Dizajni i kuzhinës me frigorifer të integruar. Si të zgjidhni një dizajn kuzhine me një frigorifer. Çfarë është një "frigorifer i Hrushovit"?

Dizajni i kuzhinës me frigorifer të integruar. Si të zgjidhni një dizajn kuzhine me një frigorifer. Çfarë është një "frigorifer i Hrushovit"?

Dimensionet e kësaj njësie nuk janë aspak të vogla, kështu që pyetja shpesh na shqetëson - ku ta vendosim frigoriferin në kuzhinë? Gjithçka është e thjeshtë kur kuzhina juaj është e bollshme, por çfarë nëse është e vogël në përmasa?

Në artikullin tonë, do të gjeni disa mënyra për të zgjidhur këtë problem, si dhe avantazhet dhe disavantazhet e tyre. Pronarët e kuzhina të mëdha të cilët mund të marrin disa ide të mira për veten e tyre.

Opsionet më praktike ku mund të vendosni një frigorifer në një kuzhinë të çdo madhësie do të shihni në fotot më poshtë.

Instalimi i duhur i frigoriferit

Është e rëndësishme të dini se si ta instaloni siç duhet frigoriferin! Cilado qoftë kuzhina juaj, sigurohuni që të keni parasysh rregullat e instalimit.

Pas tyre, ju jo vetëm që do të jeni në gjendje të respektoni masat paraprake të sigurisë, por gjithashtu do t'i siguroni frigoriferit tuaj shumë vite shërbim. Në fund të fundit, ju shikoni, ky nuk është artikulli që ne blejmë çdo vit.

Kur instaloni, merrni parasysh faktorët e mëposhtëm:

 1. 1. Produkte ftohëse, frigoriferi lëshon nxehtësi, pra distanca prej tij deri në mur duhet të jetë së paku 10 cm Për më tepër, muri nuk duhet të jetë gjithashtu i ngrohtë për të krijuar ngrohje të tepërt të pajisjes. Nëse modelet e vjetra kishin ventilim të pasmë - d.m.th. Meqenëse ky rregull kishte të bënte me vendndodhjen e murit të pasmë, frigoriferët modernë kanë mure anësore të ventiluara, gjë që thjeshton shumë situatën e instalimit.
 2. 2. Për arsyen e përmendur më sipër mos e vendosni frigoriferin pranë pajisjeve të ngrohjes- sobë me gaz, furrë ose radiator. Distanca optimale e rekomanduar është 50 cm Është gjithashtu e nevojshme të shmanget mbinxehja e strehimit të njësisë - është më mirë të mos e ekspozoni atë në rrezet e diellit direkte. Kjo është veçanërisht e vërtetë nëse kuzhina juaj ndodhet në anën me diell.
 3. 3. Ndryshe nga një sobë me gaz ose lavaman, frigoriferi ka më shumë liri "lëvizjeje", sepse është i lidhur vetëm në prizë. Por këtu ka disa nuanca:
 • është e dëshirueshme që lidhja të bëhet drejtpërdrejt, pa korda zgjatuese dhe përshtatës;
 • teli në frigorifer, si rregull, nuk është aq i gjatë, kështu që priza duhet të jetë afër;
 • priza duhet të instalohet larg lavamanit dhe sobës;
 • mundësia e lidhjes së tokëzimit është e mirëseardhur.

Frigoriferi duhet të instalohet në një dysheme të niveluar, përndryshe do të bëjë zhurmë të panevojshme ose do të funksionojë gabim.

 • 4. Dhe një moment. Duke e marrë parasysh atë, mund të shmangni një sërë shqetësimesh dhe lëndimesh të mundshme - mos harroni për derën! Në modelet moderne, sigurohet një mekanizëm që lejon, nëse është e nevojshme, të riorganizoni dorezën dhe të ndryshoni drejtimin në të cilin do të hapet dera e frigoriferit. Por jo të gjitha modelet mund të mburren me këtë. Prandaj, ju rekomandojmë që të njiheni me karakteristikat e pajisjes përpara se të blini.
 • Nëse keni një kuzhinë të madhe

  Epo, kjo është e mrekullueshme! Ju keni mundësi të pafundme! Në veçanti, ju mund të:

  • zgjidhni akomodim tradicional frigorifer, duke e bërë atë fokusin kryesor të kuzhinës tuaj - një element i ndritshëm dekorimi ose mishërim i krijimtarisë suaj;
  • vendose frigoriferin në qoshe, duke i dhënë murit një formë më të rrumbullakosur dhe në këtë mënyrë duke ndjekur rregullat e Feng Shui;
  • ndani hapësirat e kuzhinës tuaj në zona të veçanta;
  • në rast se jetoni në një rezidencë ose apartament dykatësh dhe kuzhina juaj ka një shkallë që të çon lart, mund të ndërtoni një frigorifer në shkallë, duke mbushur hapësirën boshe dhe duke kursyer hapësirë;
  • futni frigoriferin në mobilje, duke i dhënë asaj pamjen më harmonike me kompletin e kuzhinës.

  Fotografia tregon ambiente të brendshme moderne, duke ilustruar se si një frigorifer mund të vendoset në kuzhina të bollshme.

  Një "por" - ka gjithnjë e më shumë pajisje shtëpiake të nevojshme dhe shumë të dobishme për kuzhinë, dhe të gjitha ato duhet të vendosen disi, duke përdorur hapësirën sa më racionale të jetë e mundur. Prandaj, mund t'ju duhen ide për kuzhina të vogla.

  Parimi i komoditetit

  Përveç respektimit të rregullave të sigurisë, vendndodhja e frigoriferit është gjithashtu e rëndësishme. Do të ishte mjaft logjike ta vendosni atë më afër tryezës ose lavamanit, dhe për dikë - për shembull, në mikrovalë.

  Thelbi është i njëjtë - askush nuk dëshiron të krijojë rrathë shtesë, megjithëse brenda kuzhinës së tij.

  Sigurisht, për hir të komoditetit, nuk duhet të sakrifikoni sigurinë. Ne ju këshillojmë që thjesht të merrni parasysh të dy faktorët, si dhe faktin që disa lehtësira mund të kenë nevojë të hiqen.

  Nëse keni një kuzhinë të vogël ose - 5 vendet e shumëpritura

  Ku, ku, por në kuzhinë në Hrushov, definitivisht nuk mund të rrotulloni rrathë! Po, dhe shtrirja e apartamenteve në ndërtesat e reja tenton të zvogëlojë hapësirën e kuzhinës.

  Çfarë mund të bëhet për një kuzhinë të vogël? Dhe ja çfarë:

  Ju pëlqeu artikulli? Ndaje me miqte!