Paraqitja e kuzhinës së dhomës së ngrënies në një shtëpi private. Dizajn për një kuzhinë me një dhomë ngrënie - variacionet e paraqitjes dhe idetë e zonimit

Paraqitja e kuzhinës së dhomës së ngrënies në një shtëpi private. Dizajn për një kuzhinë me një dhomë ngrënie - variacionet e paraqitjes dhe idetë e zonimit

Në mesin e shekullit të kaluar, dhoma si kuzhina dhe dhoma e ngrënies ishin pjesë përbërëse e çdo apartamenti apo shtëpie. Por pak më vonë, për faktin se filloi ndërtimi në shkallë të gjerë i shtëpive tipike me apartamente të vogla, mensat u detyruan gradualisht nga projektet. Për më tepër, ritmi i shpejtë i jetës moderne ka çuar në faktin se shumë njerëz duhet të hanë në lëvizje.

Megjithatë, e gjithë kjo nuk do të thotë se kuzhina e kombinuar me dhomën e ngrënies është e tepërt në ambientet moderne. Dhoma të tilla zënë një vend shumë të rëndësishëm në çdo apartament, pasi këtu të gjithë anëtarët e familjes mblidhen në të njëjtën tryezë, duke diskutuar ngjarjet e ditës së kaluar. Mbledhjet mendore me miqtë mbahen gjithashtu shpesh në mensa. Prandaj, paraqitja e dhomës së ngrënies-kuzhinë duhet të marrë parasysh të gjitha kërkesat për këtë dhomë.

Në veçanti, rregullimi i mobiljeve, stili i brendshëm dhe, në përputhje me rrethanat, atmosfera këtu duhet të planifikohet siç duhet. Dhe nëse doni të organizoni një kuzhinë të dhomës së ngrënies me duart tuaja, atëherë ndiqni rekomandimet e këtij artikulli.

Opsionet e dizajnit të brendshëm

Për momentin, ekzistojnë tre opsione kryesore të ngrënies:

 1. Dhoma e ngrënies është një dhomë më vete.
 2. Kombinim me kuzhinë. Ky opsion është më i zakonshmi dhe shumë i përshtatshëm.
 3. Zbatimi i parimeve të zonimit. Dmth, dhoma e ngrënies, dhoma e ndenjes dhe kuzhina ndodhen brenda së njëjtës dhomë, por në të njëjtën kohë janë zona funksionale. Ky lloj i paraqitjes së brendshme është shumë në modë këto ditë, për shkak të popullaritetit të apartamenteve në studio që nuk njohin praninë e mureve dhe asnjë ndarje.

Dhomë ngrënie e kombinuar me dhomën e ndenjes


Projekti i dhomës së kuzhinës-ngrënie me ose pa dhomë të gjallë ju lejon të krijoni një dhomë shumë të rehatshme për pritjen e mysafirëve. Megjithatë, në rastin e parë, pasi të keni mbaruar darkën, mund të uleni me të ftuarit pranë televizorit dhe oxhakut, duke vazhduar takimin në kushte më komode.

Nëse vendosni të planifikoni një dhomë të tillë si një dhomë kuzhine-ngrënie-ndenje, atëherë mbani mend se zonat funksionale duhet të kombinohen me stil, duke qenë të përcaktuara qartë.

Zonimi

Si ta ndani kuzhinën nga dhoma e ngrënies? Gjithçka është shumë e thjeshtë, dhe për këtë ekziston një udhëzim i thjeshtë:

 • Me ndihmën e ngjyrës. Pra, duke dizajnuar muret e secilës zonë me ngjyra të ndryshme, mund të kufizoni vizualisht hapësirën. Në të njëjtën kohë, mos harroni se nuancat e zgjedhura duhet të kombinohen mirë me njëra-tjetrën.
 • Dyshemeja gjithashtu luan një rol të rëndësishëm këtu. Dyshemenë e dhomës së ngrënies mund ta mbuloni me tapet dhe në kuzhinë të vendosni pllaka, laminat ose linoleum. Kështu, kufiri midis zonave do të bëhet më i dallueshëm.
 • Një nga opsionet më të zakonshme të zonimit është instaloni një banak në kufirin e zonave funksionale.


Prania e banakut në kuzhinë i jep një shije të veçantë dhomës. Natyrisht, ky element i brendshëm mund të jetë një zëvendësim i mirë për një tavolinë ngrënieje. Sidoqoftë, nëse dimensionet e dhomës ju lejojnë, atëherë është më mirë të mos refuzoni tryezën, pasi stolat dhe karriget e larta mund të mërziten me kalimin e kohës dhe do të ketë dëshirë për t'u ulur rehat në tryezë.

 • Përdorimi i një hapi si ndarës është gjithashtu një veprim elegant. Kjo teknikë përfshin instalimin e njërës prej zonave (për shembull, kuzhinë), në një kodër të vogël në lidhje me rrafshin e përbashkët. Kjo teknikë prodhon një efekt të shkëlqyer, së bashku me mbulesa të ndryshme dyshemeje për secilën nga zonat.
 • Zonimi mund të bëhet edhe me ndihmën e ndriçimit. Shumë dizajne të dhomave të kuzhinës-ngrënie kanë nivele të ndryshme drite. Për shembull, një llambë varëse ose llambadar mund të instalohet sipër tryezës së ngrënies. Në zonën e punës, mund të përdorni dritat e integruara që janë montuar në kabinete muri. Kjo nuk është vetëm shumë mbresëlënëse, por edhe me të vërtetë e përshtatshme, sepse ndriçimi i zonave është një nga opsionet më të zakonshme sot.

Kuzhinë e kombinuar me dhomën e ngrënies

Pra, kuptuam se dekorimi i dhomës së kuzhinës-ngrënie parashikon teknikat e zonimit. Një dhomë e tillë duhet të jetë jo vetëm tërheqëse, por edhe sa më e rehatshme. Këtu gjithçka duhet të jetë në dorë, në mënyrë që të mund të ndryshoni shërbimin ose ta shërbeni shpejt darkën.

Këshilla! Për të parandaluar përhapjen e aromave që dalin nga gatimi në zonën e ngrënies, duhet të instaloni një kapuç të fuqishëm.

Më vete, duhet të theksohet se materialet e përdorura në dekorimin e të dy zonave duhet të jenë të ndryshme. Kjo diktohet nga specifikat:

 • Zona e kuzhinës ka një ambient mjaft agresiv. ku ka lagështi të lartë dhe temperatura të larta. Prandaj, ekzistojnë kërkesa të veçanta për materialet e përfundimit. Duhet të jetë rezistent ndaj lagështirës dhe materiale shumë praktike, si letër-muri që lahen, pllaka qeramike etj.


 • Dizajni i dhomës së ngrënies mund të përdorë materiale të zakonshme projektuar për ambiente banimi. Në veçanti, dysheme druri, letër-muri vinyl ose tape, parket ose laminat, tavanet e shtrirjes.
 • Ndriçimi për të dy zonat gjithashtu duhet të jetë i ndryshëm.

Këshilla! Kur krijoni brendësinë e kuzhinës së dhomës së ndenjes, mos e teproni me skemat e ngjyrave. Dallimet e vogla në hije do të jenë të mjaftueshme.

Nëse dhoma e ngrënies dhe kuzhina - kuzhina do të vendoset në të njëjtën dhomë, këtu duhet të zgjidhni materialet e duhura, si dhe mobiljet e dhomës së ngrënies për kuzhinën dhe sendet e dekorit.

Bëni zonën e ngrënies sa më të ndritshme. Në këtë rast, dritaret franceze, të cilat ndodhen nga dyshemeja në tavan, do të jenë një zgjidhje shumë interesante. Përveç tyre, zgjidhni perde të bukura ajri ose perde elegante të dizajnuara për kuzhinë.

Muret mund të zbukurohen me piktura, dhe në dysheme, përgjatë mureve, është mirë të vendosni vazo të larta. Nëse jetoni në një klimë të ftohtë, atëherë mos harroni për fireplace, i cili mund të sigurojë rehati dhe ngrohtësi në dhomë.

Opsionet e paraqitjes


Në varësi të raportit të pamjes së dhomës dhe preferencave tuaja personale, ju mund të zgjidhni nga disa opsione dizajni për kuzhinën tuaj. Le t'i konsiderojmë ato sipas radhës:

 1. Linear. Paraqitja ideale për një kuzhinë të ngushtë, në të cilën grupi është instaluar kundër një muri. Në rastin tonë, tavolina e ngrënies mund të instalohet në të kundërt.
 2. Rreshti i dyfishtë. Zgjidhja ideale për një kuzhinë të hapur, e cila ju lejon të ktheni një disavantazh të qartë në një virtyt.

Këshilla! Nëse dhoma e kuzhinës ka akses në ballkon, atëherë mund të kombinoni hapësirën, por kjo kërkon lustrim të mirë të ballkonit.

Për më tepër, një plan urbanistik i tillë është një rrugëdalje e shkëlqyer kur ka dy zonja në familje. Kështu, ato mund të jenë në kuzhinë në të njëjtën kohë, pa ndërhyrë me njëri-tjetrin.

Një tavolinë ngrënieje ose një banak bari mund të instalohet në qendër të dhomës.

 1. Kuzhinë në formë L. Është një opsion shumë i përshtatshëm i paraqitjes, pasi ju lejon të instaloni zonën e punës në qoshe, e cila do të sigurojë akses të përshtatshëm në cilindo nga elementët e tij.
 2. Kuzhinë në formë U-je. Kompleti është instaluar përgjatë tre mureve të lira. I përshtatshëm vetëm për dhoma vërtet të mëdha.
 3. në formë G. I vetmi ndryshim nga versioni i mëparshëm është se këtu grupi i kuzhinës zë të gjithë hapësirën e lirë pranë mureve, duke u hapur vetëm në zonën e derës.
 4. Ishulli - një mundësi e shkëlqyer për krijimin e brendshme të sofistikuara. Mund të përfshijë të dyja paraqitjet në formë L dhe U, pasi atributi kryesor këtu është "ishulli", i vendosur në qendër të dhomës. Mund të akomodojë një sipërfaqe pune, e cila përfshin gjithashtu një lavaman dhe një sobë me gaz (elektrike).

Opsionet e projektimit


Parametri kryesor që duhet t'i kushtoni vëmendje është respektimi i dimensioneve optimale të zonës së punës. Duhet të ketë jo vetëm atraktivitet dhe rehati, por edhe funksionalitet të lartë. Në mënyrë ideale, vendndodhja e zonave më themelore: sobë, lavaman, banak dhe frigorifer duhet të organizohet në atë mënyrë që zonja të bëjë një minimum lëvizjesh të panevojshme gjatë procesit të gatimit. Prandaj, zona e punës nuk duhet të jetë shumë e madhe në zonë.

Shkencëtarët kanë vërtetuar se me gjatësinë e anëve të të ashtuquajturit "trekëndëshi i punës" prej shtatë metrash, zonja e shtëpisë ecën nëpër kuzhinë gjatë ditës për rreth dhjetë kilometra. Dhe qëllimi i një plan urbanistik të suksesshëm është që të minimizohet kjo distancë sa më shumë që të jetë e mundur.

Stilet e projektimit

 • Stili klasik. Mobiljet e dhomës së ngrënies për kuzhinë në këtë rast janë prej druri. Ky dizajn ka një pamje shumë spektakolare, pasi secili prej elementeve të tij karakterizohet nga kthesa të këndshme. Ndoshta e vetmja pengesë e këtij dizajni është fakti se format e lëmuara janë shumë më të vështira për t'u mbajtur të pastra.

Përveç kësaj, pema në vetvete nuk toleron mjaft mirë lagështinë dhe temperaturat e larta, dhe për këtë arsye materialet jo vetëm që duhet të jenë të cilësisë më të lartë, por edhe të trajtohen me përbërës të veçantë.


 • Moderne. Shumë popullor këto ditë. Për këtë stil, një kombinim i materialeve të ndryshme është shumë i përshtatshëm (për shembull, kur kombinohet metali me dru, etj.) Kuzhina të tilla dallohen nga forma mjaft të thjeshta me vija të drejta, pa kthesa. Ju mund të zgjidhni ngjyrën e brendshme në varësi të preferencave tuaja personale. Një plus i padiskutueshëm i këtij stili është lehtësia e kujdesit.
 • Art Deco. Një tipar karakteristik i stilit është prania e linjave energjike aerodinamike, modeleve gjeometrike etnike, riorganizimit, elementeve dekorative në formën e rrathëve dhe trekëndëshave, një kombinim i sofistikimit dhe prakticitetit. Një opsion i mirë është një tandem i zi me ngjyrë rozë nënë e perlës, në të cilën bëhen mobilje, në veçanti, karrige.
 • Hi-tech (foto më poshtë), duke kombinuar ngjyra të ftohta metalike, argjendi, gri, të bardhë dhe të zezë. Karakteristikat dalluese- objekte prej qelqi, metali, lëkure të tyre, prania e boshteve të ventilimit dhe pajisjeve të stilizuara, tubacioneve të ndryshme, mobiljeve që mund të transformohen dhe përdorin rrota, pasqyra pa korniza, blindat në dritare të ndërtuara në çdo sipërfaqe elementësh pika.


Në mesin e shekullit të kaluar, kuzhina dhe dhoma e ngrënies ishin pjesë e paraqitjes së çdo apartamenti. Me kalimin e kohës, dizajnet e apartamenteve ndryshuan, dhomat e ngrënies u detyruan të dilnin nga planet standarde të arkitektëve.

Kuzhina filloi të dukej si një dhomë e vogël në të cilën një familje prej 4-5 personash mezi mund të futet.


Megjithatë, kuzhinë dhomë ngrënie apartament modern zë një vend të veçantë. Ai mbledh familjen dhe mysafirët, mbahen festime dhe tubime argëtuese. Prandaj, dizajni i kuzhinës së dhomës së ngrënies duhet të plotësojë të gjitha kërkesat për këtë dhomë.


Dizajn i brendshem

Deri më sot, ekzistojnë 3 opsione për paraqitjen e dhomës së ngrënies:

 • Dhomë e veçantë ngrënieje;
 • Kuzhinë e kombinuar me dhomën e ngrënies;
 • Dhomë ngrënie - sallon.


Këshilla. Sigurohuni që të ndani brendësinë e kuzhinës së dhomës së ngrënies në zona të veçanta funksionale.


Duke kombinuar kuzhinë - dhomë ngrënie me sallën, krijohet një dhomë shumë e rehatshme për një pritje të plotë të mysafirëve. Pas përfundimit të vaktit, mund të lëvizni me të ftuarit për të parë TV ose për të pirë një filxhan verë të zier pranë oxhakut.


Kur krijoni një projekt kuzhine të dhomës së ngrënies, mos harroni të kombinoni stilin e dhomës dhe ta ndani atë në zona funksionale.

Si të bëni zonimin në kuzhinën e dhomës së ngrënies

Muret e pikturuara me ngjyra të ndryshme do të ndihmojnë në dallimin e saktë midis kuzhinës dhe dhomës së ngrënies. Mos luani në kontrastin e ndritshëm të hijeve.


Paleta e zgjedhur duhet të jetë në harmoni me njëra-tjetrën.
Pjesa e dyshemesë së veshjes për zonën e kuzhinës është më së miri prej pllakash, dhe për zonën e rekreacionit është ideale: laminat, parket, qilim.


Instalimi i një banak bar është një nga opsionet e njohura për planifikimin e një kuzhine të dhomës së ngrënies në apartamente të vogla. Një zonim i tillë duket elegant, shton sofistikimin në dhomë dhe gjithashtu kursen centimetra të vlefshëm.


Nëse jeni pronar i një dhome ngrënieje të madhe - kuzhinë, atëherë është më mirë të hiqni dorë nga banaku i barit. Së pari, karriget janë shumë të larta për anëtarët e vegjël të familjes, do të jetë mjaft problematike të uleni mbi to. Së dyti, ulja në stola të tilla nuk është mjaft e rehatshme.


Këshilla. Gjatë gatimit, është e mundur që erërat e ushqimit të përhapen, për të shmangur këtë, kujdesuni paraprakisht për një kapuç të fuqishëm.


Rekomandime për hartimin e kuzhinës - dhomës së ngrënies

Dhoma e ngrënies së kuzhinës në apartament është një zgjidhje për problemet e amvisave moderne. Ka ikur koha kur familja shikon TV në të njëjtën dhomë dhe gruaja gatuan në kuzhinë në izolim të plotë.


Ndiqni këto këshilla kur krijoni një kuzhinë - dhomë ngrënie:

 • Kujdesuni për ndriçimin zona e ngrënies. Ju mund të instaloni dritare panoramike - do të shtojë gjallërinë në dhomë. Kur dekoroni dritaret, zgjidhni tyl të lehta ose perde të dizajnuara për kuzhinë.
 • Pikturat mund të përdoren për dekorimin e mureve;
 • Vendosni vazo të gjata dekorative në dysheme;

Varietetet e planifikimit

 • Linear;
 • rresht i dyfishtë;
 • Ishulli.


Paraqitja lineare është ideale për dizajnin e brendshëm të një kuzhine të dhomës së ngrënies me një zonë të ngushtë. Kompleti i kuzhinës duhet të vendoset pranë njërit mur, dhe tavolina e ngrënies duhet të vendoset në murin e kundërt.


Paraqitja me dy rreshta është e përshtatshme për kuzhinat kalimtare me një zonë ngrënieje. Kjo ju lejon të ktheni disavantazhin kryesor në një avantazh të pamohueshëm. Ky opsion është një zgjidhje e mirë nëse ka 2 zonja në shtëpi.Këshilla. Nëse hapësira e kuzhinës së dhomës së ngrënies është e vogël, atëherë nëse keni një ballkon, mund ta rrisni atë. Thjesht prishni murin dhe lustroni dhomën e ballkonit.


Një rregullim ishull është një opsion i sofistikuar kur krijoni një kuzhinë në dhomë ngrënie në një shtëpi, me një pjesë të pajisjeve ose një tavolinë ngrënieje në qendër.


 • Artikuj që mund të shërbejnë si ishull: një tavolinë, një banak bar;
 • Forma mund të zgjidhet ndryshe: katror, ​​rreth, ovale;
 • Versioni me dy nivele i ishullit mund të përdoret nëse një pjesë është zona e punës, dhe tjetra vepron si tavolina e ngrenies;
 • Një tavolinë e palosshme është një zgjidhje ideale për pritjen e mysafirëve;
 • Stili zgjidhet në përputhje me stilin e kuzhinës - dhomës së ngrënies.


Më poshtë janë përzgjedhur fotot e kuzhinës së dhomës së ngrënies, ku mund të shihni opsionet e mundshme të projektimit për këtë dhomë.


Foto dizajn kuzhinë-dhomë ngrënie


Kuzhina-ngrënia, si vend grumbullimi për të gjithë anëtarët e familjes, qëndrimi i zonjës së shtëpisë, duhet të jetë mjaft i gjerë, komod dhe ergonomik. Këtu do të shqyrtojmë paraqitjen dhe dizajnin e dhomës së kuzhinës-ngrënie në një shtëpi të vendit, apartament. Koleksione fotosh të modeleve të kuzhinës të kombinuara me një dhomë ngrënieje.

Dizajni i kuzhinës dy në një

Pronarët e shtëpive private, më shpesh, nuk janë të kufizuar në hapësirë. Në fazën e planifikimit të projektit të dhomës së ngrënies së kuzhinës, duhet të merrni parasysh me kujdes çdo detaj. Organizimi i një hapësire të rehatshme dhe funksionale të dhomës është qëllimi kryesor i pronarëve.

Ligjet e ergonomisë duhet t'i nënshtrohen të gjithë zonës së kuzhinës, e kombinuar me brendësinë e dhomës së ngrënies.

Dhoma është e ndarë në tre pjesë kryesore. Ky është një vend ku mund të përgatisni me lehtësi dhe rehati ushqimin, një zonë komode ngrënieje dhe një pikë kontrolli. Një zgjidhje e mundshme për problemin në planifikimin e dhomës së ndenjes në kuzhinë.

Në këtë rast, ju duhet të kombinoni dhe dizajnoni tre dhoma të synuara:

 • Ruajtja dhe përgatitja e ushqimit;
 • marrja e ushqimit;
 • Pushim dhe komunikim.

Në fazën e projektimit të kuzhinës, është e nevojshme të zgjidhni stilin e duhur të dhomës, që korrespondon me frymën e shtëpisë, kohën dhe preferencat e pronarëve të shtëpisë.

Është e padëshirueshme të përdoren disa udhëzime në hartimin e dhomës së ngrënies së një shtëpie private: "Hi-tech" dhe "Loft" moderne do të duken të pavend këtu. Dhe "Vendi", "Provence", "Etno", "Mesdhetar" në modë janë të shkëlqyera për një dhomë kuzhine-ngrënie.


"Vend" komod

Ky stil i ngrënies ka shumë fansa në mbarë botën. Ai vlerësohet:

 • Për thjeshtësi;
 • Bukuri e butë fshatar;
 • Imediate.

Shenjat janë mobilje të forta prej druri ose thurje, pëlhura natyrale, aksesorë të punuar me dorë me motive natyrale, gamë ngjyrash natyrale.

Qilima me lara-lara me shumë ngjyra, perde prej liri të qëndisura, peceta të thurura përdoren si dekor tekstili.

Si shtesa dytësore stilistike, mund të veprojnë enët prej druri dhe balte, suvenire dhe figurina të thjeshta që përshkruajnë shpendët, bagëtinë në kuzhinë.


Disavantazhet e stilit "Country" përfshijnë masivitetin e mobiljeve, si rezultat i së cilës brendësia kërkon më shumë hapësirë. Por si një opsion për rregullimin e një dhome kuzhine-ngrënie, një dhomë kuzhine-ndenje në një shtëpi private, ky stil është ideal.

Zonimi mund të mendohet me ndihmën e opsionit "ishull" ose "gadishullor", kur ishulli është një tryezë gatimi me sobë.


Foto - idil fshati. Oxhak në kuzhinë i kombinuar me dhomën e ngrënies, stil country.

"Provence" e këndshme

"Provence" simpatike në brendësi të kuzhinës fjalë për fjalë bie në dashuri me hirin e saj të jashtëzakonshëm, freskinë rurale, thjeshtësinë dhe frymën romantike.

Është shumë origjinal dhe nuk është si asnjë stil tjetër. Shihni vetë.

Shenjat e "Provence" gjithashtu dallohen qartë midis fushave të tjera:

 • Dekorimi qëllimisht i pakujdesshëm i mureve dhe tavaneve;
 • Mobilje të thjeshta të lehta;
 • Një bollëk modelesh lulesh;
 • Përdorimi i materialeve natyrore.

Ngjyrat e errëta të dhomës së kuzhinës janë të papërshtatshme, zgjidhni ngjyrat mustardë, livando, ulliri, bezhë. Hije të lehta zgjerojnë vizualisht dhomën. Foto - një pjesë e Provence në shtëpinë tuaj.


"Stil etno" i ndritshëm

Dizajni i brendshëm i kuzhinës në "Etno" është në përputhje me kulturën e zgjedhur kombëtare. Nëse gjithçka do t'i ngjajë Skandinavisë së ftohtë, Lindjes së dhunshme, Afrikës së ndritshme, komode dhe afër nesh Rusisë - vendosni ju.

"Etno" zgjidhet nga njerëz me të menduar jo standard, që duan gjithçka të ndritshme, ekzotike.

Kur dekoroni dhomën e kuzhinës-ngrënie në stilin etnik, përdorni:

 • Artikujt e kulturës së përzgjedhur;
 • Elemente të ngjyrës kombëtare, duke theksuar dhe theksuar frymën e grupit etnik.

Ngjyrat shumëngjyrëshe dhe të pasura janë të përshtatshme këtu: e bardha përdoret rrallë.

Për të nxjerrë në pah veçoritë dalluese të dhomës së ngrënies së kombinuar me kuzhinën, përdoren shumë tekstile, suvenire dhe aksesorë të punuar me dorë, mobilje fshatare.


Çrregullimi artistik është një nga komponentët e përkatësisë etnike. Opsioni kur të ftuarit gatuajnë ushqimin e tyre në vatra të vogla të vendosura në tavolinë kombinohet si me llojin e dhomës ashtu edhe me stilin e propozuar. Foto - një trazirë etnike.


Stili i freskët mesdhetar

Stili mesdhetar në hartimin e kuzhinës, i kombinuar me dhomën e ngrënies, përfshin përdorimin e një sasie dominuese qeramike. Përdoret:

 • Për dyshemenë;
 • veshja e mureve;
 • Në arredimin e dhomës.

Qeramikat për zbukurim (pllaka, amfora dekorative) të hapësirës zakonisht pikturohen me motive floreale. Veglat qeramike të përditshme të kuzhinës dhe ngrënies janë gjithashtu të disponueshme në një gamë të veçantë ngjyrash.

Mobiljet janë përzgjedhur të qëndrueshme, prej druri, bufe me rafte të hapur karakteristik. Një grup i ngurtë ngrënieje do t'i japë dhomës së ngrënies një pamje të pasur.

Pasqyrat dhe dekoret e tjera me elementë të falsifikuar do të përshtaten në mënyrë të përkryer në brendësi.

Tekstilet për dhomën e kuzhinës-ngrënie zgjedhin liri ose pambuk me një model, për shembull, pëlhurë ruyi. Lloji i organizimit të dhomës së kuzhinës-ngrënie korrespondon me formën U-je, kur nuk ka trafik dhe gjithçka është e rregulluar përgjatë tre mureve.

Dizajni i dhomës së kuzhinës-ngrënie në apartament

Një dhomë e gjërë ku mund të mblidhni festa argëtuese miqësore është ëndrra e shumë pronarëve. Kombinimi i dy dhomave funksionale - kuzhinës dhe dhomës së ngrënies - do të ndihmojë në zgjidhjen e këtij problemi.

Kuzhina-ngrënia, përveç ngarkesave funksionale, mbart edhe një sociale - bashkimin e familjes dhe miqve. Dhe gjatë festave miqësore, zonja nuk do të duhet të largohet gjatë gjithë kohës.

Për ta bërë qëndrimin tuaj më të rehatshëm, duhet të mendoni për gjithçka deri në detajet më të vogla - rregullimin e mobiljeve, pajisjeve shtëpiake, stilin e dhomës së kuzhinës-ngrënie.


Për një apartament në qytet, më i përshtatshmi do të ishte stilet moderne"Modern", "Klasik", "Minimalizëm", "Hi-tech" nëse pronarët janë të rinj dhe dinamikë - "Loft", me preferenca të caktuara të pronarëve, ju mund të zgjidhni stilin e një shtëpie të vendit.


Klasik i përjetshëm në kuzhinë-dhomë ngrënie

Classic fokusohet pa vëmendje në shijen e rafinuar të pronarëve. Classic vë mbi të gjitha materialet elegante dhe të shtrenjta në dekorim. Mund të jetë gur natyral, mermer, pëlhura të bukura, tapiceri lëkure, përfundime të veçanta druri.

Por tani janë shfaqur materiale shumë cilësore që imitojnë të gjitha sa më sipër, duke dekoruar kuzhinën.

Paleta e ngjyrave në këtë zgjidhje është ngjyra pastel, të gjitha nuancat fisnike.

Niches, kolonat, harqet, mbulesat në brendësi të kuzhinës të kombinuara me dhomën e ngrënies janë tiparet karakteristike të klasikëve. Një tavolinë masive, krah për krah me një shuplakë me dizajn tradicional dhe kolltuqe të buta me shpinë të lakuar, i jep brendësisë një bukuri franceze.


Klasikët në mobilje, dritare mund të theksohen me dekor dhe draperie tekstili: përdoren gjerësisht litarët e endur bukur, lidhësit e perdeve, skajet e ndryshme të rënda dhe xhufkat. Foto - një shembull i dizajnit të dhomës së ngrënies së kuzhinës në klasikët.

"Moderne" aktuale

Fryma moderniste është më e përshtatshme për hapësirat e vogla të kuzhinës urbane, të karakterizuara nga shkathtësia dhe fleksibiliteti. Brendësia e dhomës së ngrënies së kuzhinës do të krahasohet në mënyrë të favorshme jo vetëm me prakticitetin, por edhe me elegancën moderne. Stili përfshin përdorimin e materialeve më të zakonshme të përfundimit.

Zakonisht, rregullimi i mobiljeve kryhet në vija të qarta, dhe në dhoma te bollshme sipas tipit "ishull" dhe "gadishullor".

Është e pranueshme të përdoren perde sintetike, perde rul, perde romake. Kur ndriçoni dhomën e kuzhinës-ngrënie, këshillohet të mos kufizoheni vetëm në një llambadar, përdorni dritat e vëmendjes, kur zgjidhni burime të tjera ndriçimi, ndaloni te llambat dhe abazhurët e formave strikte, gjeometrikisht të rregullta.

Përdorimi i pllakave dekorative në formë guri në brendësi, një dysheme e lëmuar gri, një kapuç kuzhine ngjyrë guri funksionon për të unifikuar vizualisht dy zonat, në këtë rast zona e ngrënies del në pah.

"Modern" nuk toleron larminë, kështu që zgjidhni një gamë monokromatike ngjyrash të nuancave të ndryshme. Ndarja në zona mund të bëhet duke përdorur një rreze metalike në tavan.

"Hi-tech" i rreptë

Kur dizajnoni brendësinë e dhomës së ngrënies së kuzhinës në stilin e specifikuar të avangardës, shmangni shkëlqimin e tepërt. Përfundoni muret me letër-muri të përshtatshëm me cilësi të lartë ose veshje të tjera moderne. Shenjat e teknologjisë së lartë - xhami dhe shkëlqim në mobilje, pajisje metalike.

Shtë më e përshtatshme të mbuloni dyshemenë e dhomës së ngrënies së kuzhinës me një gur ose pllakë të thjeshtë artificiale dhe të dekoroni tavanin me elementë origjinalë metalikë ose qelqi, një tavan reflektues.

Nëse dëshironi të kurseni para në këtë fazë të riparimit, ne do t'ju këshillojmë. Mjafton ta zgjidhni të dekoruar në gur.

Ngjyrat e preferuara të këtij drejtimi janë një gamë e ftohtë: bezhë e lehtë, gri, mat, e kombinuar këtu me çdo ngjyrë të ndritshme.

Mobiljet prej plastike dhe xhami janë ideale për një hapësirë ​​të ngushtë kuzhine - transparenca e tyre do të zgjerojë vizualisht dhomën dhe do të ngrejë tavanin.

Ju kujtojmë një detaj të rëndësishëm – “Hi-tech” sugjeron, madje kërkon që sipërfaqja e kuzhinës dhe mobiljet e ngrënies të kombinohen me njëra-tjetrën, të kenë të njëjtën ngjyrë.

Ndriçimi i integruar i mobiljeve, ndriçimi me shumë nivele, një abazhur mbi zonën e ngrënies dhe një llambë mat ose metalike do të duken të shkëlqyera. Pajisjet shtëpiake të teknologjisë më të fundit, aksesorët avangardë janë tabela dhe elemente bazë dekorative të ambienteve në Hi-Tech.

Ultra-moderne "Loft"

Nëse vendosni të dizajnoni një dhomë kuzhine-ngrënie në këtë stil, atëherë vlen të përmendet se të gjitha banesat duhet të jenë të dizajnuara në Loft, kjo nuancë duhet të merret parasysh në hartimin e dizajnit të dhomës.

Betoni, tulla, guri do të duken organikisht si dekorim i murit. Një mur me tulla i përfunduar me qëllim do të bëhet një dekorim i vërtetë i njërit prej mureve. Për dyshemenë - imitim i asfaltit, një dysheme e vjetër prej druri.

Kuzhinë në stilin rinor "Loft". E bukur dhe e lehtë.

Një efekt industrial mund të arrihet duke përdorur ngjyra të ftohta të përfundimit, gjithçka tjetër duhet të jetë e butë, hije e ngrohtë.

Mobiljet për "Loft" zgjidhen në forma të qarta me nuanca me shkëlqim mat, ndoshta përdorimi i rafteve të hapura metalike, sikur të marra nga një garazh apo fabrikë. Tavolina e ngrënies duhet të jetë prej metali, plastike ose qelqi.

Ju mund të mendoni se "Loft" për kuzhinë është shumë i ashpër, por me dizajnin e duhur, mund të arrini një dizajn të pazakontë rehati dhe origjinaliteti.

Tekstile të ndritshme për karrige dhe stola, osmanë - e gjithë kjo plotëson stilin industrial. "Loft" përfshin kombinimin e disa funksionaliteteve në të njëjtën kohë. Në foto shihni një shembull të zgjidhjes së një problemi të projektimit.

Duke përmbledhur

Pra, ju jeni një pronar i lumtur i një shtëpie fshati ose një apartamenti në qytet, jeni përballur me detyrën e planifikimit ose vizatimit të dizajnit të një kuzhine të kombinuar me një dhomë ngrënie. Shpresojmë që me ndihmën tonë të keni zgjedhur stilin e duhur për dhomën tuaj të kuzhinës dhe të keni shumë ide rreth dizajnit.

Tani është e qartë se nëse dëshironi, gjithmonë mund të krijoni një atmosferë komode dhe të paharrueshme të dhomës së kuzhinës-ngrënie, madje edhe në dhomën më të vogël. Mos u varni shumë në të njëjtin lloj dizajni. Ndonjëherë kombinimet e elementeve të dy drejtimeve krejtësisht të ndryshme japin kombinime të papritura.

Sot, kombinimi i një kuzhine me një dhomë ngrënie apo ndenje është mënyra më e rëndësishme për të organizuar një hapësirë ​​të çdo madhësie dhe planicioni.

Ndonjëherë, zakonisht në shtëpitë e vendit dhe ndërtesat e reja elitare, zona e kuzhinës fillimisht nënkupton praninë e një zone ndenjeje ose ngrënieje. Por më shpesh, për t'i kombinuar ato në apartamentet e qytetit, është e nevojshme të kryhen riparime në shkallë të gjerë me rizhvillim - prishjen e murit dhe koordinimin me BTI. Këto pyetje janë tema për artikuj të veçantë, dhe tani do të shqyrtojmë të gjitha nuancat e dizajnit dhe opsionet kryesore për kombinimin e një kuzhine me një dhomë ngrënie.

 1. Kuzhine me ngrenje dhe sallon ne nje hapesire te vetme;
 2. Kuzhinë me zonë ngrënieje pa ndenjëse, domethënë pa dhomë ndenjeje.


Pra, le të zbulojmë se si të kombinojmë stilin e një shtëpie të vendit dhe një apartamenti të qytetit në një kuzhinë me një sipërfaqe prej 16 metrash katrorë. m me një mini-dhomë ngrënie, si dhe në të mesme dhe kuzhina të mëdha me një zonë ngrënieje me madhësi të plotë.

Paraqitja e kombinuar e kuzhinës

Rinovimi i një dhome kuzhine-ngrënie apo dhome ndenje sigurisht fillon me planifikim. Në fakt, dhoma e kuzhinës-ngrënie ndryshon nga kuzhina e zakonshme me një tavolinë ngrënieje vetëm në një zonë më të madhe, e cila ju lejon të ndani qartë zonën e punës së kuzhinës nga zona e ngrënies dhe dhomen e ndjenjes. Dhe dhoma e ngrënies konsiderohet tradicionalisht një vend "ceremonial", domethënë i krijuar për të pritur mysafirë, dhe për këtë arsye duhet të duket e përshtatshme.


Si të planifikoni siç duhet hapësirën?

 • Planifikimi dhe rregullimi i mobiljeve fillon me zonën e kuzhinës dhe kryhet duke marrë parasysh rregullin e "trekëndëshit të punës", kur 3 pika funksionale - një frigorifer, një lavaman, një sobë janë në afërsi të arsyeshme me njëra-tjetrën.
 • Paraqitja e zonës së kuzhinës mund të jetë në formë L, në formë U, lineare dhe paralele.


Nëse gjithçka është e qartë me planifikimin e pjesës së kuzhinës, atëherë lindin pyetje me vendosjen e dhomës së ngrënies dhe grupit të divaneve, sepse varet nga shumë faktorë si: madhësia, forma e dhomës, prania e një ishulli, dimensionet e tavolinës së ngrënies etj. Skema të ndryshme të paraqitjeve do të diskutohen më në detaje në kapitullin vijues.

 • Për një dhomë të vogël kuzhinë-ngrënie (16-20 m²), skema më kompakte dhe e gjithanshme, në formë L, është më e përshtatshme.


 • Nëse dhoma si rezultat i rizhvillimit doli të mos ishte drejtkëndëshe ose katrore, atëherë kuzhina e veçantë e shërbimit që rezulton, nëse dëshironi, mund të ndërtohet sipas çdo skeme. • Për një kuzhinë të madhe (nga 20 sq. M.) Absolutisht çdo plan urbanistik është i përshtatshëm. Kur planifikoni, mbani në mend se është më i përshtatshëm kur dhoma e ngrënies është më afër kuzhinës sesa dhoma e ndenjes.
 • Paraqitja e kuzhinës së kombinuar është menduar në projekt në programin e vizualizimit ose thjesht në një fletë letre në një shkallë, e cila tregon se si do të zonohet hapësira - me ndihmën e dekorimit, rregullimit të mobiljeve, etj.

Dhe tani le të kalojmë tek më interesantet - te zonimi, dizajni dhe dekorimi. Metodat e zonimit mund të ndahen në:

 • Vizual, kur ndarja e hapësirës është vetëm vizuale - me ndihmën e: dritës dhe ngjyrës së mureve, dyshemeve, tavaneve, dekorit;
 • Fizike (funksionale) kur zonimi bëhet me ndihmën e zgjidhjeve arkitektonike dhe rregullimit të mobiljeve.

Idetë e Zonimit Vizual

 1. Zonimi me ndriçim.

Ju mund t'i rregulloni pikat e dritës sipas skemës së mëposhtme: zona e ngrënies - me një llambadar ose varëse pikërisht mbi tavolinë, zona e ndenjes - me një llambadar me llamba, llamba tavoline dhe llamba dyshemeje. Një ndriçim i tillë do të dalë i butë dhe uniform. Mbani në mend se rregullimi i ndeshjeve duhet të merret parasysh përpara riparimit.


 1. Zonimi me një mur me theks.

Ju mund të theksoni dhomën e ngrënies duke ngjitur një fragment të murit me letër-muri në një ngjyrë më elegante, kontrast ose të ndritshme, si në foton më poshtë. Pjesa tjetër e mureve mund të lyhet ose të lyhet me letër-muri me nuanca neutrale. Lexoni më shumë rreth kombinimit të sfondeve.


Për zonën e punës, projekti duhet të përfshijë veshje praktike dhe rezistente ndaj lagështirës - për shembull, qeramikë ose letër-muri speciale.

 1. Zonimi duke përfunduar dyshemenë me materiale të ndryshme.

Një ide për pronarët praktik është që të nxjerrin në pah pjesën e punës të kuzhinës me pllaka, dhe dhomën e ngrënies me një dërrasë parketi apo edhe parket me copë të vërtetë, siç tregohet në një nga fotot.


 1. Zonimi me .

Kjo është mënyra më e lehtë për të nxjerrë në pah një grup ngrënieje ose një zonë rekreacioni që nuk kërkon riparim. Tapetet do t'i japin menjëherë dhomës së ngrënies një pamje zyrtare ose do ta bëjnë dhomën e ndenjes më komode. Për më tepër, tapeti mund të shtrohet në mënyra të ndryshme dhe të zhvendoset sipas disponimit tuaj. Në përzgjedhjen tonë të fotove, mund të shihni se si tapeti mund të shërbejë si një kufi midis hapësirave, një kornizë kufizuese për një divan / grup ngrënieje, ose anasjelltas për të bashkuar dhomën e ngrënies dhe dhomën e ndenjes, duke i izoluar ato nga kuzhina.


 1. Zonimi me dekor.

Dizajni i pjesës së ngrënies siguron jo vetëm më shumë burime drite, por edhe pasqyra. Në fund të fundit, siç kemi thënë tashmë, dhoma e ngrënies është menduar jo vetëm për darkat familjare, por edhe për pritjen e mysafirëve, kështu që duhet të duket veçanërisht e bukur.


Idetë e zonimit funksional

Plani i ndarjes fizike përfshin:

Shihni gjithashtu artikujt tanë të tjerë:

 • Ndarje false dekorative, ekrane portative, perde-perde;
 • Dyer rrëshqitëse;
 • Zonimi i mobiljeve: banak bar, ishull, divan, konsol, kabinete dhe;
 • Zgjidhje arkitekturore: dizajn me shumë nivele të tavanit dhe dyshemesë, përdorimi i harqeve, hapave, podiumeve, kalatave.
 1. Zonimi me ndarje dhe ekrane dekorative.

Ndarjet mund të bëhen prej qelqi, muri i thatë, metali dhe druri, lartësia e tavanit ose në nivelin e tavolinës.


Ekranet mund të jenë prej druri rrëshqitëse dhe palosëse, ose mund të jenë pëlhurë - në formën e një perde ose perde panelesh.


 1. Zonimi me dyer rrëshqitëse.

Dyert rrëshqitëse janë zgjidhja perfekte për ata që ende ndonjëherë kanë nevojë për një hapësirë ​​private. 1. Zonimi i mobiljeve.

Mund të ketë shumë kombinime të rregullimit të mobiljeve. Kuzhina, e kombinuar me dhomën e ngrënies, shpesh është e ndarë banak bar, për të cilin është i përshtatshëm për të ngrënë mëngjes dhe një meze të lehtë.Nëse hapësira lejon, atëherë një ishull mund të ndajë kuzhinën nga dhoma e ngrënies dhe dhoma e ndenjes. Ku ta vendosni tryezën në lidhje me të varet nga forma / zona e kuzhinës, madhësia / forma e ishullit dhe kufjet. Përzgjedhja e mëposhtme e fotove dhe projekteve të projektimit paraqet variacione të ndryshme të paraqitjes.Raftet, dollapët, konzollat ​​dhe dollapët gjithashtu mund të ndajnë dhomën.


Ndonjëherë ndarjet maskohen si rafte, për shembull, në brendësi në foton më poshtë, muri shndërrohet në një raft të dyanshëm për një TV (në zonën e dhomës së ndenjes) dhe ruajtjen e librave (nga ana e kuzhinës).


Hapësirën e hapur me kuzhinën, dhomën e ngrënies dhe dhomën e ndenjes mund ta mposhtni në mënyrë efektive me ndihmën e një divani dhe kolltuku, të cilët vendosen anash ose prapa në zonën e punës. 1. zonimi arkitektonik.

Ndarja fizike me ndarje, kolona, ​​trarët e tavanit shpesh është e detyruar nëse ato janë mbajtëse. Në këtë rast, kreativiteti është i rëndësishëm, sepse këto karakteristika mund të mposhten lehtësisht në avantazhin tuaj.

Fotot e mëposhtme tregojnë brendësinë e kuzhinës së kombinuar me një ndarje që duket dekorative, por në fakt, veshja e vjetër e drurit fsheh një kolonë mbajtëse që nuk i nënshtrohet prishjes dhe vepron si njësi rafti për një bibliotekë mediatike.Në mur, zonat janë të ndara mjaft qartë nga njëra-tjetra, por në të njëjtën kohë, hapësira mbetet gjithsesi e hapur.Zonimi më modest, i cili pjesërisht mund të quhet edhe vizual, është zonimi i tavanit.


Kuzhinë e kombinuar - të mirat dhe të këqijat

Së fundi, le të peshojmë të mirat dhe të këqijat e një kuzhine të kombinuar, ngrënie dhe dhomen e ndjenjes.

 • Në vend të dy dhomave të vogla, ju merrni një dhomë të gjerë, të ndritshme dhe të gjerë. Brendësia e dhomës së kuzhinës-ngrënie duket shumë më e mirë dhe më moderne, çdo ide juaj krijuese mund të realizohet në të;
 • Kombinimi i zonave do t'i lejojë zonjën të përgatisë pjata pa humbur komunikimin me familjen dhe mysafirët në këtë kohë;
 • Hapësira bëhet më e rehatshme, shërbimi i pjatave bëhet më i lehtë;
 • Dhomat e kuzhinës kontribuojnë në pritjet më të shpeshta të mysafirëve, organizimin e festave, festave familjare dhe festave festive. Të gjitha ngjarjet do të jenë thjesht më të bukura dhe komode.

E megjithatë, në disa raste, është më mirë të refuzoni rizhvillimin, pasi:

 • Erërat nga kuzhina mund të ndërhyjnë në pushimin e anëtarëve të familjes (nëse, përveç dhomës së ngrënies, në kuzhinë ndahet një zonë rekreacioni). Përveç kësaj, erërat dhe tymrat hanë në tapiceri të karrigeve, divaneve, perdeve dhe tekstileve. Prandaj, është shumë e rëndësishme të sigurohet një kapuç efektiv;
 • Zhurma e lëshuar nga uji i rubinetit, i njëjti kapuç, pjatalarëse dhe pajisje të tjera do të ndërhyjnë me pjesën tjetër të mysafirëve dhe anëtarëve të familjes;
 • Nëse në një kuzhinë të zakonshme një neglizhencë e lehtë është e pranueshme, atëherë në një dhomë më të kombinuar kuzhine-ngrënieje më "shëtitëse" nuk është më atje. Për më tepër, rrëmuja në zonën e punës zhvendoset lehtësisht në zonën e ngrënies dhe anasjelltas, kështu që do t'ju duhet një kujdes "i dyfishtë" në mënyrë që pamja e përgjithshme e dhomës të mos përkeqësohet;
 • (Vlerëso përmbajtjen! E votuar tashmë: 29 vleresim mesatar: 4,76 nga 5)Ju pëlqeu artikulli? Ndaje me miqte!