Kuzhinë-ngrënie-dhomë ndenje në një shtëpi private. Dizajni i kuzhinës së dhomës së ndenjes në një shtëpi private - mundësi të shumta.

Kuzhinë-ngrënie-dhomë ndenje në një shtëpi private. Dizajni i kuzhinës së dhomës së ndenjes në një shtëpi private - mundësi të shumta.

Gjithnjë e më shumë, shumë zgjedhin të jetojnë jo në një apartament, por në vilën e tyre në qytet ose në periferi më të afërt. Kjo ka avantazhin e vet - gjatë ndërtimit të vilës tuaj, mund të mendoni për madhësinë dhe paraqitjen nga dhe në. Për shkak të kësaj, është shumë më e lehtë të mendosh për hartimin e një kuzhine të kombinuar me një dhomë të gjallë në një shtëpi private; në foton në internet ose revista, mund të gjeni shumë opsione për dekorimin e dhomës. Cilat janë avantazhet e një shtrimi të tillë dhe si është më komode të arredoni dhomën e kuzhinës?

Një dhomë komode e kuzhinës në një shtëpi private bëhet gjithmonë një vend qendror për komunikim

Të mirat e dhomës së ndenjes në kuzhinë

Përparësitë kryesore të dhomës së ndenjes së kuzhinës përfshijnë si më poshtë:

 • Rritja e sipërfaqes;
 • Më shumë dritë;
 • Komoditeti i planifikimit;
 • Mundësi për të mbajtur festa familjare, për të bërë festa me miqtë;
 • Duke qenë në kuzhinë, ju mund të shikoni lirshëm fëmijët ose të komunikoni me mysafirët;
 • Më shumë opsione për dizajn elegant në modë.


Brendësia klasike e një dhome ndenjeje e kombinuar me një kuzhinë në një shtëpi private

Kur rregulloni një dhomë të tillë, është e nevojshme të mendoni me kujdes për numrin e zonave. Hapësira e kombinuar duhet të jetë komode dhe e lehtë për t'u mirëmbajtur, duke pasur një pamje harmonike.


komod Zona e darkës në brendësi të dhomës së kuzhinës

E rëndësishme! Para riparimit, mendoni paraprakisht për vendndodhjen e zonave funksionale dhe mobiljeve.

Nuancat e planifikimit

Duke menduar për hartimin e dhomës së kuzhinës në një shtëpi private, ia vlen të merren parasysh disa pika të rëndësishme:

 • Sheshi;
 • Forma e dhomës, numri i kamareve, etj.;
 • Vendndodhja e dyerve, dritareve;
 • Vendndodhja e dhomës së ngrënies në lidhje me dhomat e tjera në shtëpi;
 • Numri i anëtarëve të familjes;
 • Fonde të përballueshme për riparime ose rizhvillim.


Kombinimi i teknologjisë moderne me mobiljet e bëra nga materiale natyrore duket shumë organik në brendësinë e dhomës së kuzhinës

Pavarësisht se sa jeni të gatshëm të shpenzoni për materialet për riparime dhe çfarë madhësie është dhoma, fotot e brendshme të ndryshme të dhomës së kuzhinës për një shtëpi private do t'ju ndihmojnë të bëni zgjedhjen e duhur.


Kombinimi i kuzhinës me dhomën e ndenjes rrit vizualisht hapësirën dhe e bën brendësinë më të ajrosur.

Zonimi

Një grumbull kaotik mobiljesh nuk do të duket kurrë komod dhe harmonik, pavarësisht nga materialet më të mira dhe ngjyrat e përputhura në mënyrë perfekte. Zonimi i hapësirës në zona të veçanta rregullon brendësinë, duke e bërë atë më të rehatshme për të jetuar. Sallat në një shtëpi private, si rregull, ndahen në një zonë kuzhine, një dhomë ngrënie dhe një zonë ndenjëse. Në disa opsione, mund të ketë edhe zyra, dhoma gjumi dhe dhoma për fëmijë. Pra, në çfarë mënyrash mund të zononi një dhomë?


Kuzhinë-dhomë të gjallë në një shtëpi private me zonimin e mobiljeve

Ndarëse

Ndarjet në formën e strukturave të gipsit, ekraneve, harqeve ose kolonave janë mënyra më e dukshme për të ndarë zonën e kuzhinës nga pjesa tjetër e dhomës. Harqet dhe kolonat i japin brendësisë lehtësinë dhe nuk ndërhyjnë në dritën natyrale. Ndarjet më themelore ju lejojnë të pajisni kuzhinën me rafte, dollapë shtesë. Një dollap i madh ose raft mund të veprojë si një ndarje.


Ndarje dekorative në dhomën e kuzhinës

Strukturat e tavanit

Në foton me opsione të ndryshme të projektimit për dhomën e ndenjes-ngrënie në një shtëpi private, shpesh mund të gjeni tavane me shumë nivele. Niveli zakonisht montohet mbi sipërfaqen e punës, duke e bërë tavanin më të ulët. Dritat e vëmendjes janë instaluar përgjatë perimetrit të strukturës, duke siguruar ndriçim shtesë për zonën e punës. Ndriçimi në kuzhinë duhet të jetë më i ndritshëm për gatim të rehatshëm. Përveç ngarkesës funksionale, nivelet kryejnë një funksion thjesht dekorativ, duke dekoruar tavanin dhe duke e ndarë atë në pjesë të veçanta.


Zonimi i dhomës së kuzhinës në një shtëpi private duke përdorur një tavan me tekstura të ndryshme

Strukturat e varura mund të kenë forma të ndryshme, disa nivele, dhe brenda mund të ketë afreske, piktura ose letër-muri fotografish.


Tavani me shumë nivele të dhomës së ndenjes së kuzhinës në një shtëpi private

Dyshemeja

Dyshemeja e ndryshme në cilësi dhe ngjyra përdoret shpesh gjatë zonimit të hapësirës. Nga ana e kuzhinës, më së shpeshti merren materiale që janë rezistente ndaj lagështirës dhe lahen lehtësisht nga papastërtitë - pllaka, gur, linoleum.


Zonimi i dhomës së ndenjes së kuzhinës në një shtëpi private duke përdorur dysheme

Në dhomën e ndenjes mund të përdoret çdo material, nga guri natyral dhe druri deri te tapeti i butë. Tapeti është mjaft i popullarizuar si përfundim i dyshemesë në një zonë ndenjëse.


Zonë e dedikuar ngrënieje në dhomën e kuzhinës në një shtëpi private

banak bar

Një mënyrë kompakte për të ndarë zonën e punës nga dhoma kryesore. Banaku i barit nuk është vetëm një sipërfaqe pune shtesë, por gjithashtu zëvendëson në mënyrë të përsosur tryezën nëse dhoma e kuzhinës është e vogël.


Dhomë kuzhine-ngrënie me një bar mëngjesi të kombinuar me një dhomë të gjallë

Ka shumë modele të sporteleve bar nga më të thjeshtat dhe më të ngushtat deri tek sportelet e restoranteve të plota me rafte dhe sisteme magazinimi të integruar, mbajtëse për gota etj. Dizajni i dhomës së ndenjes-ngrënie në një shtëpi private me bar banaku duket elegant dhe modern.


mbulesa muri

Letër-muri me ngjyra të ndryshme është një nga mënyrat më të lehta dhe më të lira për të ndarë një dhomë në pjesë. Për kuzhinën e një shtëpie private, është më mirë të përdorni pllaka qeramike që janë rezistente ndaj ujit, të lehta për t'u pastruar dhe pa frikë nga myku dhe kërpudhat.


Si rregull, dhoma e ndenjes përfundon duke përdorur të njëjtën ngjyrë, ndërsa vetëm platformës së kuzhinës i jepet një përfundim i veçantë. Në foton më poshtë mund të shihni opsionet e projektimit për dhomën e kuzhinës të një shtëpie të vendit me opsione të ndryshme të dizajnit të mureve.Cilin stil të zgjidhni

Duke menduar për hartimin e dhomës së kuzhinës në një shtëpi private, ia vlen të merret parasysh jo vetëm mobiljet dhe përzgjedhja e materialeve, por shumë varet edhe nga stili. Ju mund të dizajnoni të gjithë dhomën në të njëjtin stil ose të përdorni tuajin për secilën zonë. Në rastin e fundit, një kombinim harmonik i elementeve të ndryshëm është i rëndësishëm.


Klasike

Ky drejtim i projektimit dallohet nga fisnikëria dhe eleganca e formave. Gjatë përfundimit të sipërfaqeve përdoren ngjyra neutrale, kryesisht nuanca të shtratit, si dhe tone të ndryshme të bardhës dhe bezhës.


Letër-muri me monograme (për shembull, stili barok) është i përshtatshëm për dekorimin e mureve. Dhoma e ndenjes do të duket shumë elegante nëse i dekoroni muret me pëlhurë. Muret mund të plotësohen me kolona imituese ose llaç.
Kur përfundoni tavanin, formimi i llaçit zakonisht shpërndahet rreth perimetrit të dhomës dhe në qendër. Për dysheme përdoren materiale të shtrenjta - dru natyral, parket, mermer. Mobiljet prej druri me detaje të praruara do të përshtaten në mënyrë të përkryer në dhomën e ndenjes-ngrënie të një shtëpie private, të dekoruar në një stil klasik.


Moderne

Ndryshe nga stilet klasike në modernitet, përparësi i jepet thjeshtësisë së formave. Shpesh në ambiente të tilla kombinohen elemente metalike dhe druri. Kur zgjidhni një skemë ngjyrash, mund të udhëhiqeni vetëm nga shija juaj, këtu nuk ka kufizime. Art Nouveau dallohet nga një numër i madh imazhesh të pazakonta në mure ose fasadat e mobiljeve. Si do të duket dizajni i dhomës së ndenjes së kuzhinës në një shtëpi private në këtë stil, mund të shihet në foton më poshtë.


art deco

Një nga stilet më luksoze. Vetë drejtimi filloi në fillim të shekullit të 20-të kur u përpoq të kombinonte aristokracinë dhe risitë më të fundit në teknologji. Salla dhe kuzhina në stilin Art Deco janë luksoze, ndërsa pretencioziteti i dekorimit nuk pengon funksionalitetin.


Ky drejtim karakterizohet nga linja të lëmuara natyrore, zbukurime me lule, dritare me njolla në dritare, futje për dyert e kabinetit, dekor fantazi, etj. Kombinimet e kundërta duken të mira në Art Deco, për shembull, jargavan dhe e zezë, të holluar me gri perla. Materialet e mbarimit dhe mobiljet duhet të jenë të cilësisë më të lartë.


teknologjisë së lartë

Hi-tech është i përshtatshëm për brendësinë e dhomës së kuzhinës në një shtëpi private, dallohet nga përdorimi i ngjyrave të ftohta dhe minimalizmi në dekorim. Në vend të perdeve të rënda, në dritare janë varur perde kompakte ose perde romake. Në brendësi, ju mund të përdorni kombinime të bardhë, të zezë dhe të kuqe. Dekorimi është i popullarizuar me një numër të madh të pjesëve prej xhami dhe metali.


Nëse flasim për mobilje, atëherë modelet modulare janë ato që ju nevojiten për stilin e teknologjisë së lartë. Për ndriçim, janë montuar llamba të veçanta për secilën zonë. Teknologjia e lartë karakterizohet nga risitë më të fundit të teknologjisë.


Eko stil

Dizajni dhe brendësia e një kuzhine në stilin eko e kombinuar me një dhomë të gjallë në një shtëpi private nënkupton përdorimin e vetëm materialeve natyrore dhe miqësore me mjedisin. Skema e ngjyrave është gjithashtu mjaft e qetë, mbizotërojnë nuancat natyrale.


Druri, guri, qeramika janë të njohura në dekorim. Mobiljet prej thurjeje do të përshtaten mirë në dizajn. Liri dhe pambuku janë të njohura për elementët e tekstilit. Si dekor, mund të vendosni bimë të gjalla në tenxhere në dritaret dhe raftet ose të varni panele me kompozime lulesh të thata në mure.


Dizajn i brendshëm në varësi të zonës

Zona e dhomës sigurisht që ndikohet nga zgjedhja e stilit, sasia e mobiljeve dhe ngjyrat dhe materialet e përdorura. Dhomat e bollshme kanë hapësirën më të madhe për idetë e dizajnit, duke ju lejuar të aplikoni çdo teknikë në dekorim. Në dhoma të vogla, duhet të numëroni çdo centimetër dhe të zgjidhni me kujdes ngjyrat dhe llojet e dizajnit.


Sallon i madh kuzhine-ndenjie

Dizajn studio me një sipërfaqe prej më shumë se 40 metra katrorë. metra kërkon një konsideratë më të kujdesshme të zonave funksionale, numrit dhe vendndodhjes së tyre. Të gjithë ishujt e mobiljeve duhet të vendosen mjaft afër, në mënyrë që të mos keni nevojë të ecni pafundësisht nga një skaj i dhomës në tjetrin. Këtu janë disa foto me opsione të projektimit për një dhomë të madhe kuzhine-dhomë të gjallë në një shtëpi private. Është në hartimin e dhomave të tilla në studio që është zakon të përdoret rregullimi ishullor i mobiljeve.


Karakteristikat e përfundimit të një studioje të gjerë:

 • Është e rëndësishme që vizualisht të përvijohet qartë secila zonë;
 • Ju mund të zononi hapësirën duke përdorur një kombinim të ngjyrave dhe teksteve të ndryshme, megjithatë, podiumet dhe tavanet me shumë nivele duken të dobishme në një dhomë të madhe;
 • Ndarjet e lehta, ekranet, kamaret, strukturat me hark do ta bëjnë hapësirën më të rehatshme;
 • Kur rregulloni mobiljet, duhet të udhëhiqeni nga parimet e ishullit;
 • Të gjitha zonat duhet të bëhen në të njëjtin stil;
 • Të gjitha mobiljet në një ose një pjesë tjetër të dhomës duhet të vendosen rreth qendrës së kushtëzuar.


Për hartimin e dhomave të mëdha, çdo stil është i përshtatshëm, klasik dhe art deco do të duket veçanërisht elegant.


Madhësitë standarde

Një sipërfaqe prej rreth 30-40 metra katrorë është mjaft e gjerë për të zbatuar çdo ide. Një dhomë e tillë duket më e rehatshme, ndryshe nga dhomat e mëdha. Këtu janë disa veçori të hapësirave të tilla:

 • Nga zona e kuzhinës në dhomën e ngrënies duhet të ketë të paktën një metër hapësirë ​​të lirë për lehtësinë e lëvizjes së zonjës;
 • Kur hartoni një kuzhinë, është e nevojshme të ndiqni rregullin e trekëndëshit të punës - nuk duhet të ketë më shumë se një metër para lavamanit, frigoriferit, sobës;
 • Kompleti i ngrënies mund të jetë kalimtar nga zona e kuzhinës në dhomën e ndenjes dhe të luajë rolin e një hapësire unifikuese;
 • Kompleti i kuzhinës vendoset me lehtësi në një kamare të madhe.


Në hartimin e një kuzhine me një dhomë të gjallë në një shtëpi private, mund të përdorni teknika të ndryshme vizuale, duke luajtur me ngjyra ose hije. Ngjyrat e lehta zgjerojnë hapësirën, ngjyrat e errëta e zvogëlojnë vizualisht atë nëse është e nevojshme. Dhomat e zgjatura mund të rreshtohen vizualisht duke përdorur vija horizontale në muret fundore.


Dhomë e vogël kuzhine-dhomë ndenjie

Nëse keni një sipërfaqe prej jo më shumë se 15-18 metra, do të duhet të mendoni me kujdes për vendndodhjen e zonave funksionale. Si ta vendosni kuzhinën dhe dhomën e ndenjes në një zonë kaq të vogël? Këtu janë disa rregulla:

 • Kuzhina nuk duhet të ketë më shumë se tre dollapë të varur dhe dysheme. Nëse ka shumë pak hapësirë, lavamani mund të pajiset me një dërrasë prerëse.
 • Në dhomën e ndenjes është më mirë të vendosni divane qoshe, gardërobë. Për të parandaluar fragmentimin e një hapësire tashmë të vogël në pjesë edhe më të vogla, përdorni të njëjtat materiale për arredimin e të dy zonave.
 • Në një zonë të vogël, mobiljet vendosen kryesisht përgjatë mureve.
 • Për përfundimin e tavanit, muret, dyshemenë, duhet të merren një stil ose ngjyrë.
 • Përdorni më shumë pasqyra, sipërfaqe me shkëlqim.


E rëndësishme! Nëse ka kamare, atëherë ato mund të dekorohen me tone më të errëta, kjo teknikë do të zgjerojë vizualisht hapësirën.


Bërja e një dhome të vogël kuzhine-dhomë të gjallë në një shtëpi private kërkon përdorimin më funksional të hapësirës së lirë. Karakteristikat lakonike të mobiljeve, një minimum dekor dhe ngjyra të ndritshme - kjo është ajo që duhet të udhëhiqet kur hartoni një dhomë kuzhine-dhomë të gjallë.


Dizajni i kuzhinës së dhomës së ndenjes me zonimin në një shtëpi private duket më i thjeshtë vetëm në shikim të parë. Dimensionet e dhomës dhe faqosja bëjnë rregullimet e tyre kur dekorojnë brendësinë. Sidoqoftë, duke ndjekur një sërë rregullash, është shumë më e lehtë të përballesh me vështirësi të ndryshme kur dekoron një dhomë.Video

Galeria e fotove (51 foto)24.03.2017

Nëse kombinimi i zonave të kuzhinës dhe ngrënies tani nuk është befasues, atëherë dhoma e kuzhinës-ngrënie-ngrënie ende perceptohet si diçka ekzotike. Konsumatorët që kundërshtojnë një plan urbanistik të tillë, më së shpeshti argumentojnë qëndrimin e tyre negativ nga frika e shfaqjes së aromave nga kuzhina në dhomën e ndenjes. Sidoqoftë, ky problem zgjidhet lehtësisht me ndihmën e një kapuçi të fuqishëm. Sigurisht, është e rëndësishme të kuptoni se faqosja, e cila përfshin krijimin e një dhome kuzhine-ngrënie-ndenjeje, do t'ju kërkojë të ruani vazhdimisht rendin. Edhe disa filxhanë të papastër pas kafesë së mëngjesit mund të prishin përshtypjen e përgjithshme. Në përgjithësi, sot nuk ka pengesa të pazgjidhshme për të krijuar një hapësirë ​​të vetme studioje me kuzhinë, dhomë ndenjeje dhe dhomë ngrënie.

Në botimin tonë sot, ne ju ofrojmë shembuj të brendshme të kuzhinës-ngrënie dhe kuzhinë-ngrënie-dhomë ndenjeje. Të gjitha projektet e paraqitura u zhvilluan në Studion e Dizajnit të Olga Kondratova.

Varietetet e paraqitjes së dhomës së kuzhinës-ngrënie-ndenjes. Një foto

Paraqitja e kuzhinës-dhomës së ngrënies-dhomës së ndenjes përcaktohet nga pamjet totale të banesës. Në apartamente të vogla, e gjithë hapësira e jetesës mund të ndërtohet në parimin e një studio. Për apartamente të vogla, një plan urbanistik në studio është shpesh zgjidhja e vetme e mundshme për të përmirësuar ergonominë dhe për të rritur pak pamjen e zonave të banimit. Thjesht duke zhvendosur kuzhinën në dhomën e ndenjes, lirohet një dhomë shtesë në apartament. Në dhomat ngjitur, duke lëvizur ndarjen, sipërfaqja e zonës së kuzhinës shpesh rritet, gjë që ju lejon të zhvendosni dhomën e ndenjes atje. Dhe dhoma e ndenjes e liruar në një rast të tillë mund të përdoret si dhomë gjumi, studim ose çerdhe. Një lloj tjetër plan urbanistik përfshin rregullimin e një kuzhinë-dhomë ngrënie-dhomë të gjallë në një apartament ose shtëpi të madhe. Në këtë rast, një pamje mbresëlënëse i lejon projektuesit të ndjehen më të lirë kur rregullojnë zona funksionale.

1. Apartament i vogël në studio

Në vizatim: Një variant i zgjidhjes së planifikimit për një apartament të vogël me një dhomë kuzhinë-ngrënie-ndenje

Kur planifikoni një dhomë kuzhinë-ngrënie-ndenje në një apartament të vogël, është e rëndësishme të siguroni një vend për zonën e gjumit. Dhoma e gjumit mund të ndahet nga hapësira e përbashkët duke përdorur një ndarje transparente ose perde. Nëse konfigurimi i dhomës lejon, atëherë shtrati duhet të instalohet në një kamare, e cila do të ndihmojë në izolimin e zonës së gjumit. Varianti i zgjidhjes së planifikimit të një apartamenti të vogël në Paris, i paraqitur në figurën e mësipërme, thjesht nënkupton rregullimin e një dhomë gjumi në një kamare të ndarë nga hapësira e përbashkët e dhomës së kuzhinës-ngrënie-dhomës së ndenjes me ndihmën e një perde.


Në foto: Një shembull i një ambienti të brendshëm kuzhine-ngrënie-dhomë ndenjeje me një plan urbanistik linear

Paraqitja origjinale dhe mobiljet kompakte bënë të mundur vendosjen e një dhome kuzhine-ngrënie-ndenjeje në këtë apartament të vogël në studio pariziane. Ambjenti i ndenjes eshte i mobiluar me nje divan te vogel me tavoline te rrumbullaket. Raftet e integruara të librave zënë hapësirë ​​minimale. Si, megjithatë, dhe dollapët e kuzhinës u rreshtuan përgjatë një linje. Paraqitja e dhomës kuzhinë-ngrënie-ndenje në këtë shembull është lineare. Zona e ngrënies, e vendosur pothuajse në qendër të hapësirës së studios, ndihmon në tërheqjen e një kufiri të kushtëzuar midis zonave të divanit dhe kuzhinës.

2. Kombinimi i kuzhinës me dhomën e ndenjes në një apartament të madh (shtëpi private)


Në vizatim: Opsioni i paraqitjes për një apartament të madh me një dhomë kuzhinë-ngrënie-ndenje

Paraqitja e dhomës së kuzhinës-ngrënie-dhomës së ndenjes në një apartament ose shtëpi të madhe shpesh është gjithashtu e rreshtuar në mënyrë lineare. Edhe pse në rastin e apartamenteve të bollshme, një shumëllojshmëri zgjidhjesh planifikimi janë të pranueshme. Pra, në disa projekte të projektimit mund të gjeni edhe një plan urbanistik radial. Rregullime të caktuara në vendimet e planifikimit bëhen nga dhe.


Në foto: Dizajni i një dhome kuzhine-ngrënie-ndenjeje në një apartament të madh

Në foton e vitit 2016, mund të shihni se kur krijojnë paraqitjet e kuzhinës-ngrënie-dhomës së ndenjes, projektuesit shmangin mjetet e qarta të zonimit. Ky trend është veçanërisht i dukshëm në ambientet e brendshme të apartamenteve të mëdha, ku zona ju lejon të lini një hapësirë ​​të caktuar midis zonave funksionale. Për të theksuar pavarësinë e secilës prej zonave funksionale, llambadarët zakonisht janë mjaft të mjaftueshëm. Zona e dhomës së ndenjes mund të dallohet gjithashtu nga një qilim.

3. Transferimi i kuzhinës në dhomën e ndenjes


Në foto: Dizajni i një dhome ndenjeje me një kuzhinë të transferuar

Transferimi i kuzhinës në dhomën e ndenjes, si në foton e mësipërme, është e mundur vetëm duke iu nënshtruar standardeve të caktuara. Pra, nuk do të jeni në gjendje të bini dakord për një të ngjashme nëse ka një zonë banimi të fqinjëve nën banesën tuaj. Në këtë çështje, pronarët e apartamenteve me dy nivele, si dhe pronarët e apartamenteve në katet përdhese, janë shumë më me fat. Kur zhvendosni kuzhinën në dhomën e ndenjes, ka shumë të ngjarë që do t'ju duhet të braktisni sobën me gaz në favor të një elektrike. Shpesh është e mundur të zgjerohet hapësira e kuzhinës-ngrënie-dhomës së ndenjes duke shtuar zona korridori.

4. Zgjerimi i portës midis kuzhinës dhe dhomës së ndenjes


Në foto: Dizajni i një dhome ndenjeje kuzhine me një ndarje rrëshqitëse

Për të krijuar një dhomë kuzhinë-ngrënie-ndenje, shpesh nuk është aspak e nevojshme të kombinohen plotësisht dy dhomat. Ndonjëherë mjafton të krijoni një portal të gjerë dere midis kuzhinës ngjitur dhe dhomës së ndenjes. Kjo qasje do të krijojë një hapësirë ​​studioje. Nëse siguroni një derë të zgjatur me një ndarje transparente rrëshqitëse, atëherë do të keni gjithashtu mundësinë, nëse është e nevojshme, të izoloni plotësisht kuzhinën nga hapësira e jetesës.

Kuzhinë-ngrënie me sallon dhe pa. Objektet e zonimit

Disa klientë kanë frikë se kur kombinoni një dhomë kuzhine-ngrënie me një dhomë të gjallë, hapësira do të rezultojë të jetë e organizuar keq, do të jetë e vështirë të kuptohet se për çfarë është përgjegjëse në mënyrë specifike secila zonë. Të gjitha këto frikë janë, në fakt, të pabaza. Në të vërtetë, sot dizajnerët e brendshëm dinë shumë mënyra të zonimit të kushtëzuar të hapësirës së studios, falë të cilave do të jetë shumë më e lehtë për ju të lundroni në apartament.

5. Kombinimi i dy llojeve të dyshemesë në dhomën e kuzhinës-ngrënie: foto


Në foto: Dizajni i dhomës së ngrënies së kuzhinës me dy lloje dyshemeje

Përkundër faktit se në vitin 2016 projektuesit përpiqen të ruajnë unitetin e dyshemesë në të gjithë apartamentin, në hartimin e dhomës së kuzhinës-ngrënie, si në foton e mësipërme, ndonjëherë ka kuptim të vendosësh një rrip të vogël dyshemeje pranë kufjeve. Zona pranë lavamanit konsiderohet një zonë e lagësht, dhe për këtë arsye pllaka është më praktike këtu sesa laminati ose parketi.

6. Bar banak në hartimin e dhomës së kuzhinës-ngrënie-ndenjes: foto


Në foto: Dizajni i një dhome ndenjeje kuzhine me një bar

Banaku i barit, duke qenë një element i mobiljeve, perceptohet vizualisht jo si një mjet zonimi, por si një pjesë e rëndësishme e mjedisit. Sidoqoftë, projektuesit janë të vetëdijshëm se një banak i ngushtë i lartë e ndan shumë qartë dhomën e kuzhinës-ngrënie-ndenjes në zona funksionale. Kohët e fundit kërkohen shumë ishujt e kuzhinës shumëfunksionale, të cilat duken si banakë bare nga ana e zonës së divanit.

7. Kolonat dhe ndarjet e ngushta në hartimin e dhomës së kuzhinës-ngrënie-ndenjes


Në foto: Dizajni i një dhome kuzhine-ngrënie-dhomë të gjallë me një ndarje kolone

Në hartimin e dhomës së kuzhinës-ngrënie-ndenjes në foto, një nga elementët e zonimit të kushtëzuar të hapësirës është një ndarje moderne kolone. Avantazhi i këtij dizajni është gjithashtu se për shkak të vijave, ai zgjat vizualisht dhomën në lartësi. Kontribuon në zonimin e hapësirës dhe vetë parimin e vendosjes së mobiljeve. Pra, divanet gri dhe një karrige stilisti moderne "përvijojnë" qartë kufijtë e zonës së ndenjes. Këtë detyrë e “ndihmon” edhe një tapet i madh gri.

8. Dyer dhe ndarje rrëshqitëse


Në foto: Ndarëse rrëshqitëse midis kuzhinës dhe dhomës së ndenjes

Paraqitja e dhomës së kuzhinës-ngrënie-ndenjes shpesh përfshin zgjerimin e portalit të derës dhe instalimin e dyerve dhe ndarjeve rrëshqitëse. Dizajnerët tani preferojnë dizajne transparente që përmirësojnë izolimin e banesës. Ndryshe nga dyert standarde të lëkundjes, ndarjet rrëshqitëse nuk heqin metra katrorë të vlefshëm. Hartime të tilla do të jenë një zgjidhje e shkëlqyer për ata që, duke synuar të pajisin hapësirën e studios, kanë frikë nga erërat e kuzhinës që depërtojnë në dhomën e ndenjes.

9. Llambadarë në arredimin e brendshëm të dhomës së kuzhinës-ngrënie me sallon


Në foto: Dizajni i një dhome ndenjeje kuzhine me llambadarë klasikë

21. Kuzhinë-dhomë ngrënie në një shtëpi private me një dhomë të gjallë


Në foto: Dizajni i një dhome moderne kuzhinë-ngrënie-ndenje në një shtëpi private

Dizajni i dhomës së kuzhinës-ngrënie-ndenjes në foto është zgjidhur në një stil modern. Zona e kuzhinës në këtë projekt zë një dhomë më vete, por për shkak të portalit të zgjeruar të derës, ajo perceptohet si pjesë e një hapësire të vetme studioje. Dizajn unik zona e ngrënies me karrige të bardha bën një vinotekë. Llambadarët futuristikë me topa argjendi të lidhur në fije ndihmojnë për të theksuar pavarësinë e zonave funksionale.

22. Kuzhinë-dhomë ngrënie në një shtëpi private prej druri


Në foto: Dizajni i një dhome kuzhine-ngrënie në një shtëpi private prej druri

Dhe dizajni i kësaj dhome kuzhine-ngrënieje në një shtëpi private është shumë afër stilit autentik rus. Kjo është pjesërisht për shkak të samovarit dhe drurit natyror, i cili mbizotëron në dekorim. Hijet bezhë në këtë projekt janë të holluara me thekse të gjelbërta me lëng në formën e karrigeve të veshura me tekstile.

Ata formojnë brendësinë e dhomës së kuzhinës në një shtëpi private me materiale foto dhe video që ju lejojnë të njiheni me zgjidhje të shumta të projektimit. Në artin e dizajnit, ideja për të kombinuar dhomën e ndenjes dhe kuzhinën erdhi nga Evropa Perëndimore. Autorësia u atribuohet feministeve që vendosën në fillim të shekullit të njëzetë të mbrojnë të drejtat e tyre. Besohet se kuzhina është një burg i krijuar artificialisht, prangat e të cilit duhet të shkatërrohen.

Dizajni i dhomës së ndenjes në kuzhinë: pse duhet bërë

Forca kryesore lëvizëse ishte ideja për të fshirë kufijtë midis zonave funksionale në dhomë. Në fillim të shekullit të kaluar, ata donin të eliminonin kufirin vizual në shtëpi që ndan "zonën e grave" tradicionalisht nga dhomat e tjera. Me kalimin e kohës, ideja fitoi një kuptim paksa të ndryshëm - një zgjerim vizual i hapësirës. Nga pikëpamja praktike, çmontimi i murit që ndan 2 dhoma është një biznes i kushtueshëm, por rezultati ia vlen.

Midis 1965 dhe 2015 në Amerikën e Veriut dhe Evropën Perëndimore, kuzhinat e kombinuara me dhomën e ndenjes filluan të fitojnë popullaritet eksponencial. E pazakontë, në shikim të parë, moda erdhi në vendet e CIS në fund të viteve '80.Përveç prakticitetit, projektuesit theksojnë një numër avantazhesh të tjera të një zgjidhjeje të tillë të projektimit:

 1. Organizimi racional i hapësirës - pavarësisht nga parametrat e një shtëpie private, një kuzhinë e kombinuar lejon mysafirët dhe nikoqirët të komunikojnë lirshëm gjatë gatimit;
 2. Rritja e shkallës së ndriçimit - mungesa e mureve shtesë çon në një nivel të rehatshëm ndriçimi. Në këtë rast, është e nevojshme të merret parasysh vendndodhja e ndërtesës në lidhje me anët e horizontit. Nëse kuzhina dhe dhoma e ndenjes kanë pamje nga ana e hijes, duhet të merrni parasysh opsionet alternative.

Dizajni i kuzhinës së dhomës së ndenjes në një shtëpi private - mundësi të shumta

Brendësia e dhomës duhet të ndahet në mënyrë skematike përpara çmontimit aktual të murit. Përdorimi i tre zonave të vogla konsiderohet optimale: dhoma e ndenjes, "ishulli i kuzhinës" dhe dhoma e ngrënies. Është e rëndësishme që zona tjetër pas dhomës së ndenjes të jetë dhoma e ngrënies. Në këtë rast, atmosfera e rehatisë krijohet në dhomë. Pas kësaj, ju duhet të zgjidhni mënyrën më të mirë për të kombinuar hapësirat.

mënyrë vertikale

Një parakusht për përdorimin e tij është gjetja e kuzhinës në një nivel mbi dhomën e ndenjes. Kërkesa e dytë, por jo aq e detyrueshme është rekomandimi për të vendosur kuzhinën më afër derës së përparme. Pajtueshmëria me rekomandimin e dytë do të thjeshtojë punën me murin.Përparësitë e tjera të metodës vertikale përfshijnë:

 • Formimi i zonave tematike të shumta;
 • Rregullimi natyror i shkallës së ndriçimit të secilit prej tyre;
 • Aftësia për të vendosur thekse vizuale me ndihmën e mobiljeve.

Mënyra horizontale

Përdoret kur faqosja bazohet në "parimin e trenit". Kjo do të thotë që çdo dhomë ndodhet në të njëjtin nivel me zonën ngjitur. Gabimi i bërë nga projektuesit e epokës së socializmit të zhvilluar është i lehtë për t'u korrigjuar me një qasje të shkathët.

Për këtë përdoret skema dhe stili i duhur i ngjyrave. Nuk do të jetë e tepërt të mendoni paraprakisht për pozicionin e kapuçit dhe sobës. Është e dëshirueshme që ato të jenë në këndin më të largët nga dhoma e ndenjes. Në këtë rast, familjet dhe mysafirët nuk duhet të shijojnë aroma specifike.

Paraqitja ekzotike e dhomës së kuzhinës në një shtëpi private

Për shumë njerëz, një banak bar është një atribut tradicional i një bari apo restoranti, kështu që askush nuk do të mendojë ta vendosë atë në një shtëpi private. Arkitektët dhe projektuesit nuk pajtohen me një kategorizim të tillë. Mjafton të shikoni foton e opsioneve të përfunduara të paraqitjes për t'u bindur për këtë. Çelësi i suksesit është vendosja e banakut në pikën e kontaktit ndërmjet dhomës së ndenjes dhe dhomës së ngrënies.Përfitimet e Zgjidhjes

 • Prakticiteti - kufiri vizual midis dy dhomave nuk i kufizon njerëzit në aspektin e mundësisë së komunikimit;
 • Mundësia e organizimit të një koktejli në shtëpi;
 • Banaku i barit zëvendëson zonën funksionale të rezervuar për dhomën e ngrënies;
 • Krijoni pozicione të shumta ndenjëse.

Në mënyrë që zona midis sallës dhe shiritit të mos duket e kufizuar vizualisht, është e nevojshme të zgjidhni skemën e duhur të ngjyrave. Nuk rekomandohet përdorimi i ngjyrave dhe formave të kundërta. Ngjyrat e zgjedhura në mënyrë të pahijshme do të "vjedhin" vizualisht disa centimetra.

Kuzhinë-ngrënie-dhomë ndenje jo standarde në një shtëpi private

Në disa raste, projektuesi duhet të punojë në kushte të pazakonta. Bëhet fjalë për ndërtesa ku kuzhina dhe dhoma e ndenjes nuk kanë një mur të përbashkët. Në familjet private, dhoma e ndenjes dhe kuzhina janë vetëm pjesërisht në kontakt me muret. Sa më sipër nuk është një arsye për të braktisur transformimet arkitekturore. Gjëja kryesore është të vendosni një ekuilibër midis sasisë së mobiljeve të përdorura dhe skemave të ngjyrave.Dizajni i dhomës së kombinuar fillon me zgjedhjen e ngjyrës. Nuancat e errëta të blusë do të përshpejtojnë relaksimin, dhe një kombinim i ngjyrës së bardhë dhe të zezë do të aktivizojë procesin e tretjes. Kjo është arsyeja pse ju duhet të mendoni paraprakisht për gamën e ngjyrave, bazuar në qëllimin përfundimtar.

 • Cilado ngjyrë të zgjidhet, dhoma e ndenjes dhe salla e kombinuar nuk duhet të ndryshojnë shumë për sa i përket ngjyrave;
 • Kufiri vizual i kalimit nga një zonë funksionale në tjetrën është bërë nga një llambë, një foto ose një dritare afër;
 • Lejohet përdorimi i një podiumi për të dalluar dhomën e ngrënies dhe dhomën e ndenjes. E ngre vizualisht kuzhinën, duke vendosur thekse vizuale.

Dizajni i një kuzhine të kombinuar me një dhomë të gjallë (video)

Krijimi i një zone të kombinuar në një shtëpi private është një mundësi për të transformuar vizualisht dhomën. Pronari merr mundësinë të mos humbasë kontaktin vizual me familjet dhe mysafirët. Përveç kësaj, edhe në shtëpitë e vogla apo të dizajnuara me porosi, nuk ka asnjë shans për të zgjeruar hapësirën duke shtuar dritë natyrale. Gjëja kryesore është të vendosni një ekuilibër për sa i përket sasisë së mobiljeve të përdorura dhe nuancave të zgjedhura.

Duket, pse të kombinoni ndonjë gjë në një shtëpi private për të zgjeruar hapësirën dhe për ta mbushur atë me dritë, kur ajo tashmë është kaq e gjerë në krahasim me apartamentet e qytetit?

Së pari, edhe pronarët e shtëpive private përballen me problemin e mungesës së metrave katrorë. Së dyti, zonat e kombinuara të kuzhinës, dhomës së ngrënies dhe dhomës së ndenjes janë shumë të përshtatshme për një familje të madhe, kur të gjithë mblidhen në një dhomë të përbashkët dhe nëna gatuan darkën, fëmijët luajnë dhe diskutojnë lajmet e shkollës, dhe babai shikon TV ose lexon një gazetë.

Së treti, kuzhina, e kombinuar me dhomën e ndenjes dhe dhomën e ngrënies, do të jetë një vend i mrekullueshëm për festa miqësore dhe pushime familjare. Brendësia e dhomës së kuzhinës në një shtëpi private duhet të mendohet në detaje në mënyrë që të shmangen gabimet e zakonshme në planifikimin dhe zonimin e hapësirës.

Opsionet për vendndodhjen e zonave në dhomën e kuzhinës

Paraqitja e ambienteve të kombinuara me një ngarkesë të lartë funksionale kërkon një qasje të veçantë. Zonat duhet të vendosen duke marrë parasysh komoditetin maksimal. E gjitha varet nga forma dhe madhësia e dhomës, por ka rregulla të përgjithshme që rekomandohen të ndiqen. Për kuzhinë, si rregull, ndahet një nga muret e dhomës. Në këtë rast, grupi i kuzhinës mund të vendoset në një rresht ose në formë L.

Në një shtëpi dykatëshe, është më praktike të vendosni një grup kuzhine me një sobë në një kamare nën shkallët.

Opsionet e mëposhtme për një kuzhinë të kombinuar me një dhomë të gjallë janë të mundshme:

 • një sipërfaqe pune tradicionale me një tavolinë të veçantë ngrënieje duket e mirë në zona të mëdha;


 • një kuzhinë me një banak bar dhe një tryezë të vogël ngrënieje është ideale për një mëngjes të shpejtë dhe një rostiçeri të lehtë, banaku i barit gjithashtu vepron si një demarkacion i hapësirës, ​​i cili do të diskutohet më në detaje më poshtë;


 • Një kuzhinë me një ishull kërkon shumë hapësirë, por krijon hapësirë ​​shtesë magazinimi dhe kështu rrit funksionalitetin e dhomës.


Në raste të rralla, zona e kuzhinës është e vendosur në qendër, dhe dhoma e ngrënies dhe dhoma e ndenjes janë në anët, por për një plan urbanistik të tillë është më i përshtatshëm të përdorni një dhomë të gjerë.


Zona e ngrënies me një tavolinë të madhe ngrënieje është më e përshtatshme për t'u vendosur pranë dritares. Kjo do të ruajë ndriçimin e lartë dhe do të krijojë një ndjenjë të veçantë ngrohtësie dhe rehatie. Duhet gjithashtu të keni parasysh që rruga nga sobë në tavolinë është minimale.


Zona e ndenjes duhet të jetë e dukshme nga kuzhina, por afërsia nuk është e dëshirueshme. Disavantazhi i kombinimit me kuzhinën është prania e aromave dhe zhurmave nga pajisjet shtëpiake, të cilat mund të ndërhyjnë në një qëndrim të rehatshëm. Për të reduktuar pikat negative, duhet të kujdeseni për një sistem të mirë ventilimi të detyruar.


Karakteristikat e projektimit të dhomës së ndenjes së kuzhinës

Kur planifikoni dizajnin e një kuzhine të kombinuar me një dhomë të gjallë, nuk mund të vazhdohet nga të njëjtat parime si për dhomat e izoluara të kuzhinës dhe dhomës së ndenjes. Pas prishjes së mureve, ato u kthyen në një dhomë të përbashkët me funksione të ndryshme, kështu që të gjitha zonat duhet të jenë në harmoni me njëra-tjetrën.

Dizajni i dhomës së ngrënies së kuzhinës dhe dhomës së ndenjes në një shtëpi private kryhet në të njëjtin stil, në të njëjtën skemë ngjyrash ose me elementë të kundërta, me elementë dekorimi të zakonshëm ose të ngjashëm. Në të njëjtën kohë, nuk është e ndaluar të shtoni detaje nga drejtime të tjera stilistike, por bëjeni atë në mënyrë të moderuar.

Sigurisht, dekorimi i zonave të ndryshme do të ketë karakteristikat e veta. Materialet e përdorura për kuzhinë për lehtësi mirëmbajtjeje dhe praktike janë të padëshirueshme në dhomën e ndenjes. Në raste të tilla, kërkohet harmoni në ngjyrë ose cilësi.


Më shpesh, materialet e përfundimit zgjidhen në hije të ngushta neutrale, dhe tashmë me ndihmën e mobiljeve dhe tekstileve ato sjellin një humor të caktuar ngjyrash. Nëse muret, dyshemeja dhe tavani janë të mbuluara me ngjyra të lehta, atëherë zgjedhja e mëtejshme e ngjyrave të përshtatshme në dhomat e kombinuara thjeshtohet shumë. Ju mund t'i shtoni energji dizajnit me ndihmën e një platforme të ndritshme, një tapiceri të ngjashme divani dhe dekor në tryezën e ngrënies (për shembull, një tas frutash).

Stili klasik i kuzhinës me ngjyra të hapura apo të errëta do të mbetet gjithmonë në modë. Për dekorim, është e përshtatshme të përdorni dekor të bërë nga materiale natyrore dhe qelqi. Një mjedis i tillë do t'ju qetësojë, do t'ju vendosë për komunikim me të dashurit, do t'ju japë një ndjenjë sigurie dhe qëndrueshmërie.
Për një shtëpi të vendit, dekorimi i stilit të vendit me llambadarë prej hekuri të farkëtuar, lëkurë kafshësh dhe elemente dekorative prej druri të bazuara në motive fshatare është i përshtatshëm. Një shtëpi prej druri me një dhomë ndenjeje të stilit fshatar do të kthehet në një fole familjare ose në një strofull beqarësh të një dimensioni paralel, ku mund të pushoni nga ngutja dhe nxitimi i përparimit teknologjik.
Opsioni fitues do të jetë stil modern me minimalizmin e tij karakteristik, funksionalitetin dhe komoditetin e lartë.
Metodat për zonimin e një kuzhine të kombinuar

Përkundër faktit se dhoma e kuzhinës duhet të bëhet në të njëjtin stil, zona të ndryshme funksionale nuk duhet të bashkohen dhe të humbasin. Zonimi përdoret për diferencimin vizual. Kjo teknikë ju lejon të theksoni veçantinë e dizajnit të brendshëm dhe të shtoni një gjallëri të caktuar.

Metodat e mëposhtme të zonimit janë të zakonshme:

 • harqe, kolona dhe trarë - përdoret për zonimin e kuzhinës, një efekt i veçantë merret në një shtëpi private me tavane të larta;
 • ekranet, ndarjet dhe sirtarët - është shumë i përshtatshëm për t'u përdorur kur ekziston nevoja për të izoluar përkohësisht zonën, kështu që ju mund të ndani dhomën e ndenjes për ta mbrojtur atë nga aromat dhe zhurmat gjatë gatimit në kuzhinë, një bonus shtesë do të jetë pamja të një sistemi shtesë magazinimi për sendet shtëpiake;
 • tavan i varur me shumë nivele - zakonisht zona e kuzhinës ndahet më shumë tavan i ulët me ndriçim më intensiv mbi sipërfaqen e punës, përdorimi i një lloji të ndryshëm ndriçimi është gjithashtu i pranueshëm në zona të tjera, është më i përshtatshëm nëse ndriçimi në secilën zonë ndizet veçmas dhe ka disa mënyra;
  • banak bar - kryen njëkohësisht dy funksione: ndan zonat dhe shërben si një vend për vakte të shkurtra, që shpesh përdoret në dhoma të vogla;
  • një kamare natyrale në mur - kjo mund të jetë një ish-qilar ose rezultat i një rregullimi të papërshtatshëm të dhomave, në raste të tilla është më racionale të vendosni një kuzhinë me një grup në formë U në "apendicitin" që rezulton.


  Nuk është aspak e nevojshme të jesh projektues për të pajisur siç duhet dhomën e kuzhinës-dhomen e ndjenjes Vilë. Sidoqoftë, për një rezultat të mirë, rekomandohet që të njiheni me shembuj fotografish të zgjidhjeve të gatshme, të zgjidhni projektin më të përshtatshëm për veten tuaj dhe ta zbatoni atë në shtëpinë tuaj, duke bërë rregullime të vogla.

  Opsione për kombinimin e kuzhinës dhe dhomës së ndenjes në një shtëpi prej druri

  Një shtëpi e bërë prej druri ose trungje mbart një energji të veçantë që nuk mund të shqetësohet nga disonanca e një brendshme të menduar dobët. Në banesa të tilla, fryma e natyrës ngrihet lart dhe i gjithë dekorimi i brendshëm është bërë nga materiale natyrore.


  E brendshme e dhomës së ndenjes me kuzhinë shtëpi prej druri përmban mobilje prej druri ( tryezë darke, karrige lëkundëse, karrige), vazo me thurje lulesh dhe vazo frutash. Dizajni shpesh përdor eko-stil, vend dhe, natyrisht, klasikë.


  Në një shtëpi prej druri, kombinimi i kuzhinës, dhomës së ndenjes dhe dhomës së ngrënies është veçanërisht i rëndësishëm me një sipërfaqe të vogël të katit përdhes. Më shumë ndarje mund të prishin të gjithë përshtypjen e frymëmarrjes së lehtë të një peme.


  Organizimi i hapësirës në një shtëpi të vogël të vendit

  Teknika e kombinimit të kuzhinës dhe dhomës së ndenjes është universale dhe, çuditërisht, kursen gjithashtu dhoma të ngushta që kanë nevojë për zgjerim vizual dhe hapësirë. Mund të mos jetë më e mundur të vendosni një tryezë të madhe të rrumbullakët dhe do t'ju duhet të kufizoheni në një raft bori, por mund të arrini një ndjenjë hapësire dhe lirie lëvizjeje.
  Nëse në vend të një rezidence dykatëshe keni në dispozicion vetëm një vilë verore, atëherë nuk duhet të mërziteni - shembujt e mëposhtëm tregojnë se si dizajni kompetent i dhomës së ndenjes-ngrënie e kthen një zonë të vogël në një dhomë shumëfunksionale dhe të rehatshme.


Ju pëlqeu artikulli? Ndaje me miqte!