Shtëpi të vogla me rrota. Shtëpi e vogël lëvizëse - Unë mbaj gjithçka me vete. shtëpia celulare më e shtrenjtë

Shtëpi të vogla me rrota. Shtëpi e vogël lëvizëse - Unë mbaj gjithçka me vete. shtëpia celulare më e shtrenjtë

Kohët e fundit kam qenë aq i zënë me punë sa harrova fare t'ju tregoj për eventin ku mora pjesë.

Mos harroni, kam shkruar për ndërtimin e një shtëpie të vogël mbi rrota sipas planeve amerikane: ""?

Aleksandri e përfundoi atë në maj dhe erdhi në Moskë për një ekspozitë kampingu, autohoma dhe rimorkio për udhëtime, e cila u zhvillua në 28-29 maj në parkun e kampingut Sokolniki.

Si duket jeta në një shtëpi vërtet të vogël. Amerika ka një lidhje të madhe dashurie me shtëpitë e vogla. Ndoshta ata po i përgjigjen përfitimeve që citojnë pronarët e vegjël: liria financiare dhe emocionale, një mënyrë jetese më e gjelbër, kënaqësia e ndërtimit të shenjtërores së tyre.

Fraza "shtëpi e vogël" emërtoi një lëvizje që ishte tashmë atje, thotë Tom Stanton, një ndërtues i vogël në Virxhinia Perëndimore. Stanton thotë se dy grupe kanë nxitur lëvizjen: për mijëvjeçarë për shkak se kreditë e tyre të kolegjit i bëjnë shtëpitë tradicionale jashtë mundësive dhe pensionistët e rinj që kërkojnë shtëpi të përballueshme dhe me mirëmbajtje të ulët. Ndërkohë, pronarët tradicionalë të shtëpive po kontribuojnë në trend duke ndërtuar shtëpi të vogla në pronat e tyre për të strehuar mysafirët, anëtarët e familjes ose kujdestarët ose për t'i lënë ata me pushime.

Më interesonte si sillet shtëpia e vogël në rrugë, çfarë vështirësish hasi Aleksandri gjatë transportit, si reagojnë njerëzit dhe policia. Dhe kështu e bombardova Aleksandrin me pyetje.

Dhe tani kam shkruar këtë artikull-raport.

Le të fillojmë me radhë.

Shtëpi e grimcuar mbi rrota në numër.

Aleksandri e ndërtoi shtëpinë për 4 muaj. Kostoja e shtëpisë së përfunduar është 1,580,000 rubla (nëse instaloni panele diellore dhe një inverter) + 50,000 rubla të tjera.

Por ka një pengesë të madhe: shumë komuna nuk kanë hapësirë ​​fjalë për fjalë ose për banesa të vogla. Është një sfidë të gjesh një vend parkimi për një shtëpi të vogël nëse nuk zotëron tokën. Dhe ata shpesh futen në harresë ligjore. "Shtëpitë e vogla ekzistojnë në një lloj zone gri ligjore, as të ndaluara në mënyrë eksplicite dhe as të qartë," thotë pronari i shtëpisë së vogël Jay Austin nga Uashingtoni Verilindor. Edhe pse distrikti kohët e fundit ndaloi "kampimin" në shtëpi të vogla, Austin thotë se atij iu tha se dispozita ishte e pazbatueshme.

Rimorkio me dy akse me shtrat të sheshtë është porositur nga një tregtar në rajonin e Nizhny Novgorod.

Karakteristikat e shtëpisë:

  • gjerësia 2,18 m me rregullat e lejuara të komunikacionit - 2,55 m;
  • gjatësia - 6.10 m me rregullat e lejuara të trafikut - 20 m;
  • lartësia - 3,75 m - me rregullat e lejuara të trafikut - 4,0 m;
  • Pesha e shtëpisë: 2.5 ton.

Trarët: 90X45

Mbulesa e jashtme: fletë kompensatë 12 mm dhe 15 mm;

Materiali: larsh (mund të përdoret çdo material tjetër nëse dëshironi);

Në Virxhinia, një shtëpi e ndërtuar mbi një themel duhet të takohet Kodi i Strehimit Virxhinia. Por shumica e shtëpive të vogla janë ndërtuar mbi platforma me rrota dhe nuk ka standarde kodi që rregullojnë automjetet rekreative, thotë Amanda Pearson, drejtore e marrëdhënieve publike për Departamentin e Strehimit dhe Zhvillimit të Virxhinias.

Për të komplikuar më tej çështjet, vendosja e pronave përcaktohet nga rregulloret lokale të zonimit dhe përdorimit të tokës. Renditja e këtyre pyetjeve do të jetë testi përfundimtar për shtëpitë e vogla, të cilat së fundmi krijuan Shoqatën Amerikane të Shtëpive të Vogla. Por pronarët e tre shtëpive të ardhshme tashmë kanë gjetur avantazhe të mëdha.

Ka një kat e gjysmë. Një shkallë të çon deri në të. Dimensionet e shtratit: 2x1,60

Fasada mori 700-800 kg larsh.

Nuk ka ende tualet në shtëpi. Në të ardhmen, Aleksandri planifikon të instalojë një dollap të thatë.

Këtu është banjo


Shtëpia është e izoluar me polietileni të ekstruduar (ngricat deri në -30 0 С).

Shtëpia më e madhe e lëvizshme

Renee dhe Greg Cantori planifikojnë të krijojnë një mënyrë jetese "dëshpërimi" me këtë shtëpi të vogël. Vilë pensioni mbi rrota. Cantoris, i cili beson në mbledhjen e përvojave të jetës dhe jo në gjërat materiale, ka karrierë të gjatë në sektorin jofitimprurës. Dhe Greg, 55, ka qenë duke ecur me biçikletë për 30 vjet, aktualisht duke bërë 50 milje vajtje-ardhje për punën e tij në Baltimore. Greg dhe Renee, 53, madje hoqën dorë nga instalimi i një lavastoviljeje në kuzhinën e tyre sepse e vlerësuan kohën e familjes si një sfidë ndërsa dy vajzat e tyre rriteshin. "Përshtatshmëria krijon izolim," thotë Greg Cantori.

Shtëpia ka një ngrohës me gaz.


Për modelin e ekspozitës, të gjitha mobiljet, përfshirë sendet e brendshme, janë blerë nga IKEA. Në të ardhmen, Aleksandri planifikon të bëjë mobilje të bëra me porosi.

Galeria 1.


Prandaj, nuk është për t'u habitur që çifti zgjodhi një mënyrë jetese të stilit të karrierës. "Ne do të bëjmë atë që na pëlqen dhe do të kalojmë kohë së bashku duke e bërë atë," thotë ai. Shtëpia e vogël prej 238 metrash katrorë e Cantoris ndodhet disa qindra metra nga varka e tyre me vela 39 metra, e cila është ankoruar në një përrua që ushqen në gjirin Chesapeake. Pasi të dalin në pension, ata planifikojnë të shesin shtëpinë kryesore dhe të kalojnë kohë në një varkë dhe në një shtëpi të vogël, stili i jetesës së Greg Cantorit të quajtur "surfing".

Në katin kryesor, shtëpia ka një zonë të shtrojë, kuzhinë dhe banjo. Ndërtuesi origjinal e pajisi atë me një rondele të kombinuar, por Cantoris planifikon ta heqë atë; ata do të lajnë rroba ose do të përdorin një lavatriçe të vogël manuale. Ata gjithashtu duan të blejnë panele diellore dhe një sistem grumbullimi të shiut. Toka e çiftit në Virxhinia Perëndimore, ku ata do të bazojnë shtëpinë, është një udhëtim me biçikletë nga qyteti për akses në furnizime, sende ushqimore dhe argëtim. Cantori, i cili shërben në bordin këshillues për një projekt rinor në Baltimore, shpreson të gjejë një mënyrë për të përdorur strukturat e përfunduara për të strehuar të pastrehët.

Udhëtimi me një shtëpi të vogël me rrota.

Meqenëse makina e Aleksandrit nuk mund të lëvizë një ngarkesë kaq të madhe (pesha - 2.5 ton), ai vendosi të porosiste një traktor - një kamion. Testi rrugor shkoi mirë. Edhe pse në fillim jastëkët ngroheshin. Aleksandri e shpjegoi këtë sepse ata planifikonin të shkonin me një makinë dhe të vendosnin gjithçka për të. Dhe në fund shkuam te një tjetër.

Kevin Riedel, në të djathtë, thotë: "Ndërtimi i një shtëpie të vogël nuk është padyshim një përrallë". Thirrja dhe jetesa spartane. Kevin Riedel nga Richmond u frymëzua të jetonte në "varfëri ungjillore" dhe u fokusua në shpirtëroren e tij kur ndërtoi shtëpinë e tij prej 130 metrash katrorë katër vjet më parë.

Edhe pse gjyshi i tij e ndihmoi të atin të ndërtonte shtëpinë, mendimi për të ndërtuar një shtëpi të madhe ishte i vështirë. Shtëpia e vogël me motor ishte një zgjidhje e shkëlqyer. Ideja e tij ishte të mbante shtëpinë e vogël në pronën e dikujt tjetër, por kur nuk gjeti një vend, ai bleu tokën ku ndodhet shtëpia tani. Në vend të lirisë që kërkonte, ai tani ka disa përgjegjësi si pronar prone. Si i vetmi nga miqtë e tij që zotëron vendin, ai shpesh pret gatime dhe tubime rreth gropës së tij.Gati për aventura.

Nga Ivanovo në Moskë ata udhëtuan 350 km me një shpejtësi mesatare prej 90 km/h.

Aleksandri tregon se gjatë transportit, dera e kutisë në pjesën e pasme, ku ndodhet bombola e gazit, ka rënë.


Shtëpia e lëvizshme më e lirë

Shtëpia e tij e ngjashme me kabinën ka një çati metalike me porta dhe është e veshur me kedrin e kuq perëndimor. Dera hapet në një dhomë të bollshme ndenjeje me një zonë të përditësuar ndenjëse. Prindërit e tij këmbëngulën që ai të ndizte tualetin e pastrimit, jo atë të kompostimit, sepse kishin frikë se nuk do të gjente kurrë një të dashur.

"Ndërtimi i një shtëpie të vogël nuk është padyshim një përrallë," thotë ai, duke vënë në dukje se disa blogerë të vegjël e romantizojnë atë. Gjatë dimrit të parë, ngrohësi i tij ngriu dhe u prish. Dimrin e kaluar, tubi i ujit në tualet ndaloi dhe përmbyti shtëpinë, kështu që ai e zëvendësoi dyshemenë e pishës të copëtuar nga një punëtor në qytetin e tij të lindjes Little Washington, Virxhinia, me pllaka vinili të ngjashme me dru. “Duhet të kesh një vendosmëri të caktuar për të kaluar momente zhgënjyese dhe frustruese”, thotë Riedel.

Gruaja e Aleksandrit, e cila ishte gjithashtu në ekspozitë, tregoi si më poshtë për përgatitjet e udhëtimit: “Nuk kemi shkrepur as foton dhe as raftin. Asgjë nuk ra. Në raftet, natyrisht, nuk kishte asnjë gjë të vogël. Tavolina ishte ngjitur me shirit molar për të mos duartrokitur.

Aleksandri tha që ata nuk u ndaluan kurrë gjatë udhëtimit, por gjithçka mund të jetë në udhëtim, kështu që është më mirë të mbani në rregull dokumentet për rimorkio. Në këtë rast, shtëpia do të konsiderohet si një ngarkesë.

Edhe një lëvizje e vogël mund të përfshijë një dëshirë për më shumë. “Ka pak presion për të ndërtuar më argëtues, më modest, më të hollë, më të mëdhenj, më të zgjuar, më artistikë, etj.”, thotë ai, kundër të cilit i është dashur të luftojë. Shtëpia do të mbetet në pronë dhe Riedel, i cili po përfundon një stazh me një mik, ndjek një seminar. Një mik, Will Gilrain, jeton këtu. Të bën të kuptosh se sa shumë apo sa pak ke nevojë, thotë Gilrain.

Jay Austin thotë se ai çliron veten nga shumë nga gjërat e tij "duke u ndjerë vërtet i lirë". Baza e shtëpisë që ju lejon të udhëtoni. Mënjanë rritjen, një tjetër trend në lëvizjen e vogël live që na ka habitur është rritja e modeleve shumë të mëdha. Këto shtëpi të imta në miniaturë ofrojnë lirinë që vjen me çdo banesë të tërhequr, por me shumë më tepër hapësirë ​​që normalisht do të prisnit. Lexoni për të parë përzgjedhjen tonë të pesë shembujve kryesorë.

E rëndësishme! Nëse planifikoni të hipni pas timonit, atëherë meqenëse pesha e ngarkesës është më shumë se 750 kg, atëherë do t'ju duhet të merrni të drejta të veçanta të kategorisë BE për të drejtuar një makinë me një shtëpi rimorkio.
Shtëpi e grimcuar mbi rrota në numër

Një shtëpi e madhe e vogël tingëllon paksa si një kontradiktë në terma. Disa madje argumentojnë se, duke pasur parasysh madhësinë e tyre, ato duhet të konsiderohen si shtëpi rimorkio. Natyrisht, ndryshimet midis këtyre dy kategorive janë mjaft të vogla, por ndryshe nga shtëpitë e rimorkiove, të gjitha këto shtëpi të vogla përveç njërës mund të tërhiqen në mënyrë konvencionale nga një kamionçinë ose automjet i ngjashëm, dhe estetika është gjithashtu e ndryshme.

Përbindëshi arrin një gjatësi prej 38 këmbësh, duke ofruar 340 sq. Këmbët e hapësirës së dyshemesë në katin e parë. Kjo gjerësi shtesë bën vërtet një ndryshim dhe shtëpia duket e madhe nga brenda. Dhoma e gjumit është në katin e poshtëm dhe dhoma e dytë e gjumit është lart, gjë që ofron një ndjenjë të këndshme ndarjeje - diçka që mungon në shumë shtëpi të vogla.

Rreth buxhetit të kampingut.

Aleksandri thotë se ndërtimi i shtëpisë i kushtoi rreth 1.320.000 rubla. Dhe ai u habit shumë kur ai vkontakt ata shkruajnë se do të ndërtojnë të njëjtën shtëpi për një maksimum prej 300,000 rubla.

Në fillim të ndërtimit, ai nuk e dinte se sa do të kushtonte gjithçka, dhe për këtë arsye ai premtoi rreth 700,000 rubla, por shumë shpejt ai kuptoi se nuk mund të ndërtoje një shtëpi cilësore për ato lloj parash.

Çfarë dëshironi të përmirësoni

Brenda ka një sipërfaqe totale prej 390 m2. Brendësia përfshin një dhomë ndenje me një zonë të vogël për një zyrë në shtëpi dhe qendër argëtimi, si dhe një kuzhinë. Çuditërisht, këtu ka vetëm një dhomë gjumi, por ajo është shumë e gjerë dhe i përshtatet 17 metra gjatësi. Banjo është gjithashtu interesante dhe përfshin një vaskë të bërë nga një lug kali i përmbysur. Sistemi i energjisë diellore lejon gjigantin e vogël të funksionojë plotësisht jashtë rrjetit dhe gjithashtu ka rezervuarë uji për të instaluar ujë të ri, gri dhe të zi.

Sidoqoftë, dizajni i tij i zgjuar ofron një sipërfaqe totale prej 355 sq. këmbë dhe është projektuar për një maksimum prej tetë personash. Tavolinë ngrënieje me tërheqje dhe aneks kuzhine me lavaman të përmasave të plota, tenxhere dhe frigorifer, plus banjë dhe vaskë. Papafingo kryesore e sipërme arrihet me një shkallë dhe mund të përdoret si në dhomën e gjumit ashtu edhe në hapësirën e magazinimit, dhe një shkallë tjetër shtesë e papafingo lart mund të instalohet gjithashtu me një çmim për të shërbyer si një dhomë gjumi tjetër.

Aritmetikë e thjeshtë.

Rimorkio 280000 + dërrasë
Korniza 24000;
Kompensatë 12 dhe 15 mm 57000;
Izolim muri 53000; seksi 5000;
Shkalle per fiksim 4000;
Mbrojtja e poshtme 2000;
Windows 50000;
Dera 14000;
Fasada e larshit 42000+6000;
Vaj per lyerje 12000;
Fasadat brenda 18000 *bojra 5000;
Postimi 10000;
Hidraulik 18000;

Pompë uji 14000;
+ 20% në këtë shpenzim për çdo gjë të vogël (vidë vetëpërgjimi, kanalizim, tuba dhe gjithçka që kam harruar).
Pllaka 6000;
Frigorifer 9000;
Tualeti 12000;
Lokale me qira 115000;

Pa dyshim, tetë njerëz që jetojnë në një shtëpi të vogël me kohë të plotë nuk tingëllon si argëtim, por është një arritje mbresëlënëse e dizajnit dhe mund të jetë shumë shpërblyese për pushimet familjare dhe të ngjashme. Shtëpia e vogël ka një gjatësi prej 32 metrash dhe është e veshur me kedër të lyer kanadez dhe e mbuluar me një çati metalike të pjerrët.

Duket me të vërtetë luksoze në këtë përfundim, dhe është e bukur dhe e lehtë nga brenda, me një plan urbanistik të hapur që do ta bëjë atë të ndihet më i madh se sa është në të vërtetë. Brenda shtëpisë ofron një sipërfaqe totale prej 410 m2. këmbët dhe duket mjaft e gjerë. Ai përfshin një zyrë të vogël, sallë pritjeje dhe një zonë ngrënieje me një palosje tavolina e ngrenies. Kuzhina e madhe ka shumë hapësirë ​​për ruajtje dhe të çon në banjë e cila ka një vaskë dhe dush me madhësi të plotë.

Energjia elektrike 9000;
Paga 200000;
Mobilje dhe arredim nga IKEA 172000

Aleksandri thotë: "Dje po flisja me një nga miqtë e mi dhe arritëm në përfundimin se nuk ka klasë të mesme në Rusi, ose ju duhet diçka për 300,000 rubla, ose diçka luksoze!" dhe shton: “Por prapë mendoj se do ta gjejmë blerësin tonë! Ne iu afruam me shpirt ndërtimit!”

Pesë nga shtëpitë më të mëdha që kemi parë deri tani. Dhoma e gjumit "Mali i Kuq" 34 "Shtëpia e Vogël". Ngrohja në Malin e Kuq 34 Shtëpia e vogël kalon përmes kësaj sobë me dru, si dhe ngrohësve standardë elektrikë. Ky raft librash u lejon fëmijëve të hyjnë në dhomën e tyre të gjumit në Red Mountain 34 "Tiny House".

Dhoma e gjumit Mali i Kuq 34 "Shtëpia e Vogël". Vendi i ruajtjes në Malin e Kuq 34 "Tiny House". Kuzhina e Malit të Kuq 34 Shtëpi e vogël. Malet e Kuqe 34 "Shtëpi të vogla" me njësi kuzhine. Ne rrallë shohim një shtëpi të vogël në të cilën jetonte familja, kështu që këto foto të "Shtëpisë së Vogël" të Malit të Kuq 34 janë shumë të dobishme.

Si reagojnë njerëzit

Njerëzit erdhën dhe bënin pyetje në lidhje me RV-të e vogla. Faleminderit për këtë, ata filluan të shfaqen me ne.

Aleksandri më pas tha se, në fund të fundit, nuk ishte kontigjenti i tij në ekspozitë. Njerëzit janë në kërkim të shtëpive plastike të lehta të udhëtimit që mund të transportohen nga qyteti në qytet.

Një shtëpi e vogël me motor nuk mund të konkurrojë me ta. Shume e rende. Tani, nëse vini diku në jug dhe rri atje për një muaj në një vend, atëherë po! Hoteli është gjithmonë me ju.

Përbindëshi i purpurt ka një pamje mjaft unike që është "e gjitha në vetvete". Gjerësia shtesë e përbindëshit të purpurt do të thotë që numrat e tij duken shumë të mëdhenj. Papafingo gjigante e papafingo përfshin një arkë ruajtjeje. Pamje e dhomës së ndenjes së Gjigantit të Vogël.

Papafingo e gjigantit të vogël është 17 këmbë e gjatë. Papafingo gjigante e papafingo është veçanërisht e madhe për një shtëpi të vogël, megjithëse është ende tavan i ulët. Brenda një shtëpie të vogël me kornizë çeliku është një tualet. Këtu janë 20 shtëpitë e vogla të dizajnuara në mënyrë profesionale.

Shtëpia më e vogël e lëvizshme

Është e vërtetë që një familje prej katër anëtarësh ka të ngjarë të përballet me disa probleme duke jetuar në një hapësirë ​​kaq të vogël, por ato janë banesa ideale për mijëvjeçarët, çiftet e rinj, beqarët dhe madje edhe një familje me tre anëtarë. E gjitha varet nga sa hapësirë ​​jeni mësuar të jetoni dhe cilat janë qëllimet, aspiratat, preferencat dhe dëshirat tuaja të jetës.

Aleksandri, si Sasha Zurbagansky, konfirmon se "Këto shtëpi janë ideale për të jetuar të përhershëm në to!"

Ose, për shembull, një person nuk dëshiron të jetojë në një apartament, por nuk mund të përballojë një shtëpi të madhe për arsye ekonomike, ose ndoshta ky person është një minimalist. Ai ka kaq pak gjëra, pse i duhet një shtëpi e madhe. Për të paguar për të një tjetër komunale të çmendur, taksa, shërbimi, pastrimi, shpenzuar shumë kohë dhe përpjekje për të. Dhe unë nuk dua të kampoj. Është një kanaçe. Në dimër është shumë e vështirë në të, çfarëdo që mund të thuhet. Kostot e ngrohjes janë të larta. Pikërisht atëherë një shtëpi e vogël me rrota do të jetë zgjidhja perfekte për të!

Ose për biznes. Për shembull, merrni me qira në Airbnb.

E pyeta Aleksandrin nëse do të donte ta jepte me qira këtë shtëpi. Dhe ai m'u përgjigj: “Nuk dua. Ky është një biznes tjetër. Nëse jepni me qira, duhet të merrni me qira. Unë mund të ndërtoj për ju, dhe ju blini dhe merrni me qira.”

Si përmbledhje, për momentin, njerëzit e konsiderojnë një shtëpi të vogël si të palëvizshme. Ai ka nevojë për një makinë të madhe. Kategoria e të drejtave. Ata thonë se është shumë e lehtë për ta. Do të ishte më e vështirë për ne. Nëse ju "karvan" për të hipur, atëherë ajo është e rëndë.

Çfarë dëshironi të përmirësoni

Kur fillon të jetosh në një shtëpi, - thotë Aleksandri, - kupton se çfarë mungon në të. Unë gjithashtu do të shtoja më shumë ndriçim. Nuk e kemi provuar ende gatimin në kuzhinë. Stufa me gaz nuk ishte përfshirë. Nuk ka ende avionë. Porositur së fundmi. Ne presim.


Nuk ka ende ekstrakte. Unë mendoj se duhet të vendoset mbi sobë. Ende i mungon një lloj doreze për të ngjitur shkallët.

Në përgjithësi, kemi pasur kënaqësi të madhe gjatë ndërtimit të shtëpisë.

I thamë lamtumirë Aleksandrit, i uruam sukses në ndërtim dhe gjetjen e blerësit të tij.
Komunikimi me Aleksandrin.

Shtëpi e vogël lëvizëse: pamje nga brenda

Natyrisht, një shtëpi e vogël e lëvizshme nuk mund të bëhet një shtëpi e plotë dhe e përhershme, dhe ka shumë arsye për këtë. Më e rëndësishmja prej tyre është ajo ligjore, por në shumë vende kjo pengesë tashmë mund të kapërcehet për shkak të disa lehtësimeve në legjislacion.

Ndërkohë shtëpitë e vogla, fikse dhe të lëvizshme, dita-ditës po bëhen më të bukura dhe komode. Si provë ju paraqesim krijimin e kompanisë amerikane Handcrafted Movement, e specializuar në ndërtimin e objekteve të tilla. Kjo strehë e lezetshme mbi rrota të bën përshtypje më së shumti me brendësinë e saj komode dhe mikpritëse.

Çdo person që nuk është shumë dembel për të kapërcyer disa hapa dhe për të kaluar pragun e shtëpisë së karvanit që po përshkruajmë, do të gjejë një dhomë ndenjeje tepër të rehatshme - të paktën kështu duket. Në dhomë, e ndriçuar bukur falë pranisë së tre dritareve njëherësh, ka një divan të palosshëm përballë qendrës së medias së integruar.

Ka ku të ruani gjërat dhe ku të relaksoheni. Do të doja, për shembull, t'i kushtoja vëmendje një tavoline anësore të bërë me porosi me një prerje për një filxhan çaji. Shërben gjithashtu si mbjellës për një palmë të dhomës. Një shkallë mjaft e fortë të çon në katin e ndërmjetëm, ku është i pajisur një vend fjetjeje. Kutitë e ruajtjes janë të fshehura në shkallët, dhe një frigorifer përshtatet në mënyrë të përkryer në një qoshe të vogël poshtë tyre.

Atmosfera e kuzhinës formohet nga një zonë komode pune në hapjen e dritares, një tavolinë pune prej druri, një sobë me katër djegës dhe një lavaman i stilit fermë.


Gjatë rrugës për në shtratin e rehatshëm të dyfishtë me kangjella bakri, le t'i hedhim një vështrim më të afërt ndarjeve të ruajtjes që fshihen brenda shkallëve. Midis shtratit dhe tavanit ka një hapësirë ​​prej 120 cm të lartë dhe kjo është merita e një çatie të projektuar në mënyrë gjeniale, e cila është e veshur me pllaka shumë të lehta, të papërshkueshme nga uji dhe miqësore me mjedisin.

Muret janë të izoluara me një material të veçantë të bërë nga xhins i ricikluar. Autorët e projektit përdorën në mënyrë aktive dru të rikuperuar për të krijuar një shumëllojshmëri të komponentëve të brendshëm dhe të jashtëm.


Dizajni i banjës dominohet nga i njëjti Ngjyra e bardhë, si dhe pjesë druri dhe bakri.


Kjo ndërtesë duket me të vërtetë si një banesë e plotë, dhe mjaft e rehatshme për këtë! Aktualisht eshte i listuar per shitje me cmimin 69950$, i kompletuar me mobilje dhe arredim.


Projekte si ky na bindin se më e madhe nuk është gjithmonë më mirë dhe se ndryshimet e vogla mund të bëjnë një ndryshim të madh në të ardhmen e afërt dhe të largët. Është e vërtetë që shtëpitë e vogla nuk janë për të gjithë, por të paktën duhet të mendojmë për alternativat që ekzistojnë.

Keni ndonjë mendim për këtë?Ju pëlqeu artikulli? Ndaje me miqte!