Të brendshmet më të mira në stilin e papafingo. Loftet më të mira. Dizajn në stilin e papafingo

Të brendshmet më të mira në stilin e papafingo. Loftet më të mira. Dizajn në stilin e papafingo

Pika kryesore e dizajnit të brendshëm në stilin e papafingo, e cila fitoi popullaritet të madh në mesin e shekullit të kaluar, është shkelja e të gjitha rregullave të imagjinueshme dhe të paimagjinueshme për dizajnin e brendshëm.

Një nga arsyet për këtë, dhe ndoshta arsyeja kryesore, është se vetë trendi e ka origjinën në SHBA jo vetëm si një stil dizajni, por më tepër nga dëshpërimi. Në vitet dyzet, duke u përpjekur të rivendosnin njerëzit e varfër, autoritetet filluan të përdorin depo të braktisura dhe objekte industriale për këtë.

Sigurisht, në ndërtesa të tilla nuk mund të kishte ndonjë dekorim të duhur, dhe banorët, të cilët ishin shumë të kufizuar në fonde, mes të cilëve ishin punëtorë dhe përfaqësues të Bohemisë (kishte shumë nga këta të fundit, të cilët, ndoshta, i dhanë jetë një drejtim i ri), duhet të ketë qenë disi rregulluar ato vetë.

Rezultati ishte thjesht i mahnitshëm! Në kryqëzimin e varfërisë dhe kërkimit të luksit, lindi dizajni i brendshëm i papafingo, foton e të cilit mund ta shihni në portofol.

Muret e zhveshura, dyshemetë me dërrasa dhe tubat që dalin nga kudo nuk i penguan njerëzit krijues të krijojnë rehati në shtëpitë e tyre nga materialet e improvizuara. Dhe tani dizajni i brendshëm në stilin e papafingo është një nga fushat më progresive të dizajnit të brendshëm, siç shihet në foto: një minimum mobiljesh të thjeshta dhe funksionale, një minimum ndarjesh, zonimi për shkak të paletës së ngjyrave të dyshemeve dhe mureve, gjithashtu. si ndriçimi, fokusimi në sendet e brendshme ekstravagante dhe liria maksimale - e gjithë kjo është një papafingo siç u bë nën ndikimin e rrethanave, aftësi të kufizuara dhe imagjinata e pakufishme.

Porosit një projekt të dizajnit të brendshëm në stilin Loft!

Dhe gjithashtu mund të porosisni një projekt të projektimit të papafingo. Nëse jeni një person krijues që vlerëson lirinë dhe hapësirën, përpiqet për improvizim, mban hapin e kohës dhe i ngopur me të njëjtat lloj propozimesh, padyshim që do t'ju pëlqejë kjo brendshme dhe do të ndiheni shumë rehat në të.

21.10.2015

Dizajni i dhomës së papafingo

Dizajni i dhomës së stilit të papafingo kombinon me sukses tendencat e reja me frymën e ëmbël të antikitetit. Dhoma të tilla bëjnë një përshtypje mahnitëse për mysafirët e shtëpisë, por në të njëjtën kohë nuk ndërhyjnë në komoditetin e pronarëve.

Një stil shumë i veçantë, i pazakontë, i kombinuar i papajtueshëm, papafingo përshtatet në mënyrë delikate dhe harmonike në botën moderne kaotike të banorëve të metropolit që janë gjithmonë me nxitim ose në kërkim të frymëzimit.

Historia e stilit të papafingo në brendësi

Fillimisht, fjala "papafingo" do të thotë kati i fundit. Në vitet 1940, për shkak të rritjes së çmimeve të taksës së tokës, fabrikat dhe punëtoritë në Nju Jork u detyruan të zhvendoseshin nga qendra e qytetit në periferi. Ndërtesat e lira, kryesisht katet e sipërme në Manhatan, filluan të pushtohen nga artistë të rinj: ata tërhiqeshin nga ambiente të tilla nga çmimi i ulët i qirasë, si dhe nga karakteristikat e tyre funksionale (dhoma të bollshme dhe të larta, dritare të mëdha). Këtu ata mund të mbanin ekspozita, të pajisura për klasa, me një fjalë - ata krijuan.

Në vitet 1950, apartamentet në katet e sipërme të ish-fabrikave ishin në kërkesë të madhe dhe u rritën në çmim. Dhe më pas pronarët e parave, avokatët dhe financuesit e kërkuar u zhvendosën në apartamente të tilla, elita filloi të marrë me qira dhoma të mëdha në qendrën historike të qytetit. Dhe apartamentet janë kthyer në banesa luksoze. Atëherë, për artistët e rinj, një strehim i tillë nuk ishte i përballueshëm. Që nga ai moment, banimi në "garazh" ose në "papafingo" është kthyer në një stil papafingo.

Karakteristikat e stilit të papafingo në brendësi

Karakteristika kryesore e stilit të papafingo në brendësi të një dhome të madhe nuk është ndarja e dhomës në dhoma, duke krijuar vetëm zona për t'u çlodhur ose gatim. Për këtë, përdoren mobilje, ndarje artificiale, ndarja e dritës dhe metoda të tjera të zonimit vizual.

Zakonisht një dhomë papafingo, apartament ose shtëpi është prania e një hapësire të madhe të lirë. Në brendësi të një dhome të stilit të papafingo, përdoren materiale në dukje të papajtueshme dhe komunikime të hapura.

Materialet kryesore të përdorura në këtë stil janë tulla për mure, betoni për dysheme, druri për mobilje, xhami për dritare dhe çeliku.

Tuba të ndryshëm, sistemi i ventilimit mund të hapen - kjo thekson të kaluarën industriale të stilit të papafingo

Stili i njohur i papafingo në brendësi është një sallë e madhe me mure tullash, pjesë të murit të lyer ose të suvatuar afërsisht, dysheme me materiale natyrore, pajisje moderne dhe një sasi minimale mobiljesh.

Apartament në brendësi të stilit të papafingo

Karakteristikat kryesore të stilit:

1. Hapësirë ​​e madhe.
Dhomat e mëdha të stilit të papafingo pa ndarje (përveç banjës) krijojnë vullnetin për kreativitet, për futjen e të gjitha llojeve të banesave. Aftësia për të "marrë frymë thellë" është një manifestim i gjerësisë së hapësirës pa pengesa të dukshme me një plan urbanistik të hapur.2. Tavanet e larta stil modern papafingo.
Një tavan i paarritshëm, tuba ventilimi me pamje të përafërt dhe të pambuluar - kjo është një nga zgjidhjet jo standarde për projektimin e apartamenteve të stilit të papafingo, e cila kërkon plotësinë e dritës dhe kaosin e perceptimit tek një person.3. Zonat funksionale të stilit modern të papafingo.

Zgjidhja e ndriçimit, kombinimi i kundërta i ngjyrave dhe nuancave të tyre zonojnë me kompetencë pjesët dhe qoshet individuale të dhomës. Mobiljet që nuk janë kundër murit në stilin e papafingo, por në qoshe të veçanta të dhomës, e përmbushin këtë rol mjaft lehtë. Ndryshimi i pozicionit të divanit dhe disa dollapëve ndryshon vendndodhjen, për shembull, të zonës së ndenjësisë.

4. Mjeti kryesor për përfundimin e një studioje të stilit të papafingo është suva e pabarabartë, tulla e ashpër, betoni.
Shënimet e një ndërtese të braktisur, të izoluar nën një zonë komode origjinale të jetesës - kjo është një tipar tradicional i stilit të papafingo.5. Tavani - trarë të përafërt prej druri. Të vrazhda, me teksturë dhe të paarritshme, ato, si një nga thekset e këtij stili, ndryshojnë perceptimin e përfaqësimit tradicional të banesave.
6. Dyshemeja - dru i gërvishtur. Kjo është një sipërfaqe në të cilën është e këndshme të ecësh zbathur, në mëngjes herët të vëzhgosh reflektimet e dritës që luajnë në pikat e tabelës.
7. Dritare të mëdha pa perde.

Pamja e dritares shihet pa barriera në formën e perdeve, blindave dhe elementëve të tjerë që tradicionalisht dekorojnë dritaret.

8. Mobiljet në stilin e papafingo janë qendra semantike e dhomës.
Mobiljet e vjetra duken të mira së bashku me një rrugë moderne, të kombinuara në mënyrë harmonike në çdo marrëveshje. Aftësia për të lëvizur dollapët, raftet bën të mundur, në varësi të disponimit, ndryshimin e vendeve. Mobiljet e thjeshta dhe funksionale të stilit të papafingo argëtojnë shpirtin dhe ngrohin zemrën, si pronarë të pasur me natyrë krijuese, ashtu edhe pronarë me një çështje akute financiare.

9. Një numër i madh artikujsh të jashtëzakonshëm. moshave të ndryshme, ngjyrat dhe materialet, sendet e brendshme janë në gjendje të sjellin harmoninë në shtëpi. Risitë e përparimit teknologjik, tavolinat e qelqit dhe llambat e përafërta metalike plotësojnë në mënyrë të përkryer njëra-tjetrën.
10. Fryma e përgjithshme e urbanes. Ky dizajn apartamenti në stilin e papafingo ka ajrin e një qyteti të madh plot lëvizje, i tejmbushur me metal të ftohtë dhe beton të ashpër. Por është mjaft e mundur të vjedhësh të papërmbajtshmen, veçanërisht nga duart e një personi krijues kompetent.


Kuzhina e brendshme në stilin Loft

Brendësia e një kuzhine në stil papafingo zakonisht kombinohet me brendësinë e një dhome ndenjeje ose ngrënieje, ose më saktë, kjo është një hapësirë ​​e ndarë me metoda vizuale: ndryshimi i materialeve, skemat e ngjyrave, materialet e përfundimit. Ose është instaluar një banak që ndan vizualisht kuzhinën nga dhoma e ndenjes.


Brendësia moderne e kuzhinës prej 20 metrash katrorë në stilin Loft


Përparëse është e përfunduar me tulla, thekson praninë e një stili papafingo


Rafti ndan vizualisht hapësirën dhe është bërë në stilin e papafingo


Tulla dekorative në një brendshme moderne të stilit të papafingo


Kuzhina është e kombinuar me një lozhë dhe është bërë në stilin e papafingo

Forma e mobiljeve të kuzhinës zgjidhet në varësi të metodës së zonimit të dhomës. Por përparësi u jepet formave të thjeshta me linja të qarta dhe një komponent funksional.

Brendësia e stilit Loft vendosi futjen e zonave funksionale për kuzhinë, të cilat mund të dallohen duke përdorur metoda të ndryshme zonimi:

Dhoma e ngrënies mund të theksohet me një lloj tjetër ndriçimi: të shkëlqyera për këtë qëllim janë llambat e gjata të varura që varen nga tavani i lartë. Nëse tavanet në kuzhinë janë të ulëta, mund të përdorni ndriçues të integruar që synojnë vetë tavanin.

Nga pjesa e poshtme e dhomës mund të theksoni ndarjen e kuzhinës dhe dhomës së ngrënies, duke përdorur veshje të ndryshme. Për shembull: pllaka qeramike mund të përdoret në kuzhinë, dhe laminat ose parket në dhomën e ngrënies.

Mund të theksoni zonën e punës në kuzhinë duke bërë një përparëse me pllaka qeramike, për rehati në punë, ose me tulla dekorative, metal ose xhami.

Stili i papafingo në brendësi të dhomës së gjumit

Stili i papafingo në brendësi të dhomës së gjumit përbëhet nga mobilje të lehta për t'u përdorur dhe funksionale.

Dhoma e gjumit mund të ndahet nga pjesa tjetër e hapësirës me mobilje ose një ndarje të errët.

Shtrati, i bërë në stilin e minimalizmit, është i përsosur për një dhomë gjumi në papafingo. Përveç kësaj, ajo mund të përfshijë sirtarë të gjerë. Mos harroni në një brendshme stil papafingo, duhet të shmangni kabinetet. Nëse nuk mund të bëni pa një gardërobë, është më mirë të përdorni mobilje të integruara që do të përzihen në sfondin e përgjithshëm të dhomës.


Një pjesë e dhomës së gjumit mund të quhet dhomë e zhveshjes, në stilin e papafingo. Por muri në dhomë mbështet qartë brendësinë.

  • Një tipar i dallueshëm i stilit të papafingo është tulla. Mund të jetë natyral dhe dekorativ. Në të dyja rastet duket shumë realiste.


Qëndrimi i televizorit përballë një muri me tulla,
bën brendësinë e dhomës së gjumit të një shtëpie panel në stilin e papafingo


Dhoma e gjumit e një ndërtese tipike shumëkatëshe kthehet në një brendshme të stilit të papafingo


Një shembull i brendësisë së një dhomë gjumi në një ndërtesë shumëkatëshe të stilit të papafingo


Dyshemeja me efekt druri dhe dritare nga dyshemeja në tavan, stil papafingo


Trarët dekorativë antikë prej druri do t'i shtojnë qëndrueshmëri stilit të papafingo në brendësi


Brendësia e një dhomë gjumi elegant dhe moderne me një kthesë të stilit të papafingo


Një tavan i lartë është gjithmonë një avantazh në një stil papafingo


I vogël por me një stil papafingo në brendësi

Mobilje në brendësi të stilit të papafingo

Brendësia e stilit të papafingo - stil me përdorim minimal të mobiljeve. Gjatë projektimit, duhet ta merrni parasysh këtë dhe të siguroni hapësirë ​​​​ruajtjeje dhe vende shtesë për rekreacion. Por megjithatë, mobiljet janë të pranishme dhe duhet të vendosen pranë mureve. Mund të përdorni dollapë të integruar ose rafte me rafte të hapura.
Brendësia e mobiljeve në stilin Loft mund të jetë e vjetër ose e re, por më e rëndësishmja me forma të lehta. Tradicionalisht, mobiljet në këtë stil janë bërë prej plastike të qëndrueshme, druri me cilësi të lartë, çeliku të fortë, veshje prej lëkure dhe alumini (duke përdorur veshje plastike dhe kromi ose metali në përfundim).

Mobiljet e papafingo janë gjithashtu të përshtatshme: divane të rehatshme të palosshme, rafte të hapura, varëse metalike në rrota, karrige të palosshme, karrige të rehatshme me rrota.

Pikat kryesore: sedilje të drejta dhe të thjeshta, dekor i përshtatshëm i mobiljeve. Çdo gjë duhet të jetë funksionale dhe koncize.

Mobilje moderne në një përshtatje të përsosur për një studio apo apartament në stil papafingo me një brendshme të stilit papafingo. Vëllimi, hapësira e madhe - kjo është ajo që na nevojitet në stilin tonë dhe kjo duhet mbajtur mend kur rregulloni mobiljet për një brendshme në një stil papafingo.

Stili i papafingo video në brendësi

Muret e larta, pakujdesia e vetëdijshme në dekorimin e tyre, kolonat inxhinierike të hapura për syrin, prania e trarëve të tavanit të përpunuara përafërsisht krijojnë një format tjetër. Kuptimi i papafingo fillimisht fshihet në kuptimin e fjalës, i përkthyer si një papafingo, dhe nënkupton rregullimin e objekteve të mëparshme industriale për banim. Sot, dizajni demokratik është krijuar për artistë të pavarur që duan të shprehin veten dhe që protestojnë qartë kundër stereotipeve dhe rregullave stilistike. Në përgjithësi dhe në veçanti, nuancat e dekorit pasqyrojnë preferencat dhe karakterin e pronarëve. Ideja e konceptit është liria dhe rehati maksimale me kosto të moderuar.

Si ndryshon një dizajn papafingo nga një apartament në studio, pasi ka kaq shumë të përbashkëta në organizimin e hapësirës së hapur? Gjithçka, përveç dy pikave: mungesa e mureve dhe parimi i ndarjes së zonës në segmente funksionale. Tendenca drejt prakticitetit dhe racionalizmit sot është shndërruar në një dëshirë aktive të shumë njerëzve për të ndryshuar rregullsinë e jetës me rafte të hapura me një demonstrim të përmbajtjes së tyre.

Shikimi i dritareve, mungesa e ndarjeve statike, perde perde, dyshemeja e pakomplikuar me dërrasa, mos fiksimi me format dhe harmonia e ngjyrave ndonjëherë shkaktojnë një reagim të paqartë. Dhe shpërfillja e guximshme ndaj konventave flet në mënyrë elokuente për përpjekjen e njeriut modern për liri të brendshme dhe të jashtme. Le të shqyrtojmë më në detaje parimet e materializimit të një ideje aventureske, të prekim temën e privatësisë, akustikës dhe sistemeve të ruajtjes.
Planifikimi dhe zonimi

Kolonat e bëra me tulla, betoni ose të veshura me gurë artificialë, të vendosura në mënyrë simetrike në anët në instalime, kufizon me kusht perimetrin. Dihet gjithashtu se manipulimi i pjesës strukturore të harkut jep rezultate të ndryshme. Në një version, ai vepron si një komponent dekorativ midis mbështetësve dhe nuk bie në kontakt me rrafshin e poshtëm. Me inkuadrim pa vëmendje të dyanshme të mureve, dizajni është bërë që të përputhet me murin e theksuar dhe zakonisht kopjon tullat, megjithëse versionet e tjera lejohen.
Grupet e mobiljeve vendosen në mënyra të ndryshme, por larg mureve dhe në të gjitha pozicionet ato përshkruajnë qartë vendin e pushimit. Pjesa e pasme e divaneve dhe kolltukëve shënojnë dukshëm kufijtë. Tapeti nën këmbët tuaja është një tjetër argument dekorativ në favor të zonimit të qartë. Një përshtypje të ngjashme krijon një podium prej guri, një platformë e lartë me shkallë midis zonave dhe përfundime që përputhen me muret. Lartësia e tyre varion nga 5 cm e lart. Në zonën e dhomës së gjumit, një dizajn i tillë nën shtrat zgjidh njëkohësisht problemin utilitar të ruajtjes së gjërave. Sirtarët në rrëshqitje ose rul në zorrët e strukturës ngjajnë me komodinë.Është e mundur të integrohet kuzhina në dizajnin e dhomës së ndenjes me ndihmën e një banak bar dhe karrige të larta. Rripi kufizues në këtë mishërim do të jetë dyshemeja dhe linja e tryezës. Është mjaft e përshtatshme të zëvendësohet dyshemeja prej druri e qëruar e pjesës së përparme me pllaka praktike që imitojnë teksturën e dërrasave, më praktike për këtë bllok. Në mënyrë që modulet e kuzhinës të rriten organikisht në hapësirën e papafingo, zgjidhni fasadat me metal, përfundime të kombinuara, të vjetruara artificialisht ose ndaloni në raftet e hapura. Një nga kërkesat e detyrueshme është pajisja e kuzhinës me pajisje. Kjo vlen për pajisjet shtëpiake në përgjithësi. Kinemaja në shtëpi, në zonën e kuzhinës - një frigorifer mbresëlënës, një sobë me një sipërfaqe metalike me shkëlqim, rreshtat e "asistentëve" elektrikë janë të rëndësishëm për papafingo. Nga rruga, seria Friends është një shembull ekrani i një demonstrimi kuzhine në këtë koncept.Papafingo karakterizohet nga mungesa e dollapëve të bollshëm, me përjashtime të rralla kur një strukturë e gjatë shërben si ndarje. Në vend të dollapëve, përdoren varëse për dysheme. Strukturat e lëvizshme janë të pajisura me rrota dhe ndryshojnë lehtësisht gjeografinë e vendndodhjes.
Për këtë qëllim përdoren rafte me bimë, kredena, shuplakë ose rafte të gjata pingul me murin. Raftet e rafteve janë të hapura për shqyrtim.
Detyra funksionale e organizimit dhe ruajtjes së gjërave kryhet nga rafte dhe komodina të shumta, seksione mobiljesh. Çështja është shumë më e lehtë për t'u zgjidhur për shkak të katit të sipërm. Nisha nën shkallët plotësohet me rreshta raftesh, dhe rezultati i procesit është një dhomë e gjërë e veshjes. Nuk është çudi prania e shkallëve në hapësirën dupleks. Ato mund të jenë të lehta dhe elegante - të bëra nga profil alumini dhe xhami. Modelet përfaqësohen më fort nga versioni marshues.
Racionalizmi dhe kreativiteti

Një mënyrë e sigurt për të organizuar hapësirën tuaj personale është të pajisni një kamare ose kthinë. Kufiri ka të ngjarë të shënohet me mure ekrani të bërë nga panele druri ose mur të thatë, në madhësinë e një lartësie. Nëse tavanet kompakte janë ngjitur në anët e kundërta të raftit ndarës, dy vende pune formohen menjëherë. Zgjidhja është gjithashtu e rëndësishme për fëmijët.


Sigurisht, ka një kuptim në strukturat rrëshqitëse që ndihmojnë për të përshtatur hapësirën sa më komode. Meqenëse vetë ideja përjashton muret dhe në thelb nuk mbron privatësinë, mbështet një dëshirë personale për të abstraguar nga bota me ndihmën e strukturave të tjera. Këto janë ekrane të errëta të lehta me xham të mbuluar me brymë ose shoji japoneze të bëra nga letra orizi. Vertikalet e xhamit mund të jenë të lëvizshme, të mbajnë një ngarkesë specifike estetike, të shndërrohen në panele anësore të padukshme.

Një version interesant është një sistem celular në formën e rrëshqitjeve. Shpesh ato prodhohen në modifikime të pazakonta. Modelet që ndjekin formën e derës dhe kornizës, çeliku i galvanizuar ose i veshur me bakër, janë unike për papafingo. Është mjaft e arsyeshme të montohet në tavan panele plastike të cilët janë të përsosur për këtë punë.

Mos u ngatërroni nga vëllimet, zona dhe akustika. Rregullimi i saktë i grupeve të mobiljeve dhe ndriçimit do të rregullojë me sukses zonat e punës dhe zonën e relaksimit. Për shkak të faktit se shkallët e perimetrit pasqyrojnë dridhjet e zërit të zërit me një jehonë të shurdhër, ia vlen t'i drejtoheni atributeve të tekstilit, qilimave në dysheme dhe një bollëk jastëkësh të divanit. Jehonat rrafshohen me panele të buta në zonën e dhomës së gjumit ose dyshekë të veçantë akustikë.


Ne krijojmë një brendshme

Kur kompletoni një dhomë me artikuj funksionalë, duhet të mbështeteni në shijen tuaj dhe të blini artikujt që ju pëlqejnë. Stili i papafingo është për shkak të numrit të madh të ndenjëseve, kështu që nuk ka asnjëherë shumë divane, karrige, stola. Ideja karakterizohet nga dimensionet e përgjithshme të mobiljeve, të cilat nuk “shpërndahen” në një hapësirë ​​me format të plotë. Shkalla e ekspozitave të brendshme të ekspozuara nuk ndërhyn në kompensimin me atribute të këndshme të përmasave modeste dhe konfigurimeve të ndryshme. Jastëkët, një tavolinë e gjatë me dritë me shumë nivele, zgjatje lineare e sendeve të mobiljeve do ta përballojnë këtë.

Mobiljet pa shumë pretenciozitet në dekorim do të jenë të përshtatshme. Errësirë ​​dhe dritë, metal, thurje, fasada të kombinuara, kontraste të ndritshme, kombinime disonante janë të mirëseardhura. Tavolina e kafesë e kromuar prej metali dhe qelqi, një grup mobiljesh të veshura me tapiceri prej lëkure, gjokset e vjetra së bashku me tapiceri shumëngjyrëshe do të përshtaten lirshëm në segmentin e dhomës së ndenjes. Rrallëzim dhe tolerancë ekskluzive moderne për fqinjësinë reciproke. Një pouf e butë ngjyrë vjollce do të zërë rrënjë në të njëjtën zonë me divane të kuqe dhe jastëkë shumëngjyrësh. Papafingo dominuese konsiderohet të jetë një gama gri-blu.

Nuk është e zakonshme të përdoret ndriçimi qendror si kryesor. Një llambadar në mes të dhomës shpërndan dritën nëpër tavan dhe nga një kënd më i ulët, këndi i shikimit zhvendoset vazhdimisht lart, duke injoruar ekspozimin e brendshëm. Për këtë arsye, ata përbëjnë një skenar tjetër me burime të pavarura të ndriçimit të zonës. Versioni me goma konsiderohet ideal. Ndriçimi origjinal do të përcjellë me saktësi atmosferën industriale.

Tubat metalikë në solidaritet me tulla duken veçanërisht mbresëlënëse në sfondin e aksesorëve me shkëlqim të banjës. Në sfondin e një instalimi të rrallë të bardhë, hidraulika e shtrenjtë duket e mrekullueshme. Simbioza e rreshtimit të tullave dhe mermerit rimon në mënyrë interesante me rubinetat e cilësisë së mirë, bardhësia e një tasi modern me një pjesëmarrje fragmentare të drurit. Pavarësisht se cilat materiale moderne mbizotërojnë në veshje, disa goditje dhe veçori arkitekturore ende tregojnë se i përkasin stilit.
Dekor papafingo

Mos ngurroni të kombinoni drejtime të ndryshme dhe mos kini frikë nga rezultatet e krijimtarisë. Pakushtëzimi stilistik i papafingo është tolerant ndaj pjesëmarrjes së klasikëve në një sërë konceptesh në modë dhe lejon kombinime të papritura. Pra, nëse grupi klasik plotësohet me një kolltuk me shkëlqim verbues që nuk i bën jehonë kompletit kryesor as në ngjyrë, as në formë, përshtypja nuk do të vuajë aspak.

Lejohet lënia e murit pa rreshtim. Betoni gri ose tulla e kuqe është një veçori e veçantë e papafingo. Postera të ndritshëm, ekspozim fotografish bardh e zi, raftet e varura me objekte të vogla dekoroj në mënyrë të përkryer vertikale. Për ngjyrën, vendosni kavanoza me butona, tapa vere, guralecë me ngjyra, rruaza qelqi, shkopinj bambuje mbi to ose mbushni enët sipas gjykimit tuaj. Aksesorët me ngjyra dhe sasia e tyre kanë një ndikim të madh në dekor. Vazot me ngjyra dhe tekstura të ndryshme plotësohen në grup ose vendosen individualisht. Megjithë thjeshtësinë në dizajn, stili urban mund të gjurmohet në piktura.
Faturat e qeta, si dhe pjatat e vendosura thellë në rafte, shpërndahen rastësisht përgjatë mureve dhe do të jenë të dobishme jo vetëm në zonën e ngrënies. Kujtojmë gjithashtu praninë e grafiteve, abstraksione që nuk duhet të varen sipas rendit të zakonshëm. Ato janë mjaft të lehta për t'u mbështetur në mur. Për ata që janë veçanërisht kreativë, shenjat rrugore, sternat e vjetra në vend të vazove me lule, ingranazhet e varura dhe versionet e tjera futuriste janë të përshtatshme. Serat e brendshme ose kopshtet zen do të shtojnë natyralitetin dhe do të krijojnë një atmosferë të lehtë. Thjesht mos i ngatërroni pragjet e dritareve me to, në mënyrë që të mos ndërhyni në depërtimin maksimal të dritës. Për këtë arsye, perdeja e dritareve refuzohet.


Stili i papafingo në brendësi është i popullarizuar në të gjithë botën. Është ideal për njerëzit krijues që u shmangen normave konvencionale dhe dëshirojnë diçka të re. Fillimisht, një papafingo quhej papafingo ose ambiente industriale, të projektuara si hapësira banimi. Por me kalimin e kohës, ky stil u dashurua aq shumë sa që migroi në apartamente dhe shtëpi me një plan urbanistik tipik. Sot ne kemi mbledhur 10 nga interierët më elegant të dizajnuar duke përdorur këtë stil që janë publikuar ndonjëherë në faqet e revistës.


1. Apartament i mrekullueshëm për të jetuar ()

Lista hapet me një apartament të bukur nga Nju Jorku, qyteti që qëndroi në origjinën e stilit të papafingo. Një hapësirë ​​e madhe e hapur lejoi projektuesit të dizajnonin brendësinë, duke iu përmbajtur rregullave themelore të këtij stili.
Muret me tulla të kombinuara me trarët prej druri nuk duken aspak të vrazhdë, por thjesht simpatike!


2. Brendshme në stil papafingo për një çift krijues ()

Ekipi i Ansamble Architecture arriti të transformojë një ish-magazinë industriale në një stil dhe apartament komod. Ngjyra mbizotëruese në brendësi është e bardha, kështu që atmosfera e shtëpisë duket më e lehtë dhe më e freskët se një papafingo tradicionale.


3. Loft elegant nga Bullgaria ()

Ky është një tjetër papafingo në pronësi të një çifti krijues stilistësh dhe arkitektësh. Pasi u kthyen nga Londra, ata vendosën të rregullojnë vetë strehimin e tyre. Për të parë se çfarë erdhi prej saj, mund të ndiqni lidhjen.


4. Projektim apartamenti me zgjidhje të papritura (41 m2) ()

Dizajni i këtij të vogël apartament me dy dhoma e mbushur me ide interesante. Duket se në kushtet e një zone të kufizuar, gjithçka duhet të ishte jashtëzakonisht e thjeshtë, por nuk ishte aty. Dizajnerët polakë Raca Architekci kanë krijuar një brendshme interesante dhe praktike.


5. Loft në një fabrikë të vjetër thurjeje ()

Mendimi i këtij dizajni është frymëzues. E vendosur në papafingo të një ish-fabrike gërshetimi, kjo papafingo u krijua nga Evgenia Ostrovskaya. Apartamenti ka nje siperfaqe prej 40 m2. m, kështu që një plan i hapur kati ishte i domosdoshëm.


Gjithçka është e thjeshtë dhe e qartë këtu. Dhoma e bollshme me tavanet e larta dhe dritaret e mëdha do të ishte krim për të dekoruar në një stil tjetër. Dame Childs, 60 vjeç, dhe bashkëshorti i saj, Jeremy, 70 vjeç, janë absolutisht të kënaqur me apartamentin e tyre.


Ky apartament kreativ në stil papafingo është një vend takimi për adhuruesit e këtij stili. Këtu mbahen shpesh seminare dhe leksione dhe gjithçka që shihni mund të blihet.


8. E brendshme stil papafingo ()

Apartament 114 m2 m i përket një beqari të ri që vlerëson shpirtin e lirisë dhe rebelimit. Shtëpia e tij, pa dyshim, është e mbushur me një frymë rebele.


9. Brendësia e pjesëve të papërputhshme nga Los Angeles ()

Brendësia e këtij apartamenti është e dekoruar me disa stile që kombinohen në mënyrë shumë harmonike me njëri-tjetrin. Mobiljet antike dhe dekori i bukur shtojnë hijeshinë e stilit industrial.


10. Stili loft: një apartament me karakter mashkullor ()

Plotësoni përzgjedhjen të brendshmet më të mira Unë do të doja këtë apartament elegant, i cili pasqyron në mënyrë të përsosur parimet e papafingo rebele.

Brendësia në "stilin e papafingo" është më e dashur nga përfaqësuesit e profesioneve krijuese. Dhe një shembull tekstual i një hapësire të tillë është "Fabrika" e parë me famë botërore e Warhol në Manhattan.

Personalitetet krijuese kanë gjithmonë diçka që mund të mësohej nëse do të kishte pak më shumë kohë të lirë. Por ka një talent jashtëzakonisht të rëndësishëm që dëshironi ta përvetësoni pa raft, këtu dhe tani: kjo është aftësia për t'i kthyer të metat në virtyte. Nëse ka të meta në brendësi të një banese krijuese dhe konstruktive - pakujdesi ndaj dekorimit të murit ose tavanit, kaos i lehtë në rregullimin e gjërave, komunikime jo të fshehura siç duhet nga sytë e mysafirëve, mungesa e zonave, mungesa e riparimeve të duhura - ato janë nuk shpëtohet nga maskimi, por, përkundrazi, theksoni atë që personi mesatar do ta konsideronte të turpshme. Sa më qartë që të jetë e mundur për të demonstruar transformimin magjik të një minus të dekorimit të brendshëm në një plus të pamohueshëm, kërkohet një stil i guximshëm. papafingo në brendësi.Një nga shpatet e çatisë është tërësisht xhami, gjë që e bën dhomën të mbushur me ajër dhe dritë. Ky projekt u krijua për konkursin vjetor "Whole Lotta Loft!", i cili zhvillohet në burimin Evermotion për dizajnerët grafikë, arkitektë dhe të tjerë.Stili i papafingo në brendësi: origjina

Emri i stilit të papafingo vjen nga papafingo angleze - "papafingo". Nga lindi ideja për të pajisur një banesë për një vend tradicionalisht të përshtatshëm vetëm për ruajtjen e gjërave të vjetra, por jo për një jetë komode? Historia e papafingo avangarde daton në vitet 20 të shekullit XX, kur situata aktuale ekonomike i detyroi njerëzit të zgjerojnë "habitatin" e tyre. Besohet se njujorkezët ishin të parët që nxituan të përdorin ndërtesat e depove, fabrikave dhe fabrikave të braktisura për apartamente. Duhet theksuar se ata ia dolën me shumë sukses.Dhe banorëve të apartamenteve të izoluara që vizitonin Carlsons u pëlqeu kjo risi - dhe ata vendosën të sjellin disa detaje nga ajo që panë në folenë e tyre. Cilat tendenca të suksesshme mund të marrë hua një person modern nga një stil papafingo?

Do të ishte interesante për këdo që të shikonte në apartamentet e një idhulli. Në foto - papafingo e "King Leonidas", aktori skocez Gerard Butler. Sipas planit të tij, ky apartament në Nju Jork (dikur magazinë) do të bëhej “bohem, barok, por mashkullor dhe pak i egër”. Ai i realizoi këto dëshira, në fund të fundit, jo një dizajner i brendshëm, por një kinematograf, regjisor filmi

"Klasik i zhanrit" - mure me tulla të kuqe të përfunduara minimalisht, instalime elektrike të ekspozuara dhe kanale ajri në një apartament ish-fabrike, Edmonton, Kanada

Harmonia e vjetër dhe e re

Loft ju lejon të zgjeroni vetëdijen tuaj dhe të kombinoni motive diametralisht të kundërta. Ai nuk është i huaj për diversitetin e kombinimit të lashtësisë dhe inovacionit. Një teleskop progresiv, i drejtuar në qiell nga dritarja, do të përshtatet shumë organikisht në një përfundim klasik me shkëlqim të pakujdesshëm, karakteristikë e stilit "papafingo". Pse jo? Përveç kësaj, papafingo tërheq me guxim ide nga antikiteti i artë: kolonat romake në një fund në kufi me modernizmin duken jashtëzakonisht të suksesshme.

Një sërë objektesh arti, piktura murale e të tjera janë shoqëruesit më organikë të këtij stili. Ky interpretim përdor një model të famshme "Horse Lamp" nga MoooiMuret primordiale

Letër ose letër-muri të lëngët, përfundimet dekorative, aplikimi afatgjatë i vizatimeve të ndërlikuara - papafingo nuk e miraton një humbje të tillë kohe, përpjekjeje dhe parash dhe sugjeron lënien e mureve në formën e tyre origjinale. Një përjashtim mund të jetë letër-muri me model me tulla ose murature me gurë të vërtetë imponues.Mozaik estetik pak nga pak

E bukura nuk bie nga qielli, por krijohet hap pas hapi. Të njëjtën gjë mëson edhe papafingo: çdo gjë e vogël është e rëndësishme. Pasi të keni vendosur të dekoroni brendësinë në një stil progresiv kaq të lirë, kushtojini vëmendje të veçantë aksesorëve. Llambadarë tërheqës, të ngjashëm me dhuratat nga të huajt, të guximshëm postera, bomba shpëtimi si dekorim muri.Brendësia e një ambienti të vogël (vetëm rreth 65 m2), i cili u transformua tërësisht, vetëm me ndihmën e një vintage dhe jo fort arredimi, qiramarrësi është një “mbledhës kujtimesh” i ri. Minneapolis, Minesota, SHBA

... Dhe gjithashtu - duke mishëruar lirinë e plotë të shpirtit të mjeteve të transportit të biçikletës ose biçikletës tuaj të preferuar - e cila me siguri do të gjejë një cep të izoluar brenda kornizës së një papafingo jo standarde. Lërini formalitetet klasikëve strikte.Kush tha që pasqyrat kanë vend në mur? Në papafingo, mund të relaksoheni dhe të rreshtoni sipërfaqet reflektuese në një rresht të gjatë pikërisht në dysheme. Duket e mahnitshme! Lajm i mirë për fotografët dhe artistët: një arsenal aksesorësh profesionistë - një grup lentesh, reflektorësh ose një kavalet, të harruar nga ju në skenën e sulmit të muzës, në atmosferën e një papafingo do të duket si dekorim, dhe jo dëshmi e harresës apo pakujdesi e krijuesit të bukurisë.

Tendencat evropiane në hartimin dhe dekorimin e një papafingo të vendosur në JaponiJu pëlqeu artikulli? Ndaje me miqte!