Që jetoi 300 vjet. Historia e një njeriu që jetoi treqind vjet

Që jetoi 300 vjet. Historia e një njeriu që jetoi treqind vjet

Ata kanë devijuar prej kohësh në përkufizimet se sa kohë ka jetuar një person në kohët e lashta. Sipas arkeologëve - 20-30 vjet. Sipas Biblës - shtatë deri në nëntë shekuj. Është e mundur që e vërteta qëndron diku në mes...

... Në vitin 1974, Libani (një koloni franceze në 1918-1943) kërkoi që Franca të kthente 12 mumiet fenikase që u nxorrën jashtë vendit në vitet 1921-1926. ekspedita e shkencëtarëve francezë, dhe më pas u zhduk. Është ende e paqartë nëse "fshikëzat" e fenikasve të lashtë u shitën në koleksione private, u dhanë muzeumeve, apo edhe u vodhën. Në 1991 dhe 2004 Libanezët e përsëritën kërkesën, por nuk pati asnjë përgjigje nga Franca. Sipas palës libaneze, mumiet u kapën në qytetin e Byblos dhe kompleksin e tempullit të Baalbek: në vitet 20 të shekullit XX. Arkeologët francezë gërmuan atje: Pierre Monte dhe Maurice Dunand. Do të duket, çfarë ka të re? Muzeu Britanik nuk e kthen Greqinë për 200 vjet dhe Venecia refuzon të kthejë fronin e perandorëve bizantinë. Sidoqoftë, në fillim të korrikut, shtypi libanez, duke cituar burime anonime, raportoi se mumiet janë studiuar në laboratorët e shërbimeve franceze të inteligjencës për gjysmë shekulli. Per cfare arsye? Me sa duket, në vitin 1962, një analizë e mumieve tregoi se secili nga 12 fenikasit vdiq në moshën rreth 300 vjeç!

rinovuar nga gjaku

Siç e kuptoni, nuk ka asnjë konfirmim dokumentar të këtij informacioni, - sqaron Zëvendësdrejtor i Arkivit Byblos Alexander Dzhemir. -

Mund të them vetëm se studimi i jetëgjatësisë në Feniki u krye në nivel shtetëror. Mbreti Hiram I, i cili sundoi nga 969-936. para Krishtit e., urdhëroi priftërinjtë e Baalit të gjenin një recetë për rininë e përjetshme. Për kërkimet e tyre, ata madje ndërtuan dy tempuj në Byblos dhe Baalbek. Çfarë ndodhi më pas nuk dihet. Hiram padyshim nuk e priti recetën - ai vdiq në moshën 53-vjeçare.

Ndërkohë, 9 nga 12 mumiet misterioze u gjetën nga Monte dhe Dunand pikërisht gjatë gërmimeve të tempullit të Baalit në veri të Libanit. Me urdhër të mbretit, priftërinjtë nuk duhej të largoheshin nga ndërtesa pa gjetur "sekretin e mrekullisë". Hirami u dogj me idenë e jetëgjatësisë: përveç eksperimentit me priftërinjtë, ai pajisi një ekspeditë detare në vendin misterioz të Ofirit. Kjo gjendje (që përmendet në Bibël) drejtohej nga gjashtë pleq me maska ​​të fshehura fytyrat e tyre, secili nga mosha 300 deri në 500 (!) vjeç. Populli i thjeshtë nuk mbeti prapa mbretërve atëherë: në Kartagjenë (gjithashtu një koloni fenikase), deri në fillimin e luftërave Punike, gratë kishin të drejtë të laheshin një herë në vit me gjakun e skllevërve të vrarë: nëse ceremonia kryhej. sipas rregullave të perëndeshës së hënës Tanit, atëherë ajo duhej të kishte mëshirë dhe ta merrte për vete "20 vjeç". Në vitin 264 para Krishtit. e. kjo procedurë brutale u ndalua nga këshilli i qytetit dhe që atëherë u lejua përtëritja e gjakut ... vetëm për priftëreshat e Tanith.

Në bodrumet e tempullit të Baalit, arkeologët kanë gjetur dhoma të tëra të mbushura me kocka njerëzore, - thotë. historiani Rahim Heydar. - Baali ishte një zot monstruoz - fenikasit i sakrifikuan edhe fëmijë. Mirëpo, gjëra të tilla ndodhën në publik, gjatë festave. Pse priftërinjtë vranë kaq shumë njerëz në biruca - nuk ka shpjegim. Ose ata iu lutën Baalit që t'i jepte jetëgjatësi mbretit Hiram me ndihmën e sakrificave të vazhdueshme, ose ... ata testuan drogën që krijuan te skllevër të gjallë. Mbetet të supozohet se mumiet e gjetura në tempull janë trupat e priftërinjve që ende arritën të krijonin "eliksirin e jetës". Dhe është e qartë pse nuk kthehen... Në fund të fundit, receta e jetëgjatësisë kushton shumë më tepër se një milion puse nafte.

Keni fëmijë në moshën 90 vjeçare?

…Historianët dhe Bibla kanë mosmarrëveshje prej kohësh për sa kohë kanë jetuar njerëzit në antikitet. Studimet e mbetjeve tregojnë: jetëgjatësia mesatare gjatë sundimit të dinastisë Ramses në Egjipt ishte 25-30 vjet ... Në moshën 40 vjeç, një person konsiderohej plak. Bibla këmbëngul: Adami jetoi 930 vjet, djali i tij Sethi - 912, Noeu (i cili ndërtoi arkën) - 950, dhe njëqindvjeçari më i rëndësishëm biblik është Metuselahu, i cili shkoi në parajsë në ... 969 vjet! Në moshën 90-vjeçare, sipas Biblës, këta njerëz lindën fëmijë dhe në moshën 125-vjeçare konsideroheshin se kishin hyrë në moshën e pjekurisë. A mund të jetë kjo? Historiani i kishës Eusebius i Cezaresë në shënimet e tij raportoi se ata sunduan vendin për 100 vjet, dhe një rast i tillë u dokumentua - ky është faraoni Pepi II, i cili u ul në fron në moshën gjashtë vjeç dhe vdiq 94 vjet më vonë (në 2184 BC) . Me fjalë të tjera, nëse e transferojmë këtë në realitetet moderne, atëherë Pepi II ka mbushur moshën ... 400 vjeç!

Edhe midis kronikanëve të lashtë kishte mosmarrëveshje pse disa njerëzve u jepet jetëgjatësi, ndërsa të tjerëve jo, - vëren. Historiani libanez Armen Adabashyan. - Herodoti shkroi për një burim të veçantë në Etiopi: duke pirë ujin e saj, shumë mbretër etiopianë dhe oborrtarët e tyre jetuan deri në 200 vjet. Sigurisht, 75% e thashethemeve të tilla janë legjenda, por ... pse të mos lejohet versioni se kishte ende përzierje ilaçesh natyrale që i lejonin sundimtarët e shteteve antike të jetonin më gjatë se subjektet e tyre?

...Me shumë gjasa, mosmarrëveshja mes Libanit dhe Francës nuk do të përfundojë me asgjë. Diçka tjetër është shumë më interesante: a kishte vërtet njerëz 3000 vjet më parë që mund të jetonin për tre deri në pesë shekuj falë ilaçeve të mrekullueshme? Mjerisht, përgjigja për këtë pyetje nuk do të merret së shpejti.

Ku u zhdukën vendet e lashta - Ophir, El Dorado, Saguenay dhe Hyperborea? A ekzistonin vërtet? Lexoni në lidhje me të në numrin tjetër të AiF.

Jeta e gjatë ka tërhequr gjithmonë vëmendjen e njerëzimit. Kujtoni të paktën përpjekjet për të krijuar një gur filozofik, një nga funksionet e të cilit ishte të ishte pavdekësia. Po, dhe në kohët moderne ka shumë dieta, rekomandime për jetën dhe pseudo-sekrete të shumta që supozohet se lejojnë një person të jetojë më gjatë se anëtarët e fisit. Megjithatë, askush nuk ka arritur ende të garantojë një rritje, prandaj njerëzit janë kuriozë për ata që ende ia dolën.

Le të përcaktojmë termat

Para së gjithash, është e nevojshme të kuptojmë se kush duhet të klasifikohet si "mëlçitë e gjata të planetit". Përkufizimi më i zakonshëm është ata, mosha e të cilëve ka kaluar 90 vjet. Në këtë rast, këta njerëz janë shumë. Vetëm në Rusi ka rreth 350 mijë prej tyre. Disa burime sugjerojnë se ata që kanë festuar tashmë njëqindvjetorin e tyre konsiderohen njëqindvjeçarë. Dhe ky nuk është gjithashtu një rekord - ka pothuajse shtatë mijë njerëz të tillë në mesin e rusëve.

Vështirësia e dytë është se kujt të besosh dhe si të kontrollosh. Çdo person mund të pretendojë se ka mbushur, le të themi, 150 vjeç dhe ta bëjë atë në mënyrë mjaft bindëse nëse e njeh mirë historinë e atdheut të tij. Pra, mëlçitë e gjata të planetit ndahen me kusht në dy grupe: të verifikuara (d.m.th., ata, mosha e të cilëve është e dokumentuar) dhe hamendësuese - ata që nuk mund të vërtetojnë me saktësi datën e lindjes.

Dhe problemi i tretë: të zgjedhësh një fitues nga ata që janë ende gjallë, apo të marrësh parasysh të gjithë ata që kanë kaluar kufirin e 110 viteve? Në fund të fundit, shumë njëqindvjeçarë të planetit, lista e të cilëve nuk është aq e shkurtër, ende arritën të vdisnin.

Mbajtës zyrtar i rekordeve

Fituesi i dëshmuar, i cili mbijetoi deri në vitin 2012, ishte gjeorgjiani Khvichava, i cili sapo nuk kishte mbushur 133 vjet. Dokumentet që konfirmojnë lindjen e saj në 1880 u zbuluan se ishin autentike, kështu që kësaj personi (gruaja) më e vjetër iu dha një hyrje në Librin e Rekordeve Guinness dhe mori një certifikatë përkatëse. Vlen të përmendet se Khvichava mbajti një mendje të gjallë deri në ditën e fundit. Përkundër faktit se e gjithë përvoja e saj e punës ishte e lidhur me bujqësinë, ajo ishte pa ndryshim e interesuar për risitë e fundit: tashmë pak para vdekjes së saj, ajo donte që të afërmit e saj t'i mësonin asaj se si të komunikonte me një kompjuter. Mund të themi se për momentin është mëlçia e gjatë më e vjetër e planetit. Askush nuk e ka thyer ende rekordin për kohëzgjatjen e ekzistencës tokësore.

Fituesi i dytë

Dhe kjo është gjithashtu një grua. Ajo vdiq edhe më herët se Khvichava, në 1997, por deri në atë kohë ajo mbajti me besim kampionatin. Këtë herë, e para ka lindur në Francë, pesë vjet më herët se gjeorgjianja, por, mjerisht, ajo vdiq, nëntë vjet para se të arrinte rekordin e radhës. Jetëgjatësia e saj ishte e kufizuar në 122 vjet e gjysmë. Emri në listën “Long Livers of the planet” u shënua edhe nga një sens humori i palodhshëm, i demonstruar deri në ditën e fundit. Për më tepër, francezja ishte vetëm një vullkan energjie: në moshën 85-vjeçare ajo filloi të gardhohej seriozisht, në 100 u interesua për çiklizëm dhe pothuajse profesionalisht.

Mosha më e zakonshme

Në verën e vitit 2013, vdiq një tjetër nga ata që quhen mëlçitë e gjata të planetit. Ai jetoi 115 vjeç, një japonez nga Kamiukawa i quajtur Jiroemon Kimura. Titullin e fituesit e ka marrë në vitin 2012 për faktin se nuk ka të moshuar në botë që të kenë dëshmi të moshës së tyre në duar. Recetat e njëqindvjeçarëve, duhet të them, janë të ndryshme. Nëse për Jeanne ishte gëzim dhe aktivitet, atëherë për Kimura, para së gjithash, një dietë e moderuar dhe e ekuilibruar.

Nga rruga, mbajtësi i mëparshëm i rekordit, Christian Mortensen, një danez nga lindja dhe një amerikan nga kombësia, jetoi të njëjtin numër vitesh (115). Kontributet e tij në recetat jetëgjata janë mungesa e mishit të kuq, sasia e madhe e peshkut, optimizmi, miqtë dhe këndimi.

115 duket se është mosha më e njohur për njerëzit jetëgjatë. Edhe portorikani del Toro jetoi në këto vite dhe ishte gjithashtu ndër kampionët. Por për momentin, askush nuk e ka arritur këtë moment historik, kështu që tani më i vjetri konsiderohet përsëri japonezi Tomoji Tanabe, i lindur në 1895. Sidoqoftë, para datës së dashur, ai nuk kishte mbetur aq shumë.

statistikat totale

Tërhiqet vëmendja për faktin se ka shumë më shumë gra-qindvjeçare sesa burra. Pra, në vitin 2007, në botë u regjistruan zyrtarisht 84 persona, të cilët ishin mbi 110 vjeç, dhe vetëm nëntë prej tyre ishin meshkuj.

Janë pothuajse dyqind mijë nga ata që janë mbi 100, por më pak se 110 vjeç në botë, dhe raporti i gjinive nuk është përsëri në favor të burrave, megjithëse jo aq dëshpërues.

Shumë njëqindvjecarë jepen nga Japonia dhe vendet malore, duke përfshirë Abkhazinë, Gjeorgjinë, Çerkezinë, Azerbajxhanin. Në Karachaevsk, madje është krijuar një klub i quajtur Shoqëria e Përvjetorëve të Njëqindvjetorit, i cili përfshin tetë anëtarë, më i riu prej të cilëve është 104 vjeç. Dhe në Japoni, ka më shumë se 28 mijë nga ata mbi 100, dhe kjo shifër po rritet çdo vit.

Njëqindvjeçarë jozyrtarë

Megjithatë, deri më tani kemi renditur ata që pa asnjë dyshim kanë arritur të vërtetojnë moshën e tyre. Kjo listë nuk përfshin të tjerë "më të shumtë" - mëlçitë e gjata të planetit që nuk patën mundësinë ta vërtetojnë për arsye shumë objektive: luftëra, kisha të shkatërruara me regjistrime të të porsalindurve, fshatra të vegjël ku nuk kishte asnjë shkrim-lexim.. Megjithatë, gjasat e deklarimit të moshës së tyre reale janë shumë të larta. Prandaj, vlen të përmenden ende hungarezët Petrij dhe Zortai, të cilët jetuan përkatësisht 186 dhe 185 vjet, Osetiani Tense Abzive, i cili arriti të 180, shqiptari Khanjer, i cili vdiq në moshën 170 vjeç, dhe pakistanez Sayyad Mabud, i cili vetëm një vit nuk arriti në 160.

Rekord absolut

Nëse nuk kërkoni prova absolutisht të sakta nga pretendenti për titullin, atëherë mëlçia më e vjetër më e vjetër e planetit është vërtetuar tashmë. Rekordi i përket një kinezi të quajtur Li Ching-Yun, i cili vdiq në vitin 1933. Ai vetë e konsideroi vitin e lindjes 1736, domethënë në momentin e vdekjes ishte 197 vjeç. Sidoqoftë, kjo moshë u hodh poshtë, dhe, çuditërisht, në një masë të madhe. Profesori i universitetit Wu Changshin zbuloi dokumente që tregojnë lindjen e Li që në vitin 1677. Për më tepër, janë ruajtur të dhëna të besueshme, të dokumentuara për urimet e këtij personi nga perandori kinez, dhe ato lidhen me përvjetorët e tij prej 150 dhe 200 vjetësh. Një konfirmim i tillë i dyfishtë ka nevojë për kërkime të mundimshme, në mënyrë që titulli i Lee në kategorinë "Sheqindvjeçarët e planetit" të mos jetë ende i provuar, por as i përgënjeshtruar.

Vend misterioz

Sidoqoftë, ky nuk është misteri i vetëm dhe jo më i madhi në lidhje me jetëgjatësinë e përfaqësuesve individualë të njerëzimit. Për më shumë se një dekadë, shkencëtarët janë përhumbur nga misteret e fisit Indian Hunza. Anëtarët e saj nuk sëmuren, nuk vuajnë nga kariesi, kanë shikim të shkëlqyer dhe jetojnë më shumë se 110 vjet të gjithë pa përjashtim. Dhe kjo përkundër faktit se fiset fqinje kanë një grup të plotë të të gjitha sëmundjeve moderne (dhe madje të harruara nga qytetërimi), dhe mesatarja nuk arrin as 60. Hunza kanë recetat e tyre për mëlçitë e gjata: mish - vetëm në festa , perime - të papërpunuara, dhe shumë fruta. Gjëja kryesore në këto parime të të ushqyerit është që të mos devijoni kurrë prej tyre. Edhe në pranverë, në mungesë të frutave të freskëta, ato nuk devijojnë nga rruga e zgjedhur. Në vend të mëngjesit-drekës-darkës në këta muaj të vështirë, Hunza pinë një herë në ditë një gotë lëng nga frutat e vjela verën e kaluar.

Ndoshta arsyet e jetëgjatësisë dhe rinisë relative të jashtme të këtij populli përfshijnë zakonin e tyre të notit në ujë të ftohtë akull, si dhe aktivitetin fizik ekstrem. Si rezultat, gratë Hunza dhe mbi 60 vjeç lindin pasardhës të shëndetshëm dhe të qëndrueshëm. Dhe studiuesit vunë re gjithashtu gëzimin e lartë natyror të Hunzas, të cilët i atribuojnë një pjesë të rëndësishme të jetëgjatësisë së tyre rrëfimit të saj.

Shkencëtarët nuk e kanë kuptuar pse njëri-tjetrin. Nuk ka receta për jetëgjatësi të zbatueshme për të gjithë: dikush nuk i mohoi vetes zakonet e këqija, dikush hante vetëm peshk ose fruta, dikush bëri një jetë aktive dhe dikush e lejoi veten të ishte dembel ... E vetmja tipar i përbashkët i të gjithë njëqindvjeçarëve është optimizmi. dhe gëzim. Ndoshta ky është guri i dashur filozofik?

Një njeri që jeton 300 vjet

Pasi vizituam shpellën e samadhit, qëndruam në Katmandu për tre ditë. Ndërsa po rregulloja të dhënat e ekspeditës, V. M. Lobankov, së bashku me anëtarët e tjerë të ekspeditës, mbajtën dy takime shtesë, secila prej të cilave doli të ishte shumë interesante.

Çfarë është shkruar në Vedat

Anëtari i ekspeditës Sheskand Ariel organizoi një takim me profesorin e Universitetit të Nepalit, mësuesin e sanskritishtes Z. Shivaraya Acharid Kavndaniayana. Ai ishte një nga njohësit më të mirë të Vedave dhe i njihte Vedat nga burimi origjinal, i shkruar në gjuhën më të vjetër të botës - sanskritisht.

Çfarë janë Vedat? Ky është shkrimi më themelor dhe i lashtë, në tiparet kryesore të ngjashme me fenë, por më i detajuar. Është shkruar nga një autor i panjohur. Sanskritishtja - tani një gjuhë e vdekur - konsiderohet gjuha e folur nga Atlantida.

Vedat janë shkruar sipas një logjike të pazakontë, e cila nuk përkon aspak me logjikën tonë njerëzore. Vedat janë të vështira për t'u kuptuar dhe të vështira për t'u perceptuar. Prandaj, ajo përmbledhje e thelbit thelbësor të Vedave të dhëna nga profesor Shivaraya ishte shumë e vlefshme.

Profesor Shivaraya i tha Lobankovit se në kohët e lashta kishte një përmbytje globale, si rezultat i së cilës vdiqën të gjithë njerëzit e qytetërimit të mëparshëm (atlantianët). Lart në Himalajet, një burrë mbijetoi, i quajtur Manu, i cili mund të meditonte dhe të hynte në një gjendje samadhi. Kur uji filloi të tërhiqej, ai doli nga samadhi. Manu nuk ishte Zot, por kishte një energji shumë të madhe. Ai e kuptoi gjuhën e peshqve dhe mësoi prej tyre se një burrë tjetër me emrin Sid po e priste në një mal tjetër të pazhytur. Sidi ishte një mpiksje gjenetike dhe përfshinte gjithçka: një person, farën e kafshëve, bimët, etj. Manu, së bashku me Sidin, ringjallën qytetërimin e njerëzve. Manu gjithashtu krijoi shumë Buda që ndihmuan në rigjenerimin e njerëzimit. Ky fragment nga Vedat, i treguar nga profesor Shivaraya, mund të kuptohet si dëshmi e ekzistencës së Pishinës së Gjeneve Njerëzore, së bashku me grupin e gjeneve të kafshëve dhe bimëve, të cilat ndihmuan në ringjalljen e jetës në tokë pas Përmbytjes. Dhe Budat, duke u larguar nga shteti i samadhit, ndihmuan njerëzimin e ringjallur të zhvillohej përgjatë rrugës së përparimit.

Lobankov e pyeti profesorin me kujdes të veçantë për samadhin. Ka informacion të plotë për fenomenin e samadhit në Vedat. Një person mund të hyjë në samadhi duke shkëputur vetëdijen e tij nga objektet fizike, kur vetëdija është në formën e saj të pastër (në vetvete). Në këtë rast, metabolizmi bie në zero dhe shkëmbimi i energjisë ndalon. Samadhi i shkurtër mund të bëhet kudo, por jo afër zjarrit. Vendet më të mira për të hyrë në samadhi janë vendet e shenjta - Sadbala, të cilat ndodhen në malet në kufirin e borës së përjetshme. Në një samadhi të gjatë, është më mirë të hysh në një shpellë. Një person mund të qëndrojë në samadhi për aq kohë sa të dojë.

Çfarë është Shambhala? - pyeti Lobankov.

Ky është një sistem shpellash me njerëz në samadhi. Kjo mund të kuptohet nga Vedat, - u përgjigj profesori.

A ekziston vërtet Shambhala në tokë?

Po eshte.

A është e mundur të vizitosh ndonjë shpellë samadhi për t'u vërtetuar vërtet njerëzve ekzistencën e njerëzve të lashtë në një gjendje samadhi? - pyeti Lobankov.

Ju kurrë nuk do të mund të ndjeni, prekni dhe fotografoni njerëzit në samadhi, sepse kjo nuk mund të bëhet dhe sepse ata janë të mbrojtur. Është si matematika, kur, duke zgjidhur një ekuacion, marrim një provë që nuk mund të preket dhe preket realisht, - u përgjigj profesor Shivaraya.

Krahasimi i çuditshëm – “si matematika”! Nga njëra anë, njerëzit në samadhi ekzistojnë vërtet në botën fizike, nga ana tjetër, është e pamundur të arrish tek ata dhe t'i ekzaminosh. Me sa duket, roli i samadhit është shumë i madh për të shpëtuar jetën në tokë.

Është mjaft e mundur që kjo të jetë e njëjta gjë për të cilën shkroi H. P. Blavatsky, duke vënë në dukje krijimin e një "vendi të rrethuar - Vara", ku, përveç njerëzve, kishte fara kafshësh, bimësh, etj.

Ishte prej tij që V. M. Lobankov dhe V. G. Yakovleva mësuan për një njeri që ka jetuar për më shumë se 300 vjet dhe është ende gjallë.

Guru Noshari Nath

Nat drejton një nga ashramët (shkollat ​​e meditimit) më të famshëm në Nepal dhe është një person shumë i respektuar në atë vend. Ai ka mbi 100 famullitarë çdo ditë. Në të njëjtën kohë, ai është udhëheqës i Shoqatës Shpirtërore për studimin e gjuhëve të lashta: Sanskritisht, Prarit, Pali dhe Nepalisht.

Guru Noshari Nath udhëtoi gjerësisht në Nepal dhe Tibetin Perëndimor. Gjatë një prej udhëtimeve të tij në 1992 në malet e Tibetit Perëndimor, ai u takua me një këmbë të madhe (yeti) dhe skicoi pamjen e tij. Lobankov dhe Yakovleva e panë këtë vizatim dhe thanë se ai përshkruan një krijesë humanoide leshtore me rritje të madhe, të përkulur me krahë të gjatë dhe këmbë të shkurtra.

Në të njëjtin 1992, Guru Noshari Nat u takua në Tibetin Perëndimor me një burrë që kishte jetuar në tokë për më shumë se 300 vjet. Emri i burrit është Kung-ga Georgie Lama. Zakonisht në gusht në ditën e hënës së plotë, ai hyn në shpellë dhe zhytet në gjendjen e samadhit. Pas 6 muajsh ai kthehet te njerëzit dhe bën një jetë normale për rreth 1 muaj. Gjatë kësaj periudhe të jetës, ai ha vetëm qumësht lope dhe gjethe të bimës së mustakëve. Pas kësaj, ai përsëri shkon në shpellë dhe zhytet në samadhi për 6 muaj.

Kur Guru Noshari Nath ishte në rajonin e kësaj shpelle, një lama tibetian perëndimor i tha atij sa më sipër për një njeri që jetoi për më shumë se 300 vjet. Më pas guru kërkoi leje për të vizituar këtë shpellë dhe për të parë Kungu Georgie Lama në një gjendje samadhi. Duke pasur parasysh gradën fetare dhe nivelin e lartë shpirtëror të guru Noshari Nat, lama tibetian perëndimor e çoi atë në shpellë. Duke hyrë në shpellë, guru shpejt gjeti Kunga Georgie Lama atje në një gjendje samadhi. Ai bëri një bisedë të gjatë me të dhe u bind se gjithçka që thuhej për jetën e tij 300-vjeçare ishte e vërtetë.

Guru Noshari Nath

Pasi folën për përmbajtjen kryesore të hulumtimit tonë, Lobankov dhe Yakovleva i bënë gurut disa pyetje të drejtpërdrejta.

A është fenomeni i samadhit momenti i sigurt i jetës në tokë, kur njerëzit që janë në një gjendje samadhi të gjatë munden, në rast të një katastrofe globale, të dalin nga samadhi dhe të jenë burimi i vazhdimit të jetës së njerëzimit?

Po, u përgjigj guruja.

A ka shumë shpella samadhi në Himalajet dhe në Tibet?

Po shumë.

A është e mundur të shohësh njerëz në një gjendje samadhi në një shpellë?

Mund. Pashë Kungu Georgie Lama, - u përgjigj guru.

A mund të shkoj me ju në shpellën ku është Kunga Georgie Lama në samadhi? - pyeti Lobankov.

Është e mundur, - u përgjigj guruja. - Por qëndrimi juaj në shpellën samadhi pranë Kunga Georgie Lama do të jetë i rrezikshëm për të. Ju nuk jeni të përgatitur dhe nuk zotëroni meditim.

Pse vizita jonë do të ishte e rrezikshme për Kunga Georgie Lama? A do ta destabilizojë bioenergjetika jonë gjendjen e samadhit të tij?

Sidoqoftë, - këmbënguli Lobankov, - mbase ndonjëherë është ende e mundur të vizitosh Kungu Georgie Lama në një gjendje samadhi?

Guru mendoi dhe u përgjigj:

Është më mirë të hyni në shpellën ku ndodhet Kunga Georgi Lama në orën 22-23 në çdo kohë të vitit dhe muajit, por më së miri është në prill ose tetor.

Lobankov dhe Yakovleva këmbëngulën që guru Noshari Nath të ndihmonte në organizimin e kësaj ekspedite për të takuar Kunga Georgie Lama. Guru premtoi, por tha se ishte e nevojshme të takoheshim përsëri me të afërsisht pas 3-4 muajsh - ai do të sqaronte disa detaje.

A do të jetë e mundur të takosh një person që jeton më shumë se 300 vjet

4 muaj pas përfundimit të ekspeditës, Lobankov shkoi posaçërisht në Nepal për t'u takuar edhe një herë me guru Noshari Nat dhe për të diskutuar çështjen e ekspeditës së ardhshme për të takuar një njeri që jeton më shumë se 300 vjet.

Pse kërkuam ta takojmë këtë person? Si rezultat i të kuptuarit të përvojës së fituar gjatë ekspeditës (një udhëtim në shpellën samadhi, biseda me lama, njerëz të veçantë, etj.), Kuptuam se vështirë se është e mundur të shohësh dhe të ekzaminosh vërtet njerëz të qytetërimeve të mëparshme në samadhi - samadhi. shpellat mbrohen nga një pengesë psiko-energjetike. Në këtë rast, dukej shumë interesante të shihje dhe, nëse ishte e mundur, të ekzaminoje një person të qytetërimit tonë në samadhi. Kuptuam që barriera psikoenergjetike në shpellat samadhi me njerëzit e qytetërimit tonë nuk duhet të ekzistojë. Prandaj, një takim i tillë na dukej realist.

Guru Noshari Nath i tha Lobankovit se kishte marrë disa informacione të reja. Një burrë që ka jetuar për më shumë se 300 vjet (Kunga Georgie Lama) ndryshoi planet e tij dhe do të dalë nga samadhi vetëm për 2 ditë gjatë hënës së plotë në korrik 1997, dhe më pas do të kthehet në samadhi në një shpellë. Gjatë këtyre dy ditëve ne mund të takohemi me të. Guru gjithashtu planifikoi të shkonte vetë atje. Herë të tjera, një takim me Kunga Georgie Lama do të jetë problematik për ne. Për më tepër, Guru Noshari Nath shtoi se ne duhet të vishemi si lama dhe të marrim disa mësime meditimi dhe rite lama. Përveç kësaj, guru theksoi se ky udhëtim është i rrezikshëm, pasi shpella ndodhet në zonën e malit Kailash.

Mali misterioz Kailash

Doli se pranë malit Kailash ndodhet e ashtuquajtura "Lugina e Skeleteve", e cila, sipas dëshmive, është plotësisht e mbushur me kocka. Siç tha Marat Fathlislamov, një banor i Ufa-s, i cili foli dy herë me Sathya Sai Baba dhe që ka njohuri të jashtëzakonshme në fushën e shkencave fetare dhe okulte, rajoni i malit Kailash është një vend ku njerëzit shkojnë për të vdekur. Nëpër rajonin e këtij mali, siç tha ai, kalon një kolonë energjie që lidh Tokën me Universin. Besohet se nëse një person vdes këtu, atëherë shpirti i tij ngjitet lehtësisht në atë Dritë përgjatë kolonës së energjisë.

Më tej, filluam të gjejmë gjithnjë e më shumë informacion për praninë e energjisë së pazakontë në zonën e malit Kailash. Disa thonë ose shkruajnë se hyrja në Shambhala ndodhet në këtë zonë, të tjerë tregojnë se hyrja ndodhet diku tjetër.

Por informacioni më i pakëndshëm nuk ishte për energjinë e pazakontë, por për raste të shumta të vdekjes së njerëzve në zonën e malit Kailash Shkencëtarët nga Shën Petersburg raportuan se pesë alpinistë rusë që u ngjitën në malin Kailash vdiqën njëri pas tjetrit 1-1,5 vjet më vonë. ngjitja nga një sëmundje e panjohur. U raportua se një grup prej 200 pelegrinësh që ngrinë në male, të shpërndarë në drejtime të ndryshme, vdiqën në zonën e këtij mali. Ka edhe fakte të tjera alarmante.

Nëse kjo është e vërtetë apo jo, nuk e di. I thirra shkencëtarët indianë dhe i pyeta për këtë. Ata u përgjigjën se vdekjet në zonën e Kailash janë regjistruar shpesh, por ata ia atribuojnë këtë mungesës së oksigjenit dhe temperaturave të ulëta. Ky mendim është i dyshimtë: rrëza e malit Kailash ndodhet vetëm në një lartësi prej rreth 2000 metrash, dhe pelegrinët që kanë jetuar në male gjatë gjithë jetës së tyre vështirë se mund të shpërndaheshin në drejtime të ndryshme dhe të vdisnin një nga një. Është e pamundur të përjashtohet mundësia e ekspozimit të pelegrinëve ndaj rrezatimit infra të kuqe, i cili besohet se ndikon në psikikën e njeriut, duke shkaktuar frikë pa shkak, panik dhe madje edhe arrest kardiak.

Ne evropianët priremi të mendojmë se dimë gjithçka në botë. Megjithatë, le të kujtojmë se në fillim të shekullit kishte shpesh raste të vdekjeve misterioze të ngadalta të njerëzve që kishin vizituar vende të caktuara. Atëherë askush nuk e dinte që depozitat e uraniumit ndodheshin në këto vende dhe vdekja ndodh si rezultat i sëmundjes nga rrezatimi. Pra, tani, në fund të shekullit, nuk ka asnjë siguri që ne dimë për të gjitha burimet e energjisë. Nuk mund të përjashtohet që në rajonin e malit Kailash ekziston një zonë energjie e panjohur për shkencën moderne, e cila ndonjëherë ka një efekt kaq të dëmshëm për njerëzit.

Mali Kailash

Por pse Georgie Lama hyri në samadhi Kunga në këtë zonë? Kush e di, ndoshta kjo zonë energjetike vepron njëkohësisht si një pengesë që nuk lejon shqetësimin e njerëzve në një gjendje samadhi të shenjtë. Në fund të fundit, siç është e qartë nga faktet e marra gjatë ekspeditës, njerëzit e qytetërimit tonë, ndryshe nga njerëzit e qytetërimeve të mëparshme, nuk mund të krijojnë një barrierë mbrojtëse psiko-energjetike të shpellës samadhi.

Në turizëm dhe alpinizëm, shumë varet nga lideri. Është ai që është përgjegjës jo vetëm për kalimin e rrugës, por edhe për jetën e pjesëmarrësve në fushatë. Pra, këtu, në ekspeditë, unë, si drejtues, jam përgjegjës për jetën e çdo anëtari të ekspeditës. Mendoj se kemi ende pak informacion për malin Kailash. Duhet ta kuptojmë më mirë këtë. Dhe për këtë ne duhet të mbledhim më shumë informacion.

328. Ai që jeton në familje shpëtohet nga virtytet familjare. Rreth fëmijëve në institucione. Kuptimi i vetmisë, hiri i Zotit qoftë me ju! Kush jeton në familje shpëton nga virtytet familjare. Por çështja nuk është të paraqesim gjithçka në një formë të shkëlqyer, por të

Kapitulli 2 Njeriu dhe Zoti Gjëja më e rëndësishme që mund të ndodhë në jetën e një njeriu është takimi i tij me Perëndinë.Kapitulli VI i Ungjillit sipas Gjonit tregon atë që ndodhi në shkretëtirë midis Krishtit dhe Pjetrit. Duket se Krishti u thotë gjëra krejtësisht të pakuptueshme atyre që janë të Tij

Një student (asistent) që jeton me një mjeshtër perëndimor si nxënës Kur një mësues perëndimor është i moshuar ose i pafuqishëm, atëherë ai (ajo) ka nevojë për një ndihmës për të jetuar së bashku. Sidoqoftë, si rregull, mësuesit perëndimorë që janë me shëndet të mirë nuk kanë nevojë për të tillë

Kapitulli V. NJERIU DHE BOTA E gjithë përvoja e njohjes së botës konfirmon vlefshmërinë e qasjes dialektike-materialiste për studimin dhe kuptimin e dukurive natyrore.

Kapitulli 2. Lexuesi Kur u kthyem te Rafael Jusupov dhe Sergei Anatolyevich Seliverstov, të cilët na prisnin, thashë i emocionuar: - Duket se pamë statujën e Lexuesit. Është e nevojshme të bëni një video me zmadhim maksimal, dhe për këtë ju duhet një trekëmbësh.- A

24 Prandaj kështu thotë Zoti, Zoti i ushtrive, populli im që banon në Sion! mos kini frikë nga Assuri. Ai do të të godasë me një shufër dhe do të ngrejë kallamin e tij kundër teje si Egjipti. Prandaj, d.m.th. duke iu referuar rënies së afërt të mbretërisë asiriane.Ashtu si Egjipti, d.m.th. siç bëri dikur faraoni egjiptian,

15. Sepse kështu thotë i Larti dhe i Lartësuari, që jeton përjetë, emri i tij është i Shenjtë: Unë banoj në lartësitë e qiellit dhe në shenjtërore, dhe gjithashtu me të penduarit dhe të përulurit në shpirt, për të ringjallur frymën e të përulurve dhe të përulurve. gjallëroji zemrat e të penduarve. Në 15 st. tërheq vëmendjen në një sërë epitetesh,

Një njeri inteligjent është ai që është pastruar.Duke e nderuar mendjen e tij jo në hyjnore, por në dredhi, njeriu e tradhton veten te djalli. Por atëherë do të ishte më mirë që ai të humbiste plotësisht mendjen, në mënyrë që në Ditën e Gjykimit të kishte rrethana lehtësuese. - Geronda, thjeshtësia është e ndryshme nga

6. Kapitulli 3. Njeriu dhe kafsha "Kafsha beson se e gjithë puna e tij është të jetojë, dhe njeriu e merr jetën vetëm për mundësinë për të bërë diçka." (A.I. Herzen) Ekzistenca e një kafshe është e kufizuar nga toka. Atij nuk i është premtuar përjetësia. Qëllimi i tij është t'i shërbejë njeriut si ushqim i gjallë i konservuar,

13. Kapitulli 10. Njeriu dhe Zoti "Nëse nuk beson, është sepse nuk je i bindur" (Isaia 7:9). A është e mundur që një person të arrijë disi në kontakt me Zotin? Me të mbinatyrshmen - ky është një fenomen mjaft i zakonshëm. Kapitulli i fundit kishte për qëllim të ndihmonte një person

Kapitulli 76 Njeriu. Meka. Tridhjetë e një vargje. Në emër të Zotit, i mëshirshëm, i mëshirshëm. 76.1 A i ka kaluar njeriu një kohë në të cilën ai nuk ia vlen të përmendet? modifikojeni atë dhe më pas bëni

Njeriu dhe shoqëria (System Man - Man) Veprimtaria njerëzore në Sistemin Vetëdija - Njeriu rrjedh midis dy Poleve: trupit fizik dhe psikikës. Një pjesë e psikikës, të cilën ne e quajmë ndërgjegje, është përgjegjëse për jetën në Tokë. Efektiviteti i veprimtarisë njerëzore

Çfarë duhet bërë për të ndërtuar një sistem harmonik Njerëz-Njeri? 1. Çlironi ndërgjegjen tuaj nga nevoja për t'iu bindur shoqërisë, mbani mend veten, qëllimin tuaj të jetës dhe rolin tuaj në univers.Kjo situatë është shprehur në mënyrë shumë të kuptueshme në shëmbëlltyrë.Kujtoni veten

Joel Wallock

Aktualisht, mund të numërohen vetëm 5 kombësi, përfaqësuesit e të cilëve jetojnë në moshën 120-140 vjeç në Lindje, Tibet dhe Kinën Perëndimore. Këta njerëz u përshkruan që në vitin 1964. James Hilton, i cili shkroi librin Lost Horizon.

Personi më i vjetër, sipas të dhënave që disponohen atje, edhe pse e pranoj se ka disa ekzagjerime, ishte doktori Li nga Kina, i lindur në Tibet. Kur ishte 150 vjeç, ai mori një certifikatë të posaçme nga qeveria perandorake kineze që thoshte se ai ishte vërtet 150 vjeç dhe ai lindi në 1677.

Kur ishte 200 vjeç, ai mori një statut të dytë. Dokumentet dëshmojnë se ai ka vdekur në moshën 256 vjeçare. Në vitin 1933, kur vdiq, ai u shfaq në The New York Times dhe The London Times. Gjithçka ishte mjaft mirë e dokumentuar.

Në Pakistanin lindor jetonte një grup njerëzish që quheshin Bogaz. Këta njerëz njihen edhe si njëqindvjeçarë. Ata jetuan 120-140 vjet. Gjeorgjianët që konsumojnë produkte qumështi të thartë jetojnë deri në 120 vjet. Armenët, Abkazët, Azerbajxhanët jetojnë, të ruajtur në mënyrë perfekte, deri në 120-140 vjet.

Në vitin 1973, numri i janarit i National Geographic botoi një artikull të veçantë për njerëzit që jetuan 100 vjeç ose më shumë. Këto materiale janë të pajisura me ilustrime të shkëlqyera për të cilat është e famshme kjo revistë. Më kujtohen tre nga kaq shumë foto:

  • Njëra tregon një grua 136 vjeç. Ajo u ul në një kolltuk, pinte një puro kubane, piu vodka dhe mori pjesë në festë. Ajo po kalonte shumë mirë, jo e lidhur me zinxhirë në një shtrat në një shtëpi pleqsh që ende duhet të ndajë 2000 dollarë nga llogaria e saj çdo muaj. Ajo e shijoi jetën në moshën 136-vjeçare.
  • Një tjetër foto tregonte dy çifte të martuara duke festuar 100-vjetorin dhe 115-vjetorin e martesës.
  • Fotografia e tretë tregonte një burrë duke mbledhur çaj në malet e Armenisë, duke dëgjuar një radio të vogël tranzistor. Sipas të dhënave të metrikës së tij: datat e lindjes, pagëzimi, të dhënat e të dhënave të fëmijëve të tij, ai është 167 vjeç dhe ishte personi më i vjetër në planet në atë kohë.

Në hemisferën perëndimore, indianët Volcobanda dhe banorët e famshëm të Ekuadorit që jetonin në Ande, në Perunë juglindore, si dhe fiset e dashura të Titicaca dhe Machu Picchu, janë të famshëm për njëqindvjeçarët e tyre. Pra, përfaqësuesit e fisit më të vjetër të Titicaca jetojnë 120 vjet.

Amerikania Margaret Peach nga Virxhinia, e shënuar në Librin e Rekordeve Guinness si amerikanja më e vjetër, vdiq në moshën 115-vjeçare nga kequshqyerja. Më saktësisht, ajo vdiq nga komplikimet pas rënies. Kush prej jush do të thotë nga çfarë mund të vdiste ajo?

E saktë për osteoporozën. Gruaja vdiq nga mungesa e kalciumit në trup. Ajo nuk kishte dështim të zemrës, kancer ose diabet, por vdiq tre javë pas rënies. Ajo nuk kishte mjaft kalcium në trupin e saj.

Shumë interesante, vajza e saj tha se para se të vdiste, Margaret Peach kishte një mall për ëmbëlsirat. Kjo sëmundje njihet si Pika. Zakonisht, nëse jeni shumë të varur nga çokollata ose ëmbëlsirat, kjo do të thotë se trupit tuaj i mungon kromi dhe vanadiumi.

Në një nga vendet e treta të botës, në Nigeri, kreu i fisit Baue vdiq në moshën 126 vjeçare. Në varrim, një nga gratë e tij të shumta u mburr se kur i vdiq i shoqi në moshën 126-vjeçare, ai kishte të gjithë dhëmbët dhe kjo është një shenjë se edhe organet e tjera të tij kryenin funksionet e tyre siç duhet.

Një burrë nga Siria vdiq në moshën 133 vjeçare në korrik 1993. Ai u përfshi në librin e rekordeve Guinness jo sepse ishte 133 vjeç, shumë jetojnë në këtë moshë dhe jo sepse në moshën 80 vjeç u martua 4 herë, por sepse pas 80 vjetësh u bë baba i 9-të fëmijëve. .

Nëse llogaritni se çdo fëmije i duhen 9 muaj plus një vit ushqyerje me gji dhe një vit mes çdo fëmije, do të keni që ky hero-producent është bërë baba edhe pas 100 vitesh. Pas kësaj, ajo u fut në Librin e Rekordeve Guinness.

Pra, mos e humbni shpresën djema, ka ende shpresë për ju!

Tani për pak shkencë. Nëntor 1993 në Arizona, u bë një eksperiment interesant: tre çifte kaluan tre vjet në izolim, duke ngrënë ushqim të shëndetshëm që e rritën vetë, duke marrë frymë ajri të pastruar dhe duke pirë ujë të pandotur.

Kur u larguan, ata u ekzaminuan nga gerontologë nga Universiteti i Kalifornisë në Los Anxhelos. Të gjitha të dhënat, analizat e gjakut dhe shenjat e tjera jetësore u vendosën në kompjuterin e Universitetit të Los Anxhelosit, i cili bëri një parashikim se nëse do të vazhdonin të jetonin në të njëjtin regjim, ata mund të jetonin 165 vjet.

Dhe e gjithë kjo dëshmon edhe një herë se është mjaft e mundur të jetosh 120-140 vjet. Jetëgjatësia mesatare e amerikanëve sot është 75.5 vjet, dhe jetëgjatësia e një masteri ose doktori është 58 vjet.

Pra, nëse doni të hiqni 20 vite statistikore nga jeta juaj, mos shkoni në shkollën e mjekësisë.

Ka dy gjëra kryesore që duhet të bëni për t'u bërë njëqindvjeçar. Nëse vërtet dëshironi të jetoni deri në 100-140 vjeç, mbani mend gjënë më të rëndësishme:

Së pari, duhet të shmangni rreziqet, të mos shkelni mbi mina, d.m.th. që do të thotë të shmangësh rreziqet e pakuptimta dhe të paarsyeshme.

Sigurisht, nëse luani ruletë ruse, pini duhan, pini, dilni në mes të një autostrade në orën e pikut për t'u goditur nga një makinë, nuk ka gjasa të jetoni deri në 120 vjeç.

Gjithçka tingëllon qesharake, por nuk e keni idenë, mijëra njerëz vdesin në vit për shkak të gjërave të tilla marrëzi. Dhe unë dua që ju të mendoni për këtë: ku është e mundur, duhet të mbroni dhe mbroni veten. Me fjalë të tjera, nëse keni mundësinë të parandaloni një sëmundje, veçanërisht atë të pashërueshme, duhet ta shfrytëzoni patjetër këtë mundësi.

Së dyti, ju duhet të bëni vetëm atë që përfiton ... (për veten dhe të tjerët).

Një burrë që jeton 300 vjet Pasi vizituam shpellën samadhi, ndaluam në Katmandu për tre ditë. Ndërsa po rregulloja të dhënat e ekspeditës, V. M. Lobankov, së bashku me anëtarët e tjerë të ekspeditës, mbajtën dy takime shtesë, secila prej të cilave doli të ishte shumë interesante. Ajo që shkruhet në Ekspeditën Vedas, anëtari Sheskand Ariel organizoi një takim me profesorin e Universitetit të Nepalit, mësuesin e sanskritishtes Z. Shivaraya Acharid Kavndaniayana. Ai ishte një nga njohësit më të mirë të Vedave dhe i njihte Vedat nga burimi origjinal, i shkruar në gjuhën më të vjetër të botës - sanskritisht. Çfarë janë Vedat? Ky është shkrimi më themelor dhe i lashtë, në tiparet kryesore të ngjashme me fenë, por më i detajuar. Është shkruar nga një autor i panjohur. Sanskritishtja - tani një gjuhë e vdekur - konsiderohet gjuha "e folur nga atlantët. Vedat janë shkruar sipas një logjike të pazakontë që nuk përkon aspak me logjikën tonë njerëzore. Vedat janë të vështira për t'u kuptuar dhe të vështira për t'u perceptuar. Prandaj, kjo përmbledhje e thelbit kryesor të Vedave, e dhënë profesor Shivaraya, ishte shumë e vlefshme. Profesor Shivaraya i tha Lobankovit se në kohët e lashta pati një përmbytje mbarëbotërore, si rezultat i së cilës vdiqën të gjithë njerëzit e qytetërimit të mëparshëm (atlanteanët). Lartë në Himalajet, një person i mbijetuar me emrin Manu, i cili mund të meditonte dhe të hynte në një gjendje samadhi "Kur uji filloi të tërhiqej, ai doli nga samadhi. Manu nuk ishte Zot, por ai kishte një energji shumë të madhe. Ai e kuptonte gjuhën e peshqve dhe mësoi prej tyre se një burrë tjetër me emrin Sid po e priste në një mal tjetër të pazhytur. Sidi ishte një mpiksje gjenetike dhe përfshinte gjithçka: njeriun, farën e kafshëve, bimëve, etj. Manu, së bashku me Sid, ringjallën qytetërimi i njerëzve.Manu krijoi edhe shumë Buda që ndihmuan në ringjalljen e njerëzimit. Ky fragment nga Vedat, i treguar nga profesor Shivaraya, mund të kuptohet si dëshmi e ekzistencës së Pishinës së Gjeneve Njerëzore, së bashku me grupin e gjeneve të kafshëve dhe bimëve, të cilat ndihmuan në ringjalljen e jetës në tokë pas Përmbytjes. Dhe Budat, duke u larguar nga shteti i samadhit, ndihmuan njerëzimin e ringjallur të zhvillohej përgjatë rrugës së përparimit. Lobankov e pyeti profesorin me kujdes të veçantë për samadhin. Ka informacion të plotë për fenomenin e samadhit në Vedat. Një person mund të hyjë në samadhi duke shkëputur vetëdijen e tij nga objektet fizike, kur vetëdija është në formën e saj të pastër (në vetvete). Në këtë rast, metabolizmi bie në zero dhe shkëmbimi i energjisë ndalon. Samadhi i shkurtër mund të bëhet kudo, por jo afër zjarrit. Vendet më të mira për të hyrë në samadhi janë vendet e shenjta - Sadbala, të cilat ndodhen në malet në kufirin e borës së përjetshme. Në një samadhi të gjatë, është më mirë të hysh në një shpellë. Një person mund të qëndrojë në samadhi për aq kohë sa të dojë. - Çfarë është Shambhala? - pyeti Lobankov. - Është një sistem shpellash me njerëz në samadhi. Kjo mund të kuptohet nga Vedat, - u përgjigj profesori. - A ekziston vërtet Shambhala në tokë? - Po eshte. - A është e mundur të vizitosh ndonjë shpellë samadhi për t'u vërtetuar vërtet njerëzve ekzistencën e njerëzve të lashtë në një gjendje samadhi? - pyeti Lobankov. - Nuk do të mund të ndjeni, prekni dhe fotografoni kurrë njerëzit në samadhi, sepse kjo nuk mund të bëhet dhe sepse ata janë të mbrojtur. Është si matematika, kur, duke zgjidhur një ekuacion, marrim një provë që nuk mund të preket dhe preket realisht, - u përgjigj profesor Shivaraya. Krahasimi i çuditshëm – “si matematika”! Nga njëra anë, njerëzit në samadhi ekzistojnë vërtet në botën fizike, nga ana tjetër, është e pamundur të arrish tek ata dhe t'i ekzaminosh. Me sa duket, roli i samadhit është shumë i madh për të shpëtuar jetën në tokë. -Ka shumë mundësi që kjo të jetë e njëjta gjë për të cilën ka shkruar H. P. Blavatsky, duke vënë në dukje krijimin e një "vendi të rrethuar - Vara", ku, përveç njerëzve, kishte edhe fara kafshësh, bimësh etj. Ishte prej tij që V. M. Lobankov dhe V. G. Yakovleva mësuan për një njeri që ka jetuar për më shumë se 300 vjet dhe është ende gjallë. Guru Noshari Nath drejton një nga ashramët (shkollat ​​e meditimit) më të famshëm në Nepal dhe është një person shumë i respektuar në atë vend. Ai ka mbi 100 famullitarë çdo ditë. Në të njëjtën kohë, ai është udhëheqës i Shoqatës Shpirtërore për studimin e gjuhëve të lashta: Sanskritisht, Prarit, Pali dhe Nepalisht. Guru Noshari Nath udhëtoi gjerësisht në Nepal dhe Tibetin Perëndimor. Gjatë një prej udhëtimeve të tij në 1992 në malet e Tibetit Perëndimor, ai u takua me një këmbë të madhe (yeti) dhe skicoi pamjen e tij. Lobankov dhe Yakovleva e panë këtë vizatim dhe thanë se ai përshkruan një krijesë humanoide leshtore me rritje të madhe, të përkulur me krahë të gjatë dhe këmbë të shkurtra. Në të njëjtin vit, 1992, Guru Noshari Nat u takua në Tibetin Perëndimor me një burrë që jeton në tokë për më shumë se 300 vjet. Emri i këtij njeriu është Kunga Georgie Lama. Zakonisht në gusht, në ditën e hënës së plotë. , hyn ne shpelle dhe zhytet ne gjendjen e samadhit.Pas 6 muajsh kthehet te populli dhe ben nje jete normale per rreth 1 muaj.Gjate kesaj periudhe jete ha vetem qumesht lope dhe gjethe te bimes soma. se, ai përsëri shkon në shpellë dhe zhytet në samadhi për 6 muaj. Kur Guru Noshari Nath ishte në rajonin e kësaj shpelle, një lama tibetian perëndimor i tha atij sa më sipër për një njeri që jetoi për më shumë se 300 vjet. Më pas guru kërkoi leje për të vizituar këtë shpellë dhe për të parë Kungu Georgie Lama në një gjendje samadhi. Duke pasur parasysh gradën fetare dhe nivelin e lartë shpirtëror të guru Noshari Nat, lama tibetian perëndimor e çoi atë në shpellë. Duke hyrë në shpellë, guru shpejt gjeti Kunga Georgie Lama atje në një gjendje samadhi. Ai bëri një bisedë të gjatë me të dhe u bind se gjithçka që thuhej për jetën e tij 300-vjeçare ishte e vërtetë. Guru Noshari Nath Pasi folën për përmbajtjen kryesore të kërkimit tonë, Lobankov dhe Yakovleva i bënë gurut disa pyetje të drejtpërdrejta. - A është fenomeni i samadhit ai momenti i sigurt i jetës në tokë, kur njerëzit që janë në një gjendje samadhi të gjatë munden, në rast të një katastrofe globale, të dalin nga samadhi dhe të jenë burimi i vazhdimit të jetës së njerëzimit. ? "Po," u përgjigj guru. - A ka shumë shpella samadhi në Himalaje dhe në Tibet? - Po shumë. - A është e mundur të shohësh njerëz në një gjendje samadhi në një shpellë? - Mund. Pashë Kungu Georgie Lama, - u përgjigj guru. - A mund të shkoj me ju në shpellën ku është Kunga Georgie Lama në samadhi? - pyeti Lobankov. - Është e mundur, - u përgjigj guru. - Por qëndrimi juaj në shpellën samadhi pranë Kunga Georgie Lama do të jetë i rrezikshëm për të. Ju nuk jeni të përgatitur dhe nuk zotëroni meditim. - Pse vizita jonë do të ishte e rrezikshme për Kunga Georgie Lama? A do ta destabilizojë bioenergjetika jonë gjendjen e samadhit të tij? -Po. "Megjithatë," këmbënguli Lobankov, "ndoshta ndonjëherë është ende e mundur të vizitosh Kunga Georgie Lama në një gjendje samadhi?" Guru mendoi dhe u përgjigj: - Është më mirë të hysh në shpellën ku ndodhet Kunga Georgi Lama në orën 22-23 në çdo kohë të vitit dhe muajit, por më së miri është në prill ose tetor. Lobankov dhe Yakovleva këmbëngulën që guru Noshari Nath të ndihmonte në organizimin e kësaj ekspedite për të takuar Kunga Georgie Lama. Guru premtoi, por tha se ishte e nevojshme të takoheshim përsëri me të afërsisht pas 3-4 muajsh - ai do të sqaronte disa detaje. A do të jetë e mundur të takosh një burrë që jeton më shumë se 300 vjet 4 muaj pas përfundimit të ekspeditës, Lobankov shkoi posaçërisht në Nepal për t'u takuar përsëri me guru Noshari Nat dhe për të diskutuar çështjen e ekspeditës së ardhshme për të takuar një burrë që jeton më shumë se 300 vjet. Pse kërkuam ta takojmë këtë person? Si rezultat i të kuptuarit të përvojës së fituar gjatë ekspeditës (një udhëtim në shpellën e samadhit, biseda me lama, njerëz të veçantë, etj.) ) kuptuam se vështirë se është e mundur të shohësh dhe të ekzaminosh vërtet njerëz të qytetërimeve të mëparshme në samadhi - shpellat samadhi mbrohen nga një pengesë psiko-energjetike. Në këtë rast, dukej shumë interesante të shihje dhe, nëse ishte e mundur, të ekzaminoje një person të qytetërimit tonë në samadhi. Kuptuam që barriera psikoenergjetike në shpellat samadhi me njerëzit e qytetërimit tonë nuk duhet të ekzistojë. Prandaj, një takim i tillë na dukej realist. Guru Noshari Nath i tha Lobankovit se kishte marrë disa informacione të reja. Një burrë që ka jetuar për më shumë se 300 vjet (Kunga Georgie Lama) ndryshoi planet e tij dhe do të dalë nga samadhi vetëm për 2 ditë gjatë hënës së plotë në korrik 1997, dhe më pas do të kthehet në samadhi në një shpellë. Gjatë këtyre dy ditëve ne mund të takohemi me të. Guru gjithashtu planifikoi të shkonte vetë atje. Herë të tjera, një takim me Kunga Georgie Lama do të jetë problematik për ne. Për më tepër, Guru Noshari Nath shtoi se ne duhet të vishemi si lama dhe të marrim disa mësime meditimi dhe rite lama. Përveç kësaj, guru theksoi se ky udhëtim është i rrezikshëm, pasi shpella ndodhet në zonën e malit Kailash.Ju pëlqeu artikulli? Ndaje me miqte!