rafte të hapura është instaluar në një hapje të pakërkuar. Ju mund ta shikoni këtë si një variant jo standard të dritares.

Kuzhinë këndore me dritare (video)

Dekorim i dritares me derë ballkoni në kuzhinë

Nëse dyert plastike janë instaluar në kuzhinë, një kuzhinë me ballkon - mos mendoni se dekorimi i dritares do të jetë problem. Ka shumë mënyra për të dalë nga kjo situatë. Cila është zgjidhja më e pranueshme?

Elementet më të njohura të dizajnit janë perdet dhe blindat:

 1. Pëlhurat më të mira janë perdet e bëra nga chintz, pambuk, liri. Plus, ato janë miqësore me mjedisin dhe nuk dëmtojnë shëndetin. Por perdet shpesh përjetojnë lagështi, yndyrë dhe papastërti, kështu që është akoma më mirë të blini pëlhura sintetike, ato janë të lehta për t'u larë dhe hekurosur.
 2. Vizatimet për një dritare, me një derë ballkoni, duhet të merrni atë që do të përshtatet në brendësi sa më shumë që të jetë e mundur
 3. Perde tradicionale, të shkëputura dhe të fiksuara me kapëse, mund të kombinoni lartësi të ndryshme, për shembull, të shkurtra për dritare dhe të gjata për dyer.
 4. Nëse dëshironi të mbyllni kuzhinën nga të huajt - mos merrni pëlhura të rënda. Ju mund të mbroheni vërtet nga sytë kureshtarë me një leckë të lehtë.
 5. Zgjedhja moderne për dekorimin e dritareve është blinds. Mund t'i shkëputni me një kordon tërheqës. Ana negative është nevoja për t'u përdorur për dyer dhe për një dritare me të njëjtën lartësi, dritarja do të mbyllet plotësisht dhe plotësisht me dyshemenë.Kuzhinë me një dritare në mes

Në kohën tonë, shumë shpesh ata kanë një aneks kuzhine të ngushtë. Në momente të tilla, është mirë të instaloni një dritare në mes, përgjatë hapjes. Ju mund të dekoroni me dollapët, si dhe të rrisni madhësinë e banakut. Një zgjidhje e mirë dhe komode është edhe lavamani nën dritare.

Kjo ide përdoret për të fshehur bateritë, megjithëse kjo kërkon transferimin e komunikimeve dhe tubave, por në kohën tonë kjo nuk është problem:

 1. Nje nga metoda të thjeshta, per te shijuar hapesiren do te perdorni si vend pune pragun e dritares. Hapësira pranë murit është e mbushur me një dollap, një lavatriçe ose një raft me pjata të ndryshme.
 2. Një tjetër opsion sugjeron të vendosni një tavolinë në dritare, e cila mund të përdoret gjithmonë gjatë drekës.
 3. Opsioni i tretë - kuzhinë në formë U. Këtu përdorim një mur me një dritare në qendër dhe dy mure në anët. Ky dizajn i zonës së punës është ideal për pronarët e apartamenteve të vogla.Dizajni i kuzhinës me një dritare në mes

Nuk është plotësisht e nevojshme të vini një stil të ri për një kuzhinë që ka një dritare në mes. Në klasikët, hapja ku ndodhet dritarja mund të përdoret jo vetëm si një gjë funksionale, por edhe si një element dekorativ. Ju mund të dekoroni me perde, duke sjellë kështu rehati dhe bukuri në shtëpi. Mobiljet në qoshe kursejnë hapësirë. Ju mund ta diversifikoni dizajnin me vazo lulesh dhe lule në tenxhere. Do të jetë patjetër dhe pa probleme e bukur në dekorim. Disa amvise praktikojnë rritjen e zarzavate të ndryshme në dritare.Epo, me të vërtetë, pse të mos i trajtoni të afërmit tuaj me barishte të freskëta dhe tuajat, kopër ose majdanoz?

Në rast se nuk dëshironi të ndryshoni plotësisht pamjen, ka shumë mundësi të ndryshme për të përdorur një prag dritareje në një dritare në mes të një dhome. Aty mund të ruani kavanoza, erëza, erëza, për gatim.

Kuzhinë me një dritare në mes (video)

Në fund, dua të them se ka shumë mënyra për të dekoruar një kuzhinë me një dritare në mes. Zgjedhja juaj patjetër do të përdoret plotësisht dhe do të përkthejë në realitet ëndrrat dhe kërkesat tuaja për një plan urbanistik të tillë. Nëse ka nevojë për përdorim racional të zonës, mund të përdorni metodën në formë U të dekorimit të dhomës së kuzhinës, e cila do t'ju lejojë të përdorni hapësirën e banimit në maksimum.

Në hartimin e çdo dhome, rrezet e diellit luajnë një rol të madh. Rrezet e diellit, që depërtojnë në dhomë, shpërndahen, gjë që e bën dhomën më të gjallë, të ndritshme dhe të ngrohtë. Nevojitet nje dritare edhe ne kuzhine. Përveç detyrës së saj kryesore, hapja e dritares mund të bëhet një nga thekset kryesore në brendësi. Mund të zbukurohet me perde romake, perde, tyl dhe perde, perde rul. Secila prej këtyre metodave karakterizohet nga avantazhet dhe disavantazhet dhe mund të zbatohet në një rast të veçantë, duke theksuar origjinalitetin e dizajnit dhe bukurinë e dhomës. Dizajn kuzhine me dritare mund të jenë të ndryshme. E gjitha varet nga vendndodhja e dritares, madhësia e dhomës, brendësia e përgjithshme e banesës dhe, natyrisht, preferencat e banorëve të banesës.

Në vendin tonë, ende nuk është zakon të vendosni kuzhinë përgjatë dritares. Por, siç tregon praktika, kjo është shpesh mënyra e vetme për ta bërë një kuzhinë të vogël të ngushtë më harmonike. Kjo nuk është vetëm një zgjidhje me stil, por edhe shumë funksionale, pasi përfshihen metra katrorë shtesë. Kuzhina përgjatë dritares- një mundësi e shkëlqyer për dhoma të vogla, një sipërfaqe prej 6-7 metrash katrorë. metra.

Avantazhi më i rëndësishëm i një kuzhine të tillë do të jetë vetë dritarja. Para së gjithash, për shkak të pragut të dritares, ju mund të zgjeroni zonën e banakut, gjë që do t'ju lejojë të arrini një shkallë më të madhe të zonës së punës. Përveç kësaj, gjatë gatimit, ju mund të shijoni atë që po ndodh jashtë dritares, dhe jo vetëm të shikoni një mur bosh.Ndërtesat moderne shumë shpesh kanë kuzhina të ngushta në formë vagoni. Madje mund të ndodhë që gjatësia e dhomës të jetë dyfishi i gjerësisë. Në një situatë të tillë, vendosja e një grupi kuzhine përgjatë hapjes së dritares është i vetmi vendim i duhur. Kuzhinë me një dritare në mes mund të përshtatet në mënyra të ndryshme: mund të instaloni kabinete të plota, ose thjesht mund të rrisni madhësinë e banakut për shkak të pragut të dritares. Vendndodhja e lavamanit nën dritare duket gjithashtu spektakolare. Shumë shpesh ky opsion përdoret kur ka nevojë për të maskuar bateritë. Sigurisht, këto veprime do të kërkojnë transferimin e komunikimeve dhe tubacioneve të ujit, por sot kjo nuk do të kërkojë kosto të konsiderueshme financiare dhe të punës.Brendshme kuzhine me dritare mund të jenë shumë të ndryshme, pasi ka një nivel të mjaftueshëm drite, i cili ju lejon të përdorni pothuajse çdo skemë ngjyrash. Sidoqoftë, lind pyetja kryesore - si të maskoni bateritë në mënyrë që kuzhina të jetë më e gjerë dhe me stil. Ka disa opsione:

 1. Bëni një "dysheme të ngrohtë" dhe hiqni bateritë. Kështu, bar pranë dritares do të duket e përshtatshme dhe harmonike. Disavantazhi i vetëm i kësaj metode është kostoja e lartë, përveç kësaj, sistemi "dysheme e ngrohtë" nuk mund të aplikohet për disa lloje mbulimi.
 2. Transferimi i baterisë në një mur tjetër. Ky vendim është i shtrenjtë, por ende ia vlen. Kuzhinë me dritare të mëdha mund të luhet me shumë mjeshtëri nëse i lini vend baterisë.
 3. Vendoseni lavamanin nën një dritare dhe fshihni bateritë në një sirtar. Një detyrë e tillë nuk është problem për një specialist, pavarësisht nga fakti se do të kërkohen veprime shtesë për të transferuar komunikimet.
 4. Fundi i një pjese të murit për të mbytur baterinë.

Vlen të thuhet se dritarja mund të bëhet pikërisht ai theks kryesor në brendësi. Kështu, për shembull, nëse kuzhina është e dekoruar me ngjyra të lehta neutrale, mund të zgjidhni një ton të ndritshëm që ju lejon të krijoni një humor të gëzuar në kuzhinë. Dekorimi i dritares në kuzhinë kryhet duke përdorur materiale të ndryshme. Më të zakonshmet, si disa vite më parë, janë indet perde per dritare kuzhine. Ata mund të krijojnë humor. Megjithatë, ditët kur amvisat kishin frikë të linin dritaren pa regjistrim tashmë kanë kaluar. Sot, minimalizmi po përdoret gjithnjë e më shumë, kur një dritare zbukurohet vetëm me perde ose një perde shumë të thjeshtë që nuk e rëndon dhomën.
Nëse jeni me fat dhe keni kuzhine me dy dritare, atëherë do t'ju pëlqejë opsioni me perde romake, të cilat mund të ngrihen lehtësisht dhe ta bëjnë kuzhinën tuaj më të ndritshme. Gjithnjë e më shumë, projektuesit lënë dritaren pa ndonjë dekorim, duke zgjedhur korniza të ndritshme. Kjo është një zgjidhje shumë elegante dhe moderne.

Kështu, sot dritarja në kuzhinë është një fushë e gjerë për aktivitetet e stilistëve dhe zejtarëve. Kuzhinë këndore me dritare me dizajnin e duhur, vizualisht mund të bëhet më i gjerë dhe i lehtë. Kjo është veçanërisht e vërtetë për kuzhinat jo standarde, gjatësia e të cilave tejkalon gjerësinë e saj. Lahet nga dritarja do t'ju lejojë të maskoni bateritë dhe ta bëni më të këndshëm një proces kaq të mërzitshëm si larja e enëve, sepse tani mund të shijoni një pamje të mrekullueshme nga dritarja, duke kombinuar biznesin me kënaqësinë. Shpresojmë që opsionet e dizajnit në faqen tonë të internetit do t'ju ndihmojnë të gjeni dizajnin e duhur për kuzhinën tuaj.

Dritarja në brendësi të kuzhinës është një nga elementët më të rëndësishëm. Falë dritës natyrale, dhoma bëhet më e ndritshme dhe më e ngrohtë.

Ka shumë mundësi për dizajnin e brendshëm të një kuzhine me një dritare në mes. E gjitha varet nga zona e kuzhinës dhe nga dëshirat e pronarëve.

Ide për paraqitjen e kuzhinës me një dritare në mes

Më shpesh, ne nuk jemi mësuar të vendosim mobilje kuzhine përgjatë dritares. Megjithatë, kjo është ndoshta mënyra e vetme për ta bërë një kuzhinë të vogël të ngushtë më të rehatshme dhe me stil. Përveç kësaj, ju mund të përfitoni nga metra katrorë shtesë pranë dritares.

Nëse dritarja në kuzhinë është e vendosur në mes, atëherë është e mundur të zgjerohet countertop për shkak të pragut të dritares, duke rritur kështu zonën e zonës së punës. Po, dhe zonja mund të admirojë pamjen nga dritarja ndërsa ushqimi është duke u përgatitur, dhe të mos shikojë një mur bosh.

Për kuzhina të vogla, është shumë e përshtatshme të lidhni tavolinën e tryezës së palosshme me pragun e dritares. Ky opsion është i mirë për kuzhina të vogla. Kur paloset, kjo tryezë zë shumë pak hapësirë. Dhe nëse e zgjeroni, atëherë ka një vend për mëngjes ose drekë në dritaren e hapur.

Nën dritaren e kuzhinës, mund të organizoni një dollap për ruajtjen e të gjitha gjërave të vogla të nevojshme - shumë të përshtatshme dhe funksionale.

Lavamani i vendosur nën dritaren e kuzhinës duket mbresëlënës. Nëse keni nevojë të mbyllni bateritë e vendosura nën dritare, përdorni këtë opsion. Në këtë rast, sigurisht, do t'ju duhet të transferoni komunikime dhe tubacione. Por sot nuk është një problem aq i vështirë. Nëse është e nevojshme, mund të vendosni një raft për enët e kuzhinës sipër dritares.

Duke qenë se dritarja është në mes të kuzhinës, ajo është fokusi kryesor në brendësi të kësaj dhome. Ka shumë mundësi për dekorimin e dritareve në kuzhinë. Për ta bërë këtë, mund të përdorni perdet e njohura prej pëlhure. Ngjyrat e tyre mund të krijojnë humor për të gjithë brendësinë e kuzhinës. Mund ta lini dritaren fare pa perde ose të varni perde të lehta. Sidoqoftë, sot gjithnjë e më shpesh dritarja në kuzhinë është prej druri ose metali, japonez ose.

Siç mund ta shihni, përdorimi kompetent i dritares në hartimin e kuzhinës do të krijojë një brendshme moderne, funksionale dhe me stil të kësaj dhome.

Shpesh riparimi i një kuzhine me dritare shtyhet për më vonë, jo sepse nuk ka ide, por sepse ka shumë të tilla! Mosmarrëveshjet fillojnë në familje. Brezi i ri përfaqëson ngjyrat e teknologjisë së lartë dhe të ndritshme në brendësi, anëtarët e rritur të familjes këmbëngulin që dollapët e gjatë me pjata të bukura të kornizojnë dritaren në kuzhinë.

Por ajo që bën një revolucion në brendësinë e një kuzhine me dritare nuk janë dollapët minimalistë me dyer të forta dhe jo poufet e buta në zonën e ngrënies, por një lavaman nën dritare. Duke menduar për një pamje të këndshme, çdo zonjë ndriçon procedurën e mërzitshme të larjes së enëve.

Pesë fakte fotografike kur dizajni i një farke me një dritare në zonën e punës frymëzon shfrytëzime kulinare!

Ideja 1 - Brendësia e lehtë e kuzhinës me një dritare

Kuzhina katrore me një dritare ju lejon të ri-planifikoni saktë hapësirën.

Çfarë mund të bëhet për të organizuar një kuzhinë funksionale dhe të bukur?

 • Zhvendosni zonën e punës në dritare. Vendosni një lavaman në qendër të dritares. Në anët e saj - countertops gjerë
 • Vendosni kabinete të larta në të majtë të dritares. Ata do të kenë një frigorifer të integruar, furrë, mikrovalë.
 • Në të djathtë të dritares, instaloni një pianurë dhe dollapë të ngushtë me hapësira të shumta ruajtjeje, duke e inkuadruar televizorin si një kornizë.
 • Në të majtë të hyrjes së kuzhinës, bëni një zonë të butë për pritjen e mysafirëve me një tavolinë rrëshqitëse, poufe të buta dhe karrige.

Ideja 2 - Kuzhinë në të cilën dyshemeja dhe muret janë të veshura me dru

Tendenca globale drejt formave natyrore dhe ambienteve të bollshme me dritë ka çuar në shumë emocione rreth kuzhinave të veshura me panele druri.


Si të dekoroni brendësinë në kuzhinë me një dritare?

 • Dekoroni muret dhe dyshemenë e kuzhinës me panele druri. Zgjedhja e drurit si përfundim nuk është e rastësishme. Materiali natyral krijon një mikroklimë të favorshme në kuzhinë dhe është përgjegjës për dizajnin e matur dhe minimalist.
 • Për ta bërë dërrasën prej druri në dysheme të zgjasë sa më gjatë, trajtojeni atë me një përbërje mbrojtëse me bazë dylli.
 • Instaloni një grup kuzhine me fasada të bardha. E bardha shkon mirë me përfundimet e drurit.
 • Montoni lavamanin nën dritare, sobën në anën e djathtë të tij.
 • Për të parandaluar që uji i valë dhe yndyra e nxehtë të mos dëmtojnë përfundimin, mbuloni murin pas sobës me një panel xhami transparent rezistent ndaj nxehtësisë.
 • Varni perde me rul me një model asketik në dritare, për shembull, një kafaz të zbehtë, si në foto.

Ideja 3 - Dizajn i bardhë kuzhine me dy dritare

Dizajni i kuzhinës, në të cilën dy dritare janë të vendosura në të njëjtin mur, sugjeron një numër të madh opsionesh të projektimit. Për shembull, nën pragjet e dritareve, mund të montoni një zonë pune të gjerë, e cila mund të strehojë lehtësisht si një sobë dhe një lavaman. Në këtë rast, zonja nuk do të shikojë çdo ditë pllakat në mur, por peizazhin përreth - natyrën ose lëvizjen e metropolit.


Si të ndani hapësirë ​​në kuzhinë me dy dritare?

 • Vendosni mobilje kuzhine përgjatë mureve me dritare. Përdorni këndin. Kjo teknikë do të kursejë hapësirën e dhomës dhe nuk do të kufizojë lëvizjen.
 • Përdorni kufjet nën dritare në maksimum, duke vendosur në të pajisjet e detyrueshme shtëpiake dhe zonat e magazinimit.
 • Dollapët e varur për enët duhet të montohen në të majtë të murit me hapje dritaresh.
 • Kuzhina këndore me dy dritare kërkon ndriçim shtesë. Dritat e vëmendjes të instaluara midis trarëve dekorativë të tavanit dhe burimeve lokale të dritës do ta përballojnë këtë detyrë: një llambadar mbi zonën e ngrënies dhe një sharrë pranë zonës së leximit.

Ideja 4 - Kuzhinë papafingo me një dritare në mes

Projektimi i një kuzhine me një dritare të stilit të papafingo është një çështje e ndjeshme. Nga njëra anë, drejtimi nënkupton rrëmujë minimale të hapësirës duke ruajtur vëllimin dhe lartësinë e dhomës. Nga ana tjetër, dua të shtoj rehati në kuzhinë. Në fund të fundit, në këtë vend mblidhen më shpesh e gjithë familja dhe miqtë e shtëpisë.


Si të gjeni një kompromis për të qenë i këndshëm dhe i gjerë?

 • Një element i rëndësishëm dekorativ i kuzhinës së papafingo është një përparëse e veshur me tulla të mëdha (artificiale ose natyrore). Punimet me tulla dekorojnë hapësirën pranë dritares së kuzhinës dhe muret në anën e majtë dhe të djathtë të saj - në ato vende ku ndodhet tavolina.
 • Për të ndarë zonën e ngrënies nga zona e punës, ata nuk përdorin më tulla, por fletë drywall rezistente ndaj lagështirës. Mbarimi - lyerja e mureve me bojë të bardhë, qumështore ose gri të hapur me bazë uji.
 • Dritarja e kuzhinës, e vendosur direkt pas lavamanit, është e zbukuruar me një grilë me qeliza të mëdha katrore.
 • Llambat prej bakri dhe bronzi janë përgjegjëse për ndriçimin e mbrëmjes në kuzhinë me një dritare.

Ideja 5 - Dizajni i një kuzhine klasike Provence me një dritare të madhe

Dizajni i kuzhinës me një dritare të madhe me dy fletë u bazua në elemente klasike të brendshme, të cilat u plotësuan me detaje nga stili francez Provence. Nuk ka skema radikale të ngjyrave në hapësirë ​​- i gjithë grupi i kuzhinës, dyshemeja dhe muret janë bërë në nuanca qetësuese të fildishtë dhe qumështi. Një llambadar i zi me punime të hapura dhe dy çezma të zeza të ujit shërbejnë si pika të kundërta - njëra në ishull, tjetra në lavaman nën dritare.


Si të mposhtni një dritare kuzhine të stilit Provence?

 • Në një kuzhinë me një dritare, duhet të përdorni tre mure në të njëjtën kohë. Bëjeni sipërfaqen e punës sa më të madhe që të jetë e përshtatshme për t'u gatuar.
 • Mos harroni për një element kaq shumëfunksional si një ishull. Në një kuzhinë të madhe, ai patjetër do të gjejë një vend.
 • Përdorni hapësirën e punës përpara dritares dhe instaloni një lavaman atje. Në këtë rast, zonja do të ketë gjithmonë gjithçka në dorë - nga njëra anë, një ishull me një tavolinë prerëse, nga ana tjetër, një sobë (në këtë brendshme, e zbukuruar me llaç për një fireplace).
 • Dritarja e vetme në kuzhinë gjithashtu do të duhet të rrihet bukur. Shënimet e Provence do të shtohen nga korniza të rrumbullakosura prej druri pa perde.
 • Për të pasur dritë të mjaftueshme në kuzhinë, dritat e integruara janë montuar në tavan.

Kuzhinë me një dritare të madhe - si të mos ngrini në dimër?

Diçka po ndodh vazhdimisht në kuzhinat e vjetra: ose mbledhje me qirinj, ose darka me të ftuar. Duket se asgjë nuk mund të ndryshohet në to. Derisa të bëhet e qartë se personazhi kryesor i rizhvillimit në kuzhinë duhet të jetë një dritare. E fshehur pas tylit të goditur, e mobiluar në mënyrë të pakëndshme, ajo kthehet nga një lypës në një princeshë të bukur kur hiqen kornizat e vjetra prej druri, zgjerohen hapjet dhe futen dritare të reja me dy xham.

Shtrohet një pyetje e arsyeshme: a nuk do të jetë shumë ftohtë në kuzhinë në një shtëpi me një dritare panoramike? Jo nëse:

 • instaloni dritare me mur të plotë në kuzhinë jo ato plastike të zakonshme, por ato që kursejnë energji;
 • dritaret me dritare me dy xham me shumë dhoma do të ndihmojnë në uljen e humbjes së nxehtësisë - rritja e dhomave përmirëson vetitë e izolimit të zërit dhe nxehtësisë së dritares, por në të njëjtën kohë ndikon ndjeshëm në peshën dhe çmimin e tyre;
 • vendosni radiatorë të veçantë për ngrohje në dysheme me grila nën hapjet e dritareve të kuzhinës (rrymat e ajrit të ngrohtë do të ngrohin intensivisht xhamin gjatë sezonit të ftohtë);
 • drejtohuni në teknologjinë moderne - dritare me xham të dyfishtë me ngrohje (dritare plastike me xham të nxehtë).

Tani, kur dritarja e madhe në kuzhinë nuk fryn e ftohtë dhe hapen pamje të mahnitshme panoramike, gjëja kryesore është të mos e rëndoni me mobilje të panevojshme.

Si të organizoni mobilje në kuzhinë me një dritare panoramike në një apartament në studio?

Dekori në apartamentin në studio me një dritare të madhe është mjaft i rreptë: një divan i rehatshëm, një tavolinë kompakte dhe një bar dizajner që ndan kuzhinën nga dhoma e ndenjes dhe shërben gjithashtu si tavolinë ngrënieje. Për ta bërë gatimin sa më të përshtatshëm, një banak shtesë është instaluar pas murit me TV.

Dizajni i një dhome ndenjeje kuzhine me një dritare në një shtëpi të vendit

Kuzhina me dritare nga dyshemeja deri në tavan, e cila ka akses në tarracë, është vendi më i mirë për tubime në një shoqëri miqësore. Dizajni është i favorshëm për përgatitjen e ushqimit të shijshëm, dhe më pas mund të darkoni në ajër të pastër.

Ide për një kuzhinë në formë U me një dritare të madhe

Në një hapësirë ​​me një madhësi modeste, por me lustrim mbresëlënës, falë paraqitjes në formë U të kuzhinës, u bë e mundur të vendoseshin saktë të gjithë elementët e trekëndëshit të punës - një frigorifer, një lavaman dhe një sobë.

Materiali u përgatit për faqen www.site

Kuzhinë me një dritare ballkoni: opsionet e projektimit

Nëse kombinoni një ballkon dhe një kuzhinë, mund të zgjeroni zonën e lirë, të shtoni më shumë dritë në hapësirë ​​dhe të dizajnoni një brendshme të pazakontë. Zhvillimi i një modeli kuzhine me një dritare ballkoni fillon me një vendim për rizhvillimin. Nëse muri është me ngarkesë, atëherë pjesa e brendshme do të duhet të ndërtohet duke marrë parasysh bazën e murit, e cila shërbente si një prag dritareje. Muri jo mbajtës është hequr tërësisht, duke ndërthurur hapësirën e ballkonit (lozhës) dhe kuzhinës në një tërësi të vetme.

Galeria e fotografive të shembujve të suksesshëm të dizajnit

Kuzhinë pa dritare

Arkitektët dhe projektuesit kryesorë ofrojnë të shtojnë dritë dhe të zgjerojnë vizualisht kuzhinën pa dritare duke krijuar një tavan të rremë në tavan. Për ta bërë këtë, është e nevojshme të montoni një kamare nën "hapjen e dritares" nga muri i thatë dhe të ndërtoni në dritën e prapme atje.


Në një kuzhinë pa dritare që nuk ka parë kurrë dritën e ditës, një tavan i rremë do të japë iluzionin e dritës natyrale. Duke e kontrolluar atë përmes ndërfaqes WEB të ofertës speciale, mund të vendosni pozicionin aktual të motit aktual. Për shembull, nëse jashtë është me diell, dritarja është e ndriçuar Llambat LED sa më e ndritshme, me re - bëje dritën të zbehtë.

Si të organizoni një kuzhinë me dy dritare, madje edhe në mure të ndryshme?

Dy dritare në kuzhinë në të njëjtën kohë - një kompliment i madh për apartamentin. Detyra bëhet edhe më interesante nëse dritaret janë të vendosura në mure të ndryshme.

Për ta bërë hapësirën funksionale dhe komode, mund të përdorni teknikat:

Pragjet e dritareve të të dy dritareve janë të lidhura me një tavolinë pune.

Nën një dritare, është e pajisur një zonë pune me një lavaman, pranë të dytës është instaluar tryezë darke me një stol pranë dritares.

Dy dritare që ndajnë një kënd në kuzhinë mund të kombinojnë një divan të gjerë.

Dizajni i kuzhinës me dritare të mëdha në mure të ndryshme për një familje tipike moderne mund të bëhet në frymën e klasicizmit romantik. Një detaj i jashtëzakonshëm i një brendshme të tillë: perde të rënda, të cilat rrallë shihen në kuzhinat e 2017.

E veçanta e dizajnit të kuzhinës me dritare të madhësive të ndryshme në të njëjtin mur është se fillimisht përfshin ndarjen e hapësirës në zona. Gjithçka që është komode është e përshtatshme për një dhomë të tillë: stili skandinav, shtëpitë, klasikët evropianë, muzika e vendit, por gjithçka është në një interpretim modern.

Këshillë: Çdo zonë pranë dritares në kuzhinë ka nevojë për burimet e veta të dritës. Mbi zonën e ngrënies, është zakon të varni një llambadar që përsërit formën e tryezës. Ishulli i kuzhinës do të zbukurohet me disa llamba njëherësh, të varura mbi banak në tela të gjatë. Sa llamba nuk marrin - nuk do të jetë e mjaftueshme.

Dizajn kuzhine me dritare gjiri

Me praninë e një dritareje gjiri në kuzhinën e një shtëpie private ose në një apartament të qytetit, mund të bëni gjëra të mahnitshme. Për shembull, theksoni afërsinë me natyrën. Për këtë, dritaret lihen të hapura, duke mos fshehur pamjet pas perdeve, perdeve dhe blindave.

Edhe në një kuzhinë të vogël me një dritare në prani të një dritareje gjiri, problemi i mungesës katastrofike të hapësirës mund të zgjidhet me shumë hijeshi - duke vendosur një divan të vogël dhe një tavolinë të rrumbullakët me një majë xhami afër dritareve.

4 opsione për të dekoruar një dritare kuzhine me ndenjëse

opsioni 1

Në foto ka një divan të butë nën dritaren në kuzhinë. Perdet në dritaret e kuzhinës i bëjnë jehonë ngjyrës së tapicerisë dhe jastëkëve portokalli të ndezur me një prekje enësh dhe një llambë bronzi. Perdet janë të lehta dhe nuk bllokojnë rrjedhën e dritës së ditës në dhomë.

Opsioni 2

Në foto është një kuzhinë këndore me një dritare

Zgjedhja ngjyrë të bardhë në kuzhinë me një dritare të madhe, ku drita është më se e mjaftueshme jo e rastësishme. Ai fsheh kontradiktat në brendësi, bashkon të gjitha pjesët e tij në një tërësi të vetme. Për më tepër, në stilin skandinav, pothuajse gjithmonë nuk ka perde në dritare. Përjashtim është pëlhura e lehtë pambuku ose tyl i tejdukshëm.

Opsioni 3

Hapësirat e magazinimit nën dritare janë maskuar si ndenjëse komode shtesë. Mbi dritaren e kuzhinës ka një blind pambuku, me jehonë në ngjyrë me tapiceri të karrigeve, dyshekëve dhe jastëkëve.

Opsioni 4

Në foto ka një kuzhinë-ngrënie me një dritare panoramike në një shtëpi të vendit

Një kuzhinë në një shtëpi private me një dritare është një vend ku pronarët shpesh presin mysafirë dhe organizojnë darka të mëdha. Në këtë rast, një stol i ngushtë përgjatë gjithë dritares panoramike do të jetë i dobishëm. Selia e butë vazhdon përgjatë murit të djathtë dhe mbështetet në murin e kuzhinës me pajisje shtëpiake.

Në zonën e ngrënies pranë dritares ka një tavolinë të vogël, e cila zgjerohet dhe trefishohet kur vijnë mysafirët. Karriget shtesë të palosura janë të fshehura pas dyerve të një prej kabineteve.

Fotografia në të majtë tregon një dizajn të ngjashëm, por me një zonë divani nën dritare

Një temë e nxehtë për pronarët e apartamenteve të vogla është dizajni i një kuzhine të vogël me një plan urbanistik të pazakontë. Për shembull, ideja e një paraqitjeje qoshe përdoret gjerësisht, e cila është optimale në shumë raste. Përveç kësaj, prodhuesit moderne të seteve të kuzhinës kanë zhvilluar një të gjerë dhe të larmishme formacionin produkte mobiljesh, falë të cilave mund të krijoni në kuzhinë me paraqitjen më të spikatur një hapësirë ​​estetikisht tërheqëse dhe shumëfunksionale.

Ekspertët e dizajnit modern na ofrojnë shumë zgjidhje në lidhje me brendësinë e kuzhinës, veçanërisht atë të vogël. Kush më mirë se ata do të kuptojë rregullimin e duhur të numrit të kërkuar të mobiljeve, pajisjeve shtëpiake dhe enëve të tjera të kuzhinës të përdorura gjerësisht.

Kushtojini vëmendje hapësirës së dritares së kuzhinës tuaj. Duke e mposhtur me mjeshtëri, do të merrni një rezultat të mahnitshëm. Një dizajn jo i parëndësishëm i dritares në kuzhinë mund të freskojë ndjeshëm atmosferën. Detyra juaj është të përdorni çdo centimetër të lirë të kuzhinës, kështu që është marrëzi të injoroni dritaren. Si rregull, ne në rastin më të mirë "dekorojmë" dritaren bimët e brendshme ose me ndihmën e xhinglave me tematikë të ndryshme. Ndërkohë mund të luhet shumë më interesante duke vendosur sipërfaqe pune mbi të dhe nën të.


Dizajni i kuzhinës me një dritare në mes është një trend i ri i Evropës Perëndimore, i përdorur gjerësisht nga stilistët vendas. Konservatorët e trajtojnë me mosbesim të dukshëm, por ne duhet të braktisim kategorikisht traditat e imponuara dhe ta bëjmë kuzhinën tonë sa më funksionale dhe estetike falë përdorimit të hapësirës së dritareve.

Çfarë është e rëndësishme të dini?

Para se të filloni të dekoroni brendësinë e një kuzhine me një dritare, duhet të njiheni me një sërë faktesh të ndryshme:

 1. Nëse bateria, e cila është e instaluar nën dritare, nuk ju lejon të instaloni pajisje teknike ose pjesë mobiljesh pranë dritares, mund ta çmontoni atë. Në vend të kësaj, ekspertët ofrojnë dysheme të izoluara. Nëse për ndonjë arsye është e pamundur të çmontoni baterinë, atëherë ajo mund të maskohet në një kabinet, të thellohet më thellë ose të instalohet në mure të tjera.
 2. Një zgjidhje popullore është instalimi i një lavamani nën dritare. Falë kësaj, ju, së pari, mund ta fshehni baterinë nëse është e nevojshme. Përveç kësaj, një vendosje e tillë e lavamanit do ta bëjë dizajnin e kuzhinës tuaj harmonike dhe origjinale.


 1. Zgjidhni një rubinet të një forme të tillë që të mos ndërhyjë në hapjen e lirë të dritares.
 2. Kur vendoseni pranë një dritareje lavaman ose ndonjë sipërfaqe pune, dekorojeni hapjen me grila rul ose perde romake. Nëse është e nevojshme, ato mund të ngrihen lehtësisht dhe në rast kontaminimi, nuk do të mund t'i pastroni shpejt me tub.

Si të kurseni hapësirë?


Në foto: një kuzhinë me një mikrovalë në një kabinet mur

Nëse keni një hapësirë ​​të vogël në dispozicion, atëherë është e rëndësishme të përpiqeni të kurseni sa më shumë hapësirë ​​të lirë në kuzhinë. Ka disa mënyra për ta bërë këtë:


Në foto: një kuzhinë e vogël me një kapuç të fuqishëm

 1. Nëse është e mundur, në vend të një sobë të madhe, zgjidhni një model me dy ndezës.
 2. Kushtojini vëmendje lavamanëve një tas e gjysmë. Ata praktikisht nuk janë inferiorë në funksionalitet ndaj modeleve me dy lojë me birila, por janë një opsion më kompakt.
 3. Vendoseni lavamanin dhe sobën në mënyrë që të ketë hapësirë ​​pune midis tyre.
 4. Hiqni pajisjet standarde të kuzhinës në favor të pajisjeve të integruara.
 5. Instaloni një kabinet me mikrovalë.
 6. Zgjerimi vizual i hapësirës do të ndihmojë përdorimin e një grupi të lartë kuzhine.
 7. Zgjidhni kabinete me dyer që hapen.
 8. Konsultohuni me ekspertë dhe merrni një kapuç të vogël, por në të njëjtën kohë të fuqishëm.
 9. Në vend të një tavoline tradicionale, mund të përdorni një model rrëshqitës.


Në foto: një kuzhinë e vogël me pajisje të integruara

Nuk është e nevojshme të ndiqni absolutisht të gjitha rekomandimet e mësipërme. Këto janë vetëm ide universale, por edhe përdorimi i një të tretës së tyre do të kursejë shumë hapësirë ​​të lirë në kuzhinë.

Lavaman nën dritare - një zgjidhje popullore


Në Perëndim, për disa vite tani, ideja për të vendosur një lavaman nën një dritare nuk e ka humbur popullaritetin. Kjo është veçanërisht e vërtetë për kuzhinat në shtëpitë jashtë qytetit, nga dritarja e të cilave hapet një pamje mahnitëse. Edhe nëse zotëroni një makinë larëse enësh më të fundit, përsëri duhet të merreni me lavamanin mjaft shpesh. Pra, a nuk do të ishte më mirë ta instaloni në një vend ku larja e enëve, ushqimeve dhe gjërave të tjera bëhet një kënaqësi për ju? Një vendim i tillë, përveç pozitives së dukshme, mund të mos ketë pasojat më të këndshme.


Në foto: një kuzhinë me një lavaman nën dritare në një stil klasik

Mos e injoroni mikserin, ose më mirë formën dhe madhësinë e tij. Nëse e anashkaloni këtë moment, atëherë mund të keni vështirësi në hapjen e dritares. Gjithashtu, përpiquni ta poziciononi rubinetin në atë mënyrë që sasia minimale e spërkatjeve të bjerë në dritare, përndryshe do t'ju duhet të luftoni përgjithmonë me të paktën dy probleme: pika dhe vija. Dhe, në fund, vendosni se cili opsion për vendosjen e përbashkët të pragut të dritares dhe banakut është më i përshtatshëm për ju. Kjo varet vetëm nga vizioni juaj për situatën, por shumë preferojnë t'i kenë ato në të njëjtin nivel.

Çfarë tjetër mund të vendoset nën dritare?


Përkundër faktit se më e zakonshme është vendosja e një lavamani nën dritare, ka disa opsione të tjera. Për shembull, ju mund të pajisni hapësirën e dritares me rafte dhe të bëni një vend pune nga pragu i dritares. Ju gjithashtu mund të instaloni një sobë me gaz ose elektrike nën dritare. Sidoqoftë, në rastin e parë, do të duhet të hyni në një konfrontim me shërbimin e gazit, pasi ekziston një masë paraprake e detyrueshme e sigurisë, nga e cila rrjedh se një sobë me gaz nën dritare nuk i përket.


Në foto: një kuzhinë me një sobë me gaz nën dritare

Mund të përmbledhim të gjitha sa më sipër: një dritare në kuzhinë është një shans për të mishëruar idetë tuaja më të guximshme dhe romantike në dizajnin e brendshëm.

Video - Dizajni i kuzhinës me një dritareJu pëlqeu artikulli? Ndaje me miqte!